Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Szia!

Nem is tudtam, hogy számit a szine! :) Most néztem meg, az új és a régi is kék. A régin annyit találtam, hogy BOSCH 370, az új FEBI 17695.

Egy érdekes dolgot találtam: az új jeladó leirásában az szerepel, hogy Kapcsolási pont 20 oC. Ezek nem folyamatosan változtatják az ellenállásukat? Különben nekem kb amióta 20 fok alattiak a reggelek, azota csinálja az eszét az inditás.

" Kapcsolási pont 20 oC" ez hülyeség, hogy itt kapcsol

Megosztás:

Lehet bontózás lesz belőle...

A benzinpumpa ami felkerült rá augusztusban, az bontóból van. Az lehet hibás és ilyet csinál?

Helló!

AC relé cserét próbálj! Nekem ez megoldotta a reggeli indítási problémát.

Én is hasonlóan jártam, bár nem biztos, hogy neked is ez a hiba, de egy próbát megér.

A relé kattant, de nem zárta rövidre a megfelelő lábakat.

Majd mire melegebb lett működött megint.

Megosztás:

Helló!

AC relé cserét próbálj! Nekem ez megoldotta a reggeli indítási problémát.

Én is hasonlóan jártam, bár nem biztos, hogy neked is ez a hiba, de egy próbát megér.

A relé kattant, de nem zárta rövidre a megfelelő lábakat.

Majd mire melegebb lett működött megint.

Hali!

Elvittem ma egy szerelőhöz az autót, kiváncsi vagyok mit fog mondani holnap reggel. Azt mondta, ma leellenőrzi a kompressziót, de neki az a fura, hogy rögtön rendbejön minden, amint beindul...

Az AC reléjével nem hiszem, hogy baj lenne, mert mikor leveszem a kulcsot egy próba után, még hallom az AC pumpát dolgozni egy rövid ideig (kb. 1 mp). Bár nem vagyok szaki, de nekem ez jónak tűnik...

Esetleg számithat, hogy most a srác kivette az egyik gyertyát és elég fekete volt, annak ellenére, hogy néhány napja, amikor megnéztem még szép szürkék voltak (persze akkor sem akart beindulni).

Nah meglátjuk holnap. Mindenesetre köszi a tippet!

Megosztás:

Hali!

Elvittem ma egy szerelőhöz az autót, kiváncsi vagyok mit fog mondani holnap reggel. Azt mondta, ma leellenőrzi a kompressziót, de neki az a fura, hogy rögtön rendbejön minden, amint beindul...

Az AC reléjével nem hiszem, hogy baj lenne, mert mikor leveszem a kulcsot egy próba után, még hallom az AC pumpát dolgozni egy rövid ideig (kb. 1 mp). Bár nem vagyok szaki, de nekem ez jónak tűnik...

Esetleg számithat, hogy most a srác kivette az egyik gyertyát és elég fekete volt, annak ellenére, hogy néhány napja, amikor megnéztem még szép szürkék voltak (persze akkor sem akart beindulni).

Nah meglátjuk holnap. Mindenesetre köszi a tippet!

A fekete gyertya rossz keverékre utalna, de ha sokat indítózol és utána nagy nehezen beindul akkor befeketedik, mert indítózáskor és a sikertelen indításokkor mindig nyomta be a naftát, de nem égette el, aztán amikor beindul akkor megkormolja.

Ha rendbe jön és hosszabb távon kihasználod leég róla.

Megosztás:

Szia!

Nem is tudtam, hogy számit a szine! :) Most néztem meg, az új és a régi is kék. A régin annyit találtam, hogy BOSCH 370, az új FEBI 17695.

Egy érdekes dolgot találtam: az új jeladó leirásában az szerepel, hogy Kapcsolási pont 20 oC. Ezek nem folyamatosan változtatják az ellenállásukat? Különben nekem kb amióta 20 fok alattiak a reggelek, azota csinálja az eszét az inditás.

Szia!

Ezt a 20fokos kapcsolási pontot én sem igazán értem hogy mit takar, elvileg folyamatosnak kellene lennie.

Le írom én hogy jártam hátha közelebb visz(megjegyzem nekem is az itteni szakik segítségével sikerűlt megoldani. hála és köszönet :D )

Nos: nekem is random indult pontosabban hol elsőre hol 5-jére, majd észre vettem hogy gázadással dadogva ugyan de kipörög a motor és ezt követte a motorvízhőfok jeladó csere(mi után már mindent át néztem és ez volt a legolcsóbb alkatrész ) mivel a rossz úgyérezte hogy -20fok van(vagy mikor mennyi) és annyi benzint adott ammenyit nem szégyelt és ez miatt tudtam gázzal kipörgetni.

Az én tanácsom mint itt sokan másoknak is hogy kezd a legolcsóbbal (alapjárati takarítás, csövek átnézése, gyújtás kábelek átnézése stb ezekkel biztos nem ártasz).

Remélem nem nagyon volt kusza az irományom.

Ja és egy primitív ötlet: az akksid teljesen rendben van?(én rá mérnék arra is alapon,indításkor és járómotornál egyaránt)

Megosztás:

Helló, kigyorsításkor (lámpánál álló helyzetből indulva) Rángat, megtorpan az autó, épp, hogy nem fullad le. Ha utazóban megyek (sebességtől függetlenül), néha akkor is berángat. Mindez hidegen, melegen egyaránt jelentkezik. Ha egy kicsit megerőszakolom, meghajtom, akkor egy ideig jó, mi lehet a gond? Gyertyák, üzemanyagszűrő új, szikra van, látszólag minden oké.

Megosztás:

Helló, kigyorsításkor (lámpánál álló helyzetből indulva) Rángat, megtorpan az autó, épp, hogy nem fullad le. Ha utazóban megyek (sebességtől függetlenül), néha akkor is berángat. Mindez hidegen, melegen egyaránt jelentkezik. Ha egy kicsit megerőszakolom, meghajtom, akkor egy ideig jó, mi lehet a gond? Gyertyák, üzemanyagszűrő új, szikra van, látszólag minden oké.

Milyen motor?

Megosztás:

Hát ha meghajtás után tényleg nem csinálja akkor az üzemanyag rendszert kizárhatjuk talán. Nálam gyujtásmodul és a trafó okozott már menet közben berángatást. Ha nem volt cserélve mostanában akkor lehet az elosztófedelet-rotort is.

hát igen, öcsémnek is ez a meglátása (ő is astras), a trafó ugyan XE-s, de egy 2000 vectrát beindított, viszont van egy 4? sarus csati a fedél mellett, a "hangolóvilla" felett, annak a foglalata el van törve, most visszaerősítettem, így fix már, esetleg ott lehet vmi KH? mi az egyáltalán? a fedél újabbnak tűnik és a gyertyakábelek is azok, de ha minden kötél szakad, kicserélem őket.

Megosztás:

hát igen, öcsémnek is ez a meglátása (ő is astras), a trafó ugyan XE-s, de egy 2000 vectrát beindított, viszont van egy 4? sarus csati a fedél mellett, a "hangolóvilla" felett, annak a foglalata el van törve, most visszaerősítettem, így fix már, esetleg ott lehet vmi KH? mi az egyáltalán? a fedél újabbnak tűnik és a gyertyakábelek is azok, de ha minden kötél szakad, kicserélem őket.

Az a Hall-jeladó nekem is eltört az a csati de a pillanatragasztó jól fogja. Ez egy indukciós jeladó innen tudja a motorvezérlő éppen hol állnak a dugattyúk mikor kell adni a szikrát mivel a c14nz-n nincs főtengely jeladó. Kimérni ha jól tudom nem nagyon lehet ha van lehetőséget tegyél be egyet próbálni kompletten az alu házzal együtt, csak jelöld össze előtte a hengerfejjel.

• Like 1
Megosztás:

Az a Hall-jeladó nekem is eltört az a csati de a pillanatragasztó jól fogja. Ez egy indukciós jeladó innen tudja a motorvezérlő éppen hol állnak a dugattyúk mikor kell adni a szikrát mivel a c14nz-n nincs főtengely jeladó. Kimérni ha jól tudom nem nagyon lehet ha van lehetőséget tegyél be egyet próbálni kompletten az alu házzal együtt, csak jelöld össze előtte a hengerfejjel.

hát akkor elindulok szép sorban, tesztelgetek, anyázok vezetés közben. Az a gond, h néha, ha úgy kapja el (vagy épp nem kapja el) akkor erőtlenné válik a verda, csak pörög, de nem húz, ez pedig, tudjuk, hogy mit eredményez (magas fogyasztás).

Megosztás:

hall jeladó mágneses tér elvén megy, nem indukció elvén

egyébként meg ja

• Like 1
Megosztás:

hall jeladó mágneses tér elvén megy, nem indukció elvén

egyébként meg ja

Az szerintem ugyanaz....emlékeim szerint ha a mágneses vonalakat metszük mondjuk a rézdrót hurokkal abban áram indukálódik.

Oké, én elvesztettem a fonalat stirlitz hozzászólásának első szava után egyből, beleértve a szóközt is. :blink:

Megosztás:

te és megette? fogyastás? sárga lámpa? semmi nem vót?

Ahogy mondom.

Történt ugyanis, hogy sárvédőíveket kellett cserélni az ótón, csak nem lett kivéve belőle az ecu, és szépen valami megmakkant benne. Nem lehetett igazán észrevenni, de valamiért többet evett (nem jelentősen) és nem is úgy ment, mint kellett volna. Mondjuk apám ezt nem akarta nekem elhinni (kb akkor lett meg a jogsim) aztán egyszer áthívtam a szintén c16nz-s astrás havert, hogy ugyan dobjuk már át az ecut az övéből. Ezután hirtelen (nem meglepő módon) az autó elkezdett menni, és bemértük, még a gázai is jobbak lettek. Na itt elindult az ecu próbálgatás. Végigjártunk vagy 10-15 bontót, itthon, osztrákoknál, németben, és ha 50 féle motorvezérlőt nem próbáltunk bele, akkor egyet sem. (ez mind olyan volt aminek a csatija megegyezett, színre, és formára is). Volt amelyikkel be sem indult, volt amivel igen, de egyből 3000-en pörgött, meg hasonló produktumok. Néztük mi ugyan a 4 betűt a gyári ecun, de ugyanolyat egyet sem találtunk, így maradt a próbálgatás.

Mígnem egyszer egy akkori vectraklubos kartács mondta, hogy van neki két ecuja, nem tudja mié, elküldi, próbáljam ki, amelyik jó, ha jó, azt kifizetem, a másikat meg visszaküldöm. Így is lett, beletettem, s csodák csodája hibátlanul működött az autó, húzott, keveset evett, és a co-ja is jó volt. Aztán egyszer fater rábukkant egy listára a neten, ahol ott volt minden vezérlőegység kód szerint, és onnan derült ki, hogy ez igazából c14nz-hez tartozik.

Megosztás:

Reggel megint rángatott, de korán értem be így még szét tudtam szedni a gyújtást, h kitakarítsam, hát a rotor fekete volt, azt letakarítottam, és mintha használna neki. tehát veszek bele egy új rotort és ha isten is megsegít akkor ezzel lezárhatom a történetet végre. néhány kép a helyzetről: az elsőnél a fedél belsejében kopás a bütykökön az az árok? a rotor egy kis takarítás után, így jó, de szerintem csere érett. a harmadikon a hall-jeladó és a szelepfedél közti elcsúszást jelöli, normális ez?

IMG_0282_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

IMG_0281_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

IMG_0280_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Reggel megint rángatott, de korán értem be így még szét tudtam szedni a gyújtást, h kitakarítsam, hát a rotor fekete volt, azt letakarítottam, és mintha használna neki. tehát veszek bele egy új rotort és ha isten is megsegít akkor ezzel lezárhatom a történetet végre. néhány kép a helyzetről: az elsőnél a fedél belsejében kopás a bütykökön az az árok? a rotor egy kis takarítás után, így jó, de szerintem csere érett. a harmadikon a hall-jeladó és a szelepfedél közti elcsúszást jelöli, normális ez?

A rotor és a szegmensek nem érnek össze csak elhalad előtte , de úgyanúgy fogy mint a gyertyák elektródjai. Igazából cserélni lehet csak.... Együtt a kettőt utoljára 3000ezerért vettem. Normális lehet igy állíthatták be gyujtás beállításkor. Lehet fülre is tekergetni, de stroboszkóppal az igazi.

Megosztás:

ja a csere tényleg nem nagy összeg(rotor+fedél), bár nekem volt olyan csoda fedelem, amin hehér trutymák lerakódás volt....

sajnos ez a rotoros gyújtás(meg C16NZ is) elég rosszul viseli ezt a taknyos/párás időt

Megosztás:

ja a csere tényleg nem nagy összeg(rotor+fedél), bár nekem volt olyan csoda fedelem, amin hehér trutymák lerakódás volt....

sajnos ez a rotoros gyújtás(meg C16NZ is) elég rosszul viseli ezt a taknyos/párás időt

Igen....5 éve van nálam a kocsi úgy rémlik 3-4-szer indult 3 hengerrel a páralecsapódás miatt mire kitolattam a kapun mind a 4 henger jár...szerintem el lehet viselni..

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.