aholy Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 Igen, ismerem már a jeleit, mert úgy 6 éve volt már egy nagyszerű találkozásunk. Az M5 kecskeméti elkerülő szakaszán csak a fehér füstfelhőt láttam magam mögött a visszapillantóban. :omg: :icon1: Na most egy hét távlatát nézve csupán egy minimális sárgás-fehéres kicsapódás látszik az olajbeöntő sapkán, ami annyira nem para. Lehet az idei évet még kihúzom ezzel komolyabb vízfogyasztás és probléma nélkül is... A bugyogás viszont rohadtul fenn áll. Az új fedél bevált, könnyedén lehajtom a helyéről, de még így is szusszan a tartály és elég nagy buborékok törnek fel a rendszerből. Okozhat ilyet a hűtő? Érdemes lenne arra fordítanom most nagyobb figyelmet? Néztem a Nissens enyémmel azonos típusát és mondjuk úgy, hogy számomra elfogadható áron hozzájutnék. Vagy próbálkozzak hűtő tisztító folyadékkal? Mennyire lehet az életképes megoldás? Nyáron könnyen az egekbe szökik a vízhőfok, de a ventilátor és az utastér fűtés bekapcsolása eddig mindig tette a dolgát. :D Télen örülök, ha az üzemi hőmérsékletet karcolja az autóm 10km után. termosztát volt cserélve az elmúlt pár évben? és ha igen akkor milyen márkára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 Igen, ismerem már a jeleit, mert úgy 6 éve volt már egy nagyszerű találkozásunk. Az M5 kecskeméti elkerülő szakaszán csak a fehér füstfelhőt láttam magam mögött a visszapillantóban. :omg: :icon1: Na most egy hét távlatát nézve csupán egy minimális sárgás-fehéres kicsapódás látszik az olajbeöntő sapkán, ami annyira nem para. Lehet az idei évet még kihúzom ezzel komolyabb vízfogyasztás és probléma nélkül is... A bugyogás viszont rohadtul fenn áll. Az új fedél bevált, könnyedén lehajtom a helyéről, de még így is szusszan a tartály és elég nagy buborékok törnek fel a rendszerből. Okozhat ilyet a hűtő? Érdemes lenne arra fordítanom most nagyobb figyelmet? Néztem a Nissens enyémmel azonos típusát és mondjuk úgy, hogy számomra elfogadható áron hozzájutnék. Vagy próbálkozzak hűtő tisztító folyadékkal? Mennyire lehet az életképes megoldás? Nyáron könnyen az egekbe szökik a vízhőfok, de a ventilátor és az utastér fűtés bekapcsolása eddig mindig tette a dolgát. :D Télen örülök, ha az üzemi hőmérsékletet karcolja az autóm 10km után. Mondjuk most hogy mondod mióta hűtőt cseréltem nem hallom a bugyogást, eddíg fel sem tűnt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nandorbauman Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 A kétvezetékes jeladó a DIS-kocka / elosztó alatt van, attól függően, hogy DIS-es vagy rotoros gyújtású. ;) Szívócsőben a műszerre menő jeladó van. :icon1: Sok az a fogyi, biztos 3bar-os benzinpumpa került bele? :rolleyes: Megnéztem, megtaláltam! :D Nagyon olajos... Lehet érintkezési hiba is? Ha lemérem, mekkora ellenállása kell legyen kb 5-10 fokban? Vagy a csere a biztos? A fogyasztás tavaly is hasonlóan nagy volt mikor lehül a levegő... A pumpát meg csak most cseréltem augusztusban. Viszont egy bontottat kapott, s én személyesen nem láttam milyet tettek bele. Köszi szépen! Bizom benne, itt lesz a bibi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Megnéztem, megtaláltam! :D Nagyon olajos... Lehet érintkezési hiba is? Ha lemérem, mekkora ellenállása kell legyen kb 5-10 fokban? Vagy a csere a biztos? A fogyasztás tavaly is hasonlóan nagy volt mikor lehül a levegő... A pumpát meg csak most cseréltem augusztusban. Viszont egy bontottat kapott, s én személyesen nem láttam milyet tettek bele. Köszi szépen! Bizom benne, itt lesz a bibi... Hát valami ilyesmik: 0 fok : 4.8-6.6 Kohm 20 fok : 2.2-2.8 Kohm 40 fok : 1.0-1.4 Kohm 80 fok : 270-380 ohm Pontos nem nagyon kell, csak nagyon ne térjen el. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya1005 Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Hello Hol található ez az alapjárat szabályzó? Nekem is hasonló probléma van. Országúton haladva ha elveszem a gázt (váltó sebességben hagyva) tartja a fordulatot és amikor vissza leesik, akkor meg CHECH ENGINE lámpa, aztán vagy leáll, vagy nem. Ha nem, akkor meg ingadozik az alapjárat 500-900 között és rázza az egész autót. Most volt vezérműszíj cserélve, EGR szelepet kivették, szerelő szerint "tiszta", elmondása szerint biztos, hogy nem ez a probléma okozója, lambda szonda is OK. Szia! Nekem ugyanez volt a problémám, a kilométeróra spirált kellett cserélni. (X16XEL-es motor) Megjegyzem, még azelőtt elkezdte ezt a hibát produkálni, mielőtt teljesen elromlott volna. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
blakahblakah Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 termosztát volt cserélve az elmúlt pár évben? és ha igen akkor milyen márkára? nem cseréltem még soha, de nem is hiszem, hogy az okozná a problémámat. mindenesetre egy próbát megérne az is, már én is gondoltam rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
blakahblakah Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Mondjuk most hogy mondod mióta hűtőt cseréltem nem hallom a bugyogást, eddíg fel sem tűnt... A mai ellenőrzés során semmi túlnyomásnak, illetve buboréknak nem volt jele. Az új satyek teszi a dolgát. Azt hiszem átmosom a rendszert hűtőtisztítóval, majd leszerelt állapotban a radiátort külön is. Ha valamit is javít a helyzeten, már megérte. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Szia! Nekem ugyanez volt a problémám, a kilométeróra spirált kellett cserélni. (X16XEL-es motor) Megjegyzem, még azelőtt elkezdte ezt a hibát produkálni, mielőtt teljesen elromlott volna. A műszeregység hátuljában van az út vagy sebesség jeladó, innen tudja a motorvezérlő hogy a jármű halad és magasan tartja a fordulatszámot. Ez a kinyomott kuplungnál leállás meg a motorféknél sárga lámpics elő szokott fordulni olyankor ha az útjeladó hibás, vagy a kilóméter óra bowden szakadt, ugye ekkor értelem szerűen nem működik a jeladó sem. Valószinűbbnek tartom hogy nem a bowdennel volt baj hiszen az vagy el van szakadva vagy nincs inkább kontakthiba volt a csatiknál az óra hátuljába ami mozgatásra megszünt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nandorbauman Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Hát valami ilyesmik: 0 fok : 4.8-6.6 Kohm 20 fok : 2.2-2.8 Kohm 40 fok : 1.0-1.4 Kohm 80 fok : 270-380 ohm Pontos nem nagyon kell, csak nagyon ne térjen el. Hali, Vettem egy új érzékelőt (Febi ~2500FT). Reggel lemértem az újat 6 fokban és 4.5kOhm volt az ellenállása. A régi - úgy hogy nem szedtem ki, 3.9kOhm-ot mutatot. Először csak rácsatoltam az újat, anélkül, hogy betekerjem. Igy nem akart pöcre indulni, viszont már az első próbálkozásnál már olyan volt, mint eddig a 3-4 próba. Miután betekertem és úgy próbálkoztam pöcre indult. Most az a "gond", hogy nem tudom kivárni, hogy lehüljön teljesen a motor, kell menjek vele, tehát csak holnap reggel derül ki, hogy hidegen mit csinál majd. Köszönöm szépen a tippet, holnap jövök friss helyzettel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 A műszeregység hátuljában van az út vagy sebesség jeladó, innen tudja a motorvezérlő hogy a jármű halad és magasan tartja a fordulatszámot. Ez a kinyomott kuplungnál leállás meg a motorféknél sárga lámpics elő szokott fordulni olyankor ha az útjeladó hibás, vagy a kilóméter óra bowden szakadt, ugye ekkor értelem szerűen nem működik a jeladó sem. Valószinűbbnek tartom hogy nem a bowdennel volt baj hiszen az vagy el van szakadva vagy nincs inkább kontakthiba volt a csatiknál az óra hátuljába ami mozgatásra megszünt. Hello Köszönöm a választ és a pontos leírást. Remélem már ez lesz a megoldás, mert már régóta szIvat. Visszakerestem a fórumban, régebben mit írtak a spirálra, nekem is ugyanazok a jelek: - kezdetben 60-70 Km/h felett kezdett el "susogni-kattogni", - most már 40-50 Km/h-tól kicsit remeg a mutató. Ez már a 2. spirál benne, Tecnoflex márkájú (Bárdi). Milyen márkájú kilométer-spirált vegyek szerintetek? UNIX-nál jelenleg van Hans-Pries és COFLE; BÁRDI-nál, szintén COFLE. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Hello Köszönöm a választ és a pontos leírást. Remélem már ez lesz a megoldás, mert már régóta szIvat. Visszakerestem a fórumban, régebben mit írtak a spirálra, nekem is ugyanazok a jelek: - kezdetben 60-70 Km/h felett kezdett el "susogni-kattogni", - most már 40-50 Km/h-tól kicsit remeg a mutató. Ez már a 2. spirál benne, Tecnoflex márkájú (Bárdi). Milyen márkájú kilométer-spirált vegyek szerintetek? UNIX-nál jelenleg van Hans-Pries és COFLE; BÁRDI-nál, szintén COFLE. Hát igazából azt mondják sokszor jobb a bontott gyári mint az utángyári mert az kattog-remeg. Nekem a remegés már megszűnt de a kattogás még megvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gregory33 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Helló, újabb gond, C14NZ-ben hogyan kell kuplungbowdent cserélni? A régit sikerült kiakasztani :P, de az újjal gondban vagyok. Mi a trükkje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Helló, újabb gond, C14NZ-ben hogyan kell kuplungbowdent cserélni? A régit sikerült kiakasztani :P, de az újjal gondban vagyok. Mi a trükkje? Emeld fel a kuplung pedálját és tegyél alá valamit, ezzel fellazított állapotba teszed és könnyű lesz beakasztani a bowdent. Gondolom a beakasztás már menni fog :) Beállítást vagy nézd le a másikról (menetszám, vagy távolság). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gregory33 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Emeld fel a kuplung pedálját és tegyél alá valamit, ezzel fellazított állapotba teszed és könnyű lesz beakasztani a bowdent. Gondolom a beakasztás már menni fog :) Beállítást vagy nézd le a másikról (menetszám, vagy távolság). Látni nem látok semmit, de kitapogattam és idáig eljutottam, viszont érzek egy rugós reteszt, nem azzal kell biztosítani? (igaz a régi sem volt :) ) nem baj megtaláltam a régi régi régi.... telómat azon van lámpa, talán ha látom mit csinálok, akkor többre jutok, de igen kicsi a hely, épp a két ujjammal tudom pecegtetni a pöcögtetőt X) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imi68 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Sziasztok. Az miért van hogy kivettem a gyertyákat, 3 hengernél a dugattyú teteje nedves, fényes? Viz nem fogy belöle. Viszont hidegen nagyon füstöl a kocsi.Nem kékes füstje van . 1.6 16V XEL motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Sziasztok. Az miért van hogy kivettem a gyertyákat, 3 hengernél a dugattyú teteje nedves, fényes? Viz nem fogy belöle. Viszont hidegen nagyon füstöl a kocsi.Nem kékes füstje van . 1.6 16V XEL motor. Vagy gyújtásprobléma, vagy valamiért túl sok üzemanyagot kap a motor (motorhőfok-jeladó, csöpögnek az injektorok...). Link to comment Megosztás: More sharing options...
nandorbauman Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hali, Vettem egy új érzékelőt (Febi ~2500FT). Reggel lemértem az újat 6 fokban és 4.5kOhm volt az ellenállása. A régi - úgy hogy nem szedtem ki, 3.9kOhm-ot mutatot. Először csak rácsatoltam az újat, anélkül, hogy betekerjem. Igy nem akart pöcre indulni, viszont már az első próbálkozásnál már olyan volt, mint eddig a 3-4 próba. Miután betekertem és úgy próbálkoztam pöcre indult. Most az a "gond", hogy nem tudom kivárni, hogy lehüljön teljesen a motor, kell menjek vele, tehát csak holnap reggel derül ki, hogy hidegen mit csinál majd. Köszönöm szépen a tippet, holnap jövök friss helyzettel. Hali Sajnos csak nehezen indult reggel az auto... Semmi kulonbseget nem vettem eszre. Valami tipp, hogy mi lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
K ügynök Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hali Sajnos csak nehezen indult reggel az auto... Semmi kulonbseget nem vettem eszre. Valami tipp, hogy mi lehet? Szia! tudom ez nagyon dühítő kérdés. De teljesen megegyezett a színe régivel? (mert hogy a motor vízhőfok jeladót cserélted ha jól figyeltem). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hali Sajnos csak nehezen indult reggel az auto... Semmi kulonbseget nem vettem eszre. Valami tipp, hogy mi lehet? Gyujtáselektonika is szokott hőmérséklettől függöen indítási gondokat okozni...legegyszerűbb ha keresel valaki ugyanilyen motorral és szépen átpakolásztok egyenként mindent amíg ki nem derül mi a hibás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nandorbauman Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Gyujtáselektonika is szokott hőmérséklettől függöen indítási gondokat okozni...legegyszerűbb ha keresel valaki ugyanilyen motorral és szépen átpakolásztok egyenként mindent amíg ki nem derül mi a hibás. Jah, gondoltam már én is erre, csak ezzel a motorkóddal nem találkoztam még, illetve ahány opel motorját néztem az ismerettségi körben, mindegyik különbözött... Gyujtáselektronika alatt mit értesz? DIS, injektorok, mi fér bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Jah, gondoltam már én is erre, csak ezzel a motorkóddal nem találkoztam még, illetve ahány opel motorját néztem az ismerettségi körben, mindegyik különbözött... Gyujtáselektronika alatt mit értesz? DIS, injektorok, mi fér bele? Inkább csak a DIS-t ha az van, nálam ugye rotoros gyujtású a trafó is meg a gyujtásmodul is csinált már gubancot. Nem tudom nálad mi van még a gyujtásnál. Az injektor egy elektromos szelep nem hiszem hogy számít neki a hideg vagy a meleg. Meg azt úgyis sárga lámpicsozni szokta szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nandorbauman Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Szia! tudom ez nagyon dühítő kérdés. De teljesen megegyezett a színe régivel? (mert hogy a motor vízhőfok jeladót cserélted ha jól figyeltem). Szia! Nem is tudtam, hogy számit a szine! :) Most néztem meg, az új és a régi is kék. A régin annyit találtam, hogy BOSCH 370, az új FEBI 17695. Egy érdekes dolgot találtam: az új jeladó leirásában az szerepel, hogy Kapcsolási pont 20 oC. Ezek nem folyamatosan változtatják az ellenállásukat? Különben nekem kb amióta 20 fok alattiak a reggelek, azota csinálja az eszét az inditás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nandorbauman Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Inkább csak a DIS-t ha az van, nálam ugye rotoros gyujtású a trafó is meg a gyujtásmodul is csinált már gubancot. Nem tudom nálad mi van még a gyujtásnál. Az injektor egy elektromos szelep nem hiszem hogy számít neki a hideg vagy a meleg. Meg azt úgyis sárga lámpicsozni szokta szerintem. Lehet bontózás lesz belőle... A benzinpumpa ami felkerült rá augusztusban, az bontóból van. Az lehet hibás és ilyet csinál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Lehet bontózás lesz belőle... A benzinpumpa ami felkerült rá augusztusban, az bontóból van. Az lehet hibás és ilyet csinál? Hát a pumpa általában nem indul el ha rossz...de mivel nálad ha jól tudom 3baros és megtartja a nyomást elindul akkor is ha a pumpa éppen áll, de rögtön utána lefullad. Még a kisnyomású is jár 1-2 másodpercig a benzinpumpa leállítása után aztán kezd el fuldokolni. Meg aztán mivel ez a tankban van messze a motortól megint csak nem szól be neki hogy hideg van-e vagy meleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Épp ezt csináltam a hétvégén. Nekem már 50-60nál nagyon remegett a mutató, kattogott is főleg hidegen. Van egy új, Cofle márka, 1230 mm hosszú X16XEL-ben, 97-es. Kapott tocsogásig olajat, mutató nem remeg, de 60nál kattogás van. Ma szereztem egy gyári bontottat, tocsogásig olajos a bowden, ugyanúgy kattog. W=1102-es műszeregység csere, gyors próbára haveromtól és nem kattog, nálam a műszeregység a ludas. Cofle bowden nem susog. Szívem szerint raknám be a fehér hátteres műszeregységet egy x20xev Caliból. :) Hát igazából azt mondják sokszor jobb a bontott gyári mint az utángyári mert az kattog-remeg. Nekem a remegés már megszűnt de a kattogás még megvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts