wookie Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 De arra amúgy is kéne hibakódot dobnia nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 De arra amúgy is kéne hibakódot dobnia nem? Nem törvényszerű, amikor el volt szakadva a kilóméteróra spirál így nem működött az útjeladó sem nekem is csak hosszú motorféknék sárga lámpázott majd a következő indításkor már nem jelezte a hibát, de persze villogtatáskor ott volt eltárolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Tegnap kivillogtattam, nincs most benne hibakód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Tegnap kivillogtattam, nincs most benne hibakód. Akkor ezt körbejártuk. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zhangya Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Egy kérdés a szakértőkhöz. :) Egy 1999-es évjáratú 1.4-es 60 lóerős példányon a vezérlés cseréje nagyjából mennyibe kerül? Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy ennél a típusnál feszítőgörgő van, vagy pedig a vízpumpát kell cserélni ilyenkor a szíjjal együtt? Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Egy kérdés a szakértőkhöz. :) Egy 1999-es évjáratú 1.4-es 60 lóerős példányon a vezérlés cseréje nagyjából mennyibe kerül? Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy ennél a típusnál feszítőgörgő van, vagy pedig a vízpumpát kell cserélni ilyenkor a szíjjal együtt? Előre is köszönöm! Nagyjából olyan 30-40 ezer forint maga az anyagköltség. Feszítőgörgőt is van ezt is kell cserélni, plusz a vezérműszíjat és a vízpumpát. Meg ha már le van engedve akkor nem árt bele új hűtőfolyadék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jafo Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Nagyjából olyan 30-40 ezer forint maga az anyagköltség. Feszítőgörgőt is van ezt is kell cserélni, plusz a vezérműszíjat és a vízpumpát. Meg ha már le van engedve akkor nem árt bele új hűtőfolyadék A termosztátot is ki lehet cserélni ha már bontva van... 1-2 ezer pénz csak.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zhangya Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Köszönöm szépen a válaszokat! Megnéztem most a Start Auto webshop-ját és látok olyan egységet, hogy "vezérműszíj készlet". Van: 1. Bosch - ezt ismerem, világmárka. 48E Ft. 2. Contitech - a jelenlegi autómban ilyen van, azt mondta a szerelő, hogy ez nagyon jó minőségű. 32E Ft 3. Gates. 30-37E Ft. 4. Ina. 23E Ft. (Vízpumpa nincs benne.) A 3-ikat és 4-iket nem ismerem. Ha megveszem a kinézett autót, mit javasoltok, melyik szettet érdemes megvenni? Gondolom, az ár alapján a Bosch a legjobb, vagy csak a neve miatt kerül ennyivel többe? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 A termosztátot is ki lehet cserélni ha már bontva van... 1-2 ezer pénz csak.. Igaz, az sem árt. :icon1: Köszönöm szépen a válaszokat! Megnéztem most a Start Auto webshop-ját és látok olyan egységet, hogy "vezérműszíj készlet". Van: 1. Bosch - ezt ismerem, világmárka. 48E Ft. 2. Contitech - a jelenlegi autómban ilyen van, azt mondta a szerelő, hogy ez nagyon jó minőségű. 32E Ft 3. Gates. 30-37E Ft. 4. Ina. 23E Ft. (Vízpumpa nincs benne.) A 3-ikat és 4-iket nem ismerem. Ha megveszem a kinézett autót, mit javasoltok, melyik szettet érdemes megvenni? Gondolom, az ár alapján a Bosch a legjobb, vagy csak a neve miatt kerül ennyivel többe? <_< Igazából általában vegyesen szoktunk "ajánlani" szíjból a Gates, vízpumpából, feszítőből meg SKF....de pölö nekem most valami GM-dobozos akármilyen feszítő van benne, ha már a termosztát is szóbajött abból meg Wahlert. Aztán persze kinek mi jön be. :rolleyes: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dagi2589 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Üdv mindenkinek. 18. hibakódot jelezte ki az astám, x16sz motorkódos. ingadozó alapjárat, erőtlen motor. Cserélve lett kopogás érzékelő, komplett központi injektor (kitakarítva), univerzális lambdaszonda. Csatlakozók takarítva. De a hiba nem szűnt meg. Főként üzem meleg motornál ingadozik és erőtlen. De széthúzott lambdaszonda csatlakozóval szebben jár az alapjárat, de a motor így is erőtlen, gyenge. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Üdv mindenkinek. 18. hibakódot jelezte ki az astám, x16sz motorkódos. ingadozó alapjárat, erőtlen motor. Cserélve lett kopogás érzékelő, komplett központi injektor (kitakarítva), univerzális lambdaszonda. Csatlakozók takarítva. De a hiba nem szűnt meg. Főként üzem meleg motornál ingadozik és erőtlen. De széthúzott lambdaszonda csatlakozóval szebben jár az alapjárat, de a motor így is erőtlen, gyenge. Sajna az uiverzális lambdaszondát nem nagyon szeresse az opel. Mi lett a régi gyárival? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dagi2589 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Ott hagytam a bontóba. De azzal is ugyan azt csinálta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Ott hagytam a bontóba. De azzal is ugyan azt csinálta. De a 18-es hibakód a kopogás vezérlőé/szenzoré nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi111 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Hello Mindenkinek! Öcsém a héten vett egy kombi F Astrát, 1.4-es 60LE-s motorral. Csöpögött a tanknál, kicserélte a tankot. Most azt csinálja az autó, hogy ha beindítja alapjáraton ketyeg de kb 2 perc után leáll, menet közben terhelés alatt pedig ki sem pörög. Úgy kezdődött, hogy néha néha megtorpant menet közben, utána már egy traktort se tudott megelőzni és a végén haza kellett húzni... A tank cseréje előtt nem volt ilyen probléma vele. Valakinek lenne valami ötlete hogy mi okozhat ilyet? Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dagi2589 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 De ilyenkor mi a hiba? Mert kopogás érzékelőt is cseréltetem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steamer Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Felvettem a viselkedését videóra. Hirtelen gázadásra "cuppan" egy nagyot, mint amikor egy kólát, vagy befőttet nyitnék fel. Lassan húzva rendesen felpörög. Pillangó szelep aránylag tiszta. (csak a linket akartam betenni)http://youtu.be/qoY6L4gseUg Enyèm is ezt csinálja, új gyertyákkal ès új gyújtókábelekkel új benzinszűrővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi111 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Enyèm is ezt csinálja, új gyertyákkal ès új gyújtókábelekkel új benzinszűrővel. Hasonló hiba van nálunk is Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Hello Mindenkinek! Öcsém a héten vett egy kombi F Astrát, 1.4-es 60LE-s motorral. Csöpögött a tanknál, kicserélte a tankot. Most azt csinálja az autó, hogy ha beindítja alapjáraton ketyeg de kb 2 perc után leáll, menet közben terhelés alatt pedig ki sem pörög. Úgy kezdődött, hogy néha néha megtorpant menet közben, utána már egy traktort se tudott megelőzni és a végén haza kellett húzni... A tank cseréje előtt nem volt ilyen probléma vele. Valakinek lenne valami ötlete hogy mi okozhat ilyet? Előre is köszönöm! Próbáld úgy hogy leveszed a tanksapkát, lehet a tankszellőztetés csöveit rosszul kötöttétek vissza és nem "kap levegőt" a benzintank. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zhangya Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Igaz, az sem árt. :icon1: Igazából általában vegyesen szoktunk "ajánlani" szíjból a Gates, vízpumpából, feszítőből meg SKF....de pölö nekem most valami GM-dobozos akármilyen feszítő van benne, ha már a termosztát is szóbajött abból meg Wahlert. Aztán persze kinek mi jön be. :rolleyes: Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Köszönöm! Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dagi2589 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Üdv mindenkinek. 18. hibakódot jelezte ki az astám, x16sz motorkódos. ingadozó alapjárat, erőtlen motor. Cserélve lett kopogás érzékelő, komplett központi injektor (kitakarítva), univerzális lambdaszonda. Csatlakozók takarítva. De a hiba nem szűnt meg. Főként üzem meleg motornál ingadozik és erőtlen. De széthúzott lambdaszonda csatlakozóval szebben jár az alapjárat, de a motor így is erőtlen, gyenge. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Üdv mindenkinek. 18. hibakódot jelezte ki az astám, x16sz motorkódos. ingadozó alapjárat, erőtlen motor. Cserélve lett kopogás érzékelő, komplett központi injektor (kitakarítva), univerzális lambdaszonda. Csatlakozók takarítva. De a hiba nem szűnt meg. Főként üzem meleg motornál ingadozik és erőtlen. De széthúzott lambdaszonda csatlakozóval szebben jár az alapjárat, de a motor így is erőtlen, gyenge. Univerzális lambdaszonda nem jó ötlet, maximum bosch vagy bontott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dagi2589 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 De biztos hogy az a hibás? Mert nekem hőfokjeladót is mondtak hogy azt cseréljek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 De biztos hogy az a hibás? Mert nekem hőfokjeladót is mondtak hogy azt cseréljek. Ha egyvezetékes a szonda akkor ezt hidegen még nem figyeli a motorvezérlő, a motorhőfok jeladót pedig ki lehet mérni hidegen-üzemmelegen az ellenállását multiméterrel. Vízhőfok Kétvezetékes jeladó ellenállása100C ~ 180 Ohm80C ~ 320 Ohm60C ~ 650 Ohm40C ~ 1.18 kOhm20C ~ 2.45 kOhm0C ~ 5.6 kOhm-10C ~ 9.45 kOhm-20C ~ 15 kOhm Idézve FPepétől.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi111 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Próbáld úgy hogy leveszed a tanksapkát, lehet a tankszellőztetés csöveit rosszul kötöttétek vissza és nem "kap levegőt" a benzintank. Megpróbálta, hogy leveszi a tanksapkát, szusszant egy nagyot, szóval vákum volt benne rendesen, viszont nem lett jobb a helyzet. Azt mondja, hogy ahová az AC be van lógatva egy fehér műanyagba, arra egy cső nincs rádugva a tankon belül. Mi lehet az? Mi annak a szerepe? Nem értem én se teljesen a dolgot.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts