Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Azért érdekes mód japán autók fele ekkora hűtővel még 40 fokban se kapcsolgatják a ventit, de még csak el se hagyja a mutató a 90-et. Áll mint a cövek.

Az valami nem egészen normális ahogy az opel motorok melegszenek.

Az enyém is már régen túlfut a 100-on, és a venti baszik bekapcsolni, pedig vadiúj wahler hőgombát kapott....

Azért akkor ott más is lehet az enyém sem melegszik annyira pedig szoktam gyilkolni, vizköves eltömődött hűtő, szoruló termosztát pölö. A céges traki azért melgedett mert rossz HF-tömítés volt rajta és fele vízjárat alapból el volt zárva.

Megosztás:

Azért érdekes mód japán autók fele ekkora hűtővel még 40 fokban se kapcsolgatják a ventit, de még csak el se hagyja a mutató a 90-et. Áll mint a cövek.

Az valami nem egészen normális ahogy az opel motorok melegszenek.

Az enyém is már régen túlfut a 100-on, és a venti baszik bekapcsolni, pedig vadiúj wahler hőgombát kapott....

Az opel motorok ilyenek, a japánok meg olyanok. Teljesen normális. Amúgy nekem most vastagabb, jobb hűtőt kapott, villámgyorsan lehűti.

Megosztás:

Hello!

Meddig forrhat fel a víz a kocsiban ami még nem káros? dugóban 105 ig felmegy kb de ott visszahűti a venti, ebből lehet baja a motornak?? volt mikor felment kb 110ig is ritkán .... C14NZ

Petya

A hűtődben 105 foknál nem forr fel a víz! Azért nem, mert túlnyomásos a rendszer. Erre van méretezve.

Ha felforr, azt majd észreveszed amikor kifúj a betöltő sapkánál, amiben beépített biztonsági szelep van.

Nekem 21 éves korára törött csak el a hűtő bevezető műanyag csöve (fent a vastag) fáradásos törés miatt.

Ha addig bírta a rendszer a túlnyomást, akkor ott baj nem lehet.

• Like 2
Megosztás:

A hűtődben 105 foknál nem forr fel a víz! Azért nem, mert túlnyomásos a rendszer. Erre van méretezve.

Ha felforr, azt majd észreveszed amikor kifúj a betöltő sapkánál, amiben beépített biztonsági szelep van.

Nekem 21 éves korára törött csak el a hűtő bevezető műanyag csöve (fent a vastag) fáradásos törés miatt.

Ha addig bírta a rendszer a túlnyomást, akkor ott baj nem lehet.

Én kézi kapcsolásúra csináltam meg már vagy 3 éve 95 foknál már tolom rá nekem 100 fokig még sosem ment fel szerencsére olyan tul sokat nem kell ugyse kapcsolgatni igy motor se melegszik ugy.

Megosztás:

Az opel motorok ilyenek, a japánok meg olyanok. Teljesen normális. Amúgy nekem most vastagabb, jobb hűtőt kapott, villámgyorsan lehűti.

Erdekes en most csereltem a hutot es a valeo vastagabb mint a nissen, pedig nincs kutyulas mind2 belevalo.

Ora szerint 92-3-4nel kapcsol be, hogy jut el odaig vki hogy kapcsolos legyen a hutoje?

Megosztás:

Hegesztettem tegnap a bódén igy levettem az akkusarukat. Most beindítás után 1400-an pörgött és nem akart visszaesni az alapjárati fordulatszámra. Hibalámpa nem volt de azért villogtattam, a 22-es hibakódott dobta. Beindítottam diag üzemmódban ekkor állt csak vissza 900-ra most úgy néz ki jó.

Megosztás:

Én kézi kapcsolásúra csináltam meg már vagy 3 éve 95 foknál már tolom rá nekem 100 fokig még sosem ment fel szerencsére olyan tul sokat nem kell ugyse kapcsolgatni igy motor se melegszik ugy.

Az Opel nem Skoda! A kapcsoló a 120-as Skodákba való! :icon4:

Megosztás:

Erdekes en most csereltem a hutot es a valeo vastagabb mint a nissen, pedig nincs kutyulas mind2 belevalo.

Ora szerint 92-3-4nel kapcsol be, hogy jut el odaig vki hogy kapcsolos legyen a hutoje?

Ez a biztosabb nekem még nem volt 100 fokos vizem sose amugyse kell sokat kapcsolgatni :D

• Like 1
Megosztás:

Meg tudjátok mondani légyszi, hogy az 1.4-es 60 lóerős motornál először hány km után kellett cserélni a vezérműszíjat és az első csere után hány km-es a további csere periódus?

Előre is köszi!

A km csereperiódusa 60 ezer ,de 6 év után ha csak 2ezer km futott akkor is cserélni kell a vez.szíjat!

Megosztás:

Sziasztok,

Úgy néz ki engem is utolért ez a rángatásos átok, de az eddig leírottak, és megoldásaik más motorokra vonatkoztak.

Először kanyarban indulva vettem észre, mintha kettesbe kapcsolva előbb mintha lassítana egy kicsit, és utána kezdene gyorsulni.

Most már egyenesben is érzem, és magasabb tartományban is, némi gurulás után tovább gyorsulva előbb mintha lassítana, és csak utána gyorsul. Legrosszabb fekvörendőrön átérve, vagy kereszteződésben gyorsan próbálva elindulni, és átjutni.

Az előbb kivettem a gyertyákat, szerintem jól néznek ki. Aztán a kapu előtt állva járattam kicsit, közben rugdostam a gázt. A kipufogó felől hallok egy büfögést előbb, majd lassan felpörög egy kicsit. Ha nem rúgok a pedálon csak egy kicsit, akkor rendesen felpörög 2-3000-ig.

Esetleg valami ötlet, mi lehet?

Megosztás:

Üdv.!

Kb úgy a bejelölt területről jön csattogó hang. Hajtókar csapágy, főtengely csapágy, vagy mi lehet a gond? Érdemes leellenőrizni olajteknő levételével és a hajtókar diszkrét megrángatásával, hogy az-e a gond?

Jó füled van ha így el tudod különíteni honnan jön a hang de igazából meg kéne mutatni olyannak aki kicsit is ért hozzá, mert így távgyógyítva csak találgatni lehet.

Sziasztok,

Úgy néz ki engem is utolért ez a rángatásos átok, de az eddig leírottak, és megoldásaik más motorokra vonatkoztak.

Először kanyarban indulva vettem észre, mintha kettesbe kapcsolva előbb mintha lassítana egy kicsit, és utána kezdene gyorsulni.

Most már egyenesben is érzem, és magasabb tartományban is, némi gurulás után tovább gyorsulva előbb mintha lassítana, és csak utána gyorsul. Legrosszabb fekvörendőrön átérve, vagy kereszteződésben gyorsan próbálva elindulni, és átjutni.

Az előbb kivettem a gyertyákat, szerintem jól néznek ki. Aztán a kapu előtt állva járattam kicsit, közben rugdostam a gázt. A kipufogó felől hallok egy büfögést előbb, majd lassan felpörög egy kicsit. Ha nem rúgok a pedálon csak egy kicsit, akkor rendesen felpörög 2-3000-ig.

Esetleg valami ötlet, mi lehet?

EGR szelep?

Más: az indításkor kékes füst mihez köthető a lehúzógyűrűhöz vagy a szelepszárszimeringhez?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.