Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hát ezzel nem vok beljebb azt tudom hogy kb így kell álljon, de ugye itt pár tized milliméter is számít.

Am mivel rögzítetted a tengelyt?

Na meg a másik ezt neked valaki jelre tette. Na az a valaki milyen szerszámot vagy módszert használt?

A mérnökök tudják a választ,de talán fokolható?

Itt egy kép, jelen lett szétszedve hátha segít.

1089617-20130630-0y1D3v.jpg

Megosztás:

Csóró vagyok magam szerelgetek! Nekem csak egy 25 vagy 26-os villás kulcs állt a rendelkezésemre, ami épp jó az egyes henger kipufogó és szívó szelep közötti lapolásra,ami épp merőleges a szelepdeknire. Ide akár lehet valami rögzítést sufni tuningolni,és miután fenn a vezérlés,utána a bordás kerék csavarját fixre húzni. Ha nincs lapolás akkor passz. Na de valaki megmondhatná a tutit ez ügyben.

Megosztás:

Sziasztok! Tudom, hogy nem itt a helye, de kérlek segítsetek. Sürgősen kellene pár bontott alkatrész. X20XEV-hez szelepfedél, önindító, lendkerék, főtengely jeladó. Hívtam Rattesid kartársat de nem vette fel, ezért tisztelettel, akinek van ilyesmije ne tartsa vissza!!! Köszi

Megosztás:

Lehet hogy nem teljesen ide illik ez a téma, de meg tudná nekem valaki mondani hogy a kürt biztosítéka melyik lehet? Mert nem szól, és szerintem csak egy biztosíték.. sehol nem találtam leírást róla hogy melyik micsoda lehet.

Előre is köszi.

A biztosítéktábla fedelén, amit lepattintasz,belül rajta vannak a piktogramok. Ki lehet keresni melyik mi.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget kérnék. x14xe. Szekunder levegő kompresszor nélkül vettem. (mint utóbb kiderült) Ma vettem egy bontottat hozzá, betettem és folyamatosan megy. Úgy tudom 1-1,5 perc után le kellene állnia. Mi lehet az oka?

A segítséget előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget kérnék. x14xe. Szekunder levegő kompresszor nélkül vettem. (mint utóbb kiderült) Ma vettem egy bontottat hozzá, betettem és folyamatosan megy. Úgy tudom 1-1,5 perc után le kellene állnia. Mi lehet az oka?

A segítséget előre is köszönöm.

Felesleges pénzkidobás volt. Mások inkább kidobják belőle.

Megosztás:

Sziasztok!

Valami mocskosul ciripel a generátoromba és nem jövök rá hogy mi lehet az.... a szénkefék nem lehetnek ,kiszedtem, úgy is csinálja, a tárcsa felöli csapágy cserélve, a hátsó még egész jó állapotban van, de ha jól hallom még mindig onnan a tárcsa felől jön a hang, mi lehet az?? Nem csak hogy engem zavar de az utcán járók is felfigyelnek rá, eléggé idegesítő -.- Volt már ilyen valakinek ?? Mi lehet az? C14NZ PK 6-os szíj ...

Megosztás:

Sziasztok olyan kérdésem lenne motorral kapcsolatban , hogy mivel tetöre lett vágva a gép és az olaj ilyenkor a motor tetejébe folyt és legalább 2 orát volt igy, és azt mondták nekem hogy ilyenkor tán át kell mosni a motort mert be fog sülni. igaz ez szerintetek?

Megosztás:

Köszi a segítsèget mindenkinek. Furcsa de a hiba megszünt :) Szekèr beröffent padlógáz 4-szer 5-ször nèmi korom távozott a kipuffantóból ès azóta megy normálisan:) Az alapjáratit viszont majd kipucolom azèrt!Nèha szórakozik az alapjáratom.

Megosztás:

Sziasztok olyan kérdésem lenne motorral kapcsolatban , hogy mivel tetöre lett vágva a gép és az olaj ilyenkor a motor tetejébe folyt és legalább 2 orát volt igy, és azt mondták nekem hogy ilyenkor tán át kell mosni a motort mert be fog sülni. igaz ez szerintetek?

Sztem egy sima olajcsere elég lehet.

Megosztás:

Szevasztok!

A nagy szakikhoz lenne egy kérdésem :)
Hengerfejtömítés cserére szorulna a motorom (C14SE) mert kicsit szivárog a hűtővíz az egyik saroknál. Nagy dolog ezt itthon +csinálni? Ha már megbontom rendszert cserélnék vezérműszíjat is :)
Köszönöm a segítségetek.

Megosztás:

Szevasztok!

A nagy szakikhoz lenne egy kérdésem :)

Hengerfejtömítés cserére szorulna a motorom (C14SE) mert kicsit szivárog a hűtővíz az egyik saroknál. Nagy dolog ezt itthon +csinálni? Ha már megbontom rendszert cserélnék vezérműszíjat is :)

Köszönöm a segítségetek.

Illene a hengerfejet síkoltatni a visszarakás előtt, különben nem sokat ér a tömítéscsere.

Megosztás:

Illene a hengerfejet síkoltatni a visszarakás előtt, különben nem sokat ér a tömítéscsere.

Kösz az infót, síkoltatás megoldható szerencsére.

A gondom a szét és összerakással van. Nem tudom merjek-e nekiállni, mik a lépések stb stb (Gondolok itt valami TIS vagy valami hasonló progira) Létezik ilyen?

Megosztás:

Hello!

Meddig forrhat fel a víz a kocsiban ami még nem káros? dugóban 105 ig felmegy kb de ott visszahűti a venti, ebből lehet baja a motornak?? volt mikor felment kb 110ig is ritkán .... C14NZ

Petya

Amíg nincs pirosban ne aggódj :) Ha visszahűti a venti akkor az jó. De cserélhetsz termosztátot ha zavar.

• Like 1
Megosztás:

Most lett kicserélve :D Viszahűti, csak zavar hogy gyorsan felmegy a vízhőmérséklet ha csak 15fok is van este ...

Akkora hűtője van, mint egy teszkós újság (nem is teljesen szétnyitva) ne várjál többet tőle. Azért van rajta ventilátor, hogy megoldja. ;) Ha nagyon zavar, akkor tegyél bele nagyobb hűtőt.

Megosztás:

Azért érdekes mód japán autók fele ekkora hűtővel még 40 fokban se kapcsolgatják a ventit, de még csak el se hagyja a mutató a 90-et. Áll mint a cövek.

Az valami nem egészen normális ahogy az opel motorok melegszenek.

Az enyém is már régen túlfut a 100-on, és a venti baszik bekapcsolni, pedig vadiúj wahler hőgombát kapott....

Megosztás:

Azért érdekes mód japán autók fele ekkora hűtővel még 40 fokban se kapcsolgatják a ventit, de még csak el se hagyja a mutató a 90-et. Áll mint a cövek.

Az valami nem egészen normális ahogy az opel motorok melegszenek.

Az enyém is már régen túlfut a 100-on, és a venti baszik bekapcsolni, pedig vadiúj wahler hőgombát kapott....

Amikor a műszeren látod a 100-at, akkor már lehet hogy akár 94 fokot is elérte a víz. :D Egyszer mérj rá lézeres hőmérővel egy csőre, és meg fogsz lepődni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.