djhalasi Elküldve Június28, 2013 Megoszt Elküldve Június28, 2013 aha, értem. Azért kérdezem, mert hidegen 6-7szeri inditózás után indul az autó és csináltam egy olyan megoldást hogy egy külső drótot rákötöttem a szivattyúra és elinditottam akksiról a szivattyút, menettem kb 10 másodpercig és olyankor egyből elindul az autó. Olyan mintha az üzemanyag ami a csövekben van "eltünne". Nem találkoztál még ilyen hibával? Nekem akkor csinált ilyet régebben, amikor napon állt több órát. A tankszellőztetőm volt eldugulva, amióta ez a hiba meg lett szüntetve indul rendesen akkor is ha napon áll az autó. Lehet neked is ez lesz a gond, esetleg el van öregedve a benzincső, ami a tanktól megy a motorhoz, lehet ki van repedve valahol és levegő jut a rendszerbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Itt tankolok rendszeresen...igen igénytelen kocsim lehet mert még soha nem tankoltam olyan helyen hogy gondja lett volna az üanyagggal. Ugye az injektor egy elektromos szelep, amikor kell nyit , amíg kell nyitva marad, majd zár, a rendszerben lévő nyomás meg bepolarlasztja a benzint a torokba....hogy mi tud itt letapadni igazából nem tudom. Azt mondta hogy elég sok javítást eszközölt (üzemanyagszivattyú, ilyen egyéb nem indulások) és kivétel nélkül annál a csanaki kútnál tankoltak... Ja meg azt is hogy a hengerenkénti injektoros az érzékenyebb a benzin minőségére. Amúgy téged múltkor mintha láttalak volna a Győri úton elsuhanni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isuzuvectra Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Az az érdekessége a dolognak, hogy ha az autó napon áll, akkor elsőre elindul minden féle rángatás nélkül, ha viszont hüvösön áll, akkor pedig alig akar elindulni. Nem tudom, hogy aztán van e összefüggés. Mult héten lett tank cserélve ill. üzemanyagszivattyú, de sajnos a probléma ugyanugy fennáll. Tanácstalan vagyok már ... :S Nekem akkor csinált ilyet régebben, amikor napon állt több órát. A tankszellőztetőm volt eldugulva, amióta ez a hiba meg lett szüntetve indul rendesen akkor is ha napon áll az autó. Lehet neked is ez lesz a gond, esetleg el van öregedve a benzincső, ami a tanktól megy a motorhoz, lehet ki van repedve valahol és levegő jut a rendszerbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Nekem akkor csinált ilyet régebben, amikor napon állt több órát. A tankszellőztetőm volt eldugulva, amióta ez a hiba meg lett szüntetve indul rendesen akkor is ha napon áll az autó. Lehet neked is ez lesz a gond, esetleg el van öregedve a benzincső, ami a tanktól megy a motorhoz, lehet ki van repedve valahol és levegő jut a rendszerbe. Ugye a 3-baros rendszerben elméletileg állandó nyomás van, ha valamiért mondjuk a vsiszacsapó szelep hibája miatt ez nincs meg akkor szokott olyan lenni, hogy nehezen indul. Megoldás lehet egy nyomógomb amivel indítózás előtt müködteted a pumpát feltermelve a nyomást. Vagy a pumpa cseréje amiben a visszacsapó szelep van, esetleg plussz szelep beszerelése közvetlenül a pumpa után. Azt mondta hogy elég sok javítást eszközölt (üzemanyagszivattyú, ilyen egyéb nem indulások) és kivétel nélkül annál a csanaki kútnál tankoltak... Ja meg azt is hogy a hengerenkénti injektoros az érzékenyebb a benzin minőségére. Amúgy téged múltkor mintha láttalak volna a Győri úton elsuhanni :D Anyuék X12XE-je is rosszalkodott már állítólag a rossz minőségü benya miatt nekem még soha nem volt ilyen bajom bárhol tankoltam. Lehet, sokat megfordulok errefelé... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
alcsaba Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Sziasztok! Gyárilag ilyen vezérműtengely kerék van az astrákon? Mert valami nekem nagyon sántít mivel a tengelyen van egy furat amibe véleményem szerint belemenne egy úgynevezett csapocska, hogy a kerék még véletlenül se tudjon elfordulni. Csak azért kérdezem, mert ma sikeresen eltörtem 2 himbát mivel a vezérlésem elmászott. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy csak az az egy központi csavar fogja az egész kereket. Még ha kúpos lenne a kialakítása akkor egy szavam nem lenne, de ez két sík felület amit egy központi csavar összefog. Kérlek szóljatok hozzá valami okosat... A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Sziasztok! Gyárilag ilyen vezérműtengely kerék van az astrákon? Mert valami nekem nagyon sántít mivel a tengelyen van egy furat amibe véleményem szerint belemenne egy úgynevezett csapocska, hogy a kerék még véletlenül se tudjon elfordulni. Csak azért kérdezem, mert ma sikeresen eltörtem 2 himbát mivel a vezérlésem elmászott. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy csak az az egy központi csavar fogja az egész kereket. Még ha kúpos lenne a kialakítása akkor egy szavam nem lenne, de ez két sík felület amit egy központi csavar összefog. Kérlek szóljatok hozzá valami okosat... A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Igen, van csapocska. De a keréken van alyuk és a tengelyen a csap. Legalábbis nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Az enyémben sincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Az enyémben sincs. Hmmm...akkor mi pozícionálja a tengelyhez képest? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Hmmm...akkor mi pozícionálja a tengelyhez képest? Dízelen kúpos kialakítású, nincs ék! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Hmmm...akkor mi pozícionálja a tengelyhez képest? Én. Dízelen kúpos kialakítású, nincs ék! Nem,nem kúpos.Csak úgy spontán homlokba tart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Én. Nem,nem kúpos.Csak úgy spontán homlokba tart. Plusz egy szavazat a benyás javára... :D Amúgy miért jó ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steamer Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Hello. Valaki segítsen, ma munkába jövet azt játszotta a kis szekerem hogy, kinyomtam a kuplungot ő akkor leállt. Sárga lámpa nem világított de mèg csak meg sem villant. Mi lehet a gondja szegènyemnek? Új gyertyái meg gyújtókábelei vannak, jövő hèten kap új benzinszűrőt. Köszi az ötleteket előre is. Jah mèg annyi ha tudna nekem mondani vki egy jó ès viszonylag olcsó szerelőt Győrbe aki èrt az f astrákhoz annak is örülnèk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
alcsaba Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Én. Nem,nem kúpos.Csak úgy spontán homlokba tart. na most megnyugodtam valamilyen szinten. Már azt hittem, hogy az előző tulaj barkácsolta rá ezt a sima kereket. Akkor ez elvileg meg kéne tartsa a kereket és ha kellően meg van húzva a csavar nem szabadna megcsússzon a tengelyen. Kérdésem, hogy mekkora erővel kell pontosan meghúzni a központi csavart? A másik kérdésem meg az, hogy ti hogy szoktátok beállítani a vezérlést? Sajnos ezen semmilyen jel nincs. Valahogy ki lehet mérni tolómérővel ebben kérnék egy kis segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Hello. Valaki segítsen, ma munkába jövet azt játszotta a kis szekerem hogy, kinyomtam a kuplungot ő akkor leállt. Sárga lámpa nem világított de mèg csak meg sem villant. Mi lehet a gondja szegènyemnek? Új gyertyái meg gyújtókábelei vannak, jövő hèten kap új benzinszűrőt. Köszi az ötleteket előre is. Jah mèg annyi ha tudna nekem mondani vki egy jó ès viszonylag olcsó szerelőt Győrbe aki èrt az f astrákhoz annak is örülnèk. De amúgy elindult utánna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steamer Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 De amúgy elindult utánna? Aha utánna simán indul ès megy a következő kuplungig :) vicces igy közlekedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Aha utánna simán indul ès megy a következő kuplungig :) vicces igy közlekedni. Az út vagy sebesség jeladó is szokott ilyen hibát okozni az óraegység hátuljában, de erre szokott dobni hibakódot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steamer Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Az út vagy sebesség jeladó is szokott ilyen hibát okozni az óraegység hátuljában, de erre szokott dobni hibakódot. Èrtem èn csak nekem nincs hibakód :( Mit kezdjek vele? Felgyújtsam az segít? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Plusz egy szavazat a benyás javára... :D Amúgy miért jó ez? A mérnökök tudják a választ,de talán fokolható? na most megnyugodtam valamilyen szinten. Már azt hittem, hogy az előző tulaj barkácsolta rá ezt a sima kereket. Akkor ez elvileg meg kéne tartsa a kereket és ha kellően meg van húzva a csavar nem szabadna megcsússzon a tengelyen. Kérdésem, hogy mekkora erővel kell pontosan meghúzni a központi csavart? A másik kérdésem meg az, hogy ti hogy szoktátok beállítani a vezérlést? Sajnos ezen semmilyen jel nincs. Valahogy ki lehet mérni tolómérővel ebben kérnék egy kis segítséget. Itt egy kép, jelen lett szétszedve hátha segít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Èrtem èn csak nekem nincs hibakód :( Mit kezdjek vele? Felgyújtsam az segít? :) Nyomd le menet közben(forgalommentes úton lassan haladva, vagy az anyósülésről valaki) a középkijelző (TID) két gombját egyszerre úgy 5 másodpercre. Ilyenkor kiírja a pillanatnyi sebességet 53km/óráíg majd hibakód (ha van) és egy kijelzőteszt. Ha nem ír ki sebességet akkor gyanús hogy az útjeladó rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Nyomd le menet közben(forgalommentes úton lassan haladva, vagy az anyósülésről valaki) a középkijelző (TID) két gombját egyszerre úgy 5 másodpercre. Ilyenkor kiírja a pillanatnyi sebességet 53km/óráíg majd hibakód (ha van) és egy kijelzőteszt. Ha nem ír ki sebességet akkor gyanús hogy az útjeladó rossz. Persze ha be van kötve, mert nem mindegyik verzióban volt bent. Swingekben biztos, Joy-ban pl már nem mindegyikben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Persze ha be van kötve, mert nem mindegyik verzióban volt bent. Swingekben biztos, Joy-ban pl már nem mindegyikben. Nem F -astráról beszélünk? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steamer Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Nyomd le menet közben(forgalommentes úton lassan haladva, vagy az anyósülésről valaki) a középkijelző (TID) két gombját egyszerre úgy 5 másodpercre. Ilyenkor kiírja a pillanatnyi sebességet 53km/óráíg majd hibakód (ha van) és egy kijelzőteszt. Ha nem ír ki sebességet akkor gyanús hogy az útjeladó rossz. Okè hazafelè kipróbálom. Am f astra a szóbanforgó szekèr. Köszi az infókat. Majd jelentkezem a fejlemènyekkel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Nem F -astráról beszélünk? Ja igen, sry megszokás, de lényeg ugyan az :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Steamer Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Hm. Kipróbáltam , kiírta a sebessèget . Hibakód nem volt. Nah akkor mi lehet a gondja???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts