gagavectra Elküldve Április25, 2013 Megoszt Elküldve Április25, 2013 Hali!Kéne egy kis help!c20ne vagy c20xe injektor fejek jók c14se be?méreteikben megeggyeznek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Április25, 2013 Megoszt Elküldve Április25, 2013 Na sikerült elvinnem az autót diagnosztikára. Hibakód nincs, ezt eddig is tudtam, viszont van 1-2 érdekes dolog. A kopogásérzékelő szenzornak mind a 4 hengernél 0 értéket kellene mutatniuk a gyári opel program szerint, viszont nekem 4-5-6-ra is felment, de 0 egyik sem volt. A lambdám és a jeladók jól működnek, viszont az előgyújtásommal baj van, ingadozik 3-4-5-6 értékek között és a program szerint 8-12 között lenne normális. Annyit csinált vele a srác, hogy kinullázta a kopogásérzékelőt, hogy tanulja újra az ECU, utána már a 4-ből 3 érték beállt 0-ra, a 4. meg 1-re. Most szépen is jár a motor, az előgyújtás is jobb lett, kíváncsi leszek reggel mit fog csinálni, ha hidegen indítom. Na meg az a rejtély, hogy mitől lett ilyen? Mivel tankolás után jött elő erősen gyanús,hogy a benzinnel volt valami, persze az is lehet, hogy teljesen más a gond. Annyit mondott, hogy ha ettől nem javul meg, akkor gyanús, hogy valamelyik kipuff szelep rosszalkodik és az okozza a dadogást, esetleg gyertyakábel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április25, 2013 Megoszt Elküldve Április25, 2013 Na sikerült elvinnem az autót diagnosztikára. Hibakód nincs, ezt eddig is tudtam, viszont van 1-2 érdekes dolog. A kopogásérzékelő szenzornak mind a 4 hengernél 0 értéket kellene mutatniuk a gyári opel program szerint, viszont nekem 4-5-6-ra is felment, de 0 egyik sem volt. A lambdám és a jeladók jól működnek, viszont az előgyújtásommal baj van, ingadozik 3-4-5-6 értékek között és a program szerint 8-12 között lenne normális. Annyit csinált vele a srác, hogy kinullázta a kopogásérzékelőt, hogy tanulja újra az ECU, utána már a 4-ből 3 érték beállt 0-ra, a 4. meg 1-re. Most szépen is jár a motor, az előgyújtás is jobb lett, kíváncsi leszek reggel mit fog csinálni, ha hidegen indítom. Na meg az a rejtély, hogy mitől lett ilyen? Mivel tankolás után jött elő erősen gyanús,hogy a benzinnel volt valami, persze az is lehet, hogy teljesen más a gond. Annyit mondott, hogy ha ettől nem javul meg, akkor gyanús, hogy valamelyik kipuff szelep rosszalkodik és az okozza a dadogást, esetleg gyertyakábel. A rossz benzin miatt a kopogásérzékelő alapján el tud állítódni az ECU, hogy jól tudja tartani a megfelelő előgyújtást és keverékképzést. Viszont egy idő után ha jobb minőségű benzint kap, hozzá tud tanulni. Mikor én is 100-as benyát tankolok, kell vagy 50km intenzív használat, mire "átszokik" erre a benzinre. Ugyanez fordítva, mikor 100-as után 95-öst kap. Na az egy külön kínszenvedés. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Április25, 2013 Megoszt Elküldve Április25, 2013 A rossz benzin miatt a kopogásérzékelő alapján el tud állítódni az ECU, hogy jól tudja tartani a megfelelő előgyújtást és keverékképzést. Viszont egy idő után ha jobb minőségű benzint kap, hozzá tud tanulni. Mikor én is 100-as benyát tankolok, kell vagy 50km intenzív használat, mire "átszokik" erre a benzinre. Ugyanez fordítva, mikor 100-as után 95-öst kap. Na az egy külön kínszenvedés. :D Hát legutóbb kínomban már kapott 100-as benyát is, meg bele injektortisztítót, de nem lett jobb, azóta már tankoltam rá 95-öst. Na most vagy ez zavarta össze, vagy a 2 hónapja tankolt retek benzin, bár azóta már újratanulhatta volna. Na mind1. Kíáncsi leszek reggel mit csinál, ha jó lesz, akkor öröm bódottág, ha nem, akkor mehet tovább a szívás. :S Bár attól tartok inkább az utóbbi esélyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április25, 2013 Megoszt Elküldve Április25, 2013 Nekem akkor volt olajos ott, mikor a szelepfedél már ott is engedte az olajat. De nincs ám! DIS-esnél az a vége zárt. A vezérműtengely azon az oldalon nincs kivezetve. Tévedés, mert van. A vezműtengely ház is ugyanaz, mint az elosztósnál, csak amire a trafót tesszük, az is fel van rá csavarozva, Alatta meg ott az o gyűrű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Na sikerült elvinnem az autót diagnosztikára. Hibakód nincs, ezt eddig is tudtam, viszont van 1-2 érdekes dolog. A kopogásérzékelő szenzornak mind a 4 hengernél 0 értéket kellene mutatniuk a gyári opel program szerint, viszont nekem 4-5-6-ra is felment, de 0 egyik sem volt. A lambdám és a jeladók jól működnek, viszont az előgyújtásommal baj van, ingadozik 3-4-5-6 értékek között és a program szerint 8-12 között lenne normális. Annyit csinált vele a srác, hogy kinullázta a kopogásérzékelőt, hogy tanulja újra az ECU, utána már a 4-ből 3 érték beállt 0-ra, a 4. meg 1-re. Most szépen is jár a motor, az előgyújtás is jobb lett, kíváncsi leszek reggel mit fog csinálni, ha hidegen indítom. Na meg az a rejtély, hogy mitől lett ilyen? Mivel tankolás után jött elő erősen gyanús,hogy a benzinnel volt valami, persze az is lehet, hogy teljesen más a gond. Annyit mondott, hogy ha ettől nem javul meg, akkor gyanús, hogy valamelyik kipuff szelep rosszalkodik és az okozza a dadogást, esetleg gyertyakábel. Na eddig úgy néz ki ez volt a baja, mert ma reggel nem dadogott, szépen járt. Még jó, hogy nem cseréltem tízezrekért alkatrészeket, megúsztam 3 ezerből. Azért nem akarom még elkiabálni, de remélem más gond nem lesz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Na eddig úgy néz ki ez volt a baja, mert ma reggel nem dadogott, szépen járt. Még jó, hogy nem cseréltem tízezrekért alkatrészeket, megúsztam 3 ezerből. Azért nem akarom még elkiabálni, de remélem más gond nem lesz. :) Na eddig tartott az öröm. Nemrég indítottam az autót, alig akart beindulni, tekertetni kellett vagy 5-6 mp-ig, aztán jött egy kis dadogás, de hamar abbahagyta. Tegnap mielőtt kinullázták az ECU-t ugyan ezt csinálta. Azt hozzá kell tenni, hogy napon állt az autó tegnap is és ma is, amikor ezt produkálta, de tavaly nyáron ilyen baja sosem volt. Mi lehet a gond? Mégiscsak becsöpögnek az injektorok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Tévedés, mert van. A vezműtengely ház is ugyanaz, mint az elosztósnál, csak amire a trafót tesszük, az is fel van rá csavarozva, Alatta meg ott az o gyűrű. Mikor kezemben fogtam a bontott vezérműtengelyházat, benne a tengellyel, úgy láttam, hogy semmi csavarozás nincs, hanem egybe van öntve a házzal a trafó felőli vége is. Ez a saját motoromhoz bontott alkatrész volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Mikor kezemben fogtam a bontott vezérműtengelyházat, benne a tengellyel, úgy láttam, hogy semmi csavarozás nincs, hanem egybe van öntve a házzal a trafó felőli vége is. Ez a saját motoromhoz bontott alkatrész volt. Majd ha jobban lesz időm, visszakeresem a hsz-t, ahol az egyik kollega leírta, ő már cserélt disben ilyen o gyűrűt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Majd ha jobban lesz időm, visszakeresem a hsz-t, ahol az egyik kollega leírta, ő már cserélt disben ilyen o gyűrűt. Mi a jele annak, ha ezt az O gyűrűt cserélni kell? X14NZ-nél, ha jól értem ez az, ami a rotor alatt van elhelyezve? Hogyan lehet cserélni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Mi a jele annak, ha ezt az O gyűrűt cserélni kell? X14NZ-nél, ha jól értem ez az, ami a rotor alatt van elhelyezve? Hogyan lehet cserélni? Köszi! Igazából ott két O-gyűrű van az egyik a főtengely "kihajtásnál" a másik egy nagyobb meg a Hall-jeladó alatt. A belső kicsi szokott elkopni. Össze kell jelölni a hengerfejjel az elosztófedél alatti alu részt amiben a Hall jeladó van, le kell szedni az Y-ont és az egész kivehető. Egy stiftet kell kiütni óvatosan ekkor jön le a rotor alatti kerék és ki lehet húzni a tengelyt, és így lehet cserélni az O-gyűrűt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Igazából ott két O-gyűrű van az egyik a főtengely "kihajtásnál" a másik egy nagyobb meg a Hall-jeladó alatt. A belső kicsi szokott elkopni. Össze kell jelölni a hengerfejjel az elosztófedél alatti alu részt amiben a Hall jeladó van, le kell szedni az Y-ont és az egész kivehető. Egy stiftet kell kiütni óvatosan ekkor jön le a rotor alatti kerék és ki lehet húzni a tengelyt, és így lehet cserélni az O-gyűrűt. Nem vezérműtengely? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Igazából ott két O-gyűrű van az egyik a főtengely "kihajtásnál" a másik egy nagyobb meg a Hall-jeladó alatt. A belső kicsi szokott elkopni. Össze kell jelölni a hengerfejjel az elosztófedél alatti alu részt amiben a Hall jeladó van, le kell szedni az Y-ont és az egész kivehető. Egy stiftet kell kiütni óvatosan ekkor jön le a rotor alatti kerék és ki lehet húzni a tengelyt, és így lehet cserélni az O-gyűrűt. Hűha... Na ez már nem tűnik annyira egyszerűnek bár nehéznek se. Mi a jele ha ez cserés? Nyomja vhol az olajat? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Hűha... Na ez már nem tűnik annyira egyszerűnek bár nehéznek se. Mi a jele ha ez cserés? Nyomja vhol az olajat? Köszi! Igen, a rotor alól szivárog az olaj pontosabban ránézésre az elosztófej alól. Igazából ahogy kezded bontani adja magát mert úgy nem bonyolult csak leírva tűnik annak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Igen, a rotor alól szivárog az olaj pontosabban ránézésre az elosztófej alól. Igazából ahogy kezded bontani adja magát mert úgy nem bonyolult csak leírva tűnik annak. Na akkor király... cserés lesz a dolog. Azt hittem elsőre hogy a szelepfedél miatt nyomja, de csodálkoztam is, hogy a rotor, illetve az elosztófedél belseje trutyis... f@sza... Köszi az infót, holnap olajcsere, akkor ránézek egyúttal erre is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Na akkor király... cserés lesz a dolog. Azt hittem elsőre hogy a szelepfedél miatt nyomja, de csodálkoztam is, hogy a rotor, illetve az elosztófedél belseje trutyis... f@sza... Köszi az infót, holnap olajcsere, akkor ránézek egyúttal erre is... Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jafo Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Üdv! Mitől van az, hogy ha ráadom a világítást és pl a hátsó ablak fűtést leesik az alapjárat majdnem lefulladásig??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Üdv! Mitől van az, hogy ha ráadom a világítást és pl a hátsó ablak fűtést leesik az alapjárat majdnem lefulladásig??? Hát mert mindkettőnek relatív nagy az áramfelvétele és ez terheli a generátort amit ugye a motor hajt. De a motorvezérlő észleli az alcsony fordulatszámot, és az alapjárati motor segítségével állítja vissza a normálisra. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Ennyitől nem kéne megfognia a motort. Így. Motor test átkötéseit megnézném. Ha nincs úgy megoldva mint nálam, hogy a generátor testpontja az akku-ra is rá van kötve. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jafo Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Kb milyen vastag kábel kell a generátor és az akksi direktbe kötéséhez??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Kb milyen vastag kábel kell a generátor és az akksi direktbe kötéséhez??? Szerintem elég 2.5-ös... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Szerintem elég 2.5-ös... 25A-t el is bír... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Kb milyen vastag kábel kell a generátor és az akksi direktbe kötéséhez??? De nem azt írtam, hogy kösd át, bár célszerű, hanem hogy a barna vezetékek csavarkötéseit lesd meg, 13-as villáskulccsal húzz rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jafo Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 20 as elég lesz???? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 20 as elég lesz???? :) 10mm2 keresztmetszetű vezeték már elbírja a 70A-t. Ha persze 70A-es a generátorod. Ha klímás, akkor 100, akkor 16-os keresztmetszetűt legalább. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts