Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Nos, a probléma a következő:

c16nz

Menet közben egyszerűen leállt a motor, műszerfal világít csodásan. Üzemanyag van, indítózva az injektor nyomja a benzint, de nem tisztán, hanem:

1: kisebb nagyobb (1-2mm nagyságú) fekete kosszal együtt- ez gondolom már nem jó dolog- mi rákfene az, tankból a dzsuva?

2: a pillangószelep alatt áll a benzin- ez jó, vagy nem kellene ott benzinnek lennie?

Rendes kúton lett tankolva, nem kannából.

Egyedül meg tudom nézni, hogy van szikra, vagy az most nem lényeges?

(Kb. 1 hónapja cseréltem olajat és üzemanyagszűrőt is, ez szerintem nem lényeges, csak a teljes kép miatt írtam le.)

Leszedném a szívótorkot, hogy kitakarítsam, mi fogja? Jól láttam, hogy 2db 8-as anya+ a csövek és vezetékek? Mire kell vigyázni? Gondolok itt tömítésre, vezetékre, stb.

Fotó:

http://p.coldline.hu/2013/03/23/965812-20130323-toKZmR.jpg

Végül: mi az a hengeres dolog, ami a kép alján van és eredetiben kb.10cm átmérőjű?

Köszönöm! :)

vákuumos AGR szelep

• Like 1
Megosztás:

Azok nem jöttek ki, a gyertyakulcsot + gyertyát féltve inkább nem reckíroztam- nem saját az autó, így inkább jobb félni, mint megijedni.

Akkor az lehetséges, hogy a főtengely-jeladó hibája-halála miatt menet közben megáll a motor?

nem, mert nincs benne :icon1:

gyújtásmodultól viszont előfordulhat, persze aztán még ezer mástól is

hogy őszinte legyek, ha még a gyertyákat se akartad kitekerni belőle sztem felesleges ötletelgetni

Megosztás:

Na megjöttem: nem indul a gép...

aktívszén szűrő szerintem rendben van, szívni-fújni lehet, nem jön belőle semmilyen darab. A tűzfalon lévő ufót is levettem, csak egy fele lehet fújni vagy szívni, de már nem emlékszem, melyik irányba... :) Gyertyákat kivettem, vagyis csak 2-t, a másik 2 meg sem mozdult. Normálisan néztek ki az NGK-k, de szikrát nem kapnak. A gyújtáselosztó így néz ki:

http://image-0BD2_514EF35C.jpg

megcsiszoltam belül a házban a 4 db érintkezőt+ nagyon finoman a rotor végét, de csak épphogy, jobban nem mertem- hát nem tudtam indulásra bírni. Még a trafó csatlakozójának 3 db érintkezőjét is megcsiszoltam, hiába. Itt nekem már megállt a tudomány- sajnos. :(

Hibakódot nem ad.

Na megvan a videó- ha egyáltalán ér valamit...:

http://www.youtube.com/watch?v=ZeFvpiPBwMw&feature=youtu.be

Még azt nézd meg, hogy a trafóról jövő kábelt lehúzod az elosztó középső csatlakozójáról, és míg valaki indítózik, Te a kábel végét valami fém dologhoz közel tartva ott látsz-e szikrát. Egyik kollégám OFF Fiat UNO-ja járt úgy nemrég, hogy elszakadt a vezérműszíja, de kívülről csak annyi látszott, hogy a trafó még ad szikrát, de az elosztó után már nincs... persze mivel a vezérműtengely már nem forgott. Esetleg ezt is ellenőrizheted, levett elosztófedéllel, forog-e a rotor indítózásnál?

Egyébként merre található az autó?

Megosztás:

van e egyeltalán főtengely jel adó => nincs

Lehet én vagyok béndzsa de nekem nem megy a film.... => te vagy mert, megnézhető (igaz nem sokat tudni meg belőle)

Értettem mit mire írtál, a 3 szavas hsz ből

Azt hittem te is fogod érteni az én 4 szavas hsz emből....... nem.

Elárulod: azaz meg mondod hogy mi az ami az NZ -s motorkoban van főtengely jeladó helyett amitől tudja az ECU hogy mikor kell a ménykü?

Fő az őszinteség: én vagyok a Béndzsa..és még csak véletlenül se a böngésző. vagy bármi....

Megosztás:

Értettem mit mire írtál, a 3 szavas hsz ből

Azt hittem te is fogod érteni az én 4 szavas hsz emből....... nem.

Elárulod: azaz meg mondod hogy mi az ami az NZ -s motorkoban van főtengely jeladó helyett amitől tudja az ECU hogy mikor kell a ménykü?

Fő az őszinteség: én vagyok a Béndzsa..és még csak véletlenül se a böngésző. vagy bármi....

Ne veszekedjetek már... a vezérműtengely végén az elosztó házában van a jeladója, 1.4-nél Hall-jeladós, 1.6-tól induktív jeladós.

• Like 2
Megosztás:

Még azt nézd meg, hogy a trafóról jövő kábelt lehúzod az elosztó középső csatlakozójáról, és míg valaki indítózik, Te a kábel végét valami fém dologhoz közel tartva ott látsz-e szikrát. Egyik kollégám OFF Fiat UNO-ja járt úgy nemrég, hogy elszakadt a vezérműszíja, de kívülről csak annyi látszott, hogy a trafó még ad szikrát, de az elosztó után már nincs... persze mivel a vezérműtengely már nem forgott. Esetleg ezt is ellenőrizheted, levett elosztófedéllel, forog-e a rotor indítózásnál?

Meg azt is hogy az elosztó közepén meg van-e az a kis grafithenger. Lehet még trafó, gyujtásmosul, Hall-jeladó is....

Megosztás:

nem, mert nincs benne :icon1:

gyújtásmodultól viszont előfordulhat, persze aztán még ezer mástól is

hogy őszinte legyek, ha még a gyertyákat se akartad kitekerni belőle sztem felesleges ötletelgetni

2 gyertyát kivettem, de vissza is raktam.

Azt akkor majd holnapután, ha a nő (tulaj) addig nem nézeti meg szakival. A holnapi napom kitöltöm szolgálattal. :)

Először én is szíjszakadásra tippeltem, mikor írt a nő, de 2 hónapja lett cserélve teljes szettben- de azért ránéztem és tényleg nem szakadt el szerencsére.

Ha olyankor leveszem a középső kábelt, nem részesülök valami bizsergetős érzésben, ugye? Gondolok itt arra, hogy azért szigetel az a kábel rendesen, ugye? A rotort nem is néztem, forog-e...

Amúgy itt van helyben, egy áruház parkolójában pihen a gép, ott állt le előtte, betolták neki az útról.

Meg azt is hogy az elosztó közepén meg van-e az a kis grafithenger. Lehet még trafó, gyujtásmosul, Hall-jeladó is....

Megvan, ha arra a kb. pár centi hosszú bizbaszra gondolsz.

Hát eddig terjedt a tudásom, nem vagyok egy nagy szerelő, de igyekszem tanulni ebből is. :)

Úgyis megtudom mi lett a baja, aztán majd beszámolok.

Köszi Mindenkinek! B)

Megosztás:

Sziasztok.
Nekem lenne egy idegesítő problémám, ami megoldásában szeretnék segítséget kérni.
Az autó egy 1993-as évjáratú 1.6 benzin Astra f, 8 szelep (C16NZ), központi injektoros. A hiba a következő. Menet közben a motor leáll, kontroll lámpa világit. Körülbelül 2 hete produkálja ezt a hibát. A hiba jelentkezésekor nem volt gond, mert utána beindult és ment rendesen, viszont már csak hidegen indul be, jár vagy 10 percig utána megáll és nem indul be. Viszont ha az injektorba öntök benzint beindul. Eddig 3 injektor volt rajta, mindhárommal jelentkezet ez a hiba. Nem szeretnék mindent kicserélni rajta ha nem muszáj, ezért ha valaki járt már hasonló helyzetben, kérem írja meg.
Előre is köszönet érte.
Megosztás:

Sziasztok.
Nekem lenne egy idegesítő problémám, ami megoldásában szeretnék segítséget kérni.
Az autó egy 1993-as évjáratú 1.6 benzin Astra f, 8 szelep (C16NZ), központi injektoros. A hiba a következő. Menet közben a motor leáll, kontroll lámpa világit. Körülbelül 2 hete produkálja ezt a hibát. A hiba jelentkezésekor nem volt gond, mert utána beindult és ment rendesen, viszont már csak hidegen indul be, jár vagy 10 percig utána megáll és nem indul be. Viszont ha az injektorba öntök benzint beindul. Eddig 3 injektor volt rajta, mindhárommal jelentkezet ez a hiba. Nem szeretnék mindent kicserélni rajta ha nem muszáj, ezért ha valaki járt már hasonló helyzetben, kérem írja meg.
Előre is köszönet érte.

Hááát elöször villogtasd ki a hibát..! :smartass:

http://www.opel-magazin.hu/technika/szereld-magad/152/427-hibakod-leolvasas.html

Megosztás:

Sziasztok.
Előre is köszönet érte.

Üdv, ha beniznt öntesz a pillangószelepre és akkor elindul esélyes hogy az üzemanyag ellátással van gond. Konkréten, AC-pumpa, AC-relé csatlakozók.....

Megosztás:

Üdv, ha beniznt öntesz a pillangószelepre és akkor elindul esélyes hogy az üzemanyag ellátással van gond. Konkréten, AC-pumpa, AC-relé csatlakozók.....

Először én is erre gondoltam de direkt nem írtam mert az nem dob hibalámpát!És irta hogy hiba lámpa világít!

Az hogy meg csak hidegen indul már, és melegen nem, halódó AC től melegen is el kellene indulni.

Meg jár 10 percig aztán megáll, és utána nem indul.....

Vagy lehet totál kinyiffant az AC? De akkor mi dobott hibalámpát?

Mondjuk egy tesztet megér hogy tutira kizárjuk az AC-t ......

• Like 1
Megosztás:

Először én is erre gondoltam de direkt nem írtam mert az nem dob hibalámpát!És irta hogy hiba lámpa világít!

Az hogy meg csak hidegen indul már, és melegen nem, halódó AC től melegen is el kellene indulni.

Meg jár 10 percig aztán megáll, és utána nem indul.....

Vagy lehet totál kinyiffant az AC? De akkor mi dobott hibalámpát?

Mondjuk egy tesztet megér hogy tutira kizárjuk az AC-t ......

Azt írta menet közben leáll a kontrol lámpa világít, az ilyenkor mindig világít.

Megosztás:

Sziasztok.

Előre is köszönet érte.

Ha leállt persze hogy világit a check engine.

Nekem volt, melegen állt le , gyujtásmodul csere lett. Nézz szikrat a trafonal, elosztofej, meg alatta a modul, ind.jeladó.

Megosztás:

Nekem C20NE Vectrán az AC relé produkálta azt, hogy 1-2 perc után leállt a motor, cseréje után elmúlt a hiba.

P.

"Nem indul az autó" hibám volt már: AC-pumpa, AC-relé, vezetékszakadás, AC-csati, gyujtásmodul, gyujtótrafó, hibás gyujtógyertya miatt, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.