riki Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalata van a különböző vezérműszíj szettekkel kapcsolatban? Nemsokára eljön a csere ideje, és gondoltam utána kérdezek, hogy mit érdemes venni. Az unixban venném a dolgokat, ott van komplett szett SKF, GATES, RUVILLE.... Olvastam itt régebben, hogy van aki több márkát válogat össze, és úgy a jó. Tudnátok javasolni valami kis listát, hogy miből milyen márka a jó. Most cserélnék már egyben fagyállót is, meg termosztátot is. A termosztátból gondolom a Wahler megfelelő lenne, a többivel lenne gondom. (vízpumpa, vezető és feszítő görgők, vezérműszíj) A motor X14XE. Köszönöm a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalata van a különböző vezérműszíj szettekkel kapcsolatban? Nemsokára eljön a csere ideje, és gondoltam utána kérdezek, hogy mit érdemes venni. Az unixban venném a dolgokat, ott van komplett szett SKF, GATES, RUVILLE.... Olvastam itt régebben, hogy van aki több márkát válogat össze, és úgy a jó. Tudnátok javasolni valami kis listát, hogy miből milyen márka a jó. Most cserélnék már egyben fagyállót is, meg termosztátot is. A termosztátból gondolom a Wahler megfelelő lenne, a többivel lenne gondom. (vízpumpa, vezető és feszítő görgők, vezérműszíj) A motor X14XE. Köszönöm a választ! Nekem most Bárdis Gates szett van benne. Gates szíj, meg talán Febi feszítőgörgő és/vagy vízpumpa. Előzőleg Ruville (asszem) vízpumpa volt benne és kiszerelés után megpörgettem és szorult rendesen és a vizet is engedte már. De ezt úgy, hogy mikor motorgeneráloztuk akkor is cseréltünk pumpát, mert az akkor alig 30 ezer km-es vízpumpa sem volt valami bíztató. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Nekem most Bárdis Gates szett van benne. Gates szíj, meg talán Febi feszítőgörgő és/vagy vízpumpa. Előzőleg Ruville (asszem) vízpumpa volt benne és kiszerelés után megpörgettem és szorult rendesen és a vizet is engedte már. De ezt úgy, hogy mikor motorgeneráloztuk akkor is cseréltünk pumpát, mert az akkor alig 30 ezer km-es vízpumpa sem volt valami bíztató. Értem. Nekem eddig SKF szettel ment, aminek mindene SKF volt. Így, hogy még van össze vissza 500km a 60000Km-es határig, semmi észrevehető baja nincsen, víz nem megy el, halk, nem nyöszörög... De gondoltam, hátha van valami tapasztaltan jobb márka ennél. Az unixban van komplett Gates szett a kedvezményemmel 32000-ért vízpumpával együtt, de ugyanennyiért van az SKF szett is mindennel együtt. Melyik lehet a jobb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Értem. Nekem eddig SKF szettel ment, aminek mindene SKF volt. Így, hogy még van össze vissza 500km a 60000Km-es határig, semmi észrevehető baja nincsen, víz nem megy el, halk, nem nyöszörög... De gondoltam, hátha van valami tapasztaltan jobb márka ennél. Az unixban van komplett Gates szett a kedvezményemmel 32000-ért vízpumpával együtt, de ugyanennyiért van az SKF szett is mindennel együtt. Melyik lehet a jobb? A helyedben Gates szettet vennék. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabi16v Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Sziasztok! 1 olyan kérdésem lenne hogy 1.4 16v-be milyen gyetyát vegyek? van vmi tapasztalat e téren vkinek? köszi elöre is a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Sziasztok! 1 olyan kérdésem lenne hogy 1.4 16v-be milyen gyetyát vegyek? van vmi tapasztalat e téren vkinek? köszi elöre is a választ! Szia! Nekem eddig gyári GM kétpólusú, és NGK szintén két pólusú volt benne, egyikkel sem volt semmi gondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Értem. Nekem eddig SKF szettel ment, aminek mindene SKF volt. Így, hogy még van össze vissza 500km a 60000Km-es határig, semmi észrevehető baja nincsen, víz nem megy el, halk, nem nyöszörög... De gondoltam, hátha van valami tapasztaltan jobb márka ennél. Az unixban van komplett Gates szett a kedvezményemmel 32000-ért vízpumpával együtt, de ugyanennyiért van az SKF szett is mindennel együtt. Melyik lehet a jobb? Ha az SKF bevált és az ára is jó miért váltanál?Nekem is ez van bennt amúgy :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Értem. Nekem eddig SKF szettel ment, aminek mindene SKF volt. Így, hogy még van össze vissza 500km a 60000Km-es határig, semmi észrevehető baja nincsen, víz nem megy el, halk, nem nyöszörög... De gondoltam, hátha van valami tapasztaltan jobb márka ennél. Az unixban van komplett Gates szett a kedvezményemmel 32000-ért vízpumpával együtt, de ugyanennyiért van az SKF szett is mindennel együtt. Melyik lehet a jobb? Ha az SKF bevált és az ára is jó miért váltanál?Nekem is ez van bennt amúgy :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
djhalasi Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalata van a különböző vezérműszíj szettekkel kapcsolatban? Nemsokára eljön a csere ideje, és gondoltam utána kérdezek, hogy mit érdemes venni. Az unixban venném a dolgokat, ott van komplett szett SKF, GATES, RUVILLE.... Olvastam itt régebben, hogy van aki több márkát válogat össze, és úgy a jó. Tudnátok javasolni valami kis listát, hogy miből milyen márka a jó. Most cserélnék már egyben fagyállót is, meg termosztátot is. A termosztátból gondolom a Wahler megfelelő lenne, a többivel lenne gondom. (vízpumpa, vezető és feszítő görgők, vezérműszíj) A motor X14XE. Köszönöm a választ! Nekem Gates szett került bele 2 éve Ruville vízpumpával. Eddig nem volt vele gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 Nekem Gates szett került bele 2 éve Ruville vízpumpával. Eddig nem volt vele gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 Igyekszem majd egy jó ár/érték arányt összehozni.... :D Köszi a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nos, a probléma a következő: c16nz Menet közben egyszerűen leállt a motor, műszerfal világít csodásan. Üzemanyag van, indítózva az injektor nyomja a benzint, de nem tisztán, hanem: 1: kisebb nagyobb (1-2mm nagyságú) fekete kosszal együtt- ez gondolom már nem jó dolog- mi rákfene az, tankból a dzsuva? 2: a pillangószelep alatt áll a benzin- ez jó, vagy nem kellene ott benzinnek lennie? Rendes kúton lett tankolva, nem kannából. Egyedül meg tudom nézni, hogy van szikra, vagy az most nem lényeges? (Kb. 1 hónapja cseréltem olajat és üzemanyagszűrőt is, ez szerintem nem lényeges, csak a teljes kép miatt írtam le.) Leszedném a szívótorkot, hogy kitakarítsam, mi fogja? Jól láttam, hogy 2db 8-as anya+ a csövek és vezetékek? Mire kell vigyázni? Gondolok itt tömítésre, vezetékre, stb. Fotó: http://p.coldline.hu/2013/03/23/965812-20130323-toKZmR.jpg Végül: mi az a hengeres dolog, ami a kép alján van és eredetiben kb.10cm átmérőjű? Köszönöm! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nos, a probléma a következő:c16nzMenet közben egyszerűen leállt a motor, műszerfal világít csodásan. Üzemanyag van, indítózva az injektor nyomja a benzint, de nem tisztán, hanem:1: kisebb nagyobb (1-2mm nagyságú) fekete kosszal együtt- ez gondolom már nem jó dolog- mi rákfene az, tankból a dzsuva?2: a pillangószelep alatt áll a benzin- ez jó, vagy nem kellene ott benzinnek lennie?Rendes kúton lett tankolva, nem kannából.Egyedül meg tudom nézni, hogy van szikra, vagy az most nem lényeges?(Kb. 1 hónapja cseréltem olajat és üzemanyagszűrőt is, ez szerintem nem lényeges, csak a teljes kép miatt írtam le.) Leszedném a szívótorkot, hogy kitakarítsam, mi fogja? Jól láttam, hogy 2db 8-as anya+ a csövek és vezetékek? Mire kell vigyázni? Gondolok itt tömítésre, vezetékre, stb.Fotó:http://p.coldline.hu/2013/03/23/965812-20130323-toKZmR.jpg Végül: mi az a hengeres dolog, ami a kép alján van és eredetiben kb.10cm átmérőjű? Köszönöm! :)Ha koszt tol kifele, az sose jó. Benzinszűrő van? Széndarabkák nincsenek a vákuumcsövekben?Ami lent van, az a vákuumos EGR szelep.Mikor nekem szétment az aktívszénszűrő, ezeket produkálta nekem is, meg gázadásra torpant, X fordulat felett kidobta az ECU hogy szegény a keverék, stb. Mert kinyírta a szén az AC-t és a benzinszűrőt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nos, a probléma a következő: c16nz Menet közben egyszerűen leállt a motor, műszerfal világít csodásan. Üzemanyag van, indítózva az injektor nyomja a benzint, de nem tisztán, hanem: 1: kisebb nagyobb (1-2mm nagyságú) fekete kosszal együtt- ez gondolom már nem jó dolog- mi rákfene az, tankból a dzsuva? 2: a pillangószelep alatt áll a benzin- ez jó, vagy nem kellene ott benzinnek lennie? Rendes kúton lett tankolva, nem kannából. Egyedül meg tudom nézni, hogy van szikra, vagy az most nem lényeges? (Kb. 1 hónapja cseréltem olajat és üzemanyagszűrőt is, ez szerintem nem lényeges, csak a teljes kép miatt írtam le.) Leszedném a szívótorkot, hogy kitakarítsam, mi fogja? Jól láttam, hogy 2db 8-as anya+ a csövek és vezetékek? Mire kell vigyázni? Gondolok itt tömítésre, vezetékre, stb. Fotó: http://p.coldline.hu/2013/03/23/965812-20130323-toKZmR.jpg Végül: mi az a hengeres dolog, ami a kép alján van és eredetiben kb.10cm átmérőjű? Köszönöm! :) Hlaihó...elméletileg semmi nem jöhet a tankból, mert van ott jópár szűrő a szivattyún is egy a kocsi alatt is egy az injektorban is van. A pillangószelepen nem szabadna benzinnek állnia, de valamennyire normális ha van tehát nem tök száraz. Lehet hogy az injektor alatti 2 gumigyűrű adta meg magát ez potyogott bele, és ezért sok ott a benzin. Szerintem nem kell az egészet leszedni csak magát az injektort egy csati meg a csavar amit középen látsz. De ha leszeded igazából nincs buktatója. Az a 2 nagy réz anya van csak. Szikra egyedül....kiszeded az egyik gyertyát a végét letesteled és valahogy rögzíted, ha a letekert ablakon keresztül indítózol szerintem rálátsz. Azt a biszbaszt passzolom, nekem nincs. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Hlaihó...elméletileg semmi nem jöhet a tankból, mert van ott jópár szűrő a szivattyún is egy a kocsi alatt is egy az injektorban is van. A pillangószelepen nem szabadna benzinnek állnia, de valamennyire normális ha van tehát nem tök száraz. Lehet hogy az injektor alatti 2 gumigyűrű adta meg magát ez potyogott bele, és ezért sok ott a benzin. Szerintem nem kell az egészet leszedni csak magát az injektort egy csati meg a csavar amit középen látsz. De ha leszeded igazából nincs buktatója. Az a 2 nagy réz anya van csak. Szikra egyedül....kiszeded az egyik gyertyát a végét letesteled és valahogy rögzíted, ha a letekert ablakon keresztül indítózol szerintem rálátsz. Azt a biszbaszt passzolom, nekem nincs. Hy! Próbáltam kiszedni, de annyira be van szorulva, hogy inkább nem mertem feszegetni; látom a képen Neked is kicsit rozsdás már az injektor oldala... Akkor még nekiállok, kiszedem megnézni. Csak ugye most az a furcsa, hogy mondod, hogy nem szabadna a pillangószelep alatt benzinnek állnia, csak benzinesnek lennie, értelemszerűen. Na de akkor miért nem indul? Miért áll ott (a pillngószelep alatt) (nem akarok hazudni) kb.0,5 cm magasan a benzin? Sok anyagot kapott, nem tudta eldolgozni? Furcsa... ui.: van olyan dolog, amiről nincs képes megoldásod? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 (edited) Ha koszt tol kifele, az sose jó. Benzinszűrő van? Széndarabkák nincsenek a vákuumcsövekben? Ami lent van, az a vákuumos EGR szelep. Mikor nekem szétment az aktívszénszűrő, ezeket produkálta nekem is, meg gázadásra torpant, X fordulat felett kidobta az ECU hogy szegény a keverék, stb. Mert kinyírta a szén az AC-t és a benzinszűrőt. Nos, szűrő van, azt ugye nemrég cseréltem. Vákuumcsöveket nem néztem, az lesz akkor a következő, köszi! Az aktívszén szűrő az a jobb első kerék mögött eldugva, mint a néhai c14se-mben, ugye? ui.: ja és hibakódot még nem tudtam nézni- gémkapocs hiányában... Módosítva Március23, 2013 : zozor Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nos, szűrő van, azt ugye nemrég cseréltem. Vákuumcsöveket nem néztem, az lesz akkor a következő, köszi!Az aktívszén szűrő az a jobb első kerék mögött eldugva, mint a néhai c14se-mben, ugye? ui.: ja és hibakódot még nem tudtam nézni- gémkapocs hiányában...Igen, de addig ne bontsd le, míg az "ufónál" nincsenek széndarabkák a csőben.Nekem sajnos már a tankba vezető cső is tele volt szénnel (szénszűrőtől).Nem csak gemkapoccsal lehet kivillogtatni, elég egy darab vezeték/drót/zsineg. :DEgyébként én másodmagammal kimennék, leszedném a fojtószelepház burkolatát, megkérném a másodmagamat, hogy indítózzon és nézném a pillangószelepet, hogy miért gyűlik össze annyi benzin. Gázpedált ugye nem illik nyomni indításnál, így ha a másodmagam így tenne, lehordanám. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Igen, de addig ne bontsd le, míg az "ufónál" nincsenek széndarabkák a csőben. Nekem sajnos már a tankba vezető cső is tele volt szénnel (szénszűrőtől). Nem csak gemkapoccsal lehet kivillogtatni, elég egy darab vezeték/drót/zsineg. :D Egyébként én másodmagammal kimennék, leszedném a fojtószelepház burkolatát, megkérném a másodmagamat, hogy indítózzon és nézném a pillangószelepet, hogy miért gyűlik össze annyi benzin. Gázpedált ugye nem illik nyomni indításnál, így ha a másodmagam így tenne, lehordanám. :) Hát ha egyszer nem volt nálam :D Nem készültem fel,... :D Gázpedált nem nyomunk, ez már "nyugati" autó, ezt tudjuk- a 2 emberes megoldást lehet kipróbálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Hy! Próbáltam kiszedni, de annyira be van szorulva, hogy inkább nem mertem feszegetni; látom a képen Neked is kicsit rozsdás már az injektor oldala... Akkor még nekiállok, kiszedem megnézni. Csak ugye most az a furcsa, hogy mondod, hogy nem szabadna a pillangószelep alatt benzinnek állnia, csak benzinesnek lennie, értelemszerűen. Na de akkor miért nem indul? Miért áll ott (a pillngószelep alatt) (nem akarok hazudni) kb.0,5 cm magasan a benzin? Sok anyagot kapott, nem tudta eldolgozni? Furcsa... ui.: van olyan dolog, amiről nincs képes megoldásod? :D Vannak még sötét foltok, de igyekszem pótolni őket. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 (edited) Na megjöttem: nem indul a gép... aktívszén szűrő szerintem rendben van, szívni-fújni lehet, nem jön belőle semmilyen darab. A tűzfalon lévő ufót is levettem, csak egy fele lehet fújni vagy szívni, de már nem emlékszem, melyik irányba... :) Gyertyákat kivettem, vagyis csak 2-t, a másik 2 meg sem mozdult. Normálisan néztek ki az NGK-k, de szikrát nem kapnak. A gyújtáselosztó így néz ki: http://image-0BD2_514EF35C.jpg megcsiszoltam belül a házban a 4 db érintkezőt+ nagyon finoman a rotor végét, de csak épphogy, jobban nem mertem- hát nem tudtam indulásra bírni. Még a trafó csatlakozójának 3 db érintkezőjét is megcsiszoltam, hiába. Itt nekem már megállt a tudomány- sajnos. :( Hibakódot nem ad. Na megvan a videó- ha egyáltalán ér valamit...: http://www.youtube.com/watch?v=ZeFvpiPBwMw&feature=youtu.be Módosítva Március24, 2013 : zozor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Na megjöttem: nem indul a gép... aktívszén szűrő szerintem rendben van, szívni-fújni lehet, nem jön belőle semmilyen darab. A tűzfalon lévő ufót is levettem, csak egy fele lehet fújni vagy szívni, de már nem emlékszem, melyik irányba... :) Gyertyákat kivettem, vagyis csak 2-t, a másik 2 meg sem mozdult. Normálisan néztek ki az NGK-k, de szikrát nem kapnak. A gyújtáselosztó így néz ki: http://image-0BD2_514EF35C.jpg megcsiszoltam belül a házban a 4 db érintkezőt+ nagyon finoman a rotor végét, de csak épphogy, jobban nem mertem- hát nem tudtam indulásra bírni. Még a trafó csatlakozójának 3 db érintkezőjét is megcsiszoltam, hiába. Itt nekem már megállt a tudomány- sajnos. :( Videót hova lehet feltölteni? Csak kettőt vettél ki? és a másik kettővel mi lesz? Főtengő jeladót nézted? ha nem jó nem fog jelet adatni az ECU.... Videót : Youtube.com... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Csak kettőt vettél ki? és a másik kettővel mi lesz? Főtengő jeladót nézted? ha nem jó nem fog jelet adatni az ECU.... Videót : Youtube.com... Azok nem jöttek ki, a gyertyakulcsot + gyertyát féltve inkább nem reckíroztam- nem saját az autó, így inkább jobb félni, mint megijedni. Akkor az lehetséges, hogy a főtengely-jeladó hibája-halála miatt menet közben megáll a motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Azok nem jöttek ki, a gyertyakulcsot + gyertyát féltve inkább nem reckíroztam- nem saját az autó, így inkább jobb félni, mint megijedni. Akkor az lehetséges, hogy a főtengely-jeladó hibája-halála miatt menet közben megáll a motor? Na megvan a videó- ha egyáltalán ér valamit...: http://www.youtube.com/watch?v=ZeFvpiPBwMw&feature=youtu.be Olyan nincs hogy nem jön ki és ha cserélni kell?? Nekem most volt hf tömítés cserém és amikor lettek ki véve, 4-ből 3nak sz@rrá törött a porcelán része, kiszedés közbe! Nem rég itt az egyik CAR társnak is hasonló problémája volt. Az is lehetséges hogy, nem csak a kiszedés miatt törik, reped meg, hanem már lehet bennt a helyén el van rottyanva! Érdemes lenne azt eröltetni....sztem... Nem tom hogy az NZ-s motorban (ha az van) van e egyeltalán főtengely jel adó, lehet ott más a neve meg máshol van, de igen lehet attól hogy egyszer csak fogja magát és kakukk...se kép se hang.. A főteng jel adó az ECU nak adja a jelet, hogy forog a főtengő mehet a gyujtás, utána ad csak az ECU jelet a trafónak hogy mehet a szikra...meg a benya... Lehet én vagyok béndzsa de nekem nem megy a film.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Olyan nincs hogy nem jön ki és ha cserélni kell?? Nekem most volt hf tömítés cserém és amikor lettek ki véve, 4-ből 3nak sz@rrá törött a porcelán része, kiszedés közbe! Nem rég itt az egyik CAR társnak is hasonló problémája volt. Az is lehetséges hogy, nem csak a kiszedés miatt törik, reped meg, hanem már lehet bennt a helyén el van rottyanva! Érdemes lenne azt eröltetni....sztem... Nem tom hogy az NZ-s motorban (ha az van) van e egyeltalán főtengely jel adó, lehet ott más a neve meg máshol van, de igen lehet attól hogy egyszer csak fogja magát és kakukk...se kép se hang.. A főteng jel adó az ECU nak adja a jelet, hogy forog a főtengő mehet a gyujtás, utána ad csak az ECU jelet a trafónak hogy mehet a szikra...meg a benya... Lehet én vagyok béndzsa de nekem nem megy a film.... nincs te vagy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 nincs te vagy Elárulod? Fő az őszinteség Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts