Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Erre kíváncsi vagyok, holnap meg is ejtem a próbát. Csak azt tudnám honnan tudja ez a sima léptetőmotor, hogy milyen pozícióban van a kúp? Ugyanis ez csak egy sima bipoláris léptetőmotor. Hacsak nem valami áramfelvétel-figyelést néz? :unsure:

Nem tudja, hogy épp hogy áll maga a léptetőmotor, hanem addig állít vele az ECU míg jó nem lesz az alapjárat, amit elképzelt.

Megosztás:

Olyan kérésem lenne... C16Nz a Blokk Se hengerfejjel. hogy lehetne bekötni utólag astra f c16se motornak bekötni a kopogás érzékelőjét mert sajnos nincs meg a helye, a kábel és az érzékelő megvan de a kábelkorbácsban sajnos nincs kivezetés, az a bajom hogy nagy az előgyújtás és "becsörög" a motor. A Másik hogy van egy 95-ös hibakódom ami valamilyen meleg indító szelep, de azt se tudom mi az sajnos... Ha valaki tud segítsen...

Megosztás:

Olyan kérésem lenne... C16Nz a Blokk Se hengerfejjel. hogy lehetne bekötni utólag astra f c16se motornak bekötni a kopogás érzékelőjét mert sajnos nincs meg a helye, a kábel és az érzékelő megvan de a kábelkorbácsban sajnos nincs kivezetés, az a bajom hogy nagy az előgyújtás és "becsörög" a motor. A Másik hogy van egy 95-ös hibakódom ami valamilyen meleg indító szelep, de azt se tudom mi az sajnos... Ha valaki tud segítsen...

SE motornak tudtommal nincs is kopogásérzékelője. Egyébként meg az átalakításnál a motor kábelkötegét is illik kicserélni az SE-ére.

Megosztás:

Hát..először is meg kell nézned milyen csati van benne 8-as vagy 16-os..ez menni fog, aztán összekötöd a két lábat egy dróttal, gépkapoccsal ez sem nehéz, aztán gyujtást adsz. Utána figyeled a sárga lámpicsot hányat villan. 1villanás , szünet 2 villanás az 12...pölö. Minden számhoz tartozik egy hibakód.

Sikerült kivillogtatni a hibát!! Majd ma meg probálom értelmezni!! :D :D

Megosztás:

Wow...allitottunk az nz-n elogyujtast. Most nagyon szepen szalad. Nem gondoltam h megy ez igy is. :D

Nekem meg lambdaszondára sír az ECU, úgyhogy az előgyújtást nekem is elrontja. :D Néha akkorákat rángatózik gázadásánál, mint egy kanos macska. :D Bontott lambda párszázért wanted. :D

Megosztás:

Nekem meg lambdaszondára sír az ECU, úgyhogy az előgyújtást nekem is elrontja. :D Néha akkorákat rángatózik gázadásánál, mint egy kanos macska. :D Bontott lambda párszázért wanted. :D

Ez most nem rangat semmit, tok szepen megy alul felul. Padlozasra is ######a. Jo volt csapatni vele kicsit. :D

De azert kell az xe a hazhoz :D

Megosztás:

Értem de mi a menete? Már ha nem túl hosszú.... :icon1:

Van erre keszulek. Akksi + - a strobinak. 1es gyertyakabelre erzekelo h mikor gyujt. villogod a fotengely tarcsat es nezed a jelet.

Ha kell allitani akkor a rotor alatt 13as csavar meglazit es eltekered az egesz elosztot amerre kell.

Megosztás:

Van erre keszulek. Akksi + - a strobinak. 1es gyertyakabelre erzekelo h mikor gyujt. villogod a fotengely tarcsat es nezed a jelet.

Ha kell allitani akkor a rotor alatt 13as csavar meglazit es eltekered az egesz elosztot amerre kell.

Aha értem kösz....strobi kapcsolgatom a zseblámpát az nem jó? :D nagyon félre volt állítva?

Megosztás:

Fényképezd le,hol van a rotor jelenleg.Azzal biztos sokat segítenél a c14nz júzereknek. Amúgy hány fok alapelőgyuszira raktátok? Sacc/kb. addig tekerik amíg a fényképen, aztán ha csörög,akkor kicsit visszább kocogtatni...

Megosztás:

Fényképezd le,hol van a rotor jelenleg.Azzal biztos sokat segítenél a c14nz júzereknek. Amúgy hány fok alapelőgyuszira raktátok? Sacc/kb. addig tekerik amíg a fényképen, aztán ha csörög,akkor kicsit visszább kocogtatni...

Nem motoronként változik hova kel tekerni? Mert ennyi erővel nem kell beállítani, beállítják a gyárban és úgy kell hagyni nem?

Megosztás:

De ugye diagnosztikai módban ment a motor eközben?

Megosztás:

Nem motoronként változik hova kel tekerni? Mert ennyi erővel nem kell beállítani, beállítják a gyárban és úgy kell hagyni nem?

Ha jelen hagyod akkor az asszem 0-fok. Nos azzal a kis sűrítésű Nz 87-es oktánszámú pancsolt szutykos ukrán benzinnel is elmegy gond nélkül szerintem.Tehát pazarlás bele a 95 is,mert nem használja ki.

8-10 fokot egy ilyen NZ-re szokott adni szerelőhaverom is,jobb lesz tőle sokkal és 95tel sem csörög be. Csak nekem képem nincs róla hány mm-re van az a jeltől nagyjából.

Megosztás:

Értem de mi a menete? Már ha nem túl hosszú.... :icon1:

Legutóbb 30 éve állítottam strobival a Skoda Octáviámon. A strobi azóta is megvan, az Octavia nincs... :D

Alapjáraton jár a motor, a strobi rávillog a főtengely ékszíjtárcsán levő jelre. Alapjáraton 10 fok ra (ami a forgattyúsházon be van jelölve) kell érnie a szíjtárcsa jelének. Ha nem , csavarod az elosztót.

Aztán lehet nézni a maximális előgyújtást is.

C20NE-nél nézni lehet, de állítani már nem.

Megosztás:

Nagyon szar volt. Most saccra van allitva mert elvesztettuk a jelet es mindenkinek volt jobb dolga is. Most asszem kb 10mm van a gyari osszejelolestol. Majd ha lesz ido megnezzuk rendesen.

A diag mod nem tudom micsoda.

Amit hibakód kivillogtatásnál csinálsz: a két érintkező összekötése a diagcsatiban, csak ezúttal be is indítod a motort. Így kellene az előgyújtást beállítani, mert ilyenkor nem szabályoz utána az ECU, így lehet az alapállapotot a helyére tenni.

Megosztás:

Nagyon szar volt. Most saccra van allitva mert elvesztettuk a jelet es mindenkinek volt jobb dolga is. Most asszem kb 10mm van a gyari osszejelolestol. Majd ha lesz ido megnezzuk rendesen.

A diag mod nem tudom micsoda.

ez még én is tudom, asszem :D

mikor úgy jár a gép, hogy össze vannak zárva a hibavillogtató lábai

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.