stirlitz Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 Igen, van autókárpitosom és azt mondta az anyjának se csinálná meg mégegyszer :unsure: Valaki nem tud normális tetőkárpitost? Gyűlnek a tetőn a gombostűk, hogy ne a fejemet súrolja. 15 évig jól bírta a kocsi, mert garázsban volt tartva, de most jött 2 év a szabad ég alatt... <_< hát igen a pára nem igen használ neki, mikor az ember hidegben teleleheli DE bartelba megcsinálom bárkinek, ha vki értelmesen rendbe rakja a tank beömlőmet http://taylor.hu/astra/tanklyuk/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Tegnap tesztelgettem a c14nz gépet, de sajnos még mindig fenn áll a torpanás, ha fokozatosan nyomom neki semmi gond szépen megy, ha hirtelen odalépek neki egyszerűen mintha elmenne belőle az erő, viszont elér egy magasabb fordulatot, olyankor padlógázzal is lehet haladni. Ez emelkedőkön vagy egy előzéskor elég szívás mikor nyomnám neki, de semmi. Sajnos a gyújtáson még mindig nem tudtam állítani csak holnap lesz rá lehetőségem, én arra gyanakszom, mert ha pörög, akkor van benne erő már, alapjárat is szép, csöveket is átnéztem, új gyertya, új a lambda is, új szűrők, tiszta a fojtószelep stb., nem rég lett vásárolva így vettem. Viszont a gyújtás csesztették már, de össze van jelölve szép karcolással:S Egy jeladó nem új a hőfok, de azt kimértem az is jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rauros Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 jóvanna, nem igaz milyenek vattok :), parasztosan fél foggal, valójában nem lehet fél foggal elrakni belátom hát igen a pára nem igen használ neki, mikor az ember hidegben teleleheli DE bartelba megcsinálom bárkinek, ha vki értelmesen rendbe rakja a tank beömlőmet http://taylor.hu/astra/tanklyuk/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Tegnap tesztelgettem a c14nz gépet, de sajnos még mindig fenn áll a torpanás, ha fokozatosan nyomom neki semmi gond szépen megy, ha hirtelen odalépek neki egyszerűen mintha elmenne belőle az erő, viszont elér egy magasabb fordulatot, olyankor padlógázzal is lehet haladni. Ez emelkedőkön vagy egy előzéskor elég szívás mikor nyomnám neki, de semmi. Sajnos a gyújtáson még mindig nem tudtam állítani csak holnap lesz rá lehetőségem, én arra gyanakszom, mert ha pörög, akkor van benne erő már, alapjárat is szép, csöveket is átnéztem, új gyertya, új a lambda is, új szűrők, tiszta a fojtószelep stb., nem rég lett vásárolva így vettem. Viszont a gyújtás csesztették már, de össze van jelölve szép karcolással:S Egy jeladó nem új a hőfok, de azt kimértem az is jó. Enyem is igy viselkedik....lehet nem tud mit kezdeni a padlogazas gyorsitassal. Jaajjj benzin..jajj levego..jajj nehez a bode. Aztan sokkot kap...es szepen lassan magahoz ter. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 ja az, ahogy wookie írta és tényleg jó, azóta elég simán jár és nem trutyizza össze a szívórészt de az igaz, (ahogy anno vki, talán epk mondta) hogy kicsi és gyakran kell üríteni a lötyi az olaj(kipuff gáz) meg vizára keveréke, nem is fehér trutyis a olajam télen Hello! És azt a szűrőt hol vetted? elég speckónak néz ki :) nem egy befőttes üveg szivaccsal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Hello! És azt a szűrőt hol vetted? elég speckónak néz ki :) nem egy befőttes üveg szivaccsal. ha kell megírom pü-ben, de hogy őszinte legyek pár dolog: 1, kicsi, gyakran kell üríteni (min hetente 1x, télen gyakrabban) 2, ez egy légtechnikai olajozó, de mint kiderült kb 1 tél alatt a benne lévő műanyag(ami a szűrőt tarja) nem bírja a szmötyit és a kemény műanyagból olyan gumi lett, hogy őröm volt nézni, gondolom az is vmi kőolajszármazékból van/volt, DE ez könnyen meg lett oldva, csak egy 90 csavar kell 3, olaj/viz lecsapatót kell venni, csak annyi az eltérés, hogy alul azon van egy szelep/csap szóval könnyebb lenne leengedni egyébként belegondolva, hogy az mind le van nyeletve a motorral, amit most felfog, hát.... igazán azért raktam bele, mert a szívóoldalon az injektornál, illetve a felette lévő müa. doboz kartélgaztól "olajos" volt és leakartam szedni az egészet pucolni/tömítés cserére és nem akartam, hogy utána még összetaknyolja, persze ennek még nem jött el az ideje Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 ha kell megírom pü-ben, de hogy őszinte legyek pár dolog: 1, kicsi, gyakran kell üríteni (min hetente 1x, télen gyakrabban) 2, ez egy légtechnikai olajozó, de mint kiderült kb 1 tél alatt a benne lévő műanyag(ami a szűrőt tarja) nem bírja a szmötyit és a kemény műanyagból olyan gumi lett, hogy őröm volt nézni, gondolom az is vmi kőolajszármazékból van/volt, DE ez könnyen meg lett oldva, csak egy 90 csavar kell 3, olaj/viz lecsapatót kell venni, csak annyi az eltérés, hogy alul azon van egy szelep/csap szóval könnyebb lenne leengedni egyébként belegondolva, hogy az mind le van nyeletve a motorral, amit most felfog, hát.... igazán azért raktam bele, mert a szívóoldalon az injektornál, illetve a felette lévő müa. doboz kartélgaztól "olajos" volt és leakartam szedni az egészet pucolni/tömítés cserére és nem akartam, hogy utána még összetaknyolja, persze ennek még nem jött el az ideje Mitől? :huh: Ilyenről még nem is hallottam. Kardéllel levágott gaztól? Hogyan kerül az a légyszűrőn át a motorba? :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Mitől? :huh: Ilyenről még nem is hallottam. Kardéllel levágott gaztól? Hogyan kerül az a légyszűrőn át a motorba? :omg: ........ kartelgáz visszavezető cső de ha nem így hívják akkor az a cső ami a szelepfedélből az injektor felett lévő müa. dobozba megy 1 szóval sem sem mondtam, hogy légszűrő (főleg nem hogy légyszűrőn) de ha mindenképpen kötözködni akarsz itt egy kép: http://taylor.hu/ast...OP_T92_G_53.png a 9es volt szmötyis a szelepfedél nem olajsapka felőli végén lévő csőtől egyéb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 ........ kartelgáz visszavezető cső de ha nem így hívják akkor az a cső ami a szelepfedélből az injektor felett lévő müa. dobozba megy 1 szóval sem sem mondtam, hogy légszűrő (főleg nem hogy légyszűrőn) de ha mindenképpen kötözködni akarsz itt egy kép: http://taylor.hu/ast...OP_T92_G_53.png a 9es volt szmötyis a szelepfedél nem olajsapka felőli végén lévő csőtől egyéb? Epk mondanivalója egy tömondatban összefoglalva: KarteR gáz, nem kartel. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 visszavezeti a gangxtazolit is, na Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 értem én, de én sem kötök bele pl hogy a Dáwid-ot sima V-vel írják :D ha hülyeséget írok technikailag, ako anyázzatok agyon, rendbe :icon4: na de ezé hozzászólni, tényleg tiszta f@szbúk.... :doze: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 értem én, de én sem kötök bele pl hogy a Dáwid-ot sima V-vel írják :D ha hülyeséget írok technikailag, ako anyázzatok agyon, rendbe :icon4: na de ezé hozzászólni, tényleg tiszta f@szbúk.... :doze: Neeem, a Dáwidot w-vel írják. a Dávidot írják V-vel. :D Ne anyázásnak vedd, csak bánCSa a szemét az embernek, és Zoliból így csapódott le. Leírásilag teljesen érthetö volt, tudja mindenki, miröl van szó. Don't fos, lákjol :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 szerintem senki sem rosszindulatúlag írta, hanem hogy legközelebb jól írd, ennyi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
THT Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Hello! Tegnap tettem fel 2 képet egy X16SZ vezérlésének szíjkerekeiről, amire nem jött válasz. A jó hír, hogy a kérdés tárgytalan, az autót be tudtam indítani nagy nehezen. Tehát a képeken látható állapot jó :) Mára is van azonban kérdésem. Ha már ott voltam végigmértem a hengerekben a végnyomásokat, mert az autó nagyon eszi az olajat ezért ráfogtuk, hogy kopott a motor, ki kell dobni. Azonban meglepetésemre mindegyik henger 14-14,5 bar közötti végnyomást produkált. Ez szerintem nem anyira rossz érték.. Az olaj viszont fogy belőle. Egy szerelő azt mondja, hogy szelepszár szimmeringek mellett ennyi olaj biztosan nem megy el. kb. 400Km/Liter :) Na most akkor mi lehet ezzel a motorral? Lehet az, hogy csak azért van ekkora végnyomás, mert a hengerfalakon maradó olaj tömít? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Hello! Tegnap tettem fel 2 képet egy X16SZ vezérlésének szíjkerekeiről, amire nem jött válasz. A jó hír, hogy a kérdés tárgytalan, az autót be tudtam indítani nagy nehezen. Tehát a képeken látható állapot jó :) Mára is van azonban kérdésem. Ha már ott voltam végigmértem a hengerekben a végnyomásokat, mert az autó nagyon eszi az olajat ezért ráfogtuk, hogy kopott a motor, ki kell dobni. Azonban meglepetésemre mindegyik henger 14-14,5 bar közötti végnyomást produkált. Ez szerintem nem anyira rossz érték.. Az olaj viszont fogy belőle. Egy szerelő azt mondja, hogy szelepszár szimmeringek mellett ennyi olaj biztosan nem megy el. kb. 400Km/Liter :) Na most akkor mi lehet ezzel a motorral? Lehet az, hogy csak azért van ekkora végnyomás, mert a hengerfalakon maradó olaj tömít? Stimmel. A kompressziómérővel max. azt lehet látni ha már jó nagy darab hiányzik valamelyik gyűrűből-szelepből,másra nem igazán jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Enyem is igy viselkedik....lehet nem tud mit kezdeni a padlogazas gyorsitassal. Jaajjj benzin..jajj levego..jajj nehez a bode. Aztan sokkot kap...es szepen lassan magahoz ter. :D Na megoldva, húz mint állat, padló teljesen mindegy neki, előgyújtás 0 fok volt , 8 helyett, aztán 10re raktuk strobival, ennyi. Ez szívatott meg eddig. Nézze meg mindenki, akinek ilyen gondja van. Ma délelőtt önerőből egyenes úton nem ment 90nél jobban, most gyorsul. Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Na megoldva, húz mint állat, padló teljesen mindegy neki, előgyújtás 0 fok volt , 8 helyett, aztán 10re raktuk strobival, ennyi. Ez szívatott meg eddig. Nézze meg mindenki, akinek ilyen gondja van. Ma délelőtt önerőből egyenes úton nem ment 90nél jobban, most gyorsul. Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Na akkor majd rávillogunk vmelyik nap, hátha megjön a ménes... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Na akkor majd rávillogunk vmelyik nap, hátha megjön a ménes... :D A végén még átteszed az optikát az XE-röl... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 A végén még átteszed az optikát az XE-röl... :lol: Hát...gondolkozom rajta am h leveszem róla...am is van egy színhelyes gsi lökösöm... :D Gyári lökösökkel még viccesebb lenne az emberkedős yarisokat körbeautózni. :D Még ma ránézünk az előgyújtásra...kiváncsi leszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vastyan Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 HEEELP!! Ma hazaértem a melóból, és leálltam a kocsival az udvarba.Estére kelve be akartam állni a garázsba, és nem indult el! Nem tudom mi a baja, csak pörgeti, olyan mintha kifogyott volna a benzin.Új a benya szűrő is, szikra van de semmi...ötletek? Talán az AC pumpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rajmundoo Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Sziasztók! Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Astra f em x14xe motorral! Olyan gondom van hogy mikor eléri az autó az üzemi hömérsékletet meg elötte mikor más enlégé meleg a motor akkor enlég sűrűen hirtelen nagyobb gázadásra lehörög az autó vagy meg torpan néha néha rángat egy picit!de ha már nagy a fordulat akkor pörök megy rendesen! EGR-t pucoltam már (de még nem falaztam le de a következő lehet az lesz!!) meg mikor még hideg/hidegebb a motor akkor nem csinálja akkor húz szépen és kipörög de ahogy bemelegszik egyböl néha!! (gyertya?,trafó?,valami hőmérséklet érzékelő?,) Ha van ötletetek létszi! előre is köszönöm! :icon1: Gyertya csere megtörtént! a rángatás abba maradt! De kiss fordulaton nekem erötlenek tünik egy picit,meg egy adott km-er után (kb.50-70) mindig kivillan a motor diagnosztika!! ekkor talán még egy picit erötlenebb kiss fordulaton de nagyon megy rendesen szépen!! EGR-levan falazva,ujj gyertya,levegő szűrő....stb!! Mi lehet ez?? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Gyertya csere megtörtént! a rángatás abba maradt! De kiss fordulaton nekem erötlenek tünik egy picit,meg egy adott km-er után (kb.50-70) mindig kivillan a motor diagnosztika!! ekkor talán még egy picit erötlenebb kiss fordulaton de nagyon megy rendesen szépen!! EGR-levan falazva,ujj gyertya,levegő szűrő....stb!! Mi lehet ez?? :o Meg kéne kérdezni tőle: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rajmundoo Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 HEEELP!! Ma hazaértem a melóból, és leálltam a kocsival az udvarba.Estére kelve be akartam állni a garázsba, és nem indult el! Nem tudom mi a baja, csak pörgeti, olyan mintha kifogyott volna a benzin.Új a benya szűrő is, szikra van de semmi...ötletek? Talán az AC pumpa? Benzin csövet húzd le a motortérben (a bejövöt ne a vissza folyo ágat!!) és indítóz! valaki meg nézze hogy jön-e benzin!! ha nem akkor AC! vagy nem tudom hogy nincs-e külön reléje vagy biztosítéka!!!) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Benzin csövet húzd le a motortérben (a bejövöt ne a vissza folyo ágat!!) és indítóz! valaki meg nézze hogy jön-e benzin!! ha nem akkor AC! vagy nem tudom hogy nincs-e külön reléje vagy biztosítéka!!!) De van, biztosíték a dobozban relé az anyósoldali lábtérben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vastyan Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 De van, biztosíték a dobozban relé az anyósoldali lábtérben. Köszi. Hogy tudom kivillogtatni a hibát,melyik sarukat kell összeérintenem? Mert az x16xel valahogy nem olyan a csatija mint amit találtam itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts