zotya975 Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 A másik 2000ről 5ben jobban megindul mint ez 2ben akárhol. :D Nem is az hogy nem indul hanem érezni a visszafulladást meg a bedadogást. (nem le hanem be :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek497 Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 valaki próbálta már úgy kiszedni a hidrotőkéket, hogy nem vette ki a vezérműtengelyt? lenyomta a szelepeket és a himba alól kicsusszantotta a tőkét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 valaki próbálta már úgy kiszedni a hidrotőkéket, hogy nem vette ki a vezérműtengelyt? lenyomta a szelepeket és a himba alól kicsusszantotta a tőkét? Igen. Nem egyszerű de kivitelezhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek497 Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 Igen. Nem egyszerű de kivitelezhető. És visszatenni? Erről a képről úgy tűnik, kell vele játszani... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 És visszatenni? Erről a képről úgy tűnik, kell vele játszani... :D Igazából maga a tőke csere az nem volt necces hanem a kupakot visszajátszani a szelep tetejére majd rá a himbát. Ha beesett a kupak a hengerfejbe lehetett pecázni. Meg persze nem kézzel kell matatni a lenyomott szeleprugó körül. Már ha akarsz még körmöt vágni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 Ma kicseréltem a lambda szondát, összes csatit átnéztem, adtam neki kontakt sprét, gyertyahézag is jó, mégis elindulok oda lépek neki egy pillanatra meglódul aztán megtorpan majd már magas fordulaton kicsit kezd éledezni. Kicsit rángat is olyankor. Mi az isten lehet ez? Map szenzor van ebben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 Ma kicseréltem a lambda szondát, összes csatit átnéztem, adtam neki kontakt sprét, gyertyahézag is jó, mégis elindulok oda lépek neki egy pillanatra meglódul aztán megtorpan majd már magas fordulaton kicsit kezd éledezni. Kicsit rángat is olyankor. Mi az isten lehet ez? Map szenzor van ebben? MAP igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 Igen van, az egyvezetékes a vezérlésoldalon a szívósorba van betekerve az injektor előtt kissé balra egy sarú megy rá. A kétvezetékes meg az injektor mögött -alatt van az utastér felől. Mi lenne, ha széthúznám ezt a kétvezetékes csatit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 Ma kicseréltem a lambda szondát, összes csatit átnéztem, adtam neki kontakt sprét, gyertyahézag is jó, mégis elindulok oda lépek neki egy pillanatra meglódul aztán megtorpan majd már magas fordulaton kicsit kezd éledezni. Kicsit rángat is olyankor. Mi az isten lehet ez? Map szenzor van ebben? Gyújtógyertya kábeleid jók?? Vezérlés nem ugrott? AC nyom valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február22, 2013 Megoszt Elküldve Február22, 2013 Mi lenne, ha széthúznám ezt a kétvezetékes csatit? Még rosszabb lenne a helyzet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Arra ott a másik. :D Nekem szépen indul, azzal nincs baj. Általában akkor butul be, ha hidegen nagyobb gázt kap mint szeretne. :D Ja meg (nyilván melegen) jobban megy 3/4 gázon mint padlón. :D Hmm érdekes, ilyen a Simsonnál volt amikor kevés anyagot kapott... nem lehet -e hogy -e?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Gyújtógyertya kábeleid jók?? Vezérlés nem ugrott? AC nyom valamit? Alapjárat jó, kábeleken nem látok rendellenességet, egyedül az 1-es henger kábelébe belenézve más mint a többi, nem tudom, hogy ez normális-e?. Most vettem az autót, vezérlés nem hinném, hogy ugrott, hengerfejezve tuti nem rég volt, de össze van jelölve a gyújtás és ugyan oda rakták vissza. AC-t, hogy tudom leellenőrizni mennyit nyom? Az a baj, eddig dízelem volt, de tanulok:D:D:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Még rosszabb lenne a helyzet. Lehet hüle kérdés,de ha pl. rossz jelenleg, akkor mivel lenne rosszabb?:) Kimérem az ellenállását ma, mi között kellene változnia? Neten nem igen találom ezt a jeladót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Lehet hüle kérdés,de ha pl. rossz jelenleg, akkor mivel lenne rosszabb? :) Kimérem az ellenállását ma, mi között kellene változnia? Neten nem igen találom ezt a jeladót. Konkrétan dobná rá a check engine-t és nem akarom részletezni, hogy az én autóm mit össze kínlódott mikor lehúztam. :D Rossz volt hallgatni. Egyébként ha hidegen marha nehezen indul be, akkor a legvalószínűbb eme jeladó megdöglése. Hasonlóan én is jártam, nálam az AC pumpa kezdett el gyengélkedni és egy kövérebb gáznál betorpant. Injektorház tetejét levéve mikor a gázkarral "rúgtam egy kövéret" neki, akkor szürcsölő hangot adott ki és persze a motor egy pillanatra nem kapott semmit a tiszta levegőn kívül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Alapjárat jó, kábeleken nem látok rendellenességet, egyedül az 1-es henger kábelébe belenézve más mint a többi, nem tudom, hogy ez normális-e?. Most vettem az autót, vezérlés nem hinném, hogy ugrott, hengerfejezve tuti nem rég volt, de össze van jelölve a gyújtás és ugyan oda rakták vissza. AC-t, hogy tudom leellenőrizni mennyit nyom? Az a baj, eddig dízelem volt, de tanulok:D:D:D Lehet hüle kérdés,de ha pl. rossz jelenleg, akkor mivel lenne rosszabb? :) Kimérem az ellenállását ma, mi között kellene változnia? Neten nem igen találom ezt a jeladót. Az a baj az AC -ellenőrzésével, hogy házilag csak azt tudod megnézni hogy megvan-e a 2Liter/perc azt hogy megvan-e a szükséges nyomás azt nem. Kétvezetékes hőfok leadó ellenállás értékei: 100C ~ 180 Ohm 80C ~ 320 Ohm 60C ~ 650 Ohm 40C ~ 1.18 kOhm 20C ~ 2.45 kOhm 0C ~ 5.6 kOhm -10C ~ 9.45 kOhm -20C ~ 15 kOhm Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Az a baj az AC -ellenőrzésével, hogy házilag csak azt tudod megnézni hogy megvan-e a 2Liter/perc azt hogy megvan-e a szükséges nyomás azt nem. Kétvezetékes hőfok leadó ellenállás értékei: 100C ~ 180 Ohm 80C ~ 320 Ohm 60C ~ 650 Ohm 40C ~ 1.18 kOhm 20C ~ 2.45 kOhm 0C ~ 5.6 kOhm -10C ~ 9.45 kOhm -20C ~ 15 kOhm 4,71 kOhm volt ~ +5C volt a műhelyben. most toltam bele 10 liter OMV maxxmotion 100-ast mert 5-6 liter volt csak bent, lehet az is a gond? A középső kipufogó dob kifúj, elég sok kondenz víz van benne. Álló helyben pörgettem elég frankón veszi a lapot, kipróbálni nem tudtam mert tiszta hó minden és csak elvakar:) Gyertyapipákat egyesével lehúzogattam, olyankor 3 hengerezett, szóval szikra van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 4,71 kOhm volt ~ +5C volt a műhelyben. most toltam bele 10 liter OMV maxxmotion 100-ast mert 5-6 liter volt csak bent, lehet az is a gond? A középső kipufogó dob kifúj, elég sok kondenz víz van benne. Álló helyben pörgettem elég frankón veszi a lapot, kipróbálni nem tudtam mert tiszta hó minden és csak elvakar:) Gyertyapipákat egyesével lehúzogattam, olyankor 3 hengerezett, szóval szikra van. Nem hiszem hogy a 100-as benzin beleszól bármibe is. A gyertyakábeleket ki is tudod mérni hosszuktól függően 3-20Khom az ellenállásuk. Meg sötétben járó motornál végighúzol a kábelek mellett egy letestelt drótot ha áttugrik szikra akkor ugye nem 100%-os. Volt aki vékony flexibilis villanyszerelő csőbe bujtatta a kábeleket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Nem hiszem hogy a 100-as benzin beleszól bármibe is. A gyertyakábeleket ki is tudod mérni hosszuktól függően 3-20Khom az ellenállásuk. Meg sötétben járó motornál végighúzol a kábelek mellett egy letestelt drótot ha áttugrik szikra akkor ugye nem 100%-os. Volt aki vékony flexibilis villanyszerelő csőbe bujtatta a kábeleket. A C14NZ pont hogy nem kopogásérzékelős és ha nincs hozzáállítva az előgyújtás, amit ugye vagy az ECU vezérelne kopogásérzékelő esetén vagy ugye ott a dugó, akkor 100-as benzin azért tud alkotni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 A C14NZ pont hogy nem kopogásérzékelős és ha nincs hozzáállítva az előgyújtás, amit ugye vagy az ECU vezérelne kopogásérzékelő esetén vagy ugye ott a dugó, akkor 100-as benzin azért tud alkotni. :) Hát én etanollal is járok felesben gond nélkül már évek óta , az is nagyobb oktánszámú nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Hát én etanollal is járok felesben gond nélkül már évek óta , az is nagyobb oktánszámú nem? Kisebb! Én is szoktam felesben, használni, anni hogy kicsit gyengébb lesz az autó mert az ECU annyit nem tud utánállítani, vagyis elé, de egy időutánkicsit jobb, (tanítható az ECU) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Hát én etanollal is járok felesben gond nélkül már évek óta , az is nagyobb oktánszámú nem? Igen nagyobb. Kisebb! Én is szoktam felesben, használni, anni hogy kicsit gyengébb lesz az autó mert az ECU annyit nem tud utánállítani, vagyis elé, de egy időutánkicsit jobb, (tanítható az ECU) A 105 szerinted kisebb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Igen nagyobb. A 105 szerinted kisebb? Most nem az E85 ről van szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Most nem az E85 ről van szó? E85= 85% bioetanol + 15% benzin Ez ugye megvan? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 Most nem az E85 ről van szó? De igen.....E85 mert 85%-a etanol a maradék benzin az oktánszáma 105. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február23, 2013 Megoszt Elküldve Február23, 2013 De igen.....E85 mert 85%-a etanol a maradék benzin az oktánszáma 105. és ha nagyobb az oktánszáma mint a 95, 98 as benziné akkor miért volt gyenge az autó, akár felesbe akár tiszta etanollal? Etanolból több kell mint a benzinből, (má hogy menjen)--> fogyasztás is több) ha nagyobb az oktánszám akkor nem könnyebben kéne robbannnia, vagyis kevesebb et kéne hogy egyen Akkor nem erősebb kéne hogy legyen ha magsabb??????? Ha nagyobb az oktánszám akkor nem durrognia kéne?? és ha kisebb akkor meg tortyognia??? Most má teljesen meg vagyok keveredve mint malac a jégen.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts