jemjumai Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 Üdv Mindenki!!! Olyan kérésem lenne... hogy lehetne bekötni utólag astra f c16se motornak bekötni akopogás érzékelőjét mert sajnos nincs meg a helye, a kábel és az érzékelő megvan de a kábelkorbácsban sajnos nincs kivezetés, az a bajom hogy nagy az előgyújtás és "becsörög" a motor. Köszi a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 C16se-n nincs kopogásérzékelő. Nézd meg az oktánszámállítót nincs e 98-ra állítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jemjumai Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 hali! Hát az nincs átdugva,95ön van, de próbáltam is már, mert több szerelő is mondta, a másik része az hogy a motorblokk az nz volt gyárilag, nekem c16se blokkom volt eredetileg de sajnos blfsz autószerelő miatt aki fordítva tette fel a hengerfej tömítést beállt a motorom. szóval most c16nz blokk van rajta si hengerfejjel. Ezért ha van valami trükk amitfel tudok használni az jó lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vastyan Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. X16XEL mocinál, hogy álljak neki az agr szelep leszedésének? Kell valamit nagyon bontanom? A másik: van alapjárati motorja ennek a csodának? Ha igen, merre találom? Esetleg képeket ha tudtok hozzá, azt megköszönném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 És a 2 pólus mitől jobb? Mitől több?? mert ahova behúz a szikra az ugyan ugy mind a kettőnél egy pontba megy, és sosem a vége ég el hanem ahova behúz! Nekem mindig is 1 polus volt, DIS-es motorban, ha most én azt kicserélem 2 esre akkor mit fogok tapasztalni?mind abban a percben, mind abban a héten és mind abban a fél évben?? Azért kérdem mert Gyertya csere elött állok épp.. Évekig DIS-es gyújtású géppel 1 pólusú gyertyával jártam, aztán vagy 2 éve váltottam 2 pólusúra, azt tapasztaltam, hogy finomabban jár a motor azóta, úgy érzem, hogy kiegyensúlyozottabban jár vele. Nem, nem azért történhetett ez, mert eleve rosszak, elhasználtak voltak az előző (1p) gyertyák, mindig időben voltak cserélve, sőt a legutóbbiak kb félidőben. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 Évekig DIS-es gyújtású géppel 1 pólusú gyertyával jártam, aztán vagy 2 éve váltottam 2 pólusúra, azt tapasztaltam, hogy finomabban jár a motor azóta, úgy érzem, hogy kiegyensúlyozottabban jár vele. Nem, nem azért történhetett ez, mert eleve rosszak, elhasználtak voltak az előző (1p) gyertyák, mindig időben voltak cserélve, sőt a legutóbbiak kb félidőben. :P Sajna mire szolhattam volna a szerelőnek, hogy 2p gyertyát tegyen bele, már benne volt az 1p. Majd legközelebb az lesz! Köszönöm, a tapasztalatot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Február17, 2013 Megoszt Elküldve Február17, 2013 Sziasztok! c14nz-be milyen gyertyát vegyek NGK 1 vagy 2 pólus vagy GM (Opel oe)-t? Bocsi a láma kérdésért, de ez az első benzines autóm:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február17, 2013 Megoszt Elküldve Február17, 2013 Sziasztok! c14nz-be milyen gyertyát vegyek NGK 1 vagy 2 pólus vagy GM (Opel oe)-t? Bocsi a láma kérdésért, de ez az első benzines autóm:D 1-pólusút, lehetőleg GM-et (ne kínait), NGK-ból vannak hamisak is. Nekem most Beru van benne (14R-7DU). Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február17, 2013 Megoszt Elküldve Február17, 2013 Sziasztok! Dis trafó halódásának mik a kezdő tünetei? S mennyit szoktak ezek elmenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
frici12650 Elküldve Február17, 2013 Megoszt Elküldve Február17, 2013 Sziasztok! Dis trafó halódásának mik a kezdő tünetei? S mennyit szoktak ezek elmenni? A DIS legtöbbször minden előjel nélkül szokott hazamenni,két henger nem megy ebben az esetben.A gyári DIS kocka (BERU) nálam 227000 km kürül lett kuka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DTJE Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Sziasztok! Dis trafó halódásának mik a kezdő tünetei? S mennyit szoktak ezek elmenni? A DIS "trafó" ha elkezd haldokolni, azt melegen veszed észre. Meleg állapotban csökken a szikra teljesítmény, áthúz. Ebből következően lehet gyújtás kihagyásod, vagy gyenge szikra teljesítmény. -Ha a műgyanta kezd megrepedni, akkor intenzívebb kigyorsításokkor be-be ránt a motor és hibakódot dob (MIL lámpa). Ekkor egy kb 3-4 mm vastag bakelit lemez aláhelyezésével még kihúzható jó néhány évig (család x14xe-je 4 éve fut így hibamentesen). -Ha a belső szerkezet, belső szigetelés sérült azt csak cserével orvosolhatod (kb 30 rugó az új). ui.: Ha álló motornál nem hagyod rajta a gyújtást huzamosabb ideig a szekéren (hogy szóljon a rádió :D ) akkor szinte örök élet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Aha. Köszi. Akkor nem a dis modul haldoklik. :) A rádió meg megy gyújtás nélkül. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Nekem minden elojel nelkul halt el a distrafo. Elragta vmi az egyik gyertyakabelt...kicsereltem de meg mindig 3henger ment. Masik trafoval jo lett. elt 290e km :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Déwid cvc Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Sziasztok kedves egybegyültek. olyan problema lépett fel hogy, szereztem egy 1.6 si c16se motrokodu astrát,és kissé ramagy állaptban van a motorja,olajsáros volt,még az is,peddig párszor már átlett mosva.A vezérmü tengejbe hornyot mart a izé :icon1: .Na mind1 nem ez a lényeg.hanem az h valaki tudna nekem szerezni 1 jó állapotu vezérmütengejt? És 1 kis okitást is elbirnék,hogy mit kell tudni a motorrol,és mire kell figyelni.Bocsi az esetleges rossz megfogalmazásért,de off-on vagyok. :blink: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Sziasztok kedves egybegyültek. olyan problema lépett fel hogy, szereztem egy 1.6 si c16se motrokodu astrát,és kissé ramagy állaptban van a motorja,olajsáros volt,még az is,peddig párszor már átlett mosva.A vezérmü tengejbe hornyot mart a izé :icon1: .Na mind1 nem ez a lényeg.hanem az h valaki tudna nekem szerezni 1 jó állapotu vezérmütengejt? És 1 kis okitást is elbirnék,hogy mit kell tudni a motorrol,és mire kell figyelni.Bocsi az esetleges rossz megfogalmazásért,de off-on vagyok. :blink: :D TengeLY Inkabb a bodet vihetned mar elfele.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
viktorvill Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy lehet beállítani a kuplungot mert szinte majdnem egy vonalba áll a fékpedállal, és szinte amikor épphogy engedem fel a kuplungot szinte egyből fogni kezd. Ebbe szeretnék segítséget kérni, hogy ezt hol lehet beállítani. Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy lehet beállítani a kuplungot mert szinte majdnem egy vonalba áll a fékpedállal, és szinte amikor épphogy engedem fel a kuplungot szinte egyből fogni kezd. Ebbe szeretnék segítséget kérni, hogy ezt hol lehet beállítani. Előre is köszönöm a válaszokat! A motortérben tudsz tekerni a bowden végén a menetes részen található anyán. Ha ott nem tudod már javítani akkor csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Déwid cvc Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 TengeLY Inkabb a bodet vihetned mar elfele.. :D na most segitöl avagy sem??? tengely kelll! aztán a bodé Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Tengelyt ugysem talalsz kulon... Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Bontott tengelyt nem nagyon fog találni, de tyúning tengely van raccsingboltokban aranyért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Én is úgy bontattam szét egy vaterással az eladó 1.6 SZR-jét, hogy beépülhessen az én kicsikocsimba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Déwid cvc Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 de találtam 1 helyet ahol feltudják ujjitani.jo lessz az ugy szted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
viktorvill Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Köszönöm a válaszod még annyit szeretnék tudni, hogy az Opel astra így csináld című könyv-ben a 125. oldalon lévő leírás alapján próbálkozzak vagy mire kell figyelni esetleg még ilyenkor ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 de találtam 1 helyet ahol feltudják ujjitani.jo lessz az ugy szted? Ha kopott a tengely akkor azt hogy javítják? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február18, 2013 Megoszt Elküldve Február18, 2013 Köszönöm a válaszod még annyit szeretnék tudni, hogy az Opel astra így csináld című könyv-ben a 125. oldalon lévő leírás alapján próbálkozzak vagy mire kell figyelni esetleg még ilyenkor ? A könyv leírása jó hozzá. . Szóval ha nem lehet már így állítani akkor sajna cserélni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts