knight Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Szervusztok! Kicsit kupálódtam itt, most aztán jönnek a kérdések: -az olajteknő olajszennyezett, ha jól tanultam tőletek :D ez tán főtengelyszimmering, -némi csilingelő hang - főleg hideg motornál - ezt pedig hidrotőkének gondolom :shock: A kérdések:mi a leggazdaságosabb javítás, és ha már bomlik a motor mit ajánlott még javítani/cserélni? (X16XEL a motor) Főtengelyszimmering nem nagy cucc, de az olajteknő-tömítés sem... A hidrotőke cseréhez meg egyáltalán nem kell bántani a motort, csak a szelepfedelet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 A hidrotőke cseréhez meg egyáltalán nem kell bántani a motort, csak a szelepfedelet... Meg a pénztárcádat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Meg a pénztárcádat. Ez sajnos igaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Megjegyzem, nekem a gyári szelepfedél tömítés úgy fogta a szelepfedelet, hogy 1 óra kalapálás után sem jött le. Aztán kocsikáztam vele 1 hetet, azután már sima ügy volt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Főtengelyszimmering nem nagy cucc, de az olajteknő-tömítés sem... A hidrotőke cseréhez meg egyáltalán nem kell bántani a motort, csak a szelepfedelet... Vízpumpára, meg hasonlókra gondoltam.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Vízpumpára, meg hasonlókra gondoltam.... Bocsi, hogy beleszólok, de az X16XEL-nél a hidrotőke cseréhez szét kell szedni a vezérlést, és kell venni a vezérmű-tengelyeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Egyébként 60 ezrenként ajánlatos lecserélni a teljes vezérlést a vízpumpával és a gyertyákkal együtt. Ha most vetted az autót, és nem ismered az előéletét, akkor ne halogasd. A hidrotőke zörgésével el lehet menni nyugodtan, ha még nem lenne itt a szíjcsere ideje. Az olajfolyás megítéléhez látni kéne a motort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Van hozzá komplett alsó tömítéskészlet. www.csergoe.hu Hidrotőkéket lehet hogy csak elég tisztítani, vagy egyszerűen jobb olajat belerakni, mert az is meg tud tréfálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Bocsi, hogy beleszólok, de az X16XEL-nél a hidrotőke cseréhez szét kell szedni a vezérlést, és kell venni a vezérmű-tengelyeket. Köszi, hogy javítasz, csak azért mondtam, hogy nem nagy cucc, mert azt hittem, hogy "motor bántás" alatt hengerfejezés szintű beavatkozásra gondolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Köszi, hogy javítasz, csak azért mondtam, hogy nem nagy cucc, mert azt hittem, hogy "motor bántás" alatt hengerfejezés szintű beavatkozásra gondolt. Az a helyzet, hogy én nem tudom ki mire gondol, de Grandpaa csak csodálkozna ha levenné otthon a szelepfedelet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Az a helyzet, hogy én nem tudom ki mire gondol, de Grandpaa csak csodálkozna ha levenné otthon a szelepfedelet. Az biztos :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Egyébként 60 ezrenként ajánlatos lecserélni a teljes vezérlést a vízpumpával és a gyertyákkal együtt. Ha most vetted az autót, és nem ismered az előéletét, akkor ne halogasd. A hidrotőke zörgésével el lehet menni nyugodtan, ha még nem lenne itt a szíjcsere ideje. Az olajfolyás megítéléhez látni kéne a motort. Ezt kifejtenéd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Van hozzá komplett alsó tömítéskészlet. www.csergoe.hu Hidrotőkéket lehet hogy csak elég tisztítani, vagy egyszerűenjobb olajat belerakni, mert az is meg tud tréfálni. Gyári Opel 10W40 van benne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Ezt kifejtenéd? Vezérműszíj + görgők Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Vezérműszíj + görgők Pfűű! Megnyugodtam. Megjelent előttem egy csomó szelep, vezérműtengely stb.... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 "Gyári Opel 10W40 van benne" Elég baj az! 8) Ajánlom a Valvoline vagy a Metabond 10W40-eseit. :P Legközelebb már azt rakj bele, és lehet hogy utána máris nem akarsz hidrotőkézni... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 "Gyári Opel 10W40 van benne" Elég baj az! 8) Ajánlom a Valvoline vagy a Metabond 10W40-eseit. :P Legközelebb már azt rakj bele, és lehet hogy utána máris nem akarsz hidrotőkézni... :D Kösz a tippet, megpróbálom, csere előtt állok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Ha már a vezérlőszíj körül matatunk, ne piszkáljuk a vízpumpát? Volt itt korábban hozzászóló, aki ilesztő dolgokat írt egy esetleges pumpa hiba kövatkezményeiről... Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Ha már a vezérlőszíj körül matatunk, ne piszkáljuk a vízpumpát? Volt itt korábban hozzászóló, aki ilesztő dolgokat írt egy esetleges pumpa hiba kövatkezményeiről... Együtt szokták cserélni... Ártani nem árthat egy új, de nyilván pénztárca-függő a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Együtt szokták cserélni... Ártani nem árthat egy új, de nyilván pénztárca-függő a dolog. Szépen bővül a listám... :D Van még javaslat, hogy "egy füst alatt" mit érdemes még megtekinteni? Eddig van: -főtengely szimmering (+olajteknő tömités?) -vezérműszíj+görgők -vízpumpa -olajcsere -hidrotőke piszkítás .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Van még javaslat, hogy "egy füst alatt" mit érdemes még megtekinteni? Eddig van: -főtengely szimmering (+olajteknő tömités?) -vezérműszíj+görgők -vízpumpa -olajcsere -hidrotőke piszkítás .... olajszűrő légszűrő benzinszűrő pollenszűrő gyertyacsere Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Ma voltam szerelőnél és megnyugtatott, hogy jó a váltóm: nem kellett állítani a rudazaton, viszont megolajozta a váltószoknya alatti gömbcsuklót meg a gyűrűt ahol a rudazat kimegy... Mondta, hogy nem árt időnként olajozni. Finomabb is lett picivel a kapcsolás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
maci26 Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Sziasztok! Mostanában terevezem,hogy "megajándékozom" magam egy F astrával.Én DIESEL-re gondoltam (természetesen ISUZU motorosra).Ebben szeretném kérni a segítségeteket,mert nem tudom ( :oops: ) mi a különbség a TDI és a TDS között.Légyszi írjátok meg nekem,hogy melyik jobb (vagy mindkettő ugyanolyan jó?),előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv. Maci26 Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Sziasztok! Mostanában terevezem,hogy "megajándékozom" magam egy F astrával.Én DIESEL-re gondoltam (természetesen ISUZU motorosra).Ebben szeretném kérni a segítségeteket,mert nem tudom ( :oops: ) mi a különbség a TDI és a TDS között.Légyszi írjátok meg nekem,hogy melyik jobb (vagy mindkettő ugyanolyan jó?),előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv. Maci26 A kérdés, hogy a mostani üzemanyagárak mellett érdemes-e dieselt venni.Igaz, a városi fogyija lényegesen alatta van a benzinesnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Sziasztok! Mostanában terevezem,hogy "megajándékozom" magam egy F astrával.Én DIESEL-re gondoltam (természetesen ISUZU motorosra).Ebben szeretném kérni a segítségeteket,mert nem tudom ( :oops: ) mi a különbség a TDI és a TDS között.Légyszi írjátok meg nekem,hogy melyik jobb (vagy mindkettő ugyanolyan jó?),előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv. Maci26 F astrában TDI :?: :shock: :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts