Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok. gyors segitseg kellene. Az autom motrja tankolas utan kb 15 Km mentem es olyan volt mint ha 3 Henger menne nincs erő benne valami kattog rángat. 5 Litert tankoltam bele es biztos neem tankoltam fere. a motr kod x16xel ha leveszem a gazrol a labam le is all. ha meg be akarom inditani akkor nagyon nehezn idul be. csak puffog egYet kettot. Nagyon gyors valasz kellene mert meg utkozben vagyok! Kb meg egy 10 km kellene mennem hazaig a csaladommal. El merjek indulni vagy sem?? Ha esetleg megoldhato lenne akkor erre a szamra is lehet irni. 06304014810 Gulyas Viktor Köszonom.

Megosztás:

Sziasztok. gyors segitseg kellene. Az autom motrja tankolas utan kb 15 Km mentem es olyan volt mint ha 3 Henger menne nincs erő benne valami kattog rángat. 5 Litert tankoltam bele es biztos neem tankoltam fere. a motr kod x16xel ha leveszem a gazrol a labam le is all. ha meg be akarom inditani akkor nagyon nehezn idul be. csak puffog egYet kettot. Nagyon gyors valasz kellene mert meg utkozben vagyok! Kb meg egy 10 km kellene mennem hazaig a csaladommal. El merjek indulni vagy sem?? Ha esetleg megoldhato lenne akkor erre a szamra is lehet irni. 06304014810 Gulyas Viktor Köszonom.

Üdv, bármi lehet akár a vezérlés "elmászása" akár más mechanikai probléma. Azt hogy továbbmész-e vele neked kell eldönteni a te kocsid......ha megoldható a vontatás inkább húzzátok haza.

Megosztás:

zsir koszi

Sztem ha útba esik egy másik benzinkút, nyomass bele valami jobb anyagot (remélem nem tele tankoltad), esetleg kis etanolt. Tesóm járt így az Omegával, csak az gázolajos, de úgyanyígy sikerült bevásárolnia valami kotyvalékot. Rátankolt más kúton, és a probléma megszűnt.

Nem MOL kút volt véletlenül?

Megosztás:

Sztem ha útba esik egy másik benzinkút, nyomass bele valami jobb anyagot (remélem nem tele tankoltad), esetleg kis etanolt. Tesóm járt így az Omegával, csak az gázolajos, de úgyanyígy sikerült bevásárolnia valami kotyvalékot. Rátankolt más kúton, és a probléma megszűnt.

Nem MOL kút volt véletlenül?

Én is hallottam már ilyenről anyuék x12xe-je finnyás szerencsére az enyém nem.

Megosztás:

Sziasztok, Holnap szétt kapom a c20xe-t két kérdésem lenne, a hidrotökéket szeretném jól kimosni, benzinbe áztassam, vagy tudtok valami hatásossabat :D én arra gondoltam jól kinyomkodom, majd egy éjszakát hagyom benzinbe álni.

Illetve van valami jó modszer injektorfej tisztításra? látok ilyen zöldes lerakodott koszt benne, mint ami a karbi uszóban szokott lenni

Megosztás:

Sziasztok, Holnap szétt kapom a c20xe-t két kérdésem lenne, a hidrotökéket szeretném jól kimosni, benzinbe áztassam, vagy tudtok valami hatásossabat :D én arra gondoltam jól kinyomkodom, majd egy éjszakát hagyom benzinbe álni.

Illetve van valami jó modszer injektorfej tisztításra? látok ilyen zöldes lerakodott koszt benne, mint ami a karbi uszóban szokott lenni

Féktísztító szépen leviszi, tömj valami rongyot a torokbe ne jusson le.

Megosztás:

szerintem itt van egy kis fogalom zavar a kompresszio és a sűritési végnyomás tekintetében

- a kompresszió egy számitott érték azt mutatja,hogy hányadrészére sűritjük össze az üzemanyag-levegő keveréket az eredeti(löket)térfogathoz képest

- a sűritési végnyomás egy mérhető érték a sűritési ütem végén mekkora nyomás alakul ki a hengerben

Tehát ha a hengerfejből lesíkolnak attól a sűritési végnyomás nem lesz automatikusan nagyobb,csak a kompresszió,amit ki lehet számolni utána :icon1:

NIncs semmiféle fogalomzavar. Mivel 15 barrol beszéltünk, eleve végnyomásról lehetett szó, mint hogy a sűrítési viszony(ahogy te is írod) egy viszonyitási szám, mértékegysége nincs. Lehet nem a legszakszerübben írtuk le, de mi értettük Danekkal miről is beszélünk. :icon1:

Gulycsi: Szinte biztos, hogy benzin lesz az oka. Nekem is volt egyszer már ilyen. Tankolás után elment az alapjárat a f*s benzin miatt. Valószínűleg kilopták belőle (azaz nem adták hozzá) az oktánszám növelőt.Tankolj rá prémiumot és rendbe jön.

Megosztás:

NIncs semmiféle fogalomzavar. Mivel 15 barrol beszéltünk, eleve végnyomásról lehetett szó, mint hogy a sűrítési viszony(ahogy te is írod) egy viszonyitási szám, mértékegysége nincs. Lehet nem a legszakszerübben írtuk le, de mi értettük Danekkal miről is beszélünk. :icon1:

Gulycsi: Szinte biztos, hogy benzin lesz az oka. Nekem is volt egyszer már ilyen. Tankolás után elment az alapjárat a f*s benzin miatt. Valószínűleg kilopták belőle (azaz nem adták hozzá) az oktánszám növelőt.Tankolj rá prémiumot és rendbe jön.

Akkor csak nekem nem volt tiszta, a lényeg most már Mindenki érti :icon1:
Megosztás:

Gondoljátok ,hogy Mol és Mol közt ekkora különbség lenne ? Napi rendszerességgel járok Mol kútra tankolni kisebb-nagyobb összegekért, de sose volt gondom vele. Sőt továbbmegyek, van itt helyben egy magánkút, mindenki tudja ,hogy "vizezik" a benzint. Nem tudom ,hogy mi kerül bele vagy éppen mi nem a minőség romlására, de azzal is gond nélkül elketyegett a zasztra.

Megosztás:

Gondoljátok ,hogy Mol és Mol közt ekkora különbség lenne ? Napi rendszerességgel járok Mol kútra tankolni kisebb-nagyobb összegekért, de sose volt gondom vele. Sőt továbbmegyek, van itt helyben egy magánkút, mindenki tudja ,hogy "vizezik" a benzint. Nem tudom ,hogy mi kerül bele vagy éppen mi nem a minőség romlására, de azzal is gond nélkül elketyegett a zasztra.

Az enyém is megy mindennel...talán méh lakkbenzinnel is.... :D

Megosztás:

Ez nem ilyen egyszerű. A tartálykamionok hozzák az alapbenzint a kutakhoz, majd a kutaknál öntik bele a szükséges adalékokat, oktánszám növelőket. A hiba a kútnál dolgozóknál lehet (illetve az ottani biztonsági intézkedésekrtől), akik esetleg "elfelejtik" ezeket hozzáadni a benzinhez. Persze lehet van ahol vizet töltenek hozzá, de ezt inkább akkor kaphatod a tankba, amikor már kevés üzemanyag van az adott kútfejnél. Ezért inkább kútfüggő a benzin minősége, nem pedig olajtársaságé.

Megosztás:

Ez nem ilyen egyszerű. A tartálykamionok hozzák az alapbenzint a kutakhoz, majd a kutaknál öntik bele a szükséges adalékokat, oktánszám növelőket. A hiba a kútnál dolgozóknál lehet (illetve az ottani biztonsági intézkedésekrtől), akik esetleg "elfelejtik" ezeket hozzáadni a benzinhez. Persze lehet van ahol vizet töltenek hozzá, de ezt inkább akkor kaphatod a tankba, amikor már kevés üzemanyag van az adott kútfejnél. Ezért inkább kútfüggő a benzin minősége, nem pedig olajtársaságé.

Azért azt nem hiszem ,hogy pl. egy Mol-nál ezt megjátszák. Hogy mondjuk Tanakajdon beleteszik az adalékot, Mucsaröcsögén meg nem. Mert mihelyt kiderül a bibi, az autók sorban nem indulnak (Ez megtörtént a helyi magánkúton való tankolások alatt. Nem az én autóm csinálta, szerelő mondta, hogy rengeteg új kocsit vittek be mert nem indult vagy dadogott. Mindent átnéztek, aztán üzemanyagcsere után simán ment mindegyik.), nem fog oda menni a kutya se benzinért. Ennyire meg szerintem nem hülyék ezek sem, hogy ezzek kvázi maguk alatt vágják a fát.

U.i.: Írtam a MOL-nak egy mailt hogy mi a szituáció ezzel kapcsolatban. Ha írtak jelzem :)

Megosztás:

Szerintem magas ívben lesz@rják a leveledet!

Egy ismerősom a molnál dolgozik és az mesélte hogy kapnak páran autót újabb fajta diesel motorost és csak a mol bizonyos kútjain tankolhatnak persze ingyen majd be kell számolniuk hogy mit vettek észre az üzemanyag között ill mesélték hogy tesztelgetik hogy meddig lehet butítani az üzemanyagot még az autó megy vele! Más dolog maszek mol kut a falumba Porsche cayman tankolt majd 10km arrébb leállt szerviz ott megállapították hogy benzin hiba. lett vagy 500000ft kár az autóban per nélkül kifizette a mol a tulajnak vajon miért !!!

Megosztás:

Fater is szokott néha csörgős mol 95-öt tankolni,én nem adok ezekért a szar löttyökért egy forintot sem.

Mindig 100-as vpowert tankolok,nekem megér +10% felárat. Legtöbbször van valamilyen kedvezmény,tehát még ennyi felára sem szokott lenni,bár erősen kútfüggő,van ahol +20%-al drágább.

Előző motorom szívószelep-tetejéről csináltam fényképet,tiszta korom-lerakódás volt az összes. Aztán egy év múlva kiszedtük,szívósor lekerült,a szelepek tetejéről meg enni lehetne,olyan szép tisztára pucolta a vpower nyál.

Néhányszor előfordult,hogy sima 95-öt tankoltam,de tiszta szenvedés volt amíg elfogyott,nagyon érezhető a különbség,persze ehhez nagyban hozzájárul a knock-szenzoros előgyújtás állítás.

Megosztás:

Üdv.tudnátok nekem segíteni?97-es F-es opel astra,1.4-es,8 szelepes autóról van szó.Olyan problémám van,hogy csináltam gyertya cserét,benzinszürő cserét és nehezen indul be az autó,ha be is indul rángat,meg füstöl,néha leáll.Beszéltem szerelővel azt mondta lehet hogy injektor hiba lesz.Bíztos ez a hibája vagy lehet más is?Esetleg csatlakozó vagy valami?Tudnátok nekem segíteni ebben?

Megosztás:

Üdv.Tudnátok nekem segíteni?97-es F-es opel astra,1.4-es,8szelepes.Olyan problémám lenne,hogy volt gyertya csere,benzinszürő csere,és még mindig nehezen indul be az autó,füstöl,rángat,leáll.Beszéltem szerelővel azt mondta,hogy injektor hiba lesz.Esetleg más hibája lehet?Csatlakozó vagy érintkezés,stb?Sürgöss lenne!Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

A túlzott olajfogyasztás miatt csináltattam egy kisebb motorfelújítást.Gyürük lettek cserélve,hengerfej fel lett újítva+vezérműszíj szett+olaj+fagyálló cserélve.Mindez 130 ezerbe fájt,kocsi értékének kb.fele.Azóta mentem 1300 km-t,olajfogyasztás nulla lett.Talán megérte...

Megosztás:

Üdv.Tudnátok nekem segíteni?97-es F-es opel astra,1.4-es,8szelepes.Olyan problémám lenne,hogy volt gyertya csere,benzinszürő csere,és még mindig nehezen indul be az autó,füstöl,rángat,leáll.Beszéltem szerelővel azt mondta,hogy injektor hiba lesz.Esetleg más hibája lehet?Csatlakozó vagy érintkezés,stb?Sürgöss lenne!Előre is köszönöm!

Hali. A csere elött is csinálta?! motorhiba lámpa nem ég?! lehet bármi, lehet egy szarakodó labdaszonda, vagy ha kéken füstöl komolyab probléma is lehet.ritka a c14nznél hogy az injektor fejel történik valami. nézd átt a gyertya kábeleket, azok is okozhatnak rángatást, bár a füst gyanus!

Megosztás:

Mivel mostanában láttam ilyet, nem lehet, hogy Neked is sikerült valami rossz minőségű benyát tankolnod?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.