Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hmm.. ez a féktisztító ennyire csodaszer? Látom mindenhova ezt nyomjátok :shock: Bibűl van ez? MOndjuk amikor a fals levegő teszteléshez írta asszem uhuhu,bennem is felmerűlt, hogy kellene egy ilyen.....

Fék:egy apróság amit, asszem nem említettetek...vagy csak átsiklottam felette: nem az a lényeg hogy satuzzon! ha jól tom,nem akkor van a legnagyobb lassító!! hatás...

No meg hogy egy kisebb tárcsa-fék gondolom hamarabb melegszik fel.. üvegesedik... és kezd el kifogyni a fékerőből...

Megosztás:

Hmm.. ez a féktisztító ennyire csodaszer? Látom mindenhova ezt nyomjátok  :shock:  Bibűl van ez? MOndjuk amikor a fals levegő teszteléshez írta asszem uhuhu,bennem is felmerűlt, hogy kellene egy ilyen.....

Meg elvileg a Würth-öshöz 500-ért hozzájutok :wink: :wink:

Megosztás:

Uhuhu kartács csak meg akar védeni szép szóval egy nagyobb

káresemény bekövetkezésétől, ugyanis nagyon könnyű tönkretenni

azt a motort, úgy hogy észre sem veszed. :D

Akkor jöjjön egy utolsó próbálkozás:

Ha lenne kedves valeki leírni hogy hol van az alapjárati motor,és esetleg azt is mire kell odafigyelni tisztítás során/nehogy tönkretegyem/...?

Előre is köszönöm

Megosztás:

Ha tudnám, leírtam volna. :P

Mindegyik motortípuson máshol van.

Azt gondolom, én is kiváncsi lennék ra, h hol van. Csak én nem egyedül szerelném, hanem a muter pasijának segítenék...

Az a fránya szelepfedél tömítés is zavar, jó lett volna leszedni, de samuval mégsem akartam elütni onnan. Pedig "szaki" tuti így csinálta volna. Vagy egy nagy csavarhúzóval befeszít a tömítésnél, csak ugye én nem akarom tönkretenni a mocit.

Ja, az a karburátor forma injektor még mindíg fura a kocsimban. :D

Megosztás:

Ha tudnám, leírtam volna. :D

Mindegyik motortípuson máshol van.

C14 NZ 8 szelepes 1.4-es 60LE motor 95.09

Ennél keresném ha valaki meg tudná mondani hogy hol az alapjárati motor.

OPEL 16V kérdezném tőled hogy mire kell majd vigyáznom /...ha valaha is megtudom majd hogy hol van... / az alapjárati motor tisztításánál, hogy ne tegyem tönkre?

Megosztás:

C14 NZ 8 szelepes 1.4-es 60LE motor 95.09

Ennél keresném ha valaki meg tudná mondani hogy hol az alapjárati motor.

OPEL 16V kérdezném tőled hogy mire kell majd vigyáznom /...ha valaha is megtudom majd hogy hol van... / az alapjárati motor tisztításánál, hogy ne tegyem tönkre?

Ha szemben állsz a motorral akkor a légtorok alatt fogod megtalálni. 2 torx csavar fogja átlósan és egy 4 vezetékes csati megy bele. Egy kis fekete bizgentyű lesz az.

Kiszedés könnyen fog menni. Viszont a tengelyt a helyedben nem mozdítanám meg. Úgyhogy csak óvatosan. Valószínűleg rá lesz égve a koksz, ezt távolítsd el.

Saját meglátásom szerint viszont akkor az igazi ha a fojtószelepház járatát is kitisztítod.

Megosztás:

Alapjárati motorral abból a szempontból kell vigyázni, hogy érzékeny

kis kütyü, hozzáértés nélkül nem illik belenyúlkálni. :D

És T.sz felvetése is helytálló, miszerint a folytószelepházat is szépen ki

kell takarítani, különben semmit nem ér az egész.

Megosztás:

T.sz.-nek köszönöm a leírást.Laikus vagyok/de műkedvelő/tehát kiszedtem.Valóban jó koszos./Tengelyhez nem nyúltam/.

Viszont újabb dologgal kéne megismerkednem: folytószelepház...?

Azt írtátok 16V-vel karöltve,hogy ezt is ki kéne takarítani.

Kérhetem a segítséget,hogy holvan és miként tudom kitakarítani.

/Amit T.Sz. leírt 5 sorban az tökéletes volt támpontnak.Ha ennyi támogatást kapnék ehhez is azt megköszönném./

Megosztás:

A folytószelepház az az alu öntvény, amin az alapjárati motor is lóg.

Ebben van a "pillangószelep", amit a gázpedál mozgat. Ennek az összes

járatát illik kitisztítatni ilyenkor, illetve megnézni hogy nem "lóg-e" a

pillangószelep, vagyis nincs-e kikopva a tengelye.

Külön le lehet szerelni a szívósorról, bár elég sok sallangja van neki. :D

Megosztás:

Ja és a szétszedés:

Felülről kell kezdeni. :P

Légtorok le, vákuumcsövek le, gázbowden le, csatik le, csavarok ki. :D

Miután lekerült a légtorok 4 anya lesz vagy 2 anya 2 csavar. 2 az egészet fogja a szívósorhoz, 2 pedig a fojtószelepházat és az injektorházat fogja össze. E kettő közti tömítésre azért nem árt vigyázni.

Amúgy ha jól emlékszem különösebb buktatója nincs a dolgoknak, de azért csak óvatosan, és körültekintően. És persze mindenki saját felelősségére. :!: :!: :!:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.