Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Kb. milyen erővel kell feszíteni/ütögetni a fedelet, hogy lejöjjon? Én is próbáltam leszedni, de meg sem akart mozdulni. Körbe azt a 8 csavart kicsavartam, más csavart nem látok. Még ami gyanus nekem, hogy az egyik végeben (ahol az olajat kell betölteni) van két kiálló rész oldalt, olyan mintha belülről is csavarok volnának rajta (lentről felfele). Létezik ilyen? Csak azért kérdem, mert miután leszedtem a 8 csavart, hiába ütögettem körbe, meg sem akart mozdulni. Aztán kezdtem erre a két bütyökre gyanakodni, és feladtam.

Le kell jönnie. Mozgatni próbáld oldalirányban. Nem fogja semmi belülről.

Megosztás:

Kb. milyen erővel kell feszíteni/ütögetni a fedelet, hogy lejöjjon? Én is próbáltam leszedni, de meg sem akart mozdulni. Körbe azt a 8 csavart kicsavartam, más csavart nem látok. Még ami gyanus nekem, hogy az egyik végeben (ahol az olajat kell betölteni) van két kiálló rész oldalt, olyan mintha belülről is csavarok volnának rajta (lentről felfele). Létezik ilyen? Csak azért kérdem, mert miután leszedtem a 8 csavart, hiába ütögettem körbe, meg sem akart mozdulni. Aztán kezdtem erre a két bütyökre gyanakodni, és feladtam.

Kis kalapácsütés különböző irányokból vízszintesen, közben nem árt másik kézzel feszegetni, húzni. Vagy esetleg bazi nagy csavarhúzóval aláfeszítesz több ponton... és akkor cupp! Azokat a bent látott csavarokat inkább ne bántsd!!

Utána jól tisztogasd le a felületeket, és összerakás előtt nem árt kis olajat felvinni a tömítésre ujjal.

Megosztás:

Szerintem szimpla. És máshoz nem kell lent tömítés, csak az olajpumpához. Legalábbis legjobb tudomásom szerint.

hát Gbi akkor segíts ki, mert +int hiányos a tudásom

alulról nézve (honnan máshonnan)

kartervédő-karter-terelőlemez-tömítés-blokk.

am i right?

Megosztás:

Nekem a terelőlemez nem külön tétel. Akkor lehet hogy Neked mégis dupla kell. :)

hát itt biza külön van :wink:

és azt nem tudtam nagy hirtelen eldönteni, hogy karter-tömítés-terelő és blokk

avagy ami szimpatikusabb karter-terelő-tömítés-blokk

akkor hogy is van ez?

Megosztás:

Hétvégén cserélem a kocsimon a szelepfedél tömítést.

Van vmi, amire figyelnem kell, vagy csak simán lecsavarom a 8 csavart, kiveszem a régit, letörölgetem a helyét, beteszem az újat, visszacsavarom, és kalap?

Annyit tudok, h először a középső 4 csavart kell hűzogatni, utána a szélsőt. Ehhez még nyomaték fogó sem kell, ugye?

Megosztás:

Mi történhetet, hogy ma melegen megindítottam az autót, megindult és rögtön meg is állt? Még kétszer megpróbáltam és ugyanúgy történt. Ezután már benyomtam a gázpedált indítás közben, meg is indult, egy kicsit még megpörgettem utána helyrejött, beállt az alapjárat. Egyszer még jártam így ... de gondoltam véletlen volt. Mi lehet? c14nz :roll:

Megosztás:

Mi történhetet, hogy ma melegen megindítottam az autót, megindult és rögtön meg is állt? Még kétszer megpróbáltam és ugyanúgy történt. Ezután már benyomtam a gázpedált indítás közben, meg is indult, egy kicsit még megpörgettem utána helyrejött, beállt az alapjárat. Egyszer még jártam így ... de gondoltam véletlen volt. Mi lehet? c14nz :roll:

Alapjárati motor, benzin szűrő, gyertya, stb.

Zavard meg kicsit a kocsit, hátha tisztul kissé. :D

Megosztás:

C14NZ 8 szelepes Astra /95-ös,41e km/ automnál az utóbbi hetekben az a tünet hogy induláskor/de főleg "hideg"induláskor/ a "szokásos" 1 tekerés helyett majd 3-at teker mikor indítózom.

A másik gondom hogy meleg motornál is alapjáraton/pl.lámpánál várakozásnál/ néha kissé ingadozik az alapjárat.

PROBÁLKOZÁSAIM: gyertyacsere,gyertya kábel csere,osztófedél csere.Ezek nem használtak./Hozzá tartozik az igazsághoz,hogy egy 2000-es u.ilyen de 100e km-t futoo autóból cserélgettem át a dolgokat.Ez volt kéznél az ismerettségi körben./

Várom a javaslataitokat mit kéne még megnéznem vagy megnézetnem. :shock: :shock: :shock:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.