Tápiószecső Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Kb. milyen erővel kell feszíteni/ütögetni a fedelet, hogy lejöjjon? Én is próbáltam leszedni, de meg sem akart mozdulni. Körbe azt a 8 csavart kicsavartam, más csavart nem látok. Még ami gyanus nekem, hogy az egyik végeben (ahol az olajat kell betölteni) van két kiálló rész oldalt, olyan mintha belülről is csavarok volnának rajta (lentről felfele). Létezik ilyen? Csak azért kérdem, mert miután leszedtem a 8 csavart, hiába ütögettem körbe, meg sem akart mozdulni. Aztán kezdtem erre a két bütyökre gyanakodni, és feladtam. Le kell jönnie. Mozgatni próbáld oldalirányban. Nem fogja semmi belülről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Simán le kell jönnie, egyet értek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Most olyat fogok kérdezni,h már most :oops: Amikor megveszi a user a kartertömítést 3 rugóért csomagolva akkor abban párban van vajon? Mert fász fejemmel nem néztem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Melyik tömítésre gondolsz? Mert az olajdeknié szimpla. A szelepfedélnek meg túl olcsó lenne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Kb. milyen erővel kell feszíteni/ütögetni a fedelet, hogy lejöjjon? Én is próbáltam leszedni, de meg sem akart mozdulni. Körbe azt a 8 csavart kicsavartam, más csavart nem látok. Még ami gyanus nekem, hogy az egyik végeben (ahol az olajat kell betölteni) van két kiálló rész oldalt, olyan mintha belülről is csavarok volnának rajta (lentről felfele). Létezik ilyen? Csak azért kérdem, mert miután leszedtem a 8 csavart, hiába ütögettem körbe, meg sem akart mozdulni. Aztán kezdtem erre a két bütyökre gyanakodni, és feladtam. Kis kalapácsütés különböző irányokból vízszintesen, közben nem árt másik kézzel feszegetni, húzni. Vagy esetleg bazi nagy csavarhúzóval aláfeszítesz több ponton... és akkor cupp! Azokat a bent látott csavarokat inkább ne bántsd!! Utána jól tisztogasd le a felületeket, és összerakás előtt nem árt kis olajat felvinni a tömítésre ujjal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Melyik tömítésre gondolsz? Mert az olajdeknié szimpla. A szelepfedélnek meg túl olcsó lenne. :) Nekem most meg vki azt mondta,h az dupla ezért nem értem. Azt hittem csak én vagyok láma. A karterhez kell tömítés a terelőlemez és a moci közé? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Szerintem szimpla. És máshoz nem kell lent tömítés, csak az olajpumpához. Legalábbis legjobb tudomásom szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Szerintem szimpla. És máshoz nem kell lent tömítés, csak az olajpumpához. Legalábbis legjobb tudomásom szerint. hát Gbi akkor segíts ki, mert +int hiányos a tudásom alulról nézve (honnan máshonnan) kartervédő-karter-terelőlemez-tömítés-blokk. am i right? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Nekem a terelőlemez nem külön tétel. Akkor lehet hogy Neked mégis dupla kell. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Nekem a terelőlemez nem külön tétel. Akkor lehet hogy Neked mégis dupla kell. :) hát itt biza külön van :wink: és azt nem tudtam nagy hirtelen eldönteni, hogy karter-tömítés-terelő és blokk avagy ami szimpatikusabb karter-terelő-tömítés-blokk akkor hogy is van ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Nemtom, szerintem kérj telefonos segítséget Patyi Lacitól. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Nemtom, szerintem kérj telefonos segítséget Patyi Lacitól. :) az lesz :wink: mármint a tömítésügyben ugye? nem az előrevetített potenciálzavarokra gondolsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 A tiédre? Gondol a fene! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 A tiédre? Gondol a fene! :) amúgy G megsúgom több mint 2 7 nőtlenséggel a hátam mögött ez egyelőre nekem kicsit MT: Utópia hangulatú :) :) na jó itt is OFF OFF bányeg Anti helyett melózom :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Bírod a melóm mi???? Inkább híjad fel mán a Patyinger Urat... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Bírod a melóm mi???? Inkább híjad fel mán a Patyinger Urat... :wink: ez most 4 me? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Hát Te melózol helyettem? Akor Te... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március16, 2005 Megoszt Elküldve Március16, 2005 Hát Te melózol helyettem? Akor Te... :wink: jó közben leesett :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Julio Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Kb.: 1 hónapja vettem kartertömítést (parafa, C20XE) akkor külön volt a 2 db. Julio Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Hétvégén cserélem a kocsimon a szelepfedél tömítést. Van vmi, amire figyelnem kell, vagy csak simán lecsavarom a 8 csavart, kiveszem a régit, letörölgetem a helyét, beteszem az újat, visszacsavarom, és kalap? Annyit tudok, h először a középső 4 csavart kell hűzogatni, utána a szélsőt. Ehhez még nyomaték fogó sem kell, ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március17, 2005 Megoszt Elküldve Március17, 2005 Kb.: 1 hónapja vettem kartertömítést (parafa, C20XE) akkor külön volt a 2 db. Julio külön? parafa? thök jó nekem 1be van és guma :) hazamejek megnézem és report in lesz belőle már látom 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Mi történhetet, hogy ma melegen megindítottam az autót, megindult és rögtön meg is állt? Még kétszer megpróbáltam és ugyanúgy történt. Ezután már benyomtam a gázpedált indítás közben, meg is indult, egy kicsit még megpörgettem utána helyrejött, beállt az alapjárat. Egyszer még jártam így ... de gondoltam véletlen volt. Mi lehet? c14nz :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március19, 2005 Megoszt Elküldve Március19, 2005 Mi történhetet, hogy ma melegen megindítottam az autót, megindult és rögtön meg is állt? Még kétszer megpróbáltam és ugyanúgy történt. Ezután már benyomtam a gázpedált indítás közben, meg is indult, egy kicsit még megpörgettem utána helyrejött, beállt az alapjárat. Egyszer még jártam így ... de gondoltam véletlen volt. Mi lehet? c14nz :roll: Alapjárati motor, benzin szűrő, gyertya, stb. Zavard meg kicsit a kocsit, hátha tisztul kissé. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
GABBE Elküldve Március20, 2005 Megoszt Elküldve Március20, 2005 C14NZ 8 szelepes Astra /95-ös,41e km/ automnál az utóbbi hetekben az a tünet hogy induláskor/de főleg "hideg"induláskor/ a "szokásos" 1 tekerés helyett majd 3-at teker mikor indítózom. A másik gondom hogy meleg motornál is alapjáraton/pl.lámpánál várakozásnál/ néha kissé ingadozik az alapjárat. PROBÁLKOZÁSAIM: gyertyacsere,gyertya kábel csere,osztófedél csere.Ezek nem használtak./Hozzá tartozik az igazsághoz,hogy egy 2000-es u.ilyen de 100e km-t futoo autóból cserélgettem át a dolgokat.Ez volt kéznél az ismerettségi körben./ Várom a javaslataitokat mit kéne még megnéznem vagy megnézetnem. :shock: :shock: :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Március20, 2005 Megoszt Elküldve Március20, 2005 95 ös és 41000 km van benne? nem semmi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts