Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

X14nz-be milyen a gyári gyújtógyertya? Kétpólusú GM, ha igen mi a száma?

x14nz-be szerintem nincs gyárilag kétpólusú. De amúgy tessék: GM FLR8LDCU

Gugli segít szívesen...

Elküldve

Helló Srácok!

Kéne egy kis segítség, mégpedig:

Ráraktuk OP-COM-ra az astrát (C14SE), és olyanokat ír ki, hogy:

Levegő/Üzemenyag: Szegény

Motor fordulatszám alapjáraton: 325

Motor fordulatszám álló motornál: 1225

Hűtőfolyadék hőmérséklet: 65°C viszont a műszer már 95°C mutat

Előgyujtás: -63° és ez átfordított "oktánstekkernél" is -63°

Plusz hibának kidobja, hogy az inditásgátló kódolása rossz.

Ezeket mi okozhatja, és hogy orvosolhatóak?

Hozzáteszem NZ-ből lett átalakítva.

Elküldve

Helló Srácok!

Kéne egy kis segítség, mégpedig:

Ráraktuk OP-COM-ra az astrát (C14SE), és olyanokat ír ki, hogy:

Levegő/Üzemenyag: Szegény

Motor fordulatszám alapjáraton: 325

Motor fordulatszám álló motornál: 1225

Hűtőfolyadék hőmérséklet: 65°C viszont a műszer már 95°C mutat

Előgyujtás: -63° és ez átfordított "oktánstekkernél" is -63°

Plusz hibának kidobja, hogy az inditásgátló kódolása rossz.

Ezeket mi okozhatja, és hogy orvosolhatóak?

Hozzáteszem NZ-ből lett átalakítva.

Mit cseréltetek ki? Motor kábelköteg és ECU is cserélve lett? Írd le az ECU számát.

Elküldve

Mit cseréltetek ki? Motor kábelköteg és ECU is cserélve lett? Írd le az ECU számát.

Mi lett cserélve?

-Hengerfej

-Bütyköstengelyház

-Vezérműtengely

-DIS gyujtás

-Komplett kábelköteg

-ECU

-Szívósor

-Jeladó az olajpumpánál

-AC pumpa

ECU számot holnap tudok irni! Mit tudsz abból leszűrni?

Amúgy a hibakód gondolom azrt van mert immos lehetett az előző autó amiben volt....

Elküldve

Mi lett cserélve?

-Hengerfej

-Bütyköstengelyház

-Vezérműtengely

-DIS gyujtás

-Komplett kábelköteg

-ECU

-Szívósor

-Jeladó az olajpumpánál

-AC pumpa

Amúgy a hibakód gondolom azrt van mert immos lehetett az előző autó amiben volt....

Rá van irva az ECUra.

Elküldve

Mi lett cserélve?

-Hengerfej

-Bütyköstengelyház

-Vezérműtengely

-DIS gyujtás

-Komplett kábelköteg

-ECU

-Szívósor

-Jeladó az olajpumpánál

-AC pumpa

Az ECU számából az derülne ki, hogy az-e, aminek gondolod, nem valami másik motorhoz való. Az immoval nem tudom, mit lehet kezdeni, talán márkaszervízben tech2-vel le tudják tiltani. Ezt a "Motor fordulatszám álló motornál:" dolgot csak én nem tudom értelmezni?

Elküldve

Az ECU számából az derülne ki, hogy az-e, aminek gondolod, nem valami másik motorhoz való. Az immoval nem tudom, mit lehet kezdeni, talán márkaszervízben tech2-vel le tudják tiltani. Ezt a "Motor fordulatszám álló motornál:" dolgot csak én nem tudom értelmezni?

Le van állítva a motor, csak gyújtáson ír 1200-as fordulatot.

Elküldve

Le van állítva a motor, csak gyújtáson ír 1200-as fordulatot.

Nekem ez eléggé úgy tűnik, mintha meg lenne bolondulva az ECU. Nem tudsz kölcsönbe szerezni egy másikat?

Elküldve

Sziasztok!

Olyan gondom támadt, hogy NZ-SE átalakítás és 20ekm után feltűnően nem húz 2200-2500 fordulat alatt, majd 2500-tól hirtelen megindul, mintha turbós lenne, eddig annyira ez nem volt érezhető, valamint 120 körül és felette kb. 99 °C-ig melegszik a víz, míg 80-as tempónál és városban is tartja a 93-4 fokot, télen szereltem fel karter védőt, ez leronthatja a hűtést ennyire? Gyertyák kétpólusú GM-ek, normál színnel, lerakódás nélkül, kábeleket érdemes lenne cserélni?

Elküldve

Sziasztok!

Olyan gondom támadt, hogy NZ-SE átalakítás és 20ekm után feltűnően nem húz 2200-2500 fordulat alatt, majd 2500-tól hirtelen megindul, mintha turbós lenne, eddig annyira ez nem volt érezhető, valamint 120 körül és felette kb. 99 °C-ig melegszik a víz, míg 80-as tempónál és városban is tartja a 93-4 fokot, télen szereltem fel karter védőt, ez leronthatja a hűtést ennyire? Gyertyák kétpólusú GM-ek, normál színnel, lerakódás nélkül, kábeleket érdemes lenne cserélni?

Nekem a víz azért csinálta ezt, mert a hűtővízjeladó más az SE-ben mint az NZ-ben!

A húzás nálam is így volt, de tettem rá egy nagy direktszűrőt, és azóta közel sem torpan meg annyira!

Elküldve

ECU-m Delco, száma: 16163449

Elküldve

Sziasztok,köszönöm amultkori segítségeket. sikerült a C18nzből és 18e-ből össze hozni egy motort, nagyon jó lett, 11,5baros kompreszio mind a 4hengerben. ugyan az a két blok, anyi a külömbség kicsit más a dugatyu kiképzése, az 18e-n nagyob bemélyedés van mint a c18nz-n gondolom emiatt is nagyobb a kompreszionk.

Elküldve

ECU-m Delco, száma: 16163449

Hivatalosan ez egy '92-es Corsa C14SE vezérlője. Kéne szerezni próbára egy másikat pl. 16149889, 16163719, 16183129, 16204699, 16204709 számúak közül.

Elküldve

sziasztok!

Megszeretném kérdezni f astrában holvan a hall jeladó?

Hall jeladó csak a C14NZ, X14NZ motorosakban van, a gyújtáselosztó alatti fém hengeres részben, amiből alul egy csati jön ki.

Elküldve

Nekem a víz azért csinálta ezt, mert a hűtővízjeladó más az SE-ben mint az NZ-ben!

A húzás nálam is így volt, de tettem rá egy nagy direktszűrőt, és azóta közel sem torpan meg annyira!

A jeladó az SE-ből jött, eddig jó volt, csak amikor jöttek a meleg idők. Én a karter védőre gondolok, nem sok helyet hagy a kiáramló levegőnek. Még a vezérlést leellenőrzöm, bár 54000-nél jár. lehet le is cserélem.

Elküldve

Sziasztok!

Üzemanyag pumpád milyen?
Elküldve

Sziasztok,köszönöm amultkori segítségeket. sikerült a C18nzből és 18e-ből össze hozni egy motort, nagyon jó lett, 11,5baros kompreszio mind a 4hengerben. ugyan az a két blok, anyi a külömbség kicsit más a dugatyu kiképzése, az 18e-n nagyob bemélyedés van mint a c18nz-n gondolom emiatt is nagyobb a kompreszionk.

A 11.5 bar az nem a kompresszió hanem a sűrítési végnyomás,ez attól függ mennyire tömitett a henger(gyűrűknél,szelepeknél)

kompresszió az egy viszonyszám,a lökettérfogat és az égéstér hányadosa,ezért van az ha lesíkolnak a hengerejből nő a kompr.mivel az égéstér kisebb lesz

Elküldve

A 11.5 bar az nem a kompresszió hanem a sűrítési végnyomás,ez attól függ mennyire tömitett a henger(gyűrűknél,szelepeknél)

kompresszió az egy viszonyszám,a lökettérfogat és az égéstér hányadosa,ezért van az ha lesíkolnak a hengerejből nő a kompr.mivel az égéstér kisebb lesz

Ugye tudod hogy most marha nagy butaságot mondtál?

A kompresszióVISZONY avagy helyesebb nevén sűrítési viszony, jelenti azt az arányszámot, ami megadja, hogy a motor az adott térfogatot hanyad részére nyomja össze.

A köznyelvben kompresszióként dolog, amit egyébként kompresszióVÉGNYOMÁSnak hívnak, pedig az a nyomás, amit a motor tud produkálni mikor beletesszük a kompressziómérőt. Bár ez a mérés nem sok mindenre jó igazából.

A konkrét számhoz visszatérve, a 11.5 lehet mindkét érték, bár én inkább a mért végnyomásra tippelnék, mert két "tök különböző" motor összevariálásával kapott kompresszióviszonyt nem lehet mérés nélkül (égéstér térfogata, sűrítőtér térfogata stb) megmondani, azt meg nem hiszem hogy a kollega nagyon nézegette volna.

Egyébként ha kompresszióviszonyt akarunk megadni azt úgy szokás hogy pl 9.5:1. (ez mondjuk a c16se motor gyári adata)

Ha a dugattyún nagyobb a mélyedés, tehát több a hely, akkor az pont kisebb kompresszió végnyomást fog eredményezni, hiszen több a hely, ahova összenyomja az üzemanyag/levegő keveréket. Valszeg csak jobb állapotú volt az a blokk tömb. (meg a dugók gyűrűk persze)

Elküldve

Ugye tudod hogy most marha nagy butaságot mondtál?

A kompresszióVISZONY avagy helyesebb nevén sűrítési viszony, jelenti azt az arányszámot, ami megadja, hogy a motor az adott térfogatot hanyad részére nyomja össze.

A köznyelvben kompresszióként dolog, amit egyébként kompresszióVÉGNYOMÁSnak hívnak, pedig az a nyomás, amit a motor tud produkálni mikor beletesszük a kompressziómérőt. Bár ez a mérés nem sok mindenre jó igazából.

A konkrét számhoz visszatérve, a 11.5 lehet mindkét érték, bár én inkább a mért végnyomásra tippelnék, mert két "tök különböző" motor összevariálásával kapott kompresszióviszonyt nem lehet mérés nélkül (égéstér térfogata, sűrítőtér térfogata stb) megmondani, azt meg nem hiszem hogy a kollega nagyon nézegette volna.

Egyébként ha kompresszióviszonyt akarunk megadni azt úgy szokás hogy pl 9.5:1. (ez mondjuk a c16se motor gyári adata)

Ha a dugattyún nagyobb a mélyedés, tehát több a hely, akkor az pont kisebb kompresszió végnyomást fog eredményezni, hiszen több a hely, ahova összenyomja az üzemanyag/levegő keveréket. Valszeg csak jobb állapotú volt az a blokk tömb. (meg a dugók gyűrűk persze)

Kedves Wookie!

Melyik állításommal mondtam "marha nagy butaságot"?

Kompresszióvégnyomás?Van ilyen?

"beletesszük a kompressziómérőt".Van ilyen mérőeszköz?

Na ezek a marha nagy butaságok!

Üdv.

Elküldve

Kedves Wookie!

Melyik állításommal mondtam "marha nagy butaságot"?

Kompresszióvégnyomás?Van ilyen?

"beletesszük a kompressziómérőt".Van ilyen mérőeszköz?

Na ezek a marha nagy butaságok!

Üdv.

Igazad van, valóban, elgépeltem, sűrítési végnyomást akartam írni csak kapkodtam. Viszont te sem egészen pontosan fogalmaztál.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.