Hjoe Elküldve Február17, 2012 Megoszt Elküldve Február17, 2012 Oké ,elméletben igazad van de az egyém nincsen ragasztva és valszeg csak a gyárban volt ragasztva és mégis valahányszor le kellet venni mindig marha nehezen jött le valami ért . Mert mi óta nálam van a vas szervizben 1 -szer volt de nem is lesz többet . Meg akinek még ki cseréltem a szíjat még nem panaszkodott . De boci a levétel vót a téma . Az enyém ragasztva volt, és mégis meglazult. Aztán kicsin megdarálta a szíjtárcsa a bordáskereket. Tudom ezért kérdeztem hogy van-e elég levegőnyomás. Mert ha 2-3 bár jön a csövön, hiába van légkulcs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atesz857 Elküldve Február17, 2012 Megoszt Elküldve Február17, 2012 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy 17 dr motorkodu 44 kw os 94 astrán hogy lehet ot állásba tenni a vezérmütengelyt mert nem látok jelet rajta?! Elöre is köszi a segitséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Az autó reggel 6-tól du 4.ig állt. A mérés hidegen volt, beíndítva a mérés előtt nem lett. Igazából a 14báros mérés nem izgat. Alegrosszabb is annyi, amennyinek a gyári adat szerint lennie kell. Szerintem kevered a sűrítési arányt a sűrítési végnyomással. ;) A sűrítési arány c20xe-nél 10,5:1, ez állandó a motor élete során (kivéve, ha valaki síkoltat :)), a sűrítési végnyomás 12 felett kell, h legyen minden hengernél, a legnagyobb és legkisebb nyomásérték közt max. 1bar eltérés lehet. Ha több, az az álmoskönyv szerint nem sok jóval kecsegtet... ;) Végnyomást üzemmelegen, teljesen nyitott folytószelep (padlógáz) mellett érdemes mérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Az enyém ragasztva volt, és mégis meglazult. Aztán kicsin megdarálta a szíjtárcsa a bordáskereket. Tudom ezért kérdeztem hogy van-e elég levegőnyomás. Mert ha 2-3 bár jön a csövön, hiába van légkulcs. Sajnos nekem is fellazult. Eddig egy főtengelyszíjtárcsa látta kárát, valamint beverődött a főtengelyen az ékpálya. Most kiderült hogy a kóválygó szíjtárcsa meg is repesztette a főtengely végét...szal az is cserés... :( Úgyhogy aki teheti rezgésálló csavarrögzitővel, jól megtépve rakja vissza, mert komoly károkat tud okozni... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
KedvesJános Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy 17 dr motorkodu 44 kw os 94 astrán hogy lehet ot állásba tenni a vezérmütengelyt mert nem látok jelet rajta?! Elöre is köszi a segitséget! Én úgy csináltam vezérműszíj cserekor, hogy a főtengelyt, meg az adagolót jelre állítottam mikor rajta volt a szíj, a vezérmű tengelyt meg össze jelöltem a házzal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 üdvözletem mindenkinek! olyan gondom van hogy ma vettem észre a kocsin hogy sikhideg motornál áthúznak a kábelek. ahogy közel tettem az ujjam a kábelhez apró pici szikrák huztak át rám. a pipából jön rendesen a "nagy" szikra, de az ujjamra "parányi" szikrák máztak és nem lehetett érezni semmitse belölük vagyis nem csaptak meg és nem is szúrtak. kimértem a kábeleket, 6-9 kohm között vannak ráadásul másfél évesek CHAMPION 15000 ft volt a 4 kábel. a motor jár rendesen, egyenletes alapjárat, birja a 6000et is, nem rángat, jól gyorsul, a fogyiját nagyon sokallom hidegen 13-14 lityit szó nélkül bekapott normális vezetésnél ebben a hidegben de csak 2-3 km-t mentem egyszerre vele, tudom nem ilyen kicsi távra vannak kitalálva a kocsik, de igy jött össze. vajon normális hogy ennyit eszik? melegen nem huztak át a kábelek csak sikhidegen. lehet hogy azér eszik ilyen sokat hidegen mert a szikra veszit az erejéböl attól hogy kicsit kimászkál a kábelböl? vagy ez hülyeség? de akkor mik azok a kis szikrák? ja meg annyi hogy a kompresszióm ugyanannyi sikhideg és 90 fokos meleg motornál is és teljesen mindegy hogy padlógázon mérem vagy hozzá se érek a gázhoz. 13Bar meg van mind a négyben igy is meg úgy is. ennek igy kellene lennie? motor: X14XE 1.4 16V DIS-gyújtásos köszi a hozzászólásokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 üdvözletem mindenkinek! olyan gondom van hogy ma vettem észre a kocsin hogy sikhideg motornál áthúznak a kábelek. ahogy közel tettem az ujjam a kábelhez apró pici szikrák huztak át rám. a pipából jön rendesen a "nagy" szikra, de az ujjamra "parányi" szikrák máztak és nem lehetett érezni semmitse belölük vagyis nem csaptak meg és nem is szúrtak. kimértem a kábeleket, 6-9 kohm között vannak ráadásul másfél évesek CHAMPION 15000 ft volt a 4 kábel. a motor jár rendesen, egyenletes alapjárat, birja a 6000et is, nem rángat, jól gyorsul, a fogyiját nagyon sokallom hidegen 13-14 lityit szó nélkül bekapott normális vezetésnél ebben a hidegben de csak 2-3 km-t mentem egyszerre vele, tudom nem ilyen kicsi távra vannak kitalálva a kocsik, de igy jött össze. vajon normális hogy ennyit eszik? melegen nem huztak át a kábelek csak sikhidegen. lehet hogy azér eszik ilyen sokat hidegen mert a szikra veszit az erejéböl attól hogy kicsit kimászkál a kábelböl? vagy ez hülyeség? de akkor mik azok a kis szikrák? ja meg annyi hogy a kompresszióm ugyanannyi sikhideg és 90 fokos meleg motornál is és teljesen mindegy hogy padlógázon mérem vagy hozzá se érek a gázhoz. 13Bar meg van mind a négyben igy is meg úgy is. ennek igy kellene lennie? motor: X14XE 1.4 16V DIS-gyújtásos köszi a hozzászólásokat! A gyertyakábeledi szigetelése nincs kiszáradva, nem repedezett? Ha a szikra üzem közben nem csap át valahová akkor ez talán nem befolyásolja jelentősen a gyújtásod. Nézd meg sötétben, hogy közeli fém alkatrészekre nem húz-e át a szikra. Ha ilyen hidegben 2-3km-eket mész csak akkor sajnos a 13-14l reális lehet, ha kitavaszodik mérj egy 100km-et egyben, 5-6 liternek kellene kijönnie. Alapjáraton nekem a melegítési periódus alatt 1.1 helyett 2-3l/h a fogyasztásom, BC-vel mérem, menet közben is magasabb értékeket ír ki amig hideg a motor! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Sziasztok! Rájöttem a légkulcsos témára.... 9bár majdnem hogy kevés is neki, de még a cső is megvolt szűkítve így még kevesebb levegő ment át... -.- De már leszedettem szerelőval, igaz nehezen adta meg magát. Most viszont darabokba a moci, szelep pucolás, szimmeringek, tömítések cseréje stb.... Viszont 1-2 kérdésem mégiscsak lenne :D Van félni valóm attól hogy a vez.szíjat ledobja valamiért a szerkezet összerakás után, vagy ilyen elvileg nem történhet meg? Mert ugye szinte csak a vízpumpa tartja a kis peremével, vagy a fogaskerekeknek is van valamennyi dőlése azért befele? Következő hogy mennyire kell feszesre állítani?? Egy öreg szerelő azt mondta, annyira hogy a szíjat megfogva még 90fokkal eltudjam fordítani kifele ;) Ez így helyes ?:) És a legfontosabb hogy a kipufogó szeleprugói alatt van egy vastag fém alátét, ahogy néztem 2 részből áll és van benne olaj... ezeket kipucoljam szétszedjem vagy hagyjam békén?? Ill a hidrotőkéket is mikor kiszedtem a kis lukon csordogált egy kis olaj, ezt is érdemes kipucolni vagy ne nyomkodjam hanem így tegyem vissza ? ;) Köszi előre :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Sziasztok! Rájöttem a légkulcsos témára.... 9bár majdnem hogy kevés is neki, de még a cső is megvolt szűkítve így még kevesebb levegő ment át... -.- De már leszedettem szerelőval, igaz nehezen adta meg magát. Most viszont darabokba a moci, szelep pucolás, szimmeringek, tömítések cseréje stb.... Viszont 1-2 kérdésem mégiscsak lenne :D Van félni valóm attól hogy a vez.szíjat ledobja valamiért a szerkezet összerakás után, vagy ilyen elvileg nem történhet meg? Mert ugye szinte csak a vízpumpa tartja a kis peremével, vagy a fogaskerekeknek is van valamennyi dőlése azért befele? Következő hogy mennyire kell feszesre állítani?? Egy öreg szerelő azt mondta, annyira hogy a szíjat megfogva még 90fokkal eltudjam fordítani kifele ;) Ez így helyes ? :) És a legfontosabb hogy a kipufogó szeleprugói alatt van egy vastag fém alátét, ahogy néztem 2 részből áll és van benne olaj... ezeket kipucoljam szétszedjem vagy hagyjam békén?? Ill a hidrotőkéket is mikor kiszedtem a kis lukon csordogált egy kis olaj, ezt is érdemes kipucolni vagy ne nyomkodjam hanem így tegyem vissza ? ;) Köszi előre :) A vezérműszíjnak van egy automata feszítője, azon egyértelműen látszik, hogy mennyire van megfeszítve.Van rajta egy íves kivágás, ami mögött mutatószerűen van kiképezve a feszítő, az kb. 2/3-ig legyen megfeszítve. A hidrotőkéket kipucolhatod, utána friss olajjal feltöltve rakd össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóland Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Sziasztok! Rájöttem a légkulcsos témára.... 9bár majdnem hogy kevés is neki, de még a cső is megvolt szűkítve így még kevesebb levegő ment át... -.- De már leszedettem szerelőval, igaz nehezen adta meg magát. Most viszont darabokba a moci, szelep pucolás, szimmeringek, tömítések cseréje stb.... Viszont 1-2 kérdésem mégiscsak lenne :D Van félni valóm attól hogy a vez.szíjat ledobja valamiért a szerkezet összerakás után, vagy ilyen elvileg nem történhet meg? Mert ugye szinte csak a vízpumpa tartja a kis peremével, vagy a fogaskerekeknek is van valamennyi dőlése azért befele? Következő hogy mennyire kell feszesre állítani?? Egy öreg szerelő azt mondta, annyira hogy a szíjat megfogva még 90fokkal eltudjam fordítani kifele ;) Ez így helyes ? :) És a legfontosabb hogy a kipufogó szeleprugói alatt van egy vastag fém alátét, ahogy néztem 2 részből áll és van benne olaj... ezeket kipucoljam szétszedjem vagy hagyjam békén?? Ill a hidrotőkéket is mikor kiszedtem a kis lukon csordogált egy kis olaj, ezt is érdemes kipucolni vagy ne nyomkodjam hanem így tegyem vissza ? ;) Köszi előre :) Benzinben el kell mosni mindent. A tőkéket tehermentesítsd, vagyis szedd szét, és tiszta benzinben alaposan el kell mosni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Sziasztok! Rájöttem a légkulcsos témára.... 9bár majdnem hogy kevés is neki, de még a cső is megvolt szűkítve így még kevesebb levegő ment át... -.- De már leszedettem szerelőval, igaz nehezen adta meg magát. Most viszont darabokba a moci, szelep pucolás, szimmeringek, tömítések cseréje stb.... Viszont 1-2 kérdésem mégiscsak lenne :D Van félni valóm attól hogy a vez.szíjat ledobja valamiért a szerkezet összerakás után, vagy ilyen elvileg nem történhet meg? Mert ugye szinte csak a vízpumpa tartja a kis peremével, vagy a fogaskerekeknek is van valamennyi dőlése azért befele? Következő hogy mennyire kell feszesre állítani?? Egy öreg szerelő azt mondta, annyira hogy a szíjat megfogva még 90fokkal eltudjam fordítani kifele ;) Ez így helyes ? :) És a legfontosabb hogy a kipufogó szeleprugói alatt van egy vastag fém alátét, ahogy néztem 2 részből áll és van benne olaj... ezeket kipucoljam szétszedjem vagy hagyjam békén?? Ill a hidrotőkéket is mikor kiszedtem a kis lukon csordogált egy kis olaj, ezt is érdemes kipucolni vagy ne nyomkodjam hanem így tegyem vissza ? ;) Köszi előre :) Ezt kérdeztem a #27723-ban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Helló mindenki nekem is lenne 1 kérdésem . A jelenség a következő most már 2 szer csinálta a drágaság :indítás -1pöff aztán semmi na mondom még 1 szer , megint semmi ez elment vagy úgy 4-5 próbáig és mondom nyomok 1 -kis gázt lesz ami lesz és csoda be indúlt aztán megint le állt aztán indít újbúl semmi aztán gázzal és indúlt és szépen jár . Azóta minden rendben . A tippem következő alapjárati motor vagy a fojtó szelep poti . Vagy valakinek ötlete vagy tapasztalata ? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Benzinben el kell mosni mindent. A tőkéket tehermentesítsd, vagyis szedd szét, és tiszta benzinben alaposan el kell mosni. Rendben és utána olajjal fel kell tölteni valamennyire vagy majd magától megy az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Ezt kérdeztem a #27723-ban... Tudom bocsi, utána visszaolvastam . :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 A gyertyakábeledi szigetelése nincs kiszáradva, nem repedezett? Ha a szikra üzem közben nem csap át valahová akkor ez talán nem befolyásolja jelentősen a gyújtásod. Nézd meg sötétben, hogy közeli fém alkatrészekre nem húz-e át a szikra. Ha ilyen hidegben 2-3km-eket mész csak akkor sajnos a 13-14l reális lehet, ha kitavaszodik mérj egy 100km-et egyben, 5-6 liternek kellene kijönnie. Alapjáraton nekem a melegítési periódus alatt 1.1 helyett 2-3l/h a fogyasztásom, BC-vel mérem, menet közben is magasabb értékeket ír ki amig hideg a motor! azt tudom hogy egy hideg motor joval többet eszik, egy 0 meg -10 fokos motor meg mondhatni zabál. ezzel tisztában vagyok, és ha neked tényleg 3szor annyit is képes enni hidegen alapjáraton mint melegen akkor elhiszem hogy a 13-14lityi elfogadhato. ugyanis nemrégen lemértem a fogyiját ugy hogy felmelegitettem a mocit 90fokra, teletank, mentem vele városba kb 30km-t (kapcsolgattam rendesen nemcsak egyenesen mentem) és igy ment kb 2liter bele, tehát olyan 7körül enne full városba ha mindig meleg lenne a moci, dehát nem az :) amugy melegen nincs gond a fogyival, országuton kb 6ot eszik 100as tempo körül. amugy a kábelekkel semmi gond mondom alig másfél évesek, semmi repedezés semmi sérülés, végignéztem minden egyes millimétert rajtuk. szilikonból vannak az biztos. amugy azok a kicsiszikrák nem huznak a hengerfejre, viszont az az érdekes hogy ahol a kábelek hozzáérnek a hengerfejhez, ott látszodik ahogy a kábelben mozog az áram, ez lehet amiatt mert szilikonbol vannak a kábelek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Sziasztok , megint elakadtam.. A vízpumpát hogyan kell berakni a helyére? mert ugye körbe tudom szinte forgatni.. A mögötte található luk közepére kell állítani a "ventillátor" részét? Mert amit kiszedtem az kb félig lógott rá a lukra. Köszi:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 HALI! Egyszerű kérdésem lenne: 95'évj C14NZ -ben mikor kell vezérlést cserélni? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 HALI! Egyszerű kérdésem lenne: 95'évj C14NZ -ben mikor kell vezérlést cserélni? Köszönöm! 50000km vagy 5év! Valaki többet vár vele én így szoktam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Sziasztok , megint elakadtam.. A vízpumpát hogyan kell berakni a helyére? mert ugye körbe tudom szinte forgatni.. A mögötte található luk közepére kell állítani a "ventillátor" részét? Mert amit kiszedtem az kb félig lógott rá a lukra. Köszi:) Biztos vagy abba hogy megéri neked otthon szerelgetni a vezérlést!? 5-10e Ft körül kicseréli egy szaki! Ha elrontod akkor lehet hogy 100e-be fog kerülni a javítás! Persze nem akarok beleszolni, te tudod! Egyébként a vízpumpával kell megfeszíteni a szíjjat! Felcsavarozod a feszítőt és a vízpumpát addig kell fodítani amíg a feszítő jelre nem áll! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 50000km vagy 5év! Valaki többet vár vele én így szoktam! 60000 a hivatalos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február19, 2012 Megoszt Elküldve Február19, 2012 Biztos vagy abba hogy megéri neked otthon szerelgetni a vezérlést!? 5-10e Ft körül kicseréli egy szaki! Ha elrontod akkor lehet hogy 100e-be fog kerülni a javítás! Persze nem akarok beleszolni, te tudod! Egyébként a vízpumpával kell megfeszíteni a szíjjat! Felcsavarozod a feszítőt és a vízpumpát addig kell fodítani amíg a feszítő jelre nem áll! Köszi! Megéri, ugyanis nem csak vezérlés csere volt, hanem hengerfej tömítés, szelepszár szimmeringek, szívósor tömítés csere, és kikellett pucolni a dugókat,hengerfejet mert vastagon állt a korom rajta. Hát nem hiszem hogy 10e-ből megállt volna ez, sőt még 20ból se, nem 1-2 órás munka, épp ezért gondoltam hogy a TI segítségetekkel talán jobban kijövök, sajnos nem szórhatom a pénzt, örülök neki hogy nagy nehezen futotta az alkatrészekre, nem hogy még szerelőre is költsek.És egyébként is, ha máshol nem, itt legalább megtanulhatok egy pár dolgot. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korkki Elküldve Február20, 2012 Megoszt Elküldve Február20, 2012 Sziasztok! Az a gondom, hogy kb. 2-3 napja a motor járása közben olyasmi hangot hallok, mintha lyukas lenne kipufogó cső valahol, de hangot az első kerék környékéről hallom. Ez attól lehet, hogy igazából a katalizátor nincs kellően felmelegedve - hiszen van az autóba szekunder légbefúvó, ami elvileg ezt a célt szolgálná - és a sok elégetlen anyag lerakódik is kikezdi a csövet? Mert igazság szerint 2-3 napja követem azt az eljárást amit olvastam a totalcar technikai cikkjében. Viszont így az a gondom hogy a motor nem igazán éri el a üzemihőfokot, mert 3 km-t megyek hazáig...és ugyan meleget fúj, de akkor ez gondolom nem jelenti az üzemihőfokot, mert a mutató nem igazán mozdul :( :( Vagy valamit én csinálok rosszul? Mert eddig én úgy tettem, hogy kb 5 percig járt motor, míg a cigit elszívtam, meg letakarítottam a szélvédőt, és utána indultam haza...addig ezt a hangot nem is hallottam. Mellesleg ezt a lyukat/hangot, mennyire költséges megszüntetni? Előre is köszönöm a segítséget! Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Február20, 2012 Megoszt Elküldve Február20, 2012 Sziasztok! Az a gondom, hogy kb. 2-3 napja a motor járása közben olyasmi hangot hallok, mintha lyukas lenne kipufogó cső valahol, de hangot az első kerék környékéről hallom. Ez attól lehet, hogy igazából a katalizátor nincs kellően felmelegedve - hiszen van az autóba szekunder légbefúvó, ami elvileg ezt a célt szolgálná - és a sok elégetlen anyag lerakódik is kikezdi a csövet? Mert igazság szerint 2-3 napja követem azt az eljárást amit olvastam a totalcar technikai cikkjében. Viszont így az a gondom hogy a motor nem igazán éri el a üzemihőfokot, mert 3 km-t megyek hazáig...és ugyan meleget fúj, de akkor ez gondolom nem jelenti az üzemihőfokot, mert a mutató nem igazán mozdul :( :( Vagy valamit én csinálok rosszul? Mert eddig én úgy tettem, hogy kb 5 percig járt motor, míg a cigit elszívtam, meg letakarítottam a szélvédőt, és utána indultam haza...addig ezt a hangot nem is hallottam. Mellesleg ezt a lyukat/hangot, mennyire költséges megszüntetni? Előre is köszönöm a segítséget! Peti Szerintem nézd meg hogy nem-e feszitő gördő vagy generátor csapágy , hasoló hangot szokott produkálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korkki Elküldve Február20, 2012 Megoszt Elküldve Február20, 2012 Oksa nagyon köszönöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Február20, 2012 Megoszt Elküldve Február20, 2012 Sziasztok! Nemrég jöttem haza, és egyszer csak a szelepek elkezdtek kopogni írtózatosan. Kb. 1 km-re a hazaérkezésem előtt. Még óvatosan hazajöttem, leállítottam a motort, kb. 10 másodperc múlva visszaindítottam, és a szelepkopogás ugyan úgy megvolt. A motor járt szépen egyenletesen. Leállítottam, és kb 2 perc múlva újraindítottam, és semmi különös hangja nem volt a szelepeknek. Mitől lehetett ez a szelep kopogás? Olajszint rendbe van. És kb 3000km lehet az olajba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts