Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

bazzzz.

én még olyan isuzu motoros autóval nem találkoztam, ami hengerfejes lett....

pedig sok megfordult nálam , és nem kevésben volt 300.000 feletti km.

például a papám kadettjában 370.000 km van, és régen kölcsönzői autó volt.

Ezena fórumon mindig lát valami ujat az ember :shock:

Megosztás:

Nincs valakinek doksija arról, hogy ennek a szenzornak milyen ellenállásokat kell mutatnia különböző hőmérsékleteken??

Ha van, megoszthatná velem.

Én annó néztem,mert gyanús volt a cuc.. igaz én csak hidegen, meg melegen mértem rá. Vhova felírtam egy cetlire, de most per pill. nem talizom. Ha megtalálom beírom.

De sajna ez csak két érték, és sacc hőfok...

Megosztás:

körbe jártam a problémát is arra jutottam bontott lezs mert ha azt fel is kell ujítani akkor sincs olyan drasztikusan javítva!

a repedés meg repedés lehet hogy csak pofon a szarnak és 1 év mulva ,egint lehet ujra szétt szedni és én mostanában nem akarom cserélni az autot!

Megosztás:

körbe jártam a problémát is arra jutottam bontott lezs mert ha azt fel is kell ujítani akkor sincs olyan drasztikusan javítva!

a repedés meg repedés lehet hogy csak pofon a szarnak és 1 év mulva ,egint lehet ujra szétt szedni és én mostanában nem akarom cserélni az autot!

:arrow: Kérdezz rá itt mennyiért adják

Hátha :roll:

Megosztás:

A parafa szelepdekli tömítésem engedni kezdte az olajat, amit nemegész egy éve cseréltettem ugyanezen okból :) . Haverok egyik fele szerint újat kell venni (szilikon nélkül) és tömít amíg tömít, a másik fele pedig szilikonozná. Bocs ha már volt téma!

Szilikon az szar, van spéci tubusos tömítő anyag, és nem kell agyon húzni mert kibújik a tömités a fedél alól. "szerintem" :wink:

Megosztás:

A gát repedést simán lehet javítani, gyakorlatilag 100%-an de te tudod, drasztikus javítás mit értesz rajta :?:

Megosztás:

Amit az enyémről tudok.Ha hülyeséget írok, nyugodtan ki lehet röhögni.

A kipufogógáz részleges visszavezetésével kedvezőbb károsanyag kibocsátást, és jobb hatásfokot értek el, 16 szelep, erősebb, egyenletesbb nyomaték leadás.Erre gondolok én.

Hátrány, hát....... érzékenyebb motor, több hibalehetőséggel, ami a leggázabb, a vez.műszíj.Meg ilyenek.Sztem.

Megosztás:

Amit az enyémről tudok.Ha hülyeséget írok, nyugodtan ki lehet röhögni.

A kipufogógáz részleges visszavezetésével kedvezőbb károsanyag kibocsátást, és jobb hatásfokot értek el, 16 szelep, erősebb, egyenletesbb nyomaték leadás.Erre gondolok én.

Hátrány, hát....... érzékenyebb motor, több hibalehetőséggel, ami a leggázabb, a vez.műszíj.Meg ilyenek.Sztem.

Meg az ecotec jobban eszi az olajat mint a 8 szelepes ha jól tudom ...

Megosztás:

ÁÁÁÁÁÁÁ dehooooogy!Hová gondolsz?Ez a moci se eszik többet a másiknál! :) :)

hát, főleg az 1.6 16V-sek iszákosak,0.01L/100km.De az enyém az Opelolajat jóízűen eszegette.Konkrétan 1.5L-t , 10e. km alatt.

Viszont a Valvolineból 3e. alatt egy csepp sem fogyott. :wink:

Megosztás:

Lacee!

Esetedben gondolom az 1.4 8v és az 1.4 16v (ecotec) összehasonlítás érdekes... :)

Szal 60 (8v NZ), 82 (8v SE) és 90LE (16v ecotec) között választhatsz.

Míg a 8 szelepeseknek kisebb a karbantartási költségük, addig a 16v-nek

nagyobb a dinamikája, ereje (valamint jobb a környezetvédelmi besorolása).

Fogyasztás különbség nem számottevő egyiknél sem.

Megosztás:

Jövök egy sörrel! :partyman: teljesen felujítva meg szintbehúzva meg mit tudom én azt monta 50ért ujították föl de uj motort rakatott a kocsiba és ennyiért vihetem is. :smt023

De jóóóóóóóó, tényleg jó lesz :) És meg is vetted ?

ui: mint láthatod átírtam az eredeti hozzászólásomat, mert nem figyeltem és szétnyomta az oldat.

viszont amikor idézted, azt is "át kellett" írnom, mert az erdeti url szerepelt benne.

bocsánat a figyelmetlenségem miatt :roll:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.