Krajcso Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 Amúgy valaki nem tuda segíteni abban hogy hogy lehetne ebből a motorból valamit kicsikarni(+ Le vagy +nm). Jah és ha igen akkor az legális is legyen:D. Tankolj 1/3 bioetanolt, 2/3 benzint. Alacsony fordulaton lesz egy kicsi nyomatéktöbbleted, a motorvezérlő meg ennyit még lekezel. De 10 fok alatt lehetnek indítási gondok.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Vagy egy százasból rátesz egy SE szettet. Máris lett majdnem 20 plusz LE és már lehet is ugrani a lámpánál... :rolleyes: Itt kb 5000 HU/LE a költség. Míg egy 60-as rendszer kb 30ezer, aminél kb 1-2 LE-t nyerne. Eléggé drága a mulattság így... :lol: Ui: ...és akkor még simán át lehet állítani etanolosra, ami plusz nyomatékkal jár, de kb 30ezer ez is. Ha keveri az anyagot olcsóbb, de nem lesz akkora erőtöbblet... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Alapvető különbségek vannak az SE és az NZ hengerfejekben. Míg az SE-nél a beömlő csatornának egy síkja van közel hengeres kialakítású, és a szelep a csatorna közepén helyezkedik el, addíg az NZ-nél Négyszögből indul, és tesz egy kunkort a szelep körül. NZ-t nem érdemes tuningolni, mert nem erre találták ki. Jó a feltöltése olyan fordulaton amit átlagember az utcán használ, az SE-nek pedig felül van inkább jó feltöltése, jobban szeret forogni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tavekk Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Vagy egy százasból rátesz egy SE szettet. Máris lett majdnem 20 plusz LE és már lehet is ugrani a lámpánál... :rolleyes: Itt kb 5000 HU/LE a költség. Míg egy 60-as rendszer kb 30ezer, aminél kb 1-2 LE-t nyerne. Eléggé drága a mulattság így... :lol: Ui: ...és akkor még simán át lehet állítani etanolosra, ami plusz nyomatékkal jár, de kb 30ezer ez is. Ha keveri az anyagot olcsóbb, de nem lesz akkora erőtöbblet... :huh: Ilyesmi válaszokat vártam, köszönöm szépen! Aki azt hiszi hogy én most egy "agyontuningolt" csodát akarok kihozni egy nz motorból az kicsit el van tévedve. Az eredeti kérdésem nem arra volt hivatott, hogy én hogyan tudok ebből a gyenge motorból egy gyorsulásra épített motort kihozni, hanem arra, hogy hogyan tudok egy kis pluszt hozzátenni mert azért lássuk be hogy a kasztnihoz képest ez a motor ló....szt sem ér, főleg ha többen utazunk benne. Egykicsit erősebb nyomatékosabb motor azért csak könnyebben boldogulna a kasztnival. Az SE szettel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt lehitelesíteni? Gondolom a motorszáma az maradna de műszakin módosítani kellene a teljesítményét. Vagy ez nem így van? A másik gondolatom pedig az lenne hogy komplett motorcsere egy SE vagy egy 1.4 16V motorra, ehhez milyen engedélyek, átalakítások szükségesek? Mégegyszer köszönöm az eddigi válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Ilyesmi válaszokat vártam, köszönöm szépen! Aki azt hiszi hogy én most egy "agyontuningolt" csodát akarok kihozni egy nz motorból az kicsit el van tévedve. Az eredeti kérdésem nem arra volt hivatott, hogy én hogyan tudok ebből a gyenge motorból egy gyorsulásra épített motort kihozni, hanem arra, hogy hogyan tudok egy kis pluszt hozzátenni mert azért lássuk be hogy a kasztnihoz képest ez a motor ló....szt sem ér, főleg ha többen utazunk benne. Egykicsit erősebb nyomatékosabb motor azért csak könnyebben boldogulna a kasztnival. Az SE szettel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt lehitelesíteni? Gondolom a motorszáma az maradna de műszakin módosítani kellene a teljesítményét. Vagy ez nem így van? A másik gondolatom pedig az lenne hogy komplett motorcsere egy SE vagy egy 1.4 16V motorra, ehhez milyen engedélyek, átalakítások szükségesek? Mégegyszer köszönöm az eddigi válaszokat. El kell hogy szomoritsalak, de ha ez is szamit neked olcsobb jossz ki ha masik autot veszel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Ilyesmi válaszokat vártam, köszönöm szépen! Aki azt hiszi hogy én most egy "agyontuningolt" csodát akarok kihozni egy nz motorból az kicsit el van tévedve. Az eredeti kérdésem nem arra volt hivatott, hogy én hogyan tudok ebből a gyenge motorból egy gyorsulásra épített motort kihozni, hanem arra, hogy hogyan tudok egy kis pluszt hozzátenni mert azért lássuk be hogy a kasztnihoz képest ez a motor ló....szt sem ér, főleg ha többen utazunk benne. Egykicsit erősebb nyomatékosabb motor azért csak könnyebben boldogulna a kasztnival. Az SE szettel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt lehitelesíteni? Gondolom a motorszáma az maradna de műszakin módosítani kellene a teljesítményét. Vagy ez nem így van? A másik gondolatom pedig az lenne hogy komplett motorcsere egy SE vagy egy 1.4 16V motorra, ehhez milyen engedélyek, átalakítások szükségesek? Mégegyszer köszönöm az eddigi válaszokat. A motorcsere, amennyiben a teljesítménykülönbség 10%-nál nagyobb, már terveztetni kell, ami roppant költséges papírmunka. Ráadásul amennyiben x14nz-d van, azt rosszabb környezetvédelmi besorolású erőforrásra, tehát mondjuk c14se-re nem cserélheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tavekk Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 A motorcsere, amennyiben a teljesítménykülönbség 10%-nál nagyobb, már terveztetni kell, ami roppant költséges papírmunka. Ráadásul amennyiben x14nz-d van, azt rosszabb környezetvédelmi besorolású erőforrásra, tehát mondjuk c14se-re nem cserélheted. Akkor ugylátom ezt hanyagolhatom. Na mindegy legközelebbi autóvásárláskor azért biztos nem veszek ilyen gyengét, márha lesz egyáltalán legközelebb :S. Az E85-tel kinek milyen tapasztalata van, mármint tisztán E85 mert vegyesen benyával már én is használtam(60-40 benzin E85 arányban), és semmi gond nem volt az autóval talán kicsit nyomatékosabb volt, vagy csak annak akartam érezni:D. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Akkor ugylátom ezt hanyagolhatom. Na mindegy legközelebbi autóvásárláskor azért biztos nem veszek ilyen gyengét, márha lesz egyáltalán legközelebb :S. Az E85-tel kinek milyen tapasztalata van, mármint tisztán E85 mert vegyesen benyával már én is használtam(60-40 benzin E85 arányban), és semmi gond nem volt az autóval talán kicsit nyomatékosabb volt, vagy csak annak akartam érezni:D. Ha nem elég az átlagos utazósebesség, akkor miért kellett egy 60 lovast eleve megvenned? Én 9 évig és 215 000 kilométerig használtam egy C14NZ-t és minden gond nélkül sokszorosan bejártam vele egész Európát Svédországtól Spanyolországig és Angliától Olaszországig....... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tavekk Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Ha nem elég az átlagos utazósebesség, akkor miért kellett egy 60 lovast eleve megvenned? Én 9 évig és 215 000 kilométerig használtam egy C14NZ-t és minden gond nélkül sokszorosan bejártam vele egész Európát Svédországtól Spanyolországig és Angliától Olaszországig....... :rolleyes: Azért kellett ezt megvennem mert ez volt a legjobb legszebb állapotban, és ebbe számolták be az előző autóm legjobb áron ugyanis HITELRE VETTEM és gondolni kellett arra is hogy a hiteltörlesztés mellett minden kötelezőt ki tudjak fizetni, még akkor is ha esetleg elbocsájtanak a munkahelyemről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Azért kellett ezt megvennem mert ez volt a legjobb legszebb állapotban, és ebbe számolták be az előző autóm legjobb áron ugyanis HITELRE VETTEM és gondolni kellett arra is hogy a hiteltörlesztés mellett minden kötelezőt ki tudjak fizetni, még akkor is ha esetleg elbocsájtanak a munkahelyemről. Egyszer az életben már én is szeretnék hitelt felvenni , érezni szeretném azt hogy csőbehúzatom magam :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Egyszer az életben már én is szeretnék hitelt felvenni , érezni szeretném azt hogy csőbehúzatom magam :rolleyes: Van akinek egyszerű az élet és van akinek nem !!!! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Azért kellett ezt megvennem mert ez volt a legjobb legszebb állapotban, és ebbe számolták be az előző autóm legjobb áron ugyanis HITELRE VETTEM és gondolni kellett arra is hogy a hiteltörlesztés mellett minden kötelezőt ki tudjak fizetni, még akkor is ha esetleg elbocsájtanak a munkahelyemről. Még nem is a tiéd és már ócsárolod? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Nem értem miért kell ilyen mélyre süllyedni...hitelre vette? Na és? Az ő pénztárcája, uccu neki. Ha több erőt akar kell egy SE átalakítás, a papírozással meg felesleges foglalkozni, normális helyen észre sem fogják venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Alapvető különbségek vannak az SE és az NZ hengerfejekben. Míg az SE-nél a beömlő csatornának egy síkja van közel hengeres kialakítású, és a szelep a csatorna közepén helyezkedik el, addíg az NZ-nél Négyszögből indul, és tesz egy kunkort a szelep körül. NZ-t nem érdemes tuningolni, mert nem erre találták ki. Jó a feltöltése olyan fordulaton amit átlagember az utcán használ, az SE-nek pedig felül van inkább jó feltöltése, jobban szeret forogni. Így van, tényleg jobban szeret forogni.. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Nem értem miért kell ilyen mélyre süllyedni...hitelre vette? Na és? Az ő pénztárcája, uccu neki. Ha több erőt akar kell egy SE átalakítás, a papírozással meg felesleges foglalkozni, normális helyen észre sem fogják venni. Szerintem nagyobb motort kell beledobni azt kész. SE átalakítással minek szórakozni? Ugyan olyan drága mint beledobni egy C20NE-t gyárilag szerelték ezzel könnyen beszerelhető. Oké a motorszám ugrik. De magyarországon hamar elfelejtenek motorszámot nézni vizsgán. :rolleyes: Ráadásul egy NZ-SE átalakítás sosem lesz SE vannak eltérések ^^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Szerintem nagyobb motort kell beledobni azt kész. SE átalakítással minek szórakozni? Ugyan olyan drága mint beledobni egy C20NE-t gyárilag szerelték ezzel könnyen beszerelhető. Oké a motorszám ugrik. De magyarországon hamar elfelejtenek motorszámot nézni vizsgán. :rolleyes: Ráadásul egy NZ-SE átalakítás sosem lesz SE vannak eltérések ^^ Nem minden esetbe, pl X16SZ-ből jó C16SE készíthető :huh: Egyébként persze sokan mondják a motorcserét, Te is nagyon könnyedén dobálod a dolgot, miközben azért ott nagyobb a rizikófaktor. NZ-SE átalakításnál megmarad a motorszám, de mondjuk egy 1,4 és egy 2,0 literes motor között még egy egyszerűbb rendőr is különbséget tud tenni. És oké, van aki nem parázik más motorral autózni, én pl félnék, mert sokszor peches vagyok. Ráadásul két ismerős nemrég jól megjárta, pont emiatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Nem minden esetbe, pl X16SZ-ből jó C16SE készíthető :huh: Egyébként persze sokan mondják a motorcserét, Te is nagyon könnyedén dobálod a dolgot, miközben azért ott nagyobb a rizikófaktor. NZ-SE átalakításnál megmarad a motorszám, de mondjuk egy 1,4 és egy 2,0 literes motor között még egy egyszerűbb rendőr is különbséget tud tenni. És oké, van aki nem parázik más motorral autózni, én pl félnék, mert sokszor peches vagyok. Ráadásul két ismerős nemrég jól megjárta, pont emiatt. Megeszem a kalapom, ha egy utcai rendőr észre veszi a különbséget. Több 1000 motorról van a fejében kép? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Megeszem a kalapom, ha egy utcai rendőr észre veszi a különbséget. Több 1000 motorról van a fejében kép? :rolleyes: Nem, de a méretbeni különbségek alapján meg lehet különböztetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Nem, de a méretbeni különbségek alapján meg lehet különböztetni. Hát nem tudom, régen árultam cuccokat asconából C20NE motorral azt 1 vevő megkérdezte, hogy ez 1.3mas? Szóval... Szerintem jó ha 10/1 rendőr észreveszi. Elég spíler aki még nem látta a motorokat és ő megmondja :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Hát nem tudom, régen árultam cuccokat asconából C20NE motorral azt 1 vevő megkérdezte, hogy ez 1.3mas? Szóval... Szerintem jó ha 10/1 rendőr észreveszi. Oké, tökmindegy. A lényeg, hogy az embernek el kell döntenie, hogy meri-e vállalni a kockázatot vagy sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Oké, tökmindegy. A lényeg, hogy az embernek el kell döntenie, hogy meri-e vállalni a kockázatot vagy sem. Persze mindenki maga dönti el. Előrébb képpel illusztráltam. Szerintem nem feltűnő. A motorszám meg 18 éves kocsikon hát kirohadhat nem igaz? Sajnos nem mai darabok. Szerintem ezzel a blokkal még megúszható de egy C20XE azonnal bukik :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Ilyesmi válaszokat vártam, köszönöm szépen! Aki azt hiszi hogy én most egy "agyontuningolt" csodát akarok kihozni egy nz motorból az kicsit el van tévedve. Az eredeti kérdésem nem arra volt hivatott, hogy én hogyan tudok ebből a gyenge motorból egy gyorsulásra épített motort kihozni, hanem arra, hogy hogyan tudok egy kis pluszt hozzátenni mert azért lássuk be hogy a kasztnihoz képest ez a motor ló....szt sem ér, főleg ha többen utazunk benne. Egykicsit erősebb nyomatékosabb motor azért csak könnyebben boldogulna a kasztnival. Az SE szettel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt lehitelesíteni? Gondolom a motorszáma az maradna de műszakin módosítani kellene a teljesítményét. Vagy ez nem így van? A másik gondolatom pedig az lenne hogy komplett motorcsere egy SE vagy egy 1.4 16V motorra, ehhez milyen engedélyek, átalakítások szükségesek? Mégegyszer köszönöm az eddigi válaszokat. Amit én mondtam, abban abszolúte nincs semmi degradáló. "Legálisan" így lehet a legtöbbet kihozni abból a motorból. Vizsgán szerintem nem veszik észre a különbséget. A forgalmiban meg minek átiratni? Azért, hogy nagyobb teljesítményadót fizess?? Az arra alkalmas motorokhoz 50ezerért kínálnak 10% teljesítmény növekedést a csiptuningosok. De egyrészt ez a motor nem arra való. Tehát ha 100 körüli összegből hozzácsapsz 20 lovat, akkor máris majdnem 30%-al erősebb lesz a motorod. De mindenki a saját pénztárcájának az ura. Rád van bízva, hogy mihez kezdesz. Egy 10ezer forintos direkt szűrő is fog emelni a teljesítményen. Kb fél lóerőt. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Igazából C14SE is csak jobb lesz 1 fokkal ekkora kocsiban gyengék az 1.4 motorok hiába 1.4 16V.... Nem feltétlen éri meg elkölteni erre 100 ezret. Nagyobb motoros kocsit kellett volna alapból venni. Én inkább így hagynám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Igazából C14SE is csak jobb lesz 1 fokkal ekkora kocsiban gyengék az 1.4 motorok hiába 1.4 16V.... Nem feltétlen éri meg elkölteni erre 100 ezret. Nagyobb motoros kocsit kellett volna alapból venni. Én inkább így hagynám. Normál "emberi" használathoz elég az 1.4-es motor, Szerintem. Bár amikor a szüleim C14NZ-s Caravanjával mentem, megfogadtam, hogy sosem kérem el tőlük. El voltam szokva a gyengébbtől. De nekik ez is bőven megfelel. Biztosan én is megtudnám szokni. De én fiatalabb vagyok, szeretem, ha jobban megy. Viszont egy GSI-től már lehet félnék... Kinek mi a jobb... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Normál "emberi" használathoz elég az 1.4-es motor, Szerintem. Bár amikor a szüleim C14NZ-s Caravanjával mentem, megfogadtam, hogy sosem kérem el tőlük. El voltam szokva a gyengébbtől. De nekik ez is bőven megfelel. Biztosan én is megtudnám szokni. De én fiatalabb vagyok, szeretem, ha jobban megy. Viszont egy GSI-től már lehet félnék... Kinek mi a jobb... :rolleyes: C14NZ még corsában is harmat gyenge. :huh: Szerintem nem azért kell GSI-t venni, hogy száguldozzon az ember. Hanem, hogy legyen erőtartalék vidékre speciel sokkal jobb. Ha többen ülnek a kocsiban akkor is megy. Legalább tudod, ha előzni kell nem ölöd meg a szembe jövőt, mert nem tudod megelőzni a kamazt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts