Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Jelentem tavasszal. Olajcserekor. Eredeti GM-ek vannak benne. Mindegyik egyforma, cunder- és lerakódásmentes.

Megnéztem a vezérlést és mindenki jelen van. Most annyit csináltam, hogy öntöttem egy kevés(5 liter) benzint az üzemanyagba. Mert feltűnően az uccsó tankolás után jött elő ez a hiba.

Ha üzemanyagszűrő lenne, akkor nagy fordulaton sem akarózna menni, ugye?

Főleg akkor nem!

Megosztás:

Nekem akkor csinált hasonlót, amikor a gyertyák szarok voltak...

Kifogom próbálni, hogy visszarakom a régi gyertyákat...

De most azon gondolkodtam, hogy egy MAP-szenzor hiba nem-e okozhat ilyet?

Mondjuk, ha nem változik a jele, hiába változik a nyomás.

Mert most kipróbáltam járó motornál lehúztam a csövet a szenzorról és befogtam, hogy ne legyen fals szívás. Majd hirtelen gázadásra ugyanúgy torpogott, mint mikor rá volt dugva.

Majd ezt is kipróbálom úgy, hogy ráteszek egy másik MAP-ot, és ha normalizálódik, akkor az a hiba.

szerk: Most, hogy nézegetem az Autofittet, meglehet mérni multiméterrel is, hogy reagál-e nyomásváltozásra... :lol:

Megosztás:

Heló! Remélem jó helyre írom a kérdésemet. Múltkor panaszkodtam hogy levegős a rendszer, csobogó hangot hallottam nagyobb fordulaton! Légtelenítettem, leengedtem az egyvezetékes jeladónál 2 liter vizet ügyelve arra hogy a kiegyenlítő tartályból ne fogjon ki teljesen a víz nehogy levegős legyen megint! De a csobogó hang maradt ugyan úgy! A kérdésem az lenne hogy ez befolyásolja e a fűtést? Kollégám astrájába olyan fűtés van hogy leég a hajam az enyémhez képest! Ja a termosztát jó, 92 fokon áll az óra! Köszi

Megosztás:

Sziasztok az cautóm nagyobb gázadásnál torpan , én fojtószelep jeladóra gyanakszom .

Tudja valaki hogyan tudom ellenőrizni az állapotát?

Legegyszerűbben, ha egy ismerős kocsijáról átpattintjátok... :lol:

Egyébként mutatós multiméterrel is lehet próbálkozni... :D

Megosztás:

vezérműszív vásárlás előtt vagyok, de szeretném online megoldani a dolgot, mert boltban valamivel drágább.

találtam egy ilyet, de csak ennyi leírás van róla:

VEZÉRMŰSZIJ ASTRA F KADETT E 0636563

ez az első vezérlő cserém, így nem igazán tudom hogy ez a számsor (0636563) megfelel e az én 1.6 16V 98'-as sedanomba, vagy tökmind1 csak astra f-be való legyen?!

ja és DAYCO márka, de ez sem igazán mond nekem semmit hogy ez jónak számít e stb ...

Megosztás:

vezérműszív vásárlás előtt vagyok, de szeretném online megoldani a dolgot, mert boltban valamivel drágább.

ez az első vezérlő cserém, így nem igazán tudom hogy ez a számsor (0636563) megfelel e az én 1.6 16V 98'-as sedanomba, vagy tökmind1 csak astra f-be való legyen?!

ja és DAYCO márka, de ez sem igazán mond nekem semmit hogy ez jónak számít e stb ...

Ezen ne spórolj és Gates!

Megosztás:

Sziasztok az cautóm nagyobb gázadásnál torpan , én fojtószelep jeladóra gyanakszom .

Tudja valaki hogyan tudom ellenőrizni az állapotát?

Nekem amikor a fojtószelep jeladó meghalt igaz, hogy nekem nem torpant tőle, hanem az alapjáratom volt nagyon magas, én akkor lehúztam róla a kábelt, és az alapjárat jó volt rögtön. Én így jöttem rá, hogy az a rossz. Vagyis nem én, hanem egy ismerős jött rá. De a lényeg hogy amikor a kábel le volt róla húzva akkor jó volt az alapjárat. Próbáld ki, hogy lehúzod róla a kábelt, és akkor is torpan-e.

Megosztás:

Dayco katalógus szerint 1.7D-re való.

Megosztás:

Nekem amikor a fojtószelep jeladó meghalt igaz, hogy nekem nem torpant tőle, hanem az alapjáratom volt nagyon magas, én akkor lehúztam róla a kábelt, és az alapjárat jó volt rögtön. Én így jöttem rá, hogy az a rossz. Vagyis nem én, hanem egy ismerős jött rá. De a lényeg hogy amikor a kábel le volt róla húzva akkor jó volt az alapjárat. Próbáld ki, hogy lehúzod róla a kábelt, és akkor is torpan-e.

Vásároltam bele ujjat és most jobban reagál ,sajnos idő szűkében voltam és inkább kiadtam rá a 3600-at minthogy sz.arakodjak több napig egy használt és talán hibás darabbal .

Megosztás:

Vásároltam bele ujjat és most jobban reagál ,sajnos idő szűkében voltam és inkább kiadtam rá a 3600-at minthogy sz.arakodjak több napig egy használt és talán hibás darabbal .

Neked olyan kell, ami szürke színnel van festve?

Mert az óccsó, az enyémre meg az nem jó... :lol:

Megosztás:

Most néztem meg a hétvégén készült képeimet a főtengely végéről és elszomorított a dolog. :lol:

Aki észreveszi a hibát, annak jár egy sör hazafelé menet(persze ha van rá pénze... :icon13: )!

Van benne egy nagy repedés. :devlish: De a sőrt nem szeressem. Koka kólát kérek. :devlish: :D

Megosztás:

Azt hiszem elkzedenék keresni egy megfelelő számú főtengelyt minnél hamarabb...az a repedés nem biztató...nagyon nem.

Nekem pont így tört el...

Van benne egy nagy repedés. :D De a sőrt nem szeressem. Koka kólát kérek. :devlish: :lol:

Naggyon szomorú lettem...nem elég, hogy akkora hézagolással áll jó helyen a szíjhajtó fogaskerék, de még bármikor le is törhet...ha meg letörik, akkor kusza szelepek lesznek...f_sza...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.