Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Szia!

Javítható a tárcsa. Ha leszeded, úgyis szét fog esni, belülről adsz neki fémragasztóval. Mondjuk ezt csak ideiglenes javításnak ajánlom, a végleges megoldás a csere lesz. Bontott tárcsát vehetsz, de nézd meg alaposan, hogy milyen állapotban vana gumis része.

Köszi, megpróbálom!!!

Megosztás:

Hát úgy gondoltam ,mivel újak, mehetnek be egyből..Vagy rosszul tettem??::/

Én úgy tudom, hogy szét kell szedni benzinben elmosni, összerakni majd betenni a helyükre.(A közepét kézzel is össze kell tudnod nyomni. Nem lehet kemény, hanem rugóznia kell. Ha felveszi az olajat akkor fog megkeményedni.) Ezután locsolom meg olajjal, majd összeteszem az egész motort.

Indítás után csattogni fog, de szép lassan mind felveszi a megfelelő mennyiségű olajat és elhalkul.

Ha van benne olaj az összerakásnál akkor kitámaszthat és beéghet a szelep. Lévén a hidrotőke csak (a növekvő hézagnak megfelelően) "tágulni" tud, összemenni nem.

Megosztás:

Én úgy tudom, hogy szét kell szedni benzinben elmosni, összerakni majd betenni a helyükre.(A közepét kézzel is össze kell tudnod nyomni. Nem lehet kemény, hanem rugóznia kell. Ha felveszi az olajat akkor fog megkeményedni.) Ezután locsolom meg olajjal, majd összeteszem az egész motort.

Indítás után csattogni fog, de szép lassan mind felveszi a megfelelő mennyiségű olajat és elhalkul.

Ha van benne olaj az összerakásnál akkor kitámaszthat és beéghet a szelep. Lévén a hidrotőke csak (a növekvő hézagnak megfelelően) "tágulni" tud, összemenni nem.

Akkor valószínű ez lehet a probléma nálam:/

Köszönöm!!

Megosztás:

Decsak a bontott/használt tőkéket. A vaci új bótit nemszokás szétszedni mivel ha valami gond van az újjal akkor nembiztos, hogy béna a bótos és nemveszi észre a bontást oszt bacik kicserélni.
Megosztás:

Decsak a bontott/használt tőkéket. A vaci új bótit nemszokás szétszedni mivel ha valami gond van az újjal akkor nembiztos, hogy béna a bótos és nemveszi észre a bontást oszt bacik kicserélni.

Nos az itthon lévő gyári csomagolású gyári tőkék olajban úszkálnak és kő kemények. Szét kell ütögetni egy fa kockán és akkor nem sérül.

Megosztás:

Nos az itthon lévő gyári csomagolású gyári tőkék olajban úszkálnak és kő kemények. Szét kell ütögetni egy fa kockán és akkor nem sérül.

Nálam is ez volt a baj, kő kemények voltak, nem tudtam összenyomni őket...Úgy gondoltam jók lehetnek, hisz vadi újak..De ezekszerint mégsem , mert a szelepek muzsikálnak:/

Megosztás:

hali

a múltkori hengerfejtömítés cserém után most erősen füstöl az astrám ha fordulaton megyek vele....

ha egy helyben magas fordulaton/ra pörgetem a motort akkor nem olyan vészes de ha menet közben pl. ha gyorsulok akkor eléggé füstöl... mint egy ikarus:S

ez még a lerakódott cucc a rendszerben vagy valamit igencsak elkúrt a szerelő?

( a négy hengerből egyben még mindíg 5-6 közötti a kompresszió.... a többiben 15)

Megosztás:

A hengerek közti kompresszió az hatalmas ha 8 alatt van az szar.

Ha koszos lenne az már kiégett volna .

A szerelő semmit nem kurt el csupán 1 mototfelujitás hiányzik , valószinüleg a hengerfejesség még + odavert a motornak

Előte is ennyi volt a kompresszió ?

Megosztás:

hali

a múltkori hengerfejtömítés cserém után most erősen füstöl az astrám ha fordulaton megyek vele....

ha egy helyben magas fordulaton/ra pörgetem a motort akkor nem olyan vészes de ha menet közben pl. ha gyorsulok akkor eléggé füstöl... mint egy ikarus:S

ez még a lerakódott cucc a rendszerben vagy valamit igencsak elkúrt a szerelő?

( a négy hengerből egyben még mindíg 5-6 közötti a kompresszió.... a többiben 15)

Az az 5-6 azt mutatja, hogy abban a hengerben nincsen tömítve a hengerfal és a dugattyú között...

Ez felfúrásos felújítást jelent...sztem...

Megosztás:

HA leveszem a hengerfejet, és becsiszolom a szelepeket, nagyobb erő lesz a gépben??Ez okozhat alapjárat ingadozást??Mert sajna nagyon gyenge az én gépem.És az alapjárat is ingadozik.Az alapjárati motort kétszer cseréltem már:/

Ha trehány gépműhely elqurja akkor kevesebb viszont sok kék füst lesz. :lol:

De ha síkolás nélkül lett visszarakva a hf,akkor az is szívathat.

Hf tömítés elmegy, akkor fel szokott forrni a motor,ami azzal jár,hogy dugók,gyűrűk nagyon kitágulnak, billegni fognak a hengerben.Tehát nem tömítenek rendesen.

Gyárilag lágyabb anyagból vannak a dugók,gyűrűk így a hengerfal nem nagyon szokott hordósra kopni.

Tehát ha nagyon billegnek a dugók a felső holtponton (palástjuk megkopik) akkor bontott szép dugókat és jóféle gyűrűsort+hajtókar csapágyakat érdemes venni.

Vagy egy kipróbálható bontott motort,ami egyáltalán nem füstöl.

Megosztás:

Sikolás nem volt, csak a szelepszárszimeringeket cseréltem ki, meg a hidrotőkéket.Meg persze a hf tömítést.

Most ha szétkapom, mit csináljak vele, h legyen bent egy kis kraft, mert a 82 pacikának a fele bentmaradt az istállóba :/

Le kell venni a hengerfejet, és egy hozzáértőnek, aki már látott sok motort szétbontva, nézze meg hogy a szelepek nem zárnak rendesen, vagy pedig a dugattyú-gyűrű párosnál van-e a gond.

Megosztás:

Le kell venni a hengerfejet, és egy hozzáértőnek, aki már látott sok motort szétbontva, nézze meg hogy a szelepek nem zárnak rendesen, vagy pedig a dugattyú-gyűrű párosnál van-e a gond.

Köszönöm!!

Idén már nem hiszem, de januárba nekiesek, és megcsinálom....Remélem csak a szelepeknél lesz gond, nem akarok a gyűrűkhöz hozzányúlni:/

Megosztás:

Ha trehány gépműhely elqurja akkor kevesebb viszont sok kék füst lesz. :)

De ha síkolás nélkül lett visszarakva a hf,akkor az is szívathat.

Hf tömítés elmegy, akkor fel szokott forrni a motor,ami azzal jár,hogy dugók,gyűrűk nagyon kitágulnak, billegni fognak a hengerben.Tehát nem tömítenek rendesen.

Gyárilag lágyabb anyagból vannak a dugók,gyűrűk így a hengerfal nem nagyon szokott hordósra kopni.

Tehát ha nagyon billegnek a dugók a felső holtponton (palástjuk megkopik) akkor bontott szép dugókat és jóféle gyűrűsort+hajtókar csapágyakat érdemes venni.

Vagy egy kipróbálható bontott motort,ami egyáltalán nem füstöl.

He? Ha a hőtől kitágulnak az alkatrészek, nem zsugorodnak. :lol: Ha esetleg a hengerfal lenne murvameleg és a dugók hidegek, akkor billegnének. Nem? ;)

Megosztás:

Én azt nem értem a dugó hogyan kopik meg...

Képes rá! Az is fel-le jár a hengertérben és hozzá is érhet a palásthoz (a gyűrűk nem feltétlenül központosítják). + mint tudjuk a dugók "kissé" kúp alakura vannak megmunkállva így a dugó "szoknyája" érintkezik a persely falával.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.