Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

a képen látható, pirossal jelölt vékony vezetéknek van kifejezetten valami neve ahogy utána lehet nézni?

ismerősömnek rossz helyen volt elvezetve, hozzáért a meleg motorhoz és elolvadt ...

nagyon nehezen indul be, és nagyobb gáznál rángat az autó és leáll, ezek a tünetek a kábel végett lehetnek?

Ha jól látom akkor az az EGR szelep vákuum csöve. Igaz?

Megosztás:

Az a szekunder levegő befújó zárószelepének a vákumcsöve.

Hidegen okozhat gondot, mert a nyitott mágnesszelepen keresztül falsot szívhat a motor.

Sajnos ezt a merevfalú csövet csak bontóban lehet kapni, én is venni akartam, az opel szalonban buta arccal néztek, hogy mit is akarok.

Helyette vettem merefalú benzincsövet és azzal pótoltam.

A lényeg, hogy a vákum ne tudja összeszívni a csövet.

Megosztás:

Hidegen okozhat gondot, mert a nyitott mágnesszelepen keresztül falsot szívhat a motor.

Sajnos ezt a merevfalú csövet csak bontóban lehet kapni, én is venni akartam, az opel szalonban buta arccal néztek, hogy mit is akarok.

értem köszönöm.

jelenleg neki is benzincsővel van pótolva .. igaz kicsit hosszabbal mint kéne .. mind1

ez okozhat nehezen indulást, rángatást majd a motor leállását?

Megosztás:

Festo cső is jó lehet hozzá.

Megosztás:

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. szelepfedél tömítésnél szivárog az olaj, van valami különleges dolog, amire oda kell figyelni a cseréjekor?

Gondolom fontos a tisztaság, meg nem hasznos a régi tömítés darabkáit a motorba kotorászni stb. Hány Nm-rel és milyen sorrendben kell meghúzni visszaszereléskor a csavarokat? Tömítés + tömítő paszta, csak paszta, vagy csak tömítés legyen inkább?

2. nálam is megvan a népszerű "büfögő kipufogó effektus". Van valami tipikus oka ennek? A gyertyák és a gyertakábelek nem régiek, rotort kipucoltam, kipufogórendszer egy éves, alapjárati fogyasztásom 1.1l/h és csak alapjáraton csinálja, kis gázadásra megjavul minden.

Egy éve így járok már vele, mert nem tudok rájönni, mitől van..

C16NZ motorról van szó.

Köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. szelepfedél tömítésnél szivárog az olaj, van valami különleges dolog, amire oda kell figyelni a cseréjekor?

Gondolom fontos a tisztaság, meg nem hasznos a régi tömítés darabkáit a motorba kotorászni stb. Hány Nm-rel és milyen sorrendben kell meghúzni visszaszereléskor a csavarokat? Tömítés + tömítő paszta, csak paszta, vagy csak tömítés legyen inkább?

2. nálam is megvan a népszerű "büfögő kipufogó effektus". Van valami tipikus oka ennek? A gyertyák és a gyertakábelek nem régiek, rotort kipucoltam, kipufogórendszer egy éves, alapjárati fogyasztásom 1.1l/h és csak alapjáraton csinálja, kis gázadásra megjavul minden.

Egy éve így járok már vele, mert nem tudok rájönni, mitől van..

C16NZ motorról van szó.

Köszi!

1. Tisztítsd meg a felületeket rendesen, és használj pasztát az összerakásnál a tömítés mindkét felén (én pl. Reinzosil-t használtam).

2. Szerelőm szerint ez a hang attól lehet, hogy valamelyik kipuffszelep hidegen nem zár rendesen, ezért a robbanási ütemben kicsit szökik mellette a gáz.

Megosztás:

1. Tisztítsd meg a felületeket rendesen, és használj pasztát az összerakásnál a tömítés mindkét felén (én pl. Reinzosil-t használtam).

2. Szerelőm szerint ez a hang attól lehet, hogy valamelyik kipuffszelep hidegen nem zár rendesen, ezért a robbanási ütemben kicsit szökik mellette a gáz.

Annyit megfigyeltem, hogy olajcsere után 1000 km-ig kisebbeket büfög, és a csereperiódus végén a legrosszabb. Így akár hidrotőke is lehet, nem? Lehet ki kéne pucolni őket, vagy cserélni.. Egy ismerősöm OFF márkájú autója is ugyanezt csinálja, vadiúj gyújtásrendszer mellett, ugyanilyen felépítésű motorral.

Megosztás:

Sziasztok

Lenne egy kis gondom. Vezérműszíjat cserélek éppen. A feszítőt összehúzom és felfűzöm a szíjat. Aztán amikor a szöget kiszedem a feszítőből, az végállásig kipattan és a szíj már most nem elég feszes ( legalábbis szerintem ). De mivel az idő múlásával ez a szíj csak hosszabb lesz, ezért félek, hogyha tovább nyúlik, ugorhat a vezérlésem. A feszítőt motorkód alapján vettem, ugyanazt ajánlja a Unix C14NZ-re és C14SE-re is. X14NZ pedig nincs a programban, bár gondolom ez sem változtat a dolgon. Ami benne volt feszítő, pedig nem rugós, hanem ahogy néztem egy imbuszkulccsal kellett megfelelő feszesre állítani a szíjat, aztán meghúzni a csavart. A szíj amit vettem egyforma hosszú és ugyanannyi a fogszáma is mint a réginek ( 111db fog van a szíjon ) ez is egyezik az NZ és az SE között.

Valaki segítsen, ilyenkor mi van. :lol:

Megosztás:

Sziasztok

Lenne egy kis gondom. Vezérműszíjat cserélek éppen. A feszítőt összehúzom és felfűzöm a szíjat. Aztán amikor a szöget kiszedem a feszítőből, az végállásig kipattan és a szíj már most nem elég feszes ( legalábbis szerintem ). De mivel az idő múlásával ez a szíj csak hosszabb lesz, ezért félek, hogyha tovább nyúlik, ugorhat a vezérlésem. A feszítőt motorkód alapján vettem, ugyanazt ajánlja a Unix C14NZ-re és C14SE-re is. X14NZ pedig nincs a programban, bár gondolom ez sem változtat a dolgon. Ami benne volt feszítő, pedig nem rugós, hanem ahogy néztem egy imbuszkulccsal kellett megfelelő feszesre állítani a szíjat, aztán meghúzni a csavart. A szíj amit vettem egyforma hosszú és ugyanannyi a fogszáma is mint a réginek ( 111db fog van a szíjon ) ez is egyezik az NZ és az SE között.

Valaki segítsen, ilyenkor mi van. :lol:

A vizpumpa a megfelelő szögben áll?

Ha jólemlékszem felfelé van egy pöcök rajta , keressek egy fotot?

Megosztás:

az a furat szerintem lefelé kell hogy áljon de igy nem tudom biztosra , mindenesetre a feszitést variálhatod a vizpumpával

Megnéztem én is a szerelési könyvet, ott a pumpán van egy pöcök, amit a helyére kell igazítani a könyv szerint, ezen a vízpumpán viszont nincs semmi, de elvileg ha forgatom a pumpát, akkor tudom feszíteni a szíjat. Köszi a gyors segítséget, lógok egy üdítővel, vagy egy sörrel. Látom nem vagyunk messze. :lol:

Megosztás:

Megnéztem én is a szerelési könyvet, ott a pumpán van egy pöcök, amit a helyére kell igazítani a könyv szerint, ezen a vízpumpán viszont nincs semmi, de elvileg ha forgatom a pumpát, akkor tudom feszíteni a szíjat. Köszi a gyors segítséget, lógok egy üdítővel, vagy egy sörrel. Látom nem vagyunk messze. :lol:

Így van, a vízpumpával tudsz feszíteni, úgy állítsd be, hogy a feszítőgörgő a felénél kicsit jobban meg legyen feszítve, aztán párszáz kilométer után nézz rá megint, mert nyúlik kicsit a szíj.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.