Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Az lenne a kérdésem, hogy ez normális, vagy valami hibára utal, ha igen, mire?

Arra utal,hogy olyan lötty,por került bele,ami egy problémát megold (folyás) cserébe csinál sok másikat.

Nagyon régen raktunk ilyen cuccot másik autóba,egy menthetetlenül eltömődött fűtőradiátor -10fokban cserélgetése volt a tanulópénz,hogy ilyet nem szabad beleönteni.

Megosztás:

Az baj......

Kb 2 hónapja volt új hf tömítés cserélve.

Azért az én válaszomat nem vedd készpénznek...

Csak mint laikus gondolom, hogy olaj. Mert ha víz lett volna, akkor szép tiszta lett volna a dugó teteje.

Amikor átégett a hengerfejtömítésem, akkor az a henger majdhogynem "gyári" tisztaságú volt...a többi meg megszokott színű.

De ahhoz, hogy ilyen lepergős dzsuva legyen rajta, majdhogynem 15-ös keverékkel kellene járni...szerintem...

Megosztás:

Az baj......

Kb 2 hónapja volt új hf tömítés cserélve.

Igen az ott olaj szerintem is.

Hf lett síkolva? Ha az elmaradt az is megtréfálhatja az embert.

Füstölt? Ha igen akkor mikor? Alapjárat után melegen vagy különösképpen nem füstölt?

Ha az utóbbi akkor biztosan gyűrű,hengerfal bajok vannak.

Biztosra csak úgy lehet menni ha kiszeded a dugókat és megnézed a gyűrű zárhézagot.

Megosztás:

Igen az ott olaj szerintem is.

Hf lett síkolva? Ha az elmaradt az is megtréfálhatja az embert.

Füstölt? Ha igen akkor mikor? Alapjárat után melegen vagy különösképpen nem füstölt?

Ha az utóbbi akkor biztosan gyűrű,hengerfal bajok vannak.

Biztosra csak úgy lehet menni ha kiszeded a dugókat és megnézed a gyűrű zárhézagot.

Síkolva nem lett, semmi füstje nem volt.

Megosztás:

Ez mitől lehet?

DSC02442_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Más......

Van valamilyen tömítés a hengerfej, és a vezérműtengely ház közé? Mert eléggé folyt ott az olaj, pedig kinyomtuk hőálló szilóval, és így is engedte az olajat.

Üdv!

Furi, hogy mind a 4 dugón ott van a lerakódás + nem is füstölt.... Nem használtál semmilyen benzin adalékot? Kútrol vetted a benyát?

Megosztás:

Üdv!

Furi, hogy mind a 4 dugón ott van a lerakódás + nem is füstölt.... Nem használtál semmilyen benzin adalékot? Kútrol vetted a benyát?

Tavaly szereltem egy B Omegát ami csont ugyanígy nézett ki. Anna szelepszárszimering baja volt kókeményen. Zabálta az olajat. Füstölni nem füstölt érdekes módon. Sem kéken, sem máshogy. Onnan tudtuk, hogy darálja az olajat, hogy a csomagtérajtón megjelentek az olajpöttyök. Beleragadt a kosz és egyebek. Amikor szétrántottuk ugyanez a kép tárult elénk. Miután síkoltattam a hf-eket, kicseréltem a szimeringeket és becsiszoltam a szelepeket, elmúlt ez a probléma.

Megosztás:

Üdv mindenkinek!A segítségeteket kérném 96-os az autó 1.4 16V.Sokakkal ellentétben nekem hidegen rángat dadog akár meg is áll.Hidegindításnál kb 1 percig amíg magasabb a fordulatszám még tűrhető a motor járása de ahogy fokozatosan veszi vissza a fordulatot alapjáraton úgy kezd pöfögni egyre jobban.Elindulok vele kb 5-800m után mintha 3 henger menne vagy még rosszabb ha leveszem a lábam a gázról le is áll,ilyenkor akárhogy nyomom max 50km/h a max sebesség!Elérem a 3-4 megtett kilométert elkezd húzni kisimul lehet nyomni neki!A melegedéssel kapcsolatos a probléma az biztos!Volt már ilyen problémám, akkor ha lehet hinni a szerelőnek a szelepfészkeket kellett kimarni mert elkokszosodott és nem tudott sűríteni a henger.De akkor melegen miért jó?Nyáron nincs is probléma de most hogy megjött a hideg egyre rosszabb.A hő hatására tágul a szelep és akkor már zár vagy mi?Üzemmelegen tökéletesen megy van erő,nem pöfög,víz nem fogy.Mi az ami összefügghet a melegedéssel?Hidegindításnál úgy vettem észre,hogy addig jó amíg van megy valami kis "elektromotor" legalábbis ilyen a hangja van ami megy kb 40-50 másodpercig aztán hallani ahogy leáll és abban a pillanatban az alapjárat is csökken és már remeg is picit.Már készen vagyok teljesen, várom az ötleteket mi lehet a probléma.Most épp termosztát cserére készülök hátha bejön.Diagnosztika szerint semmi baja a kocsinak.Köszönettel! :lol:

Megosztás:

Hali! Van egy c16nz 92-es astrám és a következő a problémám! Hidegen mikor indítom nehezen akar beindulni, valamint mikor elindulok sokszor fulladozik de amint bemelegszik megy rendesen és ha leállítom és újra beindítom akkor pöcre indul! Mi lehet a probléma?! Most lett cserélve ECU-óra hőgomba, alapjárati motor, lambda szonda!

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném!!

Megosztás:

Hali! Van egy c16nz 92-es astrám és a következő a problémám! Hidegen mikor indítom nehezen akar beindulni, valamint mikor elindulok sokszor fulladozik de amint bemelegszik megy rendesen és ha leállítom és újra beindítom akkor pöcre indul! Mi lehet a probléma?! Most lett cserélve ECU-óra hőgomba, alapjárati motor, lambda szonda!

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném!!

Hi!

Ez most mit akar jelenteni? Mindkét hőgombát cserélted, vagy melyiket? Ha QH gyártmányút vettél, nem lepődnék meg, ha nem javult volna a helyzet, nekem a 19éves gyári hőgombám jobb volt, mint a QH vacka.

Megosztás:

Hi!

Ez most mit akar jelenteni? Mindkét hőgombát cserélted, vagy melyiket? Ha QH gyártmányút vettél, nem lepődnék meg, ha nem javult volna a helyzet, nekem a 19éves gyári hőgombám jobb volt, mint a QH vacka.

Mindkettőt cseréltem! nem tudom milyen márka már nem emlékszem!

Megosztás:

Fűtés van?

Fűtés van, és a befúvott levegő hőmérséklete állandónak tűnik. Mondjuk elég forrót fúj, főleg ahoz képest, hogy tavaly pont az volt a problémám, hogy alig fűtött, egész télen alig kapcsolt be a hűtőventillátor.

Ezért nem tudom, hogy ez a normális, vagy a tavalyi állapot.

Amikor reggel elindulok, tehát teljesen hideg a motor, akkor ugyanannyi idő alatt melegszik be, mint eddig.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.