Kzotya Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Szia Köszi a tippet ;) az a helyzet hogy az alapjáratom tökéletes szépen egyenletesen ketyeg . igen a szonda az új. manuális váltós az enyém. az a furi, hogy cak alapjáraton csinálja de azt is érdekesen mert ha hosszabb ideig folyamatos gázzal megyek pl. autópálya utánna ketyeg kb öt percet is mire produkálja a hibát. de ha folyamatosan városban közlekedem lámpák kereszteződések mikor sokszor megy megállok akkor rögtön csinálja mihelyt leesik az alapjárat. szerintem nem alapjárat vagyis fordulatszám függő lehet mert akkor miért nem csinálja minden alkalommal mért vár huzamosabb fordulatszám tartás után. szóval érdekes az ötleteket szívesen várom köszi Hali! Az alapjárati motor vezetékét a kábel védőben nézted már (ott ahol a kábel gyűjtő csatornából kijön), elöregszik a szigetelés kitöredezik és lehet időszakos zárlat, ami előhozhat ilyen hibát-saját tapasztalat!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Ha termosztát nélkül is ezt csinálja akkor amit el tudok képzelni, hogy levegő van a hőfok szenzornál vagy a műszerben van a hiba...esetleg a feszültség szabályozó ment tönkre és azért ugrál a mutató. A "víz kilök" kifelyezést mire érted? Hova lök ki? A radiátorba,vagy a kiegyenlító tartályból... A kiegyenlitő tartályból , de már mindegy. A hengerfej felújitó kisiparos 5000 pézé megmondta hogy a hidrotőke alatti repedést nem lehet javitani. A bontóban 30000 körüli áron zsákba cica, + 5000 a nyomáspróba. Az új üres hf. 78...ft kedvezménnyel, a 2000 évjáratú"G" astra x17dtl motorja 100000. Motorcserével szerintem nem olcsóbban de kevesebb sz_pással megoldható. Hogy könnyebb, egyszerűbb a motort kicserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 A kiegyenlitő tartályból , de már mindegy. A hengerfej felújitó kisiparos 5000 pézé megmondta hogy a hidrotőke alatti repedést nem lehet javitani. A bontóban 30000 körüli áron zsákba cica, + 5000 a nyomáspróba. Az új üres hf. 78...ft kedvezménnyel, a 2000 évjáratú"G" astra x17dtl motorja 100000. Motorcserével szerintem nem olcsóbban de kevesebb sz_pással megoldható. Hogy könnyebb, egyszerűbb a motort kicserélni? A legtöbb bontó vállal beépítési garanciát. Ergo ha veszel egy bontottat és nyomáspróbázol akkor max 5eFt-ot bukhatsz. Én biztos a bontottat választanám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Sziasztok! 1.8-as ecotekes x18xe-s f-es astrára milyen umwelte plakette kell? euro 2? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Sziasztok! 1.8-as ecotekes x18xe-s f-es astrára milyen umwelte plakette kell? euro 2? Igen, kék matricás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Igen, kék matricás. ez x-es széria nem teljesíti ez euro 3-at? ugyanolyan mint a sima f astra? ez számomra hihetetlen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 ez x-es széria nem teljesíti ez euro 3-at? ugyanolyan mint a sima f astra? ez számomra hihetetlen A forgalmiban milyen szám szerepel a V.9-nél? Ha 6, 7, 8, akkor euro3, de az még kék matrica. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Sziasztok! Mennyi km után van a gyertya csere periódus? NGK van benne 2 pólusú! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 T Imike20! Motor: C14SE GM alkatrészszám: 9195109 GM gyártási szám: 9146367 Opel katalógusszám: 12 14 000 Bosch: FLR 8 LDCU+ Bosch: 0 242 229 654 (benzin üzemhez) Csere periódus: 60 ekm / 4 év. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kriza Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Sziasztok! Elnézést, ha rossz helyen kérdezősködök, de új vagyok. x14nz motorkódú 2002-es Astrámon piros környezetvédelmi matrica van, és a forgalmiban a környezetvédelmi osztály 2-es. Normális dolog ez? Euro hányas ez a motor? Úgy tudom, hogy van rá valami lehetőség, hogy megváltozzon a matrica színe valami felülvizsgálat kell hozzá. Erről tudtok mondani valamit? Eddig nyilván nem nagyon foglalkoztatott a dolog, de most nem járhatok a kocsival, amíg szmogriadó van. ;) Előre is köszönet a válaszért! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Sziasztok! Elnézést, ha rossz helyen kérdezősködök, de új vagyok. x14nz motorkódú 2002-es Astrámon piros környezetvédelmi matrica van, és a forgalmiban a környezetvédelmi osztály 2-es. Normális dolog ez? Euro hányas ez a motor? Úgy tudom, hogy van rá valami lehetőség, hogy megváltozzon a matrica színe valami felülvizsgálat kell hozzá. Erről tudtok mondani valamit? Eddig nyilván nem nagyon foglalkoztatott a dolog, de most nem járhatok a kocsival, amíg szmogriadó van. ;) Előre is köszönet a válaszért! Új forgalmi kell! Legalábbis nekem ezt mondták anno! Euro 3-as a motor a tiéd! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 T Imike20! Motor: C14SE GM alkatrészszám: 9195109 GM gyártási szám: 9146367 Opel katalógusszám: 12 14 000 Bosch: FLR 8 LDCU+ Bosch: 0 242 229 654 (benzin üzemhez) Csere periódus: 60 ekm / 4 év. Jelenleg ez van benne: BKR5EK NGK katalógusban néztem ezt írta hozzá! Akkor gondolom ennek is 60 ekm a csereperiódusa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Új forgalmi kell! Legalábbis nekem ezt mondták anno! Euro 3-as a motor a tiéd! Euro2 szerintem mert x-es. Új forgalmi nem kell csak egy műszaki vizsgaállomáson kiállított papírral okmányirodába bemenni,ahol 570ft illetékért kap az ember kék plecsnit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Sziasztok! Elnézést, ha rossz helyen kérdezősködök, de új vagyok. x14nz motorkódú 2002-es Astrámon piros környezetvédelmi matrica van, és a forgalmiban a környezetvédelmi osztály 2-es. Normális dolog ez? Euro hányas ez a motor? Úgy tudom, hogy van rá valami lehetőség, hogy megváltozzon a matrica színe valami felülvizsgálat kell hozzá. Erről tudtok mondani valamit? Eddig nyilván nem nagyon foglalkoztatott a dolog, de most nem járhatok a kocsival, amíg szmogriadó van. ;) Előre is köszönet a válaszért! Euro II-es, de '96 utáni EUs darab, ezért forgalmiban V.9-04-es osztály kék matrica kellene, hogy legyen (nekem ez van). Vizsgánál elbaccták, vagy te nem szóltál -attól függ honnan nézzük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kriza Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Euro II-es, de '96 utáni EUs darab, ezért forgalmiban V.9-04-es osztály kék matrica kellene, hogy legyen (nekem ez van). Vizsgánál elbaccták, vagy te nem szóltál -attól függ honnan nézzük. Nem én vizsgáztattam, hanem az előző tulaj. A vizsga majd májusban lesz esedékes, ezért kellene olyan megoldás, hogy ez előtt legyen jobb matricám. Gondolom idén télen sem ez lesz az egyetlen szmogriadó. Ha felhívok egy vizsgaállomást, akkor gondolom ott meg tudják mondani, hogy mi a teendő? E szerint: http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/201...gy_kek_matrica/ sajnos forgalmit is cseréltetni kell. Viszont kollégám szerint neki megcsinálták az ezer forint alatti verzióban. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Nem én vizsgáztattam, hanem az előző tulaj. A vizsga majd májusban lesz esedékes, ezért kellene olyan megoldás, hogy ez előtt legyen jobb matricám. Gondolom idén télen sem ez lesz az egyetlen szmogriadó. Ha felhívok egy vizsgaállomást, akkor gondolom ott meg tudják mondani, hogy mi a teendő? E szerint: http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/201...gy_kek_matrica/ sajnos forgalmit is cseréltetni kell. Viszont kollégám szerint neki megcsinálták az ezer forint alatti verzióban. ;) Azt is lehet, meg az okmányirodát is, mert tőlük függ, mi kell hozzá, hogy csak a matricát kelljen kifizetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Nem én vizsgáztattam, hanem az előző tulaj. A vizsga majd májusban lesz esedékes, ezért kellene olyan megoldás, hogy ez előtt legyen jobb matricám. Gondolom idén télen sem ez lesz az egyetlen szmogriadó. Ha felhívok egy vizsgaállomást, akkor gondolom ott meg tudják mondani, hogy mi a teendő? E szerint: http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/201...gy_kek_matrica/ sajnos forgalmit is cseréltetni kell. Viszont kollégám szerint neki megcsinálták az ezer forint alatti verzióban. ;) Gyakorlatilag az ocsmányirodában minden azon múlik,hogy az ügyintézőnek milyen kedve van. Magyar közigazgatás 2011. Nekem volt olyan,hogy mentem átíratni forgalomból régen kivont,hagyatékból maradt autót és kiszámolta az illetéket 18ft-tal (2000cm3 autót) 24ft helyett. Szóltam neki,hogy nekem ez így jó lesz,neki lehet,hogy nem annyira..megköszönte és a végén elengedte a 10500ft os újra forgalomba helyezés nevű illetéket. ;) Pedig a jogszabály szerint azt is ki kellett volna fizetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve November4, 2011 Megoszt Elküldve November4, 2011 Jelenleg ez van benne: BKR5EK NGK katalógusban néztem ezt írta hozzá! Akkor gondolom ennek is 60 ekm a csereperiódusa? Nem gyertyafüggő, hanem motorfüggő! 30 ezer km. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Azt is lehet, meg az okmányirodát is, mert tőlük függ, mi kell hozzá, hogy csak a matricát kelljen kifizetni. Milyen jó hogy legutóbbi műszakin kierőszakoltam hogy igen is csináljuk meg azt az adatlapot amivel ezt a környezetvédelmi besorolást módosítani tudtam. Csak vizsgaállomáson kellet kicsit harcolnom az okmányirodában 5perc és kb 600ft után megkaptam a matricát a rendszámra és az új forgalmit is. Ha olcsón akarod megúszni vársz a műszakiig ha pedig mindenképpen kell a kocsi szmogban is akkor pénzért biztosan megcsinálják az adatlapot amelyik vizsgaállomáson. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apetya Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Hali! Az alapjárati motor vezetékét a kábel védőben nézted már (ott ahol a kábel gyűjtő csatornából kijön), elöregszik a szigetelés kitöredezik és lehet időszakos zárlat, ami előhozhat ilyen hibát-saját tapasztalat!!! Azt már mondták nekem is és átellenőriztem őket és jók voltak akkor. Próbáltam kábeleket szerezni de nem tudok sehonnan sem mert a bontókban nincs és újonnan sem tudom hogy honnan kéne ami nem csillagászati áron van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Az elképzelhető, hogy az 1.6 8V motor nem akad össze szíjszakadás esetén? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Az elképzelhető, hogy az 1.6 8V motor nem akad össze szíjszakadás esetén? Bizony. Sőt ha könnyített himbák vannak benne,akkor általában csak új szíj és go. Ha nem könnyítettek akkor el szokott törni néhányat,nagyobb baja nem szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Bizony. Sőt ha könnyített himbák vannak benne,akkor általában csak új szíj és go. Ha nem könnyítettek akkor el szokott törni néhányat,nagyobb baja nem szokott lenni. Csak mert ma, szíj nélkül körbeforgattam a vezérműtengelyt, de semmi akadást nem tapasztaltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November5, 2011 Megoszt Elküldve November5, 2011 Csak mert ma, szíj nélkül körbeforgattam a vezérműtengelyt, de semmi akadást nem tapasztaltam. Úgy hallottam, az 1.6-os nem akad össze ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek Elküldve November6, 2011 Megoszt Elküldve November6, 2011 Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy mekkora meló berakni szervokormányt egy nem szervosba, ha minden meg van.. nem tudom hogy a szervo szivattyúnak a helye meg van-e a minden motoron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts