petiii Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Hello! pontosan hol is van a hőgomba?? tudom hogy a vizpumpa felett. de ahhoz nagyon széktkell szedni vmit? vagy csak simán benyulok és ott van? esetleg egy képpel vki tud szolgálni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Hello! pontosan hol is van a hőgomba?? tudom hogy a vizpumpa felett. de ahhoz nagyon széktkell szedni vmit? vagy csak simán benyulok és ott van? esetleg egy képpel vki tud szolgálni? öhhm nem a vízhűtő oldalán van???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 öhhm nem a vízhűtő oldalán van???? Ő arra gondol, ami a műszeregységgel van összeköttetésben. A hőmérsékletjelző kis érzékelőjére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Ő arra gondol, ami a műszeregységgel van összeköttetésben. A hőmérsékletjelző kis érzékelőjére. Nemtudom. azt mondta ittt feljebb vki hogy ott lehet légteleniteni a rendszert. mert am most cseréltem hűtőfolyadékot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Nemtudom. azt mondta ittt feljebb vki hogy ott lehet légteleniteni a rendszert. mert am most cseréltem hűtőfolyadékot. http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=46fa1f4ad...&aid=211904 A gázbowden rugú mellett lévő kis kerek holmi. Jobbra. Arra megy egy vezeték, ami a műszeregység jeladója. Na azt kell kitekerni, és ott légteleníteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiii Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=46fa1f4ad...&aid=211904 A gázbowden rugú mellett lévő kis kerek holmi. Jobbra. Arra megy egy vezeték, ami a műszeregység jeladója. Na azt kell kitekerni, és ott légteleníteni. köszi! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 köszi! ;) Visszatekeréskor érzéssel meghúzni, mert beletörhet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Sziasztok! Két dologban szeretném a segítségeteket kérni (egyik sem kifejezetten motor téma, de majdnem) 1: A kormány szervó folyadékát le kell-e cserélni valamilyen futásteljesítmény után, vagy csak ha már gond van vele? 40ekm és 11 év van benne, így talán nem ártana. Egyáltalán hol bontsam meg a rendszert, és aztán miként légtelenítsem? 2: Hátsó kipufogó dobot szeretnék cserélni, de a sedanhoz nem találtam eddig. Esetleg a caravan hátsó dobja megegyezik vele? Vagy melyik astráét nézegessem? (Olyan kéne ami a gyári csatlakozáshoz mókolás nélkül felrakható) Előre is köszönöm a segítségeteket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 1: A kormány szervó folyadékát le kell-e cserélni valamilyen futásteljesítmény után, vagy csak ha már gond van vele? 40ekm és 11 év van benne, így talán nem ártana. Egyáltalán hol bontsam meg a rendszert, és aztán miként légtelenítsem? Szerintem nem kell nekem a gyári van benne 155ekm és 16 év után is és semmi bajom vele (igaz50ekm-nél kapott bele metabondot) Minden esetre ártani nem fog ha kicseréled ;) 2: Hátsó kipufogó dobot szeretnék cserélni, de a sedanhoz nem találtam eddig. Esetleg a caravan hátsó dobja megegyezik vele? Vagy melyik astráét nézegessem? (Olyan kéne ami a gyári csatlakozáshoz mókolás nélkül felrakható) Hol kerested a kipuf dobot? Olyan nics hogy nincs! Szinte minden webshop hozza hozzá a dobot (unix,bardi,startauto stb) csak be kell adni az autó adatait (motor, évjárat stb) Arra figyelj a hátsó dobnál, hogy milyen a felfüggesztés kampós vagy az egész dobot átölelő bilincses. Ha bilincses azt is újat érdemes, na meg felfüggesztő gumikat is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Szerintem nem kell nekem a gyári van benne 155ekm és 16 év után is és semmi bajom vele (igaz50ekm-nél kapott bele metabondot) Minden esetre ártani nem fog ha kicseréled ;) Hol kerested a kipuf dobot? Olyan nics hogy nincs! Szinte minden webshop hozza hozzá a dobot (unix,bardi,startauto stb) csak be kell adni az autó adatait (motor, évjárat stb) Arra figyelj a hátsó dobnál, hogy milyen a felfüggesztés kampós vagy az egész dobot átölelő bilincses. Ha bilincses azt is újat érdemes, na meg felfüggesztő gumikat is. Köszönöm a segítséget! Van otthon GM hidraulika folyadékom pár liternyi, azt kapna, ha megtudom, hogy hol is bontsam meg a rendszert. (Meg a légtelenítés miként is megy) Az autókereskedők című sorozatban feltöltötték, majd párszor kopptól koppig tekerték a kormányt járó motornál, és ennyi volt a légtelenítés. (Persze nem opelnél) Kipufogóban bevallom, hogy valamiféle típusspecifikus sportdobot szeretnék, és ott csak a karavánt meg a 3-5 ajtós verziót hozzák a cégek. Ezért gondoltam, hogy valamelyik jó a szedánhoz is. (A dob egyébként teljesen jó, csak ugye halk, és már nem sokáig bírom a csendet.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Üdv! Elosztófedél+rotor cserére van ajánlott brand, ami hasonló minőség, mint a gyári(bosch)? Vagy mindegy, a noname is ugyanolyan jó? Facet-et néztem ki ~5 ezer a kettőért. Valahogy nincs humorom a bosch 12-13 ezerhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Üdv! Elosztófedél+rotor cserére van ajánlott brand, ami hasonló minőség, mint a gyári(bosch)? Vagy mindegy, a noname is ugyanolyan jó? Facet-et néztem ki ~5 ezer a kettőért. Valahogy nincs humorom a bosch 12-13 ezerhez. OFF autóval van tapasztalatom csak, de a Facet nem volt rossz minőség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 OFF autóval van tapasztalatom csak, de a Facet nem volt rossz minőség. Nekem is, Ladával nem volt vele gond. Ez a gyári 125 ezret kibírt, és, ha ennyit nem is várok, de ne kelljen évente cserélgetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nekem is, Ladával nem volt vele gond. Ez a gyári 125 ezret kibírt, és, ha ennyit nem is várok, de ne kelljen évente cserélgetni. Nekem kb: 3 éve van bent és eddig nem volt vele gondom. 8700-as fordulaton is van stabilan gyújtás, nem lehet panaszra okom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Nekem kb: 3 éve van bent és eddig nem volt vele gondom. 8700-as fordulaton is van stabilan gyújtás, nem lehet panaszra okom. A Facet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tarakos Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 A Facet? Igen. Gyárilag Hitachi van, de az egyrészt beszerezhetetlen a GTi-hez, másrészt ha mégis van akkor méreg drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Igen. Gyárilag Hitachi van, de az egyrészt beszerezhetetlen a GTi-hez, másrészt ha mégis van akkor méreg drága. Ja, értem! Csak megzavart a 8700rpm ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2011 Megoszt Elküldve Október21, 2011 Üdv! Elosztófedél+rotor cserére van ajánlott brand, ami hasonló minőség, mint a gyári(bosch)? Vagy mindegy, a noname is ugyanolyan jó? Facet-et néztem ki ~5 ezer a kettőért. Valahogy nincs humorom a bosch 12-13 ezerhez. Szerintem tökmindegy, egyszerű fém-bakelit kombináció mindegyik, (szinte) mozgó alkatrész nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Sziasztok! Két dologban szeretném a segítségeteket kérni (egyik sem kifejezetten motor téma, de majdnem) 1: A kormány szervó folyadékát le kell-e cserélni valamilyen futásteljesítmény után, vagy csak ha már gond van vele? 40ekm és 11 év van benne, így talán nem ártana. Egyáltalán hol bontsam meg a rendszert, és aztán miként légtelenítsem? 2: Hátsó kipufogó dobot szeretnék cserélni, de a sedanhoz nem találtam eddig. Esetleg a caravan hátsó dobja megegyezik vele? Vagy melyik astráét nézegessem? (Olyan kéne ami a gyári csatlakozáshoz mókolás nélkül felrakható) Előre is köszönöm a segítségeteket! nekem a bárdiba azt sem tudták hogy miről beszélek mikor mondtam hogy nem bilincses kell nekem hanem az eredeti. aztán két nap múlva hívtak hogy van a pesti boltjukba 1db 60 ezer forintért. ;) x18xe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Felkiáltójel Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Sziasztok! Le szeretném szerelni a befecskendezőt(központi), van valami trükkös "rész" a leszerelésben?Vagy csak simán kioldom a csavarokat,bilincseket és leveszem?Illetve van e valami menete a leszerelésnek,illetve felszerelésnek?Van egy ultrahangos tisztítom és kiszeretném tisztítani az egész egységet.Köszönöm előre is a segítséget\tanácsokat. Gergő Link to comment Megosztás: More sharing options...
jankovacs Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Sziasztok! 93' C16NZ F Astra hidegben, kb. -3 fokban azonnal beindul, de hidegben a beindulást rögtön követi egy pillanatnyi nyöszörgő hang. Most cseréltem le az eddigi öreg, ramaty aksit egy vadi újra. Szerintetek lehet a hang összefüggésben az aksi cserével vagy semmi köze hozzá? Mit gondoltok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Sziasztok! 93' C16NZ F Astra hidegben, kb. -3 fokban azonnal beindul, de hidegben a beindulást rögtön követi egy pillanatnyi nyöszörgő hang. Most cseréltem le az eddigi öreg, ramaty aksit egy vadi újra. Szerintetek lehet a hang összefüggésben az aksi cserével vagy semmi köze hozzá? Mit gondoltok? Szia! Fülelni kell, hogy honnan jön a hang. Lehet szíj(környéki)probléma is, de akár más is (mint nálam). Nálam is előfordul mínusz fokokban néha. Mikor nem én indítottam, akkor a motortérben fülre egyértelműen az önindító felől jött a hang. Ez már sok éve kezdődött, azóta sem foglalkozom vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jankovacs Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Hello Gorbi! Köszi a hozzászólást. Meghallgattam, kb. az injektorfej körül hallom. De csak saccolni tudom. Reggeli első indításnál csinálja mínuszokban, utána soha egész nap. Szia! Fülelni kell, hogy honnan jön a hang. Lehet szíj(környéki)probléma is, de akár más is (mint nálam). Nálam is előfordul mínusz fokokban néha. Mikor nem én indítottam, akkor a motortérben fülre egyértelműen az önindító felől jött a hang. Ez már sok éve kezdődött, azóta sem foglalkozom vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Üdv. Tud nekem ajánlani valaki 1 ECU diagnosztizálló mühelyt? Esetleg fejér megyében? Kösz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 Üdv. Tud nekem ajánlani valaki 1 ECU diagnosztizálló mühelyt? Esetleg fejér megyében? Kösz! Érden tudok olyan kis Opel szervízt, ahol van Tech2 műszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts