epk947 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Kivétel a klímás kocsi :D Igaz, de nála ez nincs ha jól gondolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Hol vannak a C14SE-ben ezek? Látom keverednek a dolgok. :D A prizmás megoldás az a sebességjel a műszercsoportban, mint megtudtuk FPepé-től. A fordulatszámot az ECU "tudja" a főtengely jeladótól. Persze ez is lehet rossz. A rángatás sok mindentől lehet: gyertya, gyertyakábel, fojtószelep potméter, elosztófedél, rotor, ECU, sebességjeladó (utóbbi kettőre jellemző általában a sárga lámpa). A helyedben én biztos annak járnék utána mi kell ahhoz, hogy átalakítsátok a gyújtásodat DIS kockásra. Egyből az összes elosztóval kapcsolatos hibaforrás (párásodás, rotor, rotorban levő szén rudacska) megszűnne létezni. Általánosságban értettem de speciel az IAT a közös szívótorok végébe van betekerve a fékrásegítő felöl. Ezek kivételével mindent cseréltem + üa szűrő, gyujtótrafó, az összes vákuumcső, vettem bele protec-es szert, hőgombát meg amire már nem emléxem... A DIS-en én is agyaltam csak félek nem oldaná meg a rángatást (meg nem olcsó). Kösz a a részletes választ!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 A fordulatszámot talán az órában méri? Hallottam, hogy valamilyen prizmás megoldással... Az kompakt v szerelhető esetleg képes tönkre menni? Bár Murphy szerint minden.... De mégis jellemző az opelre a fordulatszám "jéladó" tönkremenetele? (Úgy érzem közeledek a megoldáshoz ugyan is egy bizonyos ford-szám tartományban "rángatózik") :D Nekem kétszer volt rángatózásos gondom. Először alapjárat közeli fordulatszámon volt, akkor a holtpont jeladó (fordulatszám jeladó) volt a bűnös. De csak meg kellett takarítani. Másodszorra pedig a levegőszűrő volt a bűnös. Akkor alacsonyabb fordulaton rángatott. Elég jó fordulaton kellett járni az autóval hogy ne rángasson. Ja és azt hozzáteszem, hogy nem a levegőszűrő csere elmulasztása volt a gond, mert kb. 3-4 hónapos levegőszűrő volt benne. Debrecenbe voltam pont és már nagyon rángatott. 60-al nem tudtam menni negyedikkel, hanem csak harmadikkal. Annyi volt a szerencsém, hogy a csomagtartóba, ott volt még a régi levegőszűrő, és mondom kicserélem hátha az lesz a gond. Kicseréltem és attól a pillanattól megszűnt a rángatás. De azt hozzá teszem, hogy ez a rángatás már egy jó pár napja megvolt. Keresgéltem a hibát, átnéztem a vákuumcsöveket, cseréltem benzinszűrőt is, gyertyákat is cseréltem, kaptam kölcsönbe gyertya kábeleket is próbára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Egyből az összes elosztóval kapcsolatos hibaforrás (párásodás, rotor, rotorban levő szén rudacska) megszűnne létezni. Hát én nyugodtabb vagyok, hogy elosztós-rotoros, a két alkatrész összesen nem kerül 4ezer forintba, nem nagyon mennek tönkre a páralecsapódás meg kontaktsprével megelőzhető, egyszer volt ilyen, akkor is kábé 2 percig 3 hengerezett aztán már jó volt. Szerintem nem csak olyan átrakom móka az átszerelés, nem tudom az ECU tudna-e mit kezdeni a DIS-kockával ha beleraknám a rotoros gyujtás után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Hát én nyugodtabb vagyok, hogy elosztós-rotoros, a két alkatrész összesen nem kerül 4ezer forintba, nem nagyon mennek tönkre a páralecsapódás meg kontaktsprével megelőzhető, egyszer volt ilyen, akkor is kábé 2 percig 3 hengerezett aztán már jó volt. Szerintem nem csak olyan átrakom móka az átszerelés, nem tudom az ECU tudna-e mit kezdeni a DIS-kockával ha beleraknám a rotoros gyujtás után. Motortéri kábelköteget tuti cserélni kéne, meg lehet az ECU is más azokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Motortéri kábelköteget tuti cserélni kéne, meg lehet az ECU is más azokban. Azért a DIS-ses gyújtáshoz vannak még más alkatrészek is...nem? A 8szelepesekhez nem értek még annyira sem mint az enyémhez... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Azért a DIS-ses gyújtáshoz vannak még más alkatrészek is...nem? A 8szelepesekhez nem értek még annyira sem mint az enyémhez... A DIS hez én sem, az enyémben ugye van a Hall-jeladó, elosztó-rotor, gyujtásmodul, gyujtótrafó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Üdv. Az alapjárati motor kitakarítás után (patyolat tiszta a fészek is) mindig csinálja az alapjárat ingadozást mozgó autónál, állónál nem! Valakinek ötlete esetleg? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Üdv. Az alapjárati motor kitakarítás után (patyolat tiszta a fészek is) mindig csinálja az alapjárat ingadozást mozgó autónál, állónál nem! Valakinek ötlete esetleg? Köszi Nekem is csinálja, de én már beletörődtem, ilyen és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Nekem is csinálja, de én már beletörődtem, ilyen és kész. Az is lehet hogy kikopott a tengelye és lötyög. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Az is lehet hogy kikopott a tengelye és lötyög. Vegyek bele egy újat azt hátha megjavul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Vegyek bele egy újat azt hátha megjavul? Hát nekem is ilyen, de mivel nem olyan zavaró, nekem marad a régi. Aztán mivel nem 100%-os hogy ettől van szerintem ha nincs fölös pénzed ne vegyél.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Hát nekem is ilyen, de mivel nem olyan zavaró, nekem marad a régi. Aztán mivel nem 100%-os hogy ettől van szerintem ha nincs fölös pénzed ne vegyél.... Egyébként mi pénz lehet? Neten nem igen találtam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Egyébként mi pénz lehet? Neten nem igen találtam! Úgy lehet keresni hogy alapjárat állító, vagy léptető szelep:Klikk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Úgy lehet keresni hogy alapjárat állító, vagy léptető szelep:Klikk. Ahhhhh! A legolcsóbb 9000 pénz! :D Szerintem nincs annak baja! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Ahhhhh! A legolcsóbb 9000 pénz! :D Szerintem nincs annak baja! :P Hát szerintem se, főleg hogy valaki már vett újat és a probléma mégis maradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Hát szerintem se, főleg hogy valaki már vett újat és a probléma mégis maradt. De akkor mi lehet még a probléma? Mert engem idegesít nem kicsit! Vagy kössük fel gépre hátha mutatja a hibát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 De akkor mi lehet még a probléma? Mert engem idegesít nem kicsit! Vagy kössük fel gépre hátha mutatja a hibát? Sztem inkább vákuumrendszeri dolog lehet, az enyémnél azt figyeltem meg, hogy akkor csinálja, ha fékezek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Sztem inkább vákuumrendszeri dolog lehet, az enyémnél azt figyeltem meg, hogy akkor csinálja, ha fékezek is. Én ha állok pl. pirosnál, és rálépek a fékre, akkor olyan mintha picit leesne a fordulat. Ha lelépek a fékről, akkor meg mintha megemelkedne a fordulat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Sztem inkább vákuumrendszeri dolog lehet, az enyémnél azt figyeltem meg, hogy akkor csinálja, ha fékezek is. Azt mindegyiknél így van mert a rásegítő a rá van kötve a hengerre! De ez más, ha járó autónál kidobom üresbe nem ejti vissza a fordulatot hanem megáll 1500-nál és ingadozik 1800-ig! Addig csinálja még meg nem áll az autó! Piros lámpához gurulva kicsit néznek hülyének a járókelők! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Én ha állok pl. pirosnál, és rálépek a fékre, akkor olyan mintha picit leesne a fordulat. Ha lelépek a fékről, akkor meg mintha megemelkedne a fordulat. Valamilyen szinten normális, mert a motor szívása működteti a rásegítést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Valamilyen szinten normális, mert a motor szívása működteti a rásegítést. Akkor rendbe van. Csak néha amikor felfigyelek rá, akkor egy leheletnyit bosszant. De ha valamilyen szinten normális jelenség, akkor nem bosszankodok rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Akkor rendbe van. Csak néha amikor felfigyelek rá, akkor egy leheletnyit bosszant. De ha valamilyen szinten normális jelenség, akkor nem bosszankodok rajta. Persze mert olyankor nem csak a benzin-levegő keveréket szívja be hanem a vákumdobból a levegőt is, abban meg ugye nincs benya. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
djcaracas Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Sziasztok! Óriási segítségre lenne szükségem. Most újítottuk fel egy szerelő haver segítségével az Astra motorom(C14NZ). Amikből újat tettünk be: -dugattyú gyűrűk -hajtókarcsapágyak -kipuff-szívosor-hengerfej-szelepfedél-olajdekni tömítés -hidrotőkék -új hengerfej csavarok -vezérműszíj,feszítő,vízpumpa Összeraktuk a motort, beállítottuk a vezérlést, mindent úgy tettünk vissza ahogy az volt előtte elvileg. Eredmény: Nehezen indul, még melegen is. Most nagyon csúnyán jár a motor. Rángat alapjáraton, és menet közben is elég erősen néha, füstölget is kicsit, feketén asszem. de nem kéken. És ami a legdurvább leállításnál, miután eltekertem a kulcsot, még be-be robban nagy rángatással, fordul még 4-et 5-öt a motor, és utána áll le. Egyéb észrevételem: alapjáraton ha oldalról melökdösöm a verdát akkor az befolyásolja az alapjáratot, és vissza-vissza csökken egy egy lökés hatására. Nem tudom mi lehet a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Sziasztok! Óriási segítségre lenne szükségem. Most újítottuk fel egy szerelő haver segítségével az Astra motorom(C14NZ). Amikből újat tettünk be: -dugattyú gyűrűk -hajtókarcsapágyak -kipuff-szívosor-hengerfej-szelepfedél-olajdekni tömítés -hidrotőkék -új hengerfej csavarok -vezérműszíj,feszítő,vízpumpa Összeraktuk a motort, beállítottuk a vezérlést, mindent úgy tettünk vissza ahogy az volt előtte elvileg. Eredmény: Nehezen indul, még melegen is. Most nagyon csúnyán jár a motor. Rángat alapjáraton, és menet közben is elég erősen néha, füstölget is kicsit, feketén asszem. de nem kéken. És ami a legdurvább leállításnál, miután eltekertem a kulcsot, még be-be robban nagy rángatással, fordul még 4-et 5-öt a motor, és utána áll le. Egyéb észrevételem: alapjáraton ha oldalról melökdösöm a verdát akkor az befolyásolja az alapjáratot, és vissza-vissza csökken egy egy lökés hatására. Nem tudom mi lehet a baj. Sárga tengeralatjáró nem volt? Hibakód nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts