wasquez Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Sziasztok Létezik olyan, hogy kartergázos a motor, szelepfedél és olaj nívónál is, viszont a kmpresszió 9-10 bar és az egyik gyertya olajkokszos, biztos, hogy a henger koptt, és azért van, vgay ha van kompresszió, akkor nem onnan jut folaj a hengerbe, meg kipufogógáz a karterbe? A karter és a szelepfedél nincs összekötve csővel, hogy csalóka a gáz megjelenése, mondjuk szelepszár szimeringes a motor, és ezért a karter is füstöl!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Sziasztok Létezik olyan, hogy kartergázos a motor, szelepfedél és olaj nívónál is, viszont a kmpresszió 9-10 bar és az egyik gyertya olajkokszos, biztos, hogy a henger koptt, és azért van, vgay ha van kompresszió, akkor nem onnan jut folaj a hengerbe, meg kipufogógáz a karterbe? A karter és a szelepfedél nincs összekötve csővel, hogy csalóka a gáz megjelenése, mondjuk szelepszár szimeringes a motor, és ezért a karter is füstöl!? Nem olyan egyszerű kibogozni, hogy mit akarsz mondani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Sziasztok Létezik olyan, hogy kartergázos a motor, szelepfedél és olaj nívónál is, viszont a kmpresszió 9-10 bar és az egyik gyertya olajkokszos, biztos, hogy a henger koptt, és azért van, vgay ha van kompresszió, akkor nem onnan jut folaj a hengerbe, meg kipufogógáz a karterbe? A karter és a szelepfedél nincs összekötve csővel, hogy csalóka a gáz megjelenése, mondjuk szelepszár szimeringes a motor, és ezért a karter is füstöl!? Szerintem mindkettő. Szimerig is, gyűrű is kopott. De ha szét van szedve akkor úgyis felújítva illik összerakni a hengerfejet. Nekem 11-12 barokat mértünk és ilyen volt a gyűrű zárhézag. (nagyjából háromszorosa volt a normálnak) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Sziasztok Létezik olyan, hogy kartergázos a motor, szelepfedél és olaj nívónál is, viszont a kmpresszió 9-10 bar és az egyik gyertya olajkokszos, biztos, hogy a henger koptt, és azért van, vgay ha van kompresszió, akkor nem onnan jut folaj a hengerbe, meg kipufogógáz a karterbe? A karter és a szelepfedél nincs összekötve csővel, hogy csalóka a gáz megjelenése, mondjuk szelepszár szimeringes a motor, és ezért a karter is füstöl!? Össze van kötve, a kartergázt felvezetik a szelepfedél alá onnan meg az injektorházba. Ugye ha a szelepszárszimering a kuka akkor felfele füstöl, ha a gyűrű kopott akkor meg lefele. Szétt kell választani a csövezéssel a két részt, hogy lásd valójában hol "ereszt" a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 És még mindig nem pörgeted? :P A tiéd fúrva is lett nem? De pörgetem. Annyi, hogy már lehet 3000 fölé is. :D Meg már nem ügyelek arra, hogy 2000 alatt visszaváltani kellett gázralépés helyett. :P Nem lett fúrva. Ez a marha nagy mákom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember24, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2011 De pörgetem. Annyi, hogy már lehet 3000 fölé is. :D Meg már nem ügyelek arra, hogy 2000 alatt visszaváltani kellett gázralépés helyett. :P Nem lett fúrva. Ez a marha nagy mákom. :D ne mán én lehet odaadom valakinek bejáratni. :D Fizikai fájdalom a kettőt,hármat nem 4500-5000-ig húzatni. :P Furatmikrométerrel néztétek a henger kopottságát? Mert mi csak megnéztük,hogy nincs válla a hengernek meg az új gyűrűk zárhézagja jó lett,aztán összeraktuk új siklócsapágyakkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Üdv mindenki! A gondom csak annyi, hogy gyorsításkor rángat a kocsi. Csak gyorsításkor mert amikor elérem a kívánt sebességet mexűnik a problem. Cseréltem benne gyultáskábelszettet (5db), gyujtótrafót, gyertyákat de a gond makacs. Gyanaxok az ü-anyag rendszerre (ülepedés) vagy valamelyik szenzorra a torokban (légmennyiség mérő?). Hasonló tapasztalat esetleg megoldás????? Kösz előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Üdv mindenki! A gondom csak annyi, hogy gyorsításkor rángat a kocsi. Csak gyorsításkor mert amikor elérem a kívánt sebességet mexűnik a problem. Cseréltem benne gyultáskábelszettet (5db), gyujtótrafót, gyertyákat de a gond makacs. Gyanaxok az ü-anyag rendszerre (ülepedés) vagy valamelyik szenzorra a torokban (légmennyiség mérő?). Hasonló tapasztalat esetleg megoldás????? Kösz előre is! Benzinszűrő mikor volt cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Benzinszűrő mikor volt cserélve? Beletaláltál! Sosem.... Gondolod az okozhat ilyen gondot? Érzésre olyan mintha kihagyna 1 pill-ra a gyujtás..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Beletaláltál! Sosem.... Gondolod az okozhat ilyen gondot? Érzésre olyan mintha kihagyna 1 pill-ra a gyujtás..... Főleg, ha gázadásnál a megnövekedett üzemanyag mennyiség nem tud átmenni az eltömődött szűrőn... :P Első körben cseréld ki azt az ezerforintos dolgot, aztán majd kiderül... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Főleg, ha gázadásnál a megnövekedett üzemanyag mennyiség nem tud átmenni az eltömődött szűrőn... :P Első körben cseréld ki azt az ezerforintos dolgot, aztán majd kiderül... :D Most néztem rá és csak 1 lapos kör (kb átmérő 4cm) alaku fémes kacatot láttam a nyomó v visszafolyó vezetékben. az lenne a szűrő vagy inkább a visszacsapó szelep az? szűrőszerü (átlátszó) dolgot nem is találtam ott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Most néztem rá és csak 1 lapos kör (kb átmérő 4cm) alaku fémes kacatot láttam a nyomó v visszafolyó vezetékben. az lenne a szűrő vagy inkább a visszacsapó szelep az? szűrőszerü (átlátszó) dolgot nem is találtam ott... Az üzemanyag szűrő a jobb hátsó kerék előtt van, a küszöb mellett...és egy kb 5-6 centi átmérőjű kb 10 centi hosszú aluhenger... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Az üzemanyag szűrő a jobb hátsó kerék előtt van, a küszöb mellett...és egy kb 5-6 centi átmérőjű kb 10 centi hosszú aluhenger... :P Mindegyik asztrán? Nekem c14se 93"-as van..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Mindegyik asztrán? Nekem c14se 93"-as van..... :D Mindegyik F Astránál! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Mindegyik asztrán? Nekem c14se 93"-as van..... :D Azon ott kell lennie! Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Mindegyik F Astránál! Szaladok rákuksizok! Kösz a kitartást!!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Sziasztok! A 93-as hibakód mellé kivillog a 15-ös is. "Coolant Temperature Sensor" Ez melyik, a kétvezetékes vagy a szimpla csúszósarus a generátor felől? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Azon ott kell lennie! Szerintem nem kell egyből kicserélni! Húzd le az injektor fejről az üzemanyag csövet és indítózzál! Ha el van dugulva, azt egyből látod! Az ac pumpa kilyukadt csöve is tud ilyen problémát okozni, akkorn sem jön elég üzemanyag, azt is érdemes megnézni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Szerintem nem kell egyből kicserélni! Húzd le az injektor fejről az üzemanyag csövet és indítózzál! Ha el van dugulva, azt egyből látod! Az ac pumpa kilyukadt csöve is tud ilyen problémát okozni, akkorn sem jön elég üzemanyag, azt is érdemes megnézni! Én meg elszaladtam szűrőt venni.... :D Na mindegy holnap nekiugrok aztán átnézem. Szerintem nem árt neki a szűrőcsere úgy néztem még az eredeti van fent (eléggé rozsdás). Kösz! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Én meg elszaladtam szűrőt venni.... :D Na mindegy holnap nekiugrok aztán átnézem. Szerintem nem árt neki a szűrőcsere úgy néztem még az eredeti van fent (eléggé rozsdás). Kösz! :P Nem nagy összeg és nem árt cserélni...főleg, ha nem tudni mikor volt cserélve... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Én meg elszaladtam szűrőt venni.... :D Na mindegy holnap nekiugrok aztán átnézem. Szerintem nem árt neki a szűrőcsere úgy néztem még az eredeti van fent (eléggé rozsdás). Kösz! :P Nem egy hatalmas összeg, úgyhogy nem vesztesz vele sokat. De legalább egy hibalehetőséget kizársz, és amúgy se baj ha kicseréled, főleg ha már elég réginek néz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Szerintem nem kell egyből kicserélni! Húzd le az injektor fejről az üzemanyag csövet és indítózzál! Ha el van dugulva, azt egyből látod! Az ac pumpa kilyukadt csöve is tud ilyen problémát okozni, akkorn sem jön elég üzemanyag, azt is érdemes megnézni! Igazából nem csak a szállított mennyiség hanem a nyomás is fontos, itt jöhet szóba az edugult szűrő, ahogy Day-nak is. Az AC-nek valóban vagy egy kábé 6 centis csöve a tankon bellül, de szerintem nem nagyon tud kilyukadni, esetleg ha cserélték a pumpát és meglazult a bilincs, olyan előfordulhat. A szűrőt amúgy is illik cserélni asszem 30 ezer kilóméterenként, nem egy nagy összeg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 hali srácok! csak felmerült bennem ma egy kérdés: az egr-t ha leszedem, a benne levö szelepet be kéne tudnom nyomni és úgy jó, vagy ha betudom nyomni akkor az nem jó (fixen van rögzitve és nem lehet nyomkodni, csak ha tápot kap akkor mozog be-ki)? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
pyox Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 helló tanacsot szeretnék kérni!! felforrt ma a vizem..nem indul be a ventillátor...eddig 95 foknál indult, de most meg se nyikkan. Mivel klímás a kocsi (utólagos, nincs külön klímaventillátor) gondoltam beindítoma klímát. ekkor rájöttem hogy az se működik az összes fokozatban. nem rég cseréltem előtétellenállást ugyanezért. bár akkor a vízzel nem volt gond. lehet, hogy ez megint az ellenállás hibája vagy a 2 dolog nem függ össze? a másik hogy a kiegyenlítöben mintha ilyen szürkés zöld lenne a víz és egy két gombostűfejnyi fehér trutyi uszkál rajta. mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 helló tanacsot szeretnék kérni!! felforrt ma a vizem..nem indul be a ventillátor...eddig 95 foknál indult, de most meg se nyikkan. Mivel klímás a kocsi (utólagos, nincs külön klímaventillátor) gondoltam beindítoma klímát. ekkor rájöttem hogy az se működik az összes fokozatban. nem rég cseréltem előtétellenállást ugyanezért. bár akkor a vízzel nem volt gond. lehet, hogy ez megint az ellenállás hibája vagy a 2 dolog nem függ össze? a másik hogy a kiegyenlítöben mintha ilyen szürkés zöld lenne a víz és egy két gombostűfejnyi fehér trutyi uszkál rajta. mi lehet a gond? A hőgombát kéne megnézni, ami a hűtő oldalába van becsavarva. Járó motornál húzd le a csatiját, a kábelen levő csatiban zárd össze a lábakat, ha így elindul a venti, akkor a hőgomba a hibás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts