Tiv. Elküldve Szeptember21, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2011 Nekem is csöpög. Nekem a főtengely szimeringnél. Vezérlés mögött sajna. Ott nekem is. Pedig uj szimering van benne. Így volt az előző vezérléscserénél is, akkor is csöpögött kicsit már az uj szimeringgel is. Azt mondta a szerelőm, valószínű hogy a szimeringnél minimálisan, de kikoptatta a főtengelyt. Ezért hiába az uj szimmering, nem tud tökéletesen tömiteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember21, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2011 Ott nekem is. Pedig uj szimering van benne. Így volt az előző vezérléscserénél is, akkor is csöpögött kicsit már az uj szimeringgel is. Azt mondta a szerelőm, valószínű hogy a szimeringnél minimálisan, de kikoptatta a főtengelyt. Ezért hiába az uj szimmering, nem tud tökéletesen tömiteni. Nekem a bordáskerék cserénél valószínűleg meg lett kicsit nyomorítva. Azóta csöpög csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember21, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2011 Az a bizbasz a TPS jeladó. A fojtószelep pozícióját mondja meg az ECU-nak. Sokat kezdeni nem tudsz vele, ha tényleg az a gondja akkor csere. Zotya képén kék pötty van rajta, ha jól látom. Azért ellenőrizd előbb a gázpedál bovdenjét, illetve a mechanikát, nem-e csak az akad egy kicsit. Köszi szépen! :D Akkor holnap kiszedem és megtisztogatom az alapjárati motort..A "kék pötty"egyébként micsoda,amit én az alapjárati motornak véltem? Azzal lehet valamit eszközölni?? Csak azt tudnám mi a facért töröm magam...... :D ...még ha oldalakat kéne visszalapozni miatta, de, hogy pont felette se lehet elolvasni........ :P A képet meg már megtanulhattad volna kiszedni az idézetből! :P UTÓLAG IS KI LEHET!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Szeptember21, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2011 Ott nekem is. Pedig uj szimering van benne. Így volt az előző vezérléscserénél is, akkor is csöpögött kicsit már az uj szimeringgel is. Azt mondta a szerelőm, valószínű hogy a szimeringnél minimálisan, de kikoptatta a főtengelyt. Ezért hiába az uj szimmering, nem tud tökéletesen tömiteni. Az a baj hogy nekem valahol magasabbról jön az olaj :D Hengerfej és a blokk ahol össze van illesztve esetleg? Vagy nem tudom már.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Ott nekem is. Pedig uj szimering van benne. Így volt az előző vezérléscserénél is, akkor is csöpögött kicsit már az uj szimeringgel is. Azt mondta a szerelőm, valószínű hogy a szimeringnél minimálisan, de kikoptatta a főtengelyt. Ezért hiába az uj szimmering, nem tud tökéletesen tömiteni. Erre én tudok 1 tuti megoldást nekem is volt efajta gondom mi úgy oldotúk meg ,hogy az új szimering böl le kell esztergálni pontosan 1milit és ez által beljebb kerül a házban így atengelyen pont átmegy a kopott részen és tömít ahogy kell . Nekem így van meg oldva és jó . :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Erre én tudok 1 tuti megoldást nekem is volt efajta gondom mi úgy oldotúk meg ,hogy az új szimering böl le kell esztergálni pontosan 1milit és ez által beljebb kerül a házban így atengelyen pont átmegy a kopott részen és tömít ahogy kell . Nekem így van meg oldva és jó . :D Nem ismerem a szimeringed méretét, de általában egy adott tengely és ház mérethez kapható különböző szélességű szimering. Nem kell esztergálni, csak egy keskenyebbet beszerelni! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 tud valaki mondani erre nekem valamit: x14xe a mocim. a hidrotökéket kiakarnám tisztitani mert kelepelnek, csattognak szörnyü hangjuk van. tavaly hengerfejtömitést cseréltem és kiakartam tisztitani a hidrotökéket is, de nem tudtam szétszedni. a GYIK-ban van leirás hogy kell szétszedni azt irja ütögessem hozzá fához a tökét ugy hogy lefelé legyen a belseje, ezt igy csináltam, de megse moccant pedig már izombol dühböl is vertem. a végén már kombináltfogóval próbáltam azzal se moccant ki a belseje. hogy lehet ezeket kiszedni? mitöl van az hogy igy bele van szorulva? köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 tud valaki mondani erre nekem valamit: x14xe a mocim. a hidrotökéket kiakarnám tisztitani mert kelepelnek, csattognak szörnyü hangjuk van. tavaly hengerfejtömitést cseréltem és kiakartam tisztitani a hidrotökéket is, de nem tudtam szétszedni. a GYIK-ban van leirás hogy kell szétszedni azt irja ütögessem hozzá fához a tökét ugy hogy lefelé legyen a belseje, ezt igy csináltam, de megse moccant pedig már izombol dühböl is vertem. a végén már kombináltfogóval próbáltam azzal se moccant ki a belseje. hogy lehet ezeket kiszedni? mitöl van az hogy igy bele van szorulva? köszi!!! Utoljára kadetten szedtem szét , csavarhúzóval pattant le a tartó lemez . Ha jól tudom van olajbemeneti és kimeneti furat is rajta ,talán ha megpiszkálod a bennelévő nyomástartó szelepet akkor szétcsúszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Sziasztok! C16SE motorom a 93-as hibakódot dobta: Quad Drive Module (in ECU). indítás után 4-5 mp-vel jön a sárga lámpa. Egyébként semmi változást nem érzek az autón. Mi lehet a gond? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Nem "Szelepemelő tőke" van ezekbe a mocikba? mert nem ugyan az a kettő. szerk: Végülis úgy ismerik/nevezik mindenhol, csak más a szétszedése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Nem "Szelepemelő tőke" van ezekbe a mocikba? mert nem ugyan az a kettő. Nem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Sziasztok! C16SE motorom a 93-as hibakódot dobta: Quad Drive Module (in ECU). indítás után 4-5 mp-vel jön a sárga lámpa. Egyébként semmi változást nem érzek az autón. Mi lehet a gond? Köszi ennél a motornál a 93-as hibakód: Hall-szenzor feszültség túl alacsony Legalábbis az Autofit szerint... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kutyaur Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Kedves Mindenki! Bocs, hogy offolok. Egy jó C Kadettbe építek be egy F astrából való 1,6-os motort. Szükségem lenne egy 1.4si / 1,6si hengerfejre. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv. V.I. 06308257678 kutyaurkukacgmail.com Link to comment Megosztás: More sharing options...
j.balint Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Sziasztok! Alapjárat problémám adódott. Indítástól kezdve magas a fordulatszám. 1500-2000 között változó. Egy pillanat gáz adás után alapjárat hejett felmegy 2000fölé, majd visszaesik 1000-re. és ezt játsza folyamatosan hullámozva. Menet közben motorféknél is hullámzik ugyanúgy. X20XEV a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 ennél a motornál a 93-as hibakód: Hall-szenzor feszültség túl alacsony Legalábbis az Autofit szerint... Az vicces, mert HALL-szenzora csak az 1.4-esnek van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Sziasztok! Alapjárat problémám adódott. Indítástól kezdve magas a fordulatszám. 1500-2000 között változó. Egy pillanat gáz adás után alapjárat hejett felmegy 2000fölé, majd visszaesik 1000-re. és ezt játsza folyamatosan hullámozva. Menet közben motorféknél is hullámzik ugyanúgy. X20XEV a motor. Így elsőre vákuumrendszeri szivárgásra (lecsúszott, kirepedt vákuumcső), esetleg fojtószelep-potméter hibára tippelnék, persze ha az alapjárati szabályzómotor már volt tisztítva/ellenőrizve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
j.balint Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Így elsőre vákuumrendszeri szivárgásra (lecsúszott, kirepedt vákuumcső), esetleg fojtószelep-potméter hibára tippelnék, persze ha az alapjárati szabályzómotor már volt tisztítva/ellenőrizve. Kicseréltem a komplett alapjárati motort, és leszedtem a szívótorokról a teljes csonkot a folytószeleppel megtisztítani. sajnos az nem segített. A folytószelep érzékelőre én is gondoltam, de már nem volt időm cserélni, rámesteledett. Holnap megnézem hátha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember22, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2011 Igen. 1000 km. Aztán olajcsere, és GO. Enyémben nem cseréltünk, viszont már közeledik a 6000km az "új" motorba. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Az vicces, mert HALL-szenzora csak az 1.4-esnek van. Főleg, hogy a 94-es hibakódra is ugyanez van írva! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Nem ismerem a szimeringed méretét, de általában egy adott tengely és ház mérethez kapható különböző szélességű szimering. Nem kell esztergálni, csak egy keskenyebbet beszerelni! :D Ezt így ebben a formában még nem hallottam .De köszi az infót majd utána nézek . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Kicseréltem a komplett alapjárati motort, és leszedtem a szívótorokról a teljes csonkot a folytószeleppel megtisztítani. sajnos az nem segített. A folytószelep érzékelőre én is gondoltam, de már nem volt időm cserélni, rámesteledett. Holnap megnézem hátha. Elég csak lehúzni a potméter csatiját, mivel ha az a rossz akkor beáll normális alapjáratra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
j.balint Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Elég csak lehúzni a potméter csatiját, mivel ha az a rossz akkor beáll normális alapjáratra. meglátjuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Elég csak lehúzni a potméter csatiját, mivel ha az a rossz akkor beáll normális alapjáratra. Sztem ez nem reális, mert a poti nélkül az ECU vészüzemmódba kapcsol, amikor egy csomó szabályzás nem megy benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Enyémben nem cseréltünk, viszont már közeledik a 6000km az "új" motorba. :D És még mindig nem pörgeted? :P A tiéd fúrva is lett nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Enyémben nem cseréltünk, viszont már közeledik a 6000km az "új" motorba. :P Nekem meg a 28.000 is már belement. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts