Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Persze mert ugye 3 vadiúj termosztátból egy sem jó... :roll: :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Akár... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Hát ezt sajnos meg kell cáfolnom... :wink: Ebben a hidegben ez így nem igaz.. :wink: Sem Mélykéknek, sem nekem nem kúszi fel 90-ig akárhogy taposom hosszútávon... :wink: Se Agressornak. :) Nekem az első fehér vonalig (80 C?) szépen felmegy, és stabilan áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Hogy hozzászóljak.. Nekem ha folyamatosabban megyek, szinte leragad a 90es pöcöknél.. ha meg megállok,vagy (mert volt ilyen) kb1órát alapjáraton állok, akkor 90-95 között mocorog. Bár nem figyeltem folyamatosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Ebben a hidegben is???? :roll: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Nekem 10-15perec ebben a hidegben és 90c fok. se alatta se felette. Lehet,hogy kamu a mutató? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Na én már mutató hiányában nem tudok nyilatkozni... :) :D Üdv.:Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Na úgy kell működnie, ahogy Laci és Peti ecsetelte. :) Nem normális ha lemegy jóval 90 alá (feltéve hogy jó a műszer), mert az azt jelenti, hogy kicsit mindig nyitott állapotban van a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Nekem is van hogy egy picit 90 alá kúszik, ha bizonyos sebességtartományokban haladok tartósan. És nekem is új a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Nekem szerintem pedig az optika miatt -10 környékén képes visszahülni 90-ről, mert ugye át lett alakítva a lökhárító, és kapja rendesen a hideg levegőt, és elég nehezen melegszik is be.Viszont most, hogy du. 0 fok környékén mozogott a hőmérő higanyszála, minden okés volt. :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Én hétfőtől egy karton lappal járok a lamellák közé csúsztatva a reggeli -15 és -20 fokok miatt. Így 90 fölé is megy a hőmérséklet és a garázsből kiállva sem kap egyből jéghideg levegőt a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Nekem is gyanús volt a termosztátom, aztán kiszedtem..ellenőriztem postosan ott nyit ahol kell, de ettől függetlenűl nem 1-2 fokot mozog a vízhőmérsékletem ilyen hidegben a sebességtől illetve fűtő ventitől függően.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Sziasztok! 1997-es 1.4I 8V. Lenne pár kérdésem amiben tanácsotokat kérném: Néhány napja észrevettem, hogy menet közben ha kidobom üresbe, vagy kinyomom a kuplungot, a fordulatszám nem esik vissza teljesen alapjáratra, 1300 körül áll be. Ha megállok, visszaáll a normál alapjárat. Nem tudom ez hiba-e vagy ilyen gyárilag Üdv: Nándi Nekem is ugyen ez a bajom, ugyan az a motor, ugyanaz az évjárat! Az Opelnél azt mondták, hogy ez így normális! :shock: A másik problémád szintén jelentkezett nálam is a generátorszíjj cseréje után, az ékszíjjtárcsa cseréjével odódott csak meg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nándi Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 Mondták már nekem is többen, hogy normális így az alapjárat, én mégsem tartom annak. Az előző autóm sosem csinálta (szamara). Hétvégén nekiállok az ékszíjjnak, kiderül mi a gond! Tegnap utánakérdeztem a vízhőfokos sztorinak, azt mondták, 92 foknál kapcsol a ventillátor. Namost nekem 90ről 95re megy fel majd vissza 90re és ez folyamatos. LEhet, hogy túlmelegszik és a ventillátor hűti vissza? Levegős lenne? HOgy tudom menet közben ellenőrizni, hogy mikor kapcsol a venti? Arra gondoltam, kiiktatom a rendszerből és megnézem visszahűlik-e vagy felforr! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 Venti ellenörzése... ha mentél vele, utána hagyd járni alapjáraton.. Fűtés ne menjen. Bár nekem úgy is felmlegedett, igaz, én vagy egy órát álltam,és nem figyeltem mennyi idő után. Sajna ez a hideg nem kedvez neki, úgyhogy nem tom mennyi ideig kell várnod, de elvileg felmegy majd a vizhő, és ha jól fülelsz, lehet hallani ahogy bekapcsol a hűtőventi. Nekem legalábbis lehet... meg "érezni" is, mert egy pillanatra le majd feljebbmegy egy hajszálnyit a fordszám. Meg szinte érezni, hallani a kattanást. Hogy hol kapcsol..remélem nem mondok hülyeséget, de sztem motorfüggő...mármint mocikód.. nekem aszem majdnem 95-100 fok körül.. de lehet rosszúl emlékszem. :roll: (vagy két fokozatú, és egyik ekkor, másik akkor :shock: MOst olvasom.."menetközben ellenőrizni".. hát úgy sztem elég nehéz... Kiikttás: én személy szerint nem javasolnám.. drága mulatság egy megfőzött moci. Persze mint laikus felhasználó mondom. De amúgy nem értem ám egy részét a dolognak. "Namost nekem 90ről 95re megy fel majd vissza 90re és ez folyamatos.LEhet, hogy túlmelegszik és a ventillátor hűti vissza? Ha jól tudom ennek pont igy kell müködnie. Adott a hideg motor. Termosztát zárva.. a viz csak a motorban kering, igy tud melegedni. Eléri az üzemi höt, ami érzésem szerint motorkód függő lehet, de ugy 90fok magasságára saccolom. Kinyit a termosztát, engedi a vizet a hűtőbe is. Ezáltal a menetszél hűti a vizet, nem engedi továbbmelegedni, ami esetleg már káros lenne. Ha mindez még nem elég(nincs elég menetszél, pl. dugóban, vagy túl meleg a levegő, nyáron) akkor x hőfoknál, nálad ez lehet a 95 nálam asszem a 100, kapcsol a venti, és plusz levegővel segíti a hűtést. Sőt! úgyhallottam van 2fokozatú venti is. Talán az enyém is ilyen, de még nem jártam utána, ami elösször kisebb ford.számmal indúl, aztán ha tovább melegszik, rákapcsol.. na szóval aztán amikor a venti visszahűti a normális hőre(esetedben valszeg a 90) akkor venti kikapcs és kezdődik elölről a játék. szvsz nálad ez áll fenn, ergó normális.. de lehet valamin átsiklottam. Fáradt vok, most jöttem melóból. Illetve ha vmit rosszúl tudok, írok, gyorsan javítsanak ki a szakik :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nándi Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 Köszönöm részletes válaszod! Kipróbálom majd hol kapcsol a venti. Lehet, hogy igazad van és ez teljesen normális dolog. Csak eddig még nem láttam ilyet, ezért furcsállom. Előző kocsimnál elérte az üzemi hőfokot és ott meg sem mozdult. Most meg zavar, hogy kétpercenként irányt vált a mutató.. Ha 95felett kapcsol a venti, semmi bajom vele, de ha mindig az nyomja vissza 90re, az gondolom mégsem egészséges. De majd kiderül hétvégén.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 Köszönöm részletes válaszod! Kipróbálom majd hol kapcsol a venti. Lehet, hogy igazad van és ez teljesen normális dolog. Csak eddig még nem láttam ilyet, ezért furcsállom. Előző kocsimnál elérte az üzemi hőfokot és ott meg sem mozdult. Most meg zavar, hogy kétpercenként irányt vált a mutató.. Ha 95felett kapcsol a venti, semmi bajom vele, de ha mindig az nyomja vissza 90re, az gondolom mégsem egészséges. De majd kiderül hétvégén.. Nekm 100 fok alatt egy kicsivel kapcsol be a venti, azt az ingadozást amit te írtál a terosztát okozza szerintem, mert a -6 -10 fokos víz azért csak lehűti a 90 95 fokos vizet is. Az enyémben tavaly lett hűtő cserélve, hasonló időjárási körülmények között mint most van, álló helyzetben jó 20 perc kellett, hogy bekapcsoljon a venti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Julio Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 Nekem sem megy fel menet közben 80-fok fölé a mutató! Már két termosztátot kipróbáltam de semmi változás! Nem lehet, hogy ki van kicsit kopva a termosztátház űléke és egyfolytában szivárog át víz a hűtőbe?? Vagy a hőmérséklet érzékelő szenzor adta be az unalmast? Mi a véleményetek?? Julio Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 Szenzor lesz az ! Nekem is az volt ősszel, szép folyamatosan megdöglött... egyre lassabban ment fel és egyre kevesebbet mutatott... úgyhogy jól be is szívtam, mert fölösbe cseréltem termoszt... :oops: Amúgy a Csergőben 1200 az identikus... nekem eddig jó... a gyári sajna 5 körül lett volna... Amúgy még esetleg lehet maga a műszer is rossz, de annak kicsi az esélye... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február11, 2005 Megoszt Elküldve Február11, 2005 A termosztát a vizet általában 92 foknál engedi el. A motorhőjeladó és a műszer szondája közvetlenül a termosztátnál van. A ventillátor kapcsolója pedig a hűtő oldalán, és általában 96 foknál kell kapcsolnia gyárilag. A Samara teljesen más világ, bűn lenne összehasonlítani vele. :) (karburátor-injektor) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Február12, 2005 Megoszt Elküldve Február12, 2005 na udv mindenkinek végre nekem is sikerült valami-t be szerezni a gépemhez hogy mégis gyorsabb legyen ... ezért vettem egy c20let motort ami kb 1-1,5 honap mulva kerül bele a gépbe egyenlöre nincs meg minden hozza de ahogy a bontos beszerzi ugy fizetek neki elvleg a vége 250-300e ft lesssz idáig 140e ft be van ami még hiányzik az a lényeg de ez is meg fog oldodni ami még kell: legtomeg mérö : turbo + csonk + leömlö vizhütö elösztofedél + hall jelado generator 100amp szervopumpa + feszitő az autoban 120e km van ugynézki reálismert leszedtem a szelepfedelet és olyan hogy olajsár vagy hasonlo nem volt benne majdnem hogy fém tiszta ... szal ennyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február12, 2005 Megoszt Elküldve Február12, 2005 grat Sonique :D :wink: Akkor mostmár a gyalogos mellett nem egyhatvannal, hanem kettőhatvannal fogsz elhúzni :?: :roll: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Február12, 2005 Megoszt Elküldve Február12, 2005 grat Sonique :lol: :wink: Akkor mostmár a gyalogos mellett nem egyhatvannal, hanem kettőhatvannal fogsz elhúzni :?: :roll: :) én :lol: nem tom miröl beszélsz :D nem vagyok olyan :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zorro_16V Elküldve Február12, 2005 Megoszt Elküldve Február12, 2005 Durva lesz, ha kész lesz !!! Gratula ! 8) Antinak csorogni fog a nyála... :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február12, 2005 Megoszt Elküldve Február12, 2005 Antinak csorgott is, amikor a GSI csomijából rángattuk ki a potom 250 kilós mocit... :) :D :lol: Amúgy meg még így sem lesz sok esélye... :wink: :lol: :lol: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts