Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

van egy 92-es c16nz-m és olyan problémám van hogy a motor mindig túlmelegedik, és a víz rendszeresen elfogy belőle.

Kicseréltem a hűtőt (mert letört az egyik csőcsonk) a termosztátot (mert állandóan nyitva volt), a vízpumpát (mert szétmarta a vízkő), és még ezután sem javult a helyzet. Azon gondolkodtam lehet hogy valami gátrepedés lehet a probléma oka. Erre abból következtettem hogy hosszabb állás után indításkor az egyik henger nehezen indul be. Érdekelne, hogy ha le akarom cserélni a hengerfejet csak az 1.6-os jó rá vagy ugyan az-e mint a c14nz-é.

Nem egyforma. 1.4-es szeleptányérjai kisebbek.

Megosztás:

Sziasztok!

van egy 92-es c16nz-m és olyan problémám van hogy a motor mindig túlmelegedik, és a víz rendszeresen elfogy belőle.

Kicseréltem a hűtőt (mert letört az egyik csőcsonk) a termosztátot (mert állandóan nyitva volt), a vízpumpát (mert szétmarta a vízkő), és még ezután sem javult a helyzet. Azon gondolkodtam lehet hogy valami gátrepedés lehet a probléma oka. Erre abból következtettem hogy hosszabb állás után indításkor az egyik henger nehezen indul be. Érdekelne, hogy ha le akarom cserélni a hengerfejet csak az 1.6-os jó rá vagy ugyan az-e mint a c14nz-é.

Hosszabb állás után, mielőtt elindítanád, tekerd ki a gyergyákat, aztán valakivel indítóztass rá. Figyeld hogy jön-e ki valami, valamelyik hengerből. Nekem rendesen "köpte ki" a hűtővizet, mikor hengerfejes volt.

Megosztás:

Hali!

Köszönöm a tippet. A sárga lámpa nem világít, még csak fel sem villan. Semmilyen hibakódot nem tudtam a motorvezérlőből kiszedni, elméletben szerinte minden teljesen normális. Egyébként lenne még egy olyan kérdésem, hogy a rossz minőségű benzin kb. mennyi idő alatt megy ki a tankból, úgy értem hányszor kell tankolni, hogy teljesen lecserélődjön a tankban az üzemanyag? Ugyanis ez a rángatózos hibát egy konkrét eseményhez tudom kötni. Nagyon fogytán volt a benzin és muszáj volt tankolni és csak egy nem túl bizalomgerjesztő magánkút volt a közelben... De lehet csak én vagy paranoid, de manapság sosem lehet tudni...

Attol függ mi volt a benzin baja. Ha csak az oktánszámmal van gond és már féltanknál rátankolsz jó benzint vagy etanolt akkor már jónak kell lennie.

Ha vizes volt a benzin az már nehezebb mert az szépen megül a tank alján és csak néha-néha kap fel belőle az ac. Ez több tankoláig is megmaradhat.

Ha rátankolsz etanolt, üzemanyag rendszer tisztítót(protec) vagy egyéb víz felvételére képes adalékot pl Spuri akkor lehet csak "kiszedni" a vizet.

Én legutóbb a süegi volán kúton tankoltam benzint amitől rendesn csörgött a motor. 1/3 tankra rátankoltam 98-ast és megszűnt a probléma.

Megosztás:

De ha a vizet akarjátok kiszedni etanollal, akkor azt csak úgy csináljátok, ha tele van a tank...mert akkor jobban eloszlik a víz, mintha csak 10-15 liter üzemanyagban lenne... :lol:

Én úgy vettem észre hogy a víz gyöngyökben kiválik a benzin alján, és ugye mivel a pumpa van a tank legmélyebb pontján nem hiszem hogy ott maradna huzamosabb ideig.

Megosztás:

szevasztok! egy kis segitségre lenne szükségem. a motor x14xe 1.4 16V. le vettem a hosszbordás szijat ami hajtja a szervoszivattyut, generátort, és a klimakompresszort. akkor vettem észre mikor már raktam volna vissza hogy a klimakompresszoron nem egyértelmü a helyzete a szijnak, mert több borda van a tárcsán mint ahány bordából áll a szij, talán 1 vagy 2-vel több. ha valakinek hosszbordás szij van a mociján+klimás, megmondaná hogy tegyem fel a szijat? a legszélsö bordától(ami a motor irányába van) kezdjem el tenni a szijat, vagy 1-el kintebb(a kerék irányába) kezdjem el? köszi a segitséget!

Megosztás:

szevasztok! egy kis segitségre lenne szükségem. a motor x14xe 1.4 16V. le vettem a hosszbordás szijat ami hajtja a szervoszivattyut, generátort, és a klimakompresszort. akkor vettem észre mikor már raktam volna vissza hogy a klimakompresszoron nem egyértelmü a helyzete a szijnak, mert több borda van a tárcsán mint ahány bordából áll a szij, talán 1 vagy 2-vel több. ha valakinek hosszbordás szij van a mociján+klimás, megmondaná hogy tegyem fel a szijat? a legszélsö bordától(ami a motor irányába van) kezdjem el tenni a szijat, vagy 1-el kintebb(a kerék irányába) kezdjem el? köszi a segitséget!

Mindenképp úgy tedd fel, hogy síkban fusson! :lol:

Utólagos lehet a klímabeépítés, vagy cserélve lett a tárcsája.

Szerintem nem egy évjáratú lehet a generátor szervószivattyú - és a klímakompresszor. Mert volt mind a két féle hosszbordás, csak ha jól tudom nem egy évjáratban.

Megosztás:

Hány borda van a szíjon?

Megosztás:

Mindenképp úgy tedd fel, hogy síkban fusson! :lol:

Utólagos lehet a klímabeépítés, vagy cserélve lett a tárcsája.

Szerintem nem egy évjáratú lehet a generátor szervószivattyú - és a klímakompresszor. Mert volt mind a két féle hosszbordás, csak ha jól tudom nem egy évjáratban.

Csak a szervós dologban volt kétféle. Ha van klímája, akkor csak 6 bordás lehet gyárilag. Természetesen utólagosnál bármit lehet.

Megosztás:

na most néztem meg. 6 bordás a szíj, generátortárcsa, szervoszivattyútárcsa. a klimát elfelejtettem megnézni, az 7-8 bordás lehet. de szerintem a klimát utolag szerelték be a kocsiba de nem biztos, csak mintha lennének erre utaló jelek :lol:

szerintetek hogy tegyem be a szijat? mert csak ugy kéne hogy a klimatárcsának a motor felöli szélétöl kezdjem fel rakni nem? az a baj szemre nem látni hogy fut a szij igy hogy 1-el van csak eltéve :lol:

Megosztás:

Helló!

Erőtvettem magamon, vételeztem egy SE szívósort átalakításhoz.

Tartalmaz: - 1db Beömlő sor

- 1db pillangószelep alapjáratival

- 1db injector híd

- 1db motorvezérlő

- kábelköteg

- szívósor tömítés

+ még egy pumpát kell szereznem

Ha jól tudom ebből áll a komplett szett.

A kérdésem a következő, az NZ-nek a gyújtásrendszere EZF-h, az SE-é DIS rendszerű.

Na most, maradhat nekem a rotoros rendszer, vagy át kell szerelnem DIS-re?

Vettem DIS gyujtáselosztót is, de a közdarab hiányzik róla, amit nem vettem észre.

Azért kérdezem csak mert képeken látni hogy van rotoros SE, és DIS-es SE is.

(Amúgy viszonylag olcsón 25 ért hozzájutottam)

Megosztás:

Helló!

Erőtvettem magamon, vételeztem egy SE szívósort átalakításhoz.

Tartalmaz: - 1db Beömlő sor

- 1db pillangószelep alapjáratival

- 1db injector híd

- 1db motorvezérlő

- kábelköteg

- szívósor tömítés

+ még egy pumpát kell szereznem

Ha jól tudom ebből áll a komplett szett.

A kérdésem a következő, az NZ-nek a gyújtásrendszere EZF-h, az SE-é DIS rendszerű.

Na most, maradhat nekem a rotoros rendszer, vagy át kell szerelnem DIS-re?

Vettem DIS gyujtáselosztót is, de a közdarab hiányzik róla, amit nem vettem észre.

Azért kérdezem csak mert képeken látni hogy van rotoros SE, és DIS-es SE is.

(Amúgy viszonylag olcsón 25 ért hozzájutottam)

Mivel megvan a kábelköteg, az el is dönti, hogy melyik fajta a Tiéd, rotoros-e vagy DIS-es. Hengerfejet nem vettél?

Megosztás:

Őőő.

Hengerfej. Hengerfej....... HENGERFEJ?

A@@rva.

Kell azis? :lol: Amugy mielőtt valaki le kontároz, nem én fogom összerakni, én csak összeszedem.

Szokták azt is cserélni, de igazából lehet, hogy felszerelhető az NZ hengerfejére is az SE szívósor, ezt majd megmondja valaki tapasztaltabb.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.