Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

ilyet tényleg megkapsz 30-40-ért

hihihi!! :lol: Ezt dörti árulja. De miért a sajátját fényképezi és másikat árul? :lol:

Aki 80-90ért árul egy nz-t az nem gondolja komolyan. :D Meg lehet az is szar és akkor drágán sikerült sz*rt venni.

Szerelőm 40ért adott el múlt héten egy zsír 14nz-t.

90-ért az x16xel-t adta szervizkönyvvel,160ekmrel.

Nekem is van eladó x12sz-m semmi olajat nem töltöttem utána 10ekm csereperiódusok alatt. 160ekm,porszáraz tömítések. 30ért jó lenne ha valaki elvinné.

Megosztás:

hihihi!! :lol: Ezt dörti árulja. De miért a sajátját fényképezi és másikat árul? ;)

Aki 80-90ért árul egy nz-t az nem gondolja komolyan. :P Meg lehet az is szar és akkor drágán sikerült sz*rt venni.

Szerelőm 40ért adott el múlt héten egy zsír 14nz-t.

90-ért az x16xel-t adta szervizkönyvvel,160ekmrel.

Nekem is van eladó x12sz-m semmi olajat nem töltöttem utána 10ekm csereperiódusok alatt. 160ekm,porszáraz tömítések. 30ért jó lenne ha valaki elvinné.

De kellett volna? :lol: :D :D :D

Jó, csak viccelek!

Én is 35ért adtam el a C16NZ-t, és az is jó volt! :D

Megosztás:

hello srácok! tudtok abban segiteni nekem hogy mitöl lehet az hogy ciripel a kipufogo? hidegen-melegen egyaránt csinálja, és ha jól hallom a csonktól kezdve csinálja, ha elöl behajolok a kocsi alá ott hallani mintha egy tücsök ciripelne benne. létezik hogy a kipuf-ból jön a hang vagy máshonnan jön csak én gondolom hogy a kipufból jön?

Megosztás:

hello srácok! tudtok abban segiteni nekem hogy mitöl lehet az hogy ciripel a kipufogo? hidegen-melegen egyaránt csinálja, és ha jól hallom a csonktól kezdve csinálja, ha elöl behajolok a kocsi alá ott hallani mintha egy tücsök ciripelne benne. létezik hogy a kipuf-ból jön a hang vagy máshonnan jön csak én gondolom hogy a kipufból jön?

Van ilyen! Egyik lányom kocsijában is több mint egy évig ciripelt, mígnem hengerfejes lett a blokk (nem ezért...) és a javítás / tömítések cseréje után elhallgatott. Persze lehet kipuf cső repedés is.

Megosztás:

Van ilyen! Egyik lányom kocsijában is több mint egy évig ciripelt, mígnem hengerfejes lett a blokk (nem ezért...) és a javítás / tömítések cseréje után elhallgatott. Persze lehet kipuf cső repedés is.

tehát azért ciripel mert valahol kiszelel a kipuf? de annak látszódnia kellene nem ahogy kijön a füst ott ahol nem kéne neki? nézegettem már de nem láttam nyomát hogy valahol látnék füstöt. vagy annyira pici az a rés hogy szemmel nem látni ahogy ott kifúj?

Megosztás:

tehát azért ciripel mert valahol kiszelel a kipuf? de annak látszódnia kellene nem ahogy kijön a füst ott ahol nem kéne neki? nézegettem már de nem láttam nyomát hogy valahol látnék füstöt. vagy annyira pici az a rés hogy szemmel nem látni ahogy ott kifúj?

Biztos hogy a kipufogótól jön? Nem valamelyik csapágyad ciripel?

Megosztás:

Biztos hogy a kipufogótól jön? Nem valamelyik csapágyad ciripel?

az tuti hogy lentröl hallom ciripelni a motor aljától, és mintha a kipufból hallanám...de nem 100%.

melyik csapágy az ami lentröl hallatszódik és tücsök hangja van? nyugvócsapágyak,hajtókarcsapágyak? vagy melyik lehet még?

Megosztás:

az tuti hogy lentröl hallom ciripelni a motor aljától, és mintha a kipufból hallanám...de nem 100%.

melyik csapágy az ami lentröl hallatszódik és tücsök hangja van? nyugvócsapágyak,hajtókarcsapágyak? vagy melyik lehet még?

Én a generátor csapágyra gondoltam, vagy a feszitő csapágy, vagy vízpumpa, vagy ha van akkor vezető csapágyra. Nekem a generátor csapágyam ciripel, csak azért kérdeztem.

Megosztás:

Én a generátor csapágyra gondoltam, vagy a feszitő csapágy, vagy vízpumpa, vagy ha van akkor vezető csapágyra. Nekem a generátor csapágyam ciripel, csak azért kérdeztem.

és te hol hallod a hangját? lentröl? vagy egyértelmüen fentröl? az enyémet fentröl nem nagyon hallani a generátor környékéröl sem, hanem határozottan lentröl hallani csak.

Megosztás:

és te hol hallod a hangját? lentröl? vagy egyértelmüen fentröl? az enyémet fentröl nem nagyon hallani a generátor környékéröl sem, hanem határozottan lentröl hallani csak.

Én a kocsiba ülve is hallom. Nagyon nem keresgéltem a hang forrását. Levettem a generátorról a szíjat, beindítottam úgy az autót, és ciripelés nem volt. Így a ciripelés forrása adott.

Megosztás:

Én a kocsiba ülve is hallom. Nagyon nem keresgéltem a hang forrását. Levettem a generátorról a szíjat, beindítottam úgy az autót, és ciripelés nem volt. Így a ciripelés forrása adott.

értem. köszi a hozzászólásokat, majd utána nézek jobban a dolognak hogy mi lehet a gond.

Megosztás:

Nyomj 1 rongyot a hátsó dobba, rögtön látod hol fúj ki. :lol:

Megosztás:

De ugye haza is kell vinni, hivatalosan még vontatni sem lehet műszaki nélkül, csak cipelni lehet. Vagy hazamész vele éjjel és reménykedsz hogy nem buksz meg.

Én 1 trabi rendszámot tettem az Astrára és úgy jöttem haza vele Fehérvárról(80km). Fényes nappal.

Ebből a fele autópályán. :lol: Egyből le volt tesztelve a motor is. :lol:

(haver ment előttem a Mergával és biztosította a terepet) :D

Megosztás:

Üdv!

A fékrásegítő vákumcsövén van egy csatlakozó amire egy vákum tömlő csatlakozik. A kérdésem az, hogy az a tömlő mire csatlakozik? A motor x16szr. Milyen szerepe van a motor működésében? Volt hogy lecsúszott és akkor nagyon dadogott a motor. Köszi a válaszokat előre is!!

Nekem két cső megy rá, az egyik a tankszellőztetés vákumcsöve a másik meg a belső levegő keringtető zsalut működteti. Valszeg azért dadogott, mert fals levegőt kapott az a henger ami a vákumot "csinálja".

Tévedés ne essék, nem sokallom a 44 ezret! Most van legalább a 19 éves kocsimnak egy új hűtője!

Értem, csak általában rosszkor jönnek az ilyen meglepik. :lol:

Megosztás:

Értem, csak általában rosszkor jönnek az ilyen meglepik. :lol:

Az biztos, hogy "jókor" nem jött! De ez egy nyugdíjas autó!

Akkor vettem amikor nyugdíjba mentem, és a felújítás után még félretettem annyit, hogy abból az ilyen "váratlan" és a várható javításokra is legyen elég tartalék.

Én nem abban gondolkozom, hogy mikor cserélem le egy új / újabbra, hanem abban, hogy kitartson addig amíg képes vagyok elvezetgetni. :D

[ ... mert megérdemlem! :lol: ]

Eddig 111 ezer kilométert nyomtam bele motorbontás nélkül, pedig a vételkor már 13 éves volt. Az olajat még most is csak csipegeti (1 liter / 10.000 km)

[Pedig legutóbb két hete is kipróbáltam Németországban, hogy megy-e még a gyári 190-et?, Óra szerint 200 megvolt....)

Megosztás:

Az biztos, hogy "jókor" nem jött! De ez egy nyugdíjas autó!

Akkor vettem amikor nyugdíjba mentem, és a felújítás után még félretettem annyit, hogy abból az ilyen "váratlan" és a várható javításokra is legyen elég tartalék.

Én nem abban gondolkozom, hogy mikor cserélem le egy új / újabbra, hanem abban, hogy kitartson addig amíg képes vagyok elvezetgetni. :D

[ ... mert megérdemlem! :lol: ]

Eddig 111 ezer kilométert nyomtam bele motorbontás nélkül, pedig a vételkor már 13 éves volt. Az olajat még most is csak csipegeti (1 liter / 10.000 km)

[Pedig legutóbb két hete is kipróbáltam Németországban, hogy megy-e még a gyári 190-et?, Óra szerint 200 megvolt....)

Én is úgy vagyok vele, hogy tőlem már csak a bontóba viszik, el nem adom. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Tudom, hogy már százszor ki lehetett tárgyalva az 1,4 SE átalakítás, de sajnos a GYIK-ban nem találtam róla semmit.

Egyáltalán egy sedan astra 82 lóval mennyivel dinamikusabb mint 60-al???? (Tudom, hogy +22 ló, de ez hol jelentkezik?)

Szóval adott egy sima 60 lovas 1,4-es motorú F astra, ami sajnos nagyon harmatos még családinak is nem beszélve a számomra túlzottnak tűnő fogyasztásáról. Motort cserélni nem szeretnék mivel a mostaniban éppen 40ekm van és az sem ártana, ha ez a kocsi izgalmak nélkül is átmenne a vizsgán. Így jutottam az SE átalakításhoz. (egyszer már ajánlottatok valakit akit meg is kerestem, de 100-150eFt-ot nem szívesen adnék ki látatlanba egy ki tudja, hogy milyen átalakításért)

Szóval a kérdések:

- az SE motor mindegy, hogy astrából, vagy B corsából származik-e?,

- fontos, hogy ugyan úgy műanyag szelepfedeles legyen mint az enyém?,

- B corsa esetén a kábelezés mennyire kompatibilis?

- Benzinpumpának mennyi a reális ára bontottan, egyáltalán szabad-e bontottat venni?

- egyáltalán mi a különbség a két HF között amiért mindenképpen cserélni kell (a hengerenkénti befecskendezés injektorai a HF-en vagy a szívósoron helyezkednek el?

Nagyjából mind1, hogy milyen a motor, mert csak HF-et cserélnék (a sallangokkal), és az meg teljesen fel lenne újítva (szimering és vezető csere, síkolás, szelepek becsiszolása, stb.)

Előre is mindenkinek köszi a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Tudom, hogy már százszor ki lehetett tárgyalva az 1,4 SE átalakítás, de sajnos a GYIK-ban nem találtam róla semmit.

Egyáltalán egy sedan astra 82 lóval mennyivel dinamikusabb mint 60-al???? (Tudom, hogy +22 ló, de ez hol jelentkezik?)

Szóval adott egy sima 60 lovas 1,4-es motorú F astra, ami sajnos nagyon harmatos még családinak is nem beszélve a számomra túlzottnak tűnő fogyasztásáról. Motort cserélni nem szeretnék mivel a mostaniban éppen 40ekm van és az sem ártana, ha ez a kocsi izgalmak nélkül is átmenne a vizsgán. Így jutottam az SE átalakításhoz. (egyszer már ajánlottatok valakit akit meg is kerestem, de 100-150eFt-ot nem szívesen adnék ki látatlanba egy ki tudja, hogy milyen átalakításért)

Szóval a kérdések:

- az SE motor mindegy, hogy astrából, vagy B corsából származik-e?,

- fontos, hogy ugyan úgy műanyag szelepfedeles legyen mint az enyém?,

- B corsa esetén a kábelezés mennyire kompatibilis?

- Benzinpumpának mennyi a reális ára bontottan, egyáltalán szabad-e bontottat venni?

- egyáltalán mi a különbség a két HF között amiért mindenképpen cserélni kell (a hengerenkénti befecskendezés injektorai a HF-en vagy a szívósoron helyezkednek el?

Nagyjából mind1, hogy milyen a motor, mert csak HF-et cserélnék (a sallangokkal), és az meg teljesen fel lenne újítva (szimering és vezető csere, síkolás, szelepek becsiszolása, stb.)

Fogadjunk, hogy Dörtiét találtad meg :lol: :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Szóval adott egy sima 60 lovas 1,4-es motorú F astra, ami sajnos nagyon harmatos még családinak is nem beszélve a számomra túlzottnak tűnő fogyasztásáról. Motort cserélni nem szeretnék mivel a mostaniban éppen 40ekm van és az sem ártana, ha ez a kocsi izgalmak nélkül is átmenne a vizsgán.

16mp helyett 13mp kell neki a 0-100-hoz. :lol: Megérzed kategória (ha nagyon figyelsz :lol: ,)de kérdés,hogy megéri ez neked azt az összeget amit említettél,mert olcsóbban nem hozod ki az tuti. Ugye itt van dörti motorja 40-ért, HF felújítás 20,új tömítések 10e,benzinpumpa bontott 5e. Meg gondolom valaki kell aki összerakja.Tehát a 100ropival lehet minimum számolni.

Az injektorok a szívósoron helyezkednek el, különbség a szívósor csatlakozásában van a HF-en,az egyiken kör alakú a másikon meg négyzet,ennyi az összes különbség.

Kicsit több pénzből megvan egy motorcsere. A 40ekm-t futott motorod meg elvan a sarokban. Nem kér enni.

A kábelezéssel ugyanúgy taknyolni kell, szivattyúval ugyanúgy, mintha motort cserélnél. Pl.c16se-t egész biztosan gond nélkül ráraksz az f13-as váltódra. Az 100le.

Megosztás:

üdv!

bevallom őszintén nem volt időm csak érintőlegesen átnézni a fórumot a kérdésemmel kapcsolatban...

arról lenne szó, hogy a c20xe motorom egy pár napja elkezdett nem normálisan viselkedni.

a jelenség a következő: kis gázon indőnként nagyokat ránt és remeg, ha jobban elkezdem nyomni a gázt eltűnik a jelenség szép fokozatosan.

hidegen és melegen is ugyanez a helyzet. Én gyújtásra gyanakodtam, de újak a gyertyák, újak a gyertya kábelek (bosch - jó drága volt), új elosztó fedél és rotor. Van esetleg tippetek mi lehet ez?

A fordulatszám ugrál össze-vissza és gyakran leáll, ha egy helyben állok, ill. kinyomom a kuplongot. De ez gondolom alapjárati motor, csak azért írom le hátha esetleg mégis van köze a dologhoz.

Köszönöm a segítséget előre is.

Megosztás:

Sziasztok! 92-es F Astra,C14NZ Nagyon úgy néz ki,cserélnem kell a főtengely szimeringeket is,mindkét oldalt..A vezérlés felőli oké,az nem okoz különösebb gondot,hanem a váltó felöli,az már macerásabb..Mi ennek a menete??Mindenképp le kell hozzá szedni a váltót+a féltengelyeket??és ha ezeket leszedem,vár még valami meglepetés ott belül?? :lol: A GYIK-en nem találtam erre vonatkozó leírást,de lehet hogy csak figyelmetlen voltam..Segítségeteket előre is köszi..

Megosztás:

Sziasztok! 92-es F Astra,C14NZ Nagyon úgy néz ki,cserélnem kell a főtengely szimeringeket is,mindkét oldalt..A vezérlés felőli oké,az nem okoz különösebb gondot,hanem a váltó felöli,az már macerásabb..Mi ennek a menete??Mindenképp le kell hozzá szedni a váltót+a féltengelyeket??és ha ezeket leszedem,vár még valami meglepetés ott belül?? :lol: A GYIK-en nem találtam erre vonatkozó leírást,de lehet hogy csak figyelmetlen voltam..Segítségeteket előre is köszi..

A váltó okzhat galibát, szerintem elég jól el kell tolni ahhoz, hogy hozzáférj a főtengely szimeringhez..

Nekem kuplungcsere lesz hamarosan, kivesszük a motort, haveromnak van cucca hozzá, és akkor már cserélünk motortartó gumibakokat is (ha kell mindet, de 1et tuti kell) és megnézzük a szimeringeket is, még 1x nem akarom szétkapni ennyire, úgyhogy cserélünk mindent amit kell, inkább +1 napig kintmarad a moci.

Megosztás:

A váltó okzhat galibát, szerintem elég jól el kell tolni ahhoz, hogy hozzáférj a főtengely szimeringhez..

Nekem kuplungcsere lesz hamarosan, kivesszük a motort, haveromnak van cucca hozzá, és akkor már cserélünk motortartó gumibakokat is (ha kell mindet, de 1et tuti kell) és megnézzük a szimeringeket is, még 1x nem akarom szétkapni ennyire, úgyhogy cserélünk mindent amit kell, inkább +1 napig kintmarad a moci.

Akkor a féltengelyeket mindenképp ki kell húznom ugye? és az a fránya szimering kijön könnyen,vagy csak a csavarhúzós-feszegetős módszerrel? :)Gondolom a lehető legsz...abb helyen van...

Megosztás:

16mp helyett 13mp kell neki a 0-100-hoz. :lol: Megérzed kategória (ha nagyon figyelsz :lol: ,)de kérdés,hogy megéri ez neked azt az összeget amit említettél,mert olcsóbban nem hozod ki az tuti. Ugye itt van dörti motorja 40-ért, HF felújítás 20,új tömítések 10e,benzinpumpa bontott 5e. Meg gondolom valaki kell aki összerakja.Tehát a 100ropival lehet minimum számolni.

Az injektorok a szívósoron helyezkednek el, különbség a szívósor csatlakozásában van a HF-en,az egyiken kör alakú a másikon meg négyzet,ennyi az összes különbség.

Kicsit több pénzből megvan egy motorcsere. A 40ekm-t futott motorod meg elvan a sarokban. Nem kér enni.

A kábelezéssel ugyanúgy taknyolni kell, szivattyúval ugyanúgy, mintha motort cserélnél. Pl.c16se-t egész biztosan gond nélkül ráraksz az f13-as váltódra. Az 100le.

Tehát akkor a 82 pacitól még nem fogok seggre ülni.

Sajnálom, mert azt reméltem, hogy érezhetően nyomatékosabb lesz azzal a +30Nm-el, még ha nem is lesz egy versenyautó.

(Most viszont az M6 bevezetőjén Érden, az emelkedőn csak padló gázzal tudja tartani a 99km/át 5.-ben, ami siralmas szerintem.)

Teljes motorcserét nem szeretnék, mert a papírozás bonyodalmas, és ha már cserélnék, akkor csak C20XE-re, oda meg váltó, motor, féltengely, csonkállvány, minden kell. Nem ér annyit az egész, és akkor utána eszik 10-13 litert a hazai nem túl olcsó benzinből.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.