Atommanó Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 Ő sem aludt.... :) :D Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 "Termékeny" két nap lehetett. :) No de nem OFFoltatom szegény moderátorunkat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Február9, 2005 Megoszt Elküldve Február9, 2005 megnézettem Patyi mesterrel a verdát, de ő is meg UHUHU is megnyugtatott, hogy ez most így normális, és majd szép lassan múlik el...ahogy összekopik a motor... :wink: összekopik?! :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Hát ez a lényege a bejáratásnak, hogy összekopjon a moci... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Ha az ember egy uj autót vesz az is füstől míg be nem kopik? Persze nem kötekedni akarok csak fura,hogy azt írtad füstöl............ sztem egy felujjítot mocinak semmiféleképpen sem kéne füstölnie.......szerintem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Az új autó azért más, de még Én sem láttam úgy füstölni felújított motort, mint amit Anti gépe Kecskemét felé megeresztett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 nem lehet,hogy Patyi benézte és Antal kollegánk kapott egy egy-kilences tédéi mocit tévedésből :?: :roll: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 TDi nek nagy a nyomatéka......már a pinyóból is húz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 NEm, 1.7D-t. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Irígykedtek mi???? :) :D Szóval a gyárból kitolt verdák már bejáratott állapotban (ugyan 0 km-en) kerülnek a tulaj kezébe... :wink: Kb 1500 km-ig ez így normális, de már most érezhető a változás, és nem füstöl annyira...akkor volt benne kb 60 km... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 :smt023 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nándi Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Sziasztok! Egy hete vettem meg első Astrámat, azóta vagyok olvasója a fórumnak. 1997-es 1.4I 8V. Lenne pár kérdésem amiben tanácsotokat kérném: Néhány napja észrevettem, hogy menet közben ha kidobom üresbe, vagy kinyomom a kuplungot, a fordulatszám nem esik vissza teljesen alapjáratra, 1300 körül áll be. Ha megállok, visszaáll a normál alapjárat. Nem tudom ez hiba-e vagy ilyen gyárilag, mindenesetre az előző autómnál ez a jelenség nem fordult elő, ezért furcsállom. A másik kérdésem: vétel után kicseréltettem a vezérmű ill. ékszíjjat és kb. 50 km után éles sivítás hallatszott a generátor felől. Ez azóta állandósult, hidegen melegen fordulatszámtól függően hallható. Előre is köszönöm segítségéteket! Üdv: Nándi Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 és mikor kirakod üresbe mi van rajta még terhelésként? klima és tsai? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Sziasztok! Egy hete vettem meg első Astrámat, azóta vagyok olvasója a fórumnak. 1997-es 1.4I 8V. Lenne pár kérdésem amiben tanácsotokat kérném: Néhány napja észrevettem, hogy menet közben ha kidobom üresbe, vagy kinyomom a kuplungot, a fordulatszám nem esik vissza teljesen alapjáratra, 1300 körül áll be. Ha megállok, visszaáll a normál alapjárat. Nem tudom ez hiba-e vagy ilyen gyárilag, mindenesetre az előző autómnál ez a jelenség nem fordult elő, ezért furcsállom. A másik kérdésem: vétel után kicseréltettem a vezérmű ill. ékszíjjat és kb. 50 km után éles sivítás hallatszott a generátor felől. Ez azóta állandósult, hidegen melegen fordulatszámtól függően hallható. Előre is köszönöm segítségéteket! Üdv: Nándi Én a generátor alá vettem egy műanyag védő lemezt 2600 Ft-ért. Azóta ilyen hangot még véletlenül sem hallok, lehet akármekkora esső. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nándi Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Köszönöm gyors válaszotokat! Nem klímás a gép, sima fapados, tehát ha üresbe teszem, elvileg nincs terhelés.. Még a világítás lekapcsolása sem segített. Miféle az a műanyag lemez amit a generátor alá tettél? HOva is pontosan? Nem lehet, hogy az új ékszíj vagy bordásszíj okozza a sivítást? A szíjcserék előtt nem volt semmi hangja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Mennyi idő, amíg "magas" az alapjáratod?Mert ha csak néhány sec, akkor normális .A sivító hang nekem új, még nem hallottam róla.lehet, hogy generátorcsapágy?Vagy az ékszíj lett túlhúzva egy kicsit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Vagy esetleg kellett volna a szíjakkal görgőket is cserélni... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Lehet az új szíj is, a szíjtárcsa, a generátor csapágy. De akár a vízpumpa, vagy ha van külön, akkor szíjfeszítő vagy szíjvezető-görgő is a bordásszíjnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nándi Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Az alapjárat addig magas amíg állóra nem fékezem az autót. Csak ez után esik vissza. Egyébként is visszaesik, csak nem a normál értékre. A sípolás remélem elmúlik egy kis szíjlazítástól.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Az alapjárat addig magas amíg állóra nem fékezem az autót. Csak ez után esik vissza. Egyébként is visszaesik, csak nem a normál értékre. ettol sztem egyenlőre ne félj nagyon néha hidegben nekem is előjön, ugyanilyen mocis autoval...ilyenkor azzal vigasztalom magam, hogy tuti a rajtprogram indult be hogy a turboval jol tudjak indulni :) :D Viszont ha már melegen is csinálja akkor az lehet h. gáz. Pár km (10-20) után sem mukodik rendesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nándi Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Sajnos melegen is csinálja! Az eddigi kb. 400km-en mindig. Igazából nem zavarna a dolog, csak ugye a fogyasztás.. Lenne egy másik kérdésem is: mennyi a normál üzemi hőmérséklet? Hol kapcsol a ventillátor? Ma reggel észleltem ugyanis egy kis autópályázás után , hogy állandó sebesség mellett szinte folyamatosan ingadozik a motorhőfok, eléri a 90-es feletti vonalat, majd vissza 90re és így tovább.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Az normális. Csak 90 alá ne essen vissza hosszabb menetnél, mert az szinte tuti termosztáthiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Az normális. Csak 90 alá ne essen vissza hosszabb menetnél, mert az szinte tuti termosztáthiba. Hát ezt sajnos meg kell cáfolnom... :wink: Ebben a hidegben ez így nem igaz.. :wink: Sem Mélykéknek, sem nekem nem kúszi fel 90-ig akárhogy taposom hosszútávon... :wink: ÜDv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Ja és mindkettőnknek vadiúj a termosztátja... :roll: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február10, 2005 Megoszt Elküldve Február10, 2005 Ez nem igazán normális... Lehet hogy kicsit mindig nyitva van az a termosztát. Attól hogy új, még nem biztos hogy jó. :) Hétfőn késő este hoztam át az autóm Csepelről, mínusz 12 volt az idő, és mégis végig 90 felett volt a víz, pedig az enyémnél huzatosabb motorteret keresve sem találsz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts