Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
megnézettem Patyi mesterrel a verdát, de ő is meg UHUHU is megnyugtatott, hogy ez most így normális, és majd szép lassan múlik el...ahogy összekopik a motor... :wink:

összekopik?! :shock:

Elküldve

Ha az ember egy uj autót vesz az is füstől míg be nem kopik? Persze nem kötekedni akarok csak fura,hogy azt írtad füstöl............

sztem egy felujjítot mocinak semmiféleképpen sem kéne füstölnie.......szerintem :)

Elküldve

Irígykedtek mi???? :) :D

Szóval a gyárból kitolt verdák már bejáratott állapotban (ugyan 0 km-en) kerülnek a tulaj kezébe... :wink:

Kb 1500 km-ig ez így normális, de már most érezhető a változás, és nem füstöl annyira...akkor volt benne kb 60 km... :wink:

Üdv.: Atommanó

Elküldve

Sziasztok!

Egy hete vettem meg első Astrámat, azóta vagyok olvasója a fórumnak.

1997-es 1.4I 8V. Lenne pár kérdésem amiben tanácsotokat kérném:

Néhány napja észrevettem, hogy menet közben ha kidobom üresbe, vagy kinyomom a kuplungot, a fordulatszám nem esik vissza teljesen alapjáratra, 1300 körül áll be. Ha megállok, visszaáll a normál alapjárat.

Nem tudom ez hiba-e vagy ilyen gyárilag, mindenesetre az előző autómnál ez a jelenség nem fordult elő, ezért furcsállom.

A másik kérdésem: vétel után kicseréltettem a vezérmű ill. ékszíjjat és kb. 50 km után éles sivítás hallatszott a generátor felől. Ez azóta állandósult, hidegen melegen fordulatszámtól függően hallható.

Előre is köszönöm segítségéteket!

Üdv: Nándi

Elküldve
Sziasztok!

Egy hete vettem meg első Astrámat, azóta vagyok olvasója a fórumnak.

1997-es 1.4I 8V. Lenne pár kérdésem amiben tanácsotokat kérném:

Néhány napja észrevettem, hogy menet közben ha kidobom üresbe, vagy kinyomom a kuplungot, a fordulatszám nem esik vissza teljesen alapjáratra, 1300 körül áll be. Ha megállok, visszaáll a normál alapjárat.

Nem tudom ez hiba-e vagy ilyen gyárilag, mindenesetre az előző autómnál ez a jelenség nem fordult elő, ezért furcsállom.

A másik kérdésem: vétel után kicseréltettem a vezérmű ill. ékszíjjat és kb. 50 km után éles sivítás hallatszott a generátor felől. Ez azóta állandósult, hidegen melegen fordulatszámtól függően hallható.

Előre is köszönöm segítségéteket!

Üdv: Nándi

Én a generátor alá vettem egy műanyag védő lemezt 2600 Ft-ért.

Azóta ilyen hangot még véletlenül sem hallok, lehet akármekkora esső.

Elküldve

Köszönöm gyors válaszotokat!

Nem klímás a gép, sima fapados, tehát ha üresbe teszem, elvileg nincs terhelés.. Még a világítás lekapcsolása sem segített.

Miféle az a műanyag lemez amit a generátor alá tettél? HOva is pontosan?

Nem lehet, hogy az új ékszíj vagy bordásszíj okozza a sivítást? A szíjcserék előtt nem volt semmi hangja!

Elküldve

Mennyi idő, amíg "magas" az alapjáratod?Mert ha csak néhány sec, akkor normális .A sivító hang nekem új, még nem hallottam róla.lehet, hogy generátorcsapágy?Vagy az ékszíj lett túlhúzva egy kicsit?

Elküldve

Lehet az új szíj is, a szíjtárcsa, a generátor csapágy. De akár a vízpumpa, vagy ha van külön, akkor szíjfeszítő vagy szíjvezető-görgő is a bordásszíjnál.

Elküldve

Az alapjárat addig magas amíg állóra nem fékezem az autót. Csak ez után esik vissza. Egyébként is visszaesik, csak nem a normál értékre.

A sípolás remélem elmúlik egy kis szíjlazítástól..

Elküldve
Az alapjárat addig magas amíg állóra nem fékezem az autót. Csak ez után esik vissza. Egyébként is visszaesik, csak nem a normál értékre.

ettol sztem egyenlőre ne félj nagyon

néha hidegben nekem is előjön, ugyanilyen mocis autoval...ilyenkor azzal vigasztalom magam, hogy tuti a rajtprogram indult be hogy a turboval jol tudjak indulni :) :D

Viszont ha már melegen is csinálja akkor az lehet h. gáz. Pár km (10-20) után sem mukodik rendesen?

Elküldve

Sajnos melegen is csinálja! Az eddigi kb. 400km-en mindig. Igazából nem zavarna a dolog, csak ugye a fogyasztás..

Lenne egy másik kérdésem is: mennyi a normál üzemi hőmérséklet?

Hol kapcsol a ventillátor? Ma reggel észleltem ugyanis egy kis autópályázás után , hogy állandó sebesség mellett szinte folyamatosan ingadozik a motorhőfok, eléri a 90-es feletti vonalat, majd vissza 90re és így tovább..

Elküldve
Az normális. Csak 90 alá ne essen vissza hosszabb menetnél, mert az szinte tuti termosztáthiba.

Hát ezt sajnos meg kell cáfolnom... :wink:

Ebben a hidegben ez így nem igaz.. :wink:

Sem Mélykéknek, sem nekem nem kúszi fel 90-ig akárhogy taposom hosszútávon... :wink:

ÜDv.: Atommanó

Elküldve

Ez nem igazán normális...

Lehet hogy kicsit mindig nyitva van az a termosztát.

Attól hogy új, még nem biztos hogy jó. :)

Hétfőn késő este hoztam át az autóm Csepelről, mínusz 12 volt az

idő, és mégis végig 90 felett volt a víz, pedig az enyémnél huzatosabb

motorteret keresve sem találsz. :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.