Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok! Van egy 1.6 16v-s F astrám pár napja vacakolni kezdett az alapjárat ,és kigyuladt a hibalámpa. Kitakarítottam a fojtószelepet , az alapjárati motort összeraktam 1 napig ment az autó rendesen. Megint jelzett a hibajelző bár igazából nagy hibát nem tapasztaltam , csak annyit hogy amikor visszaváltottam 2 esbe fekvőrendőr előtt az áthaladás után a kigyorsítás közben picit berángatott. Két nap elteltévelodáig fajult a dolog hogy ez a szaggatás állandósult és az alapjárat is ingadozott összevissza 1000-2500 között. Ismét szétszedtem kipucoltam az alapjárati motort két indításig jó volt az alapjárat.Hoztam egy másik alapjárati motort azzal is ugyanezt csinálta. Megint szétszedtem kitörölgettem azóta mégnagyobb tartományban mozog az alapjárat 2000-4000 között. Most tehát bőg a motorom , mint állat. Meg eléggé szaggat. A hibajelző folyamatosan világít. Teljesen tanácstalan vagyok. Ha valakinek van ötlete kérem segítsen. Előre is köszi!

Villogtasd ki a hibát, úgy közelebb kerülünk a megoldáshoz.

Megosztás:

Sajna hibakód nincs. A vákumcsövek éppek. Még most is bütykölöm. Mostmár 2500 as fordulat az alap. És a pufóm furcsán habog , nem úgy mint a motor kicsi eltérés van köztük. Mindenképp az alapjárati motor körül keresendő a probléma?

Sokat jársz vele a városban? Vagy rövid távokat?

Milyen fordulat tartományban használod? Ezeket a 16v-ket néha nem árt meghajtani....

Megosztás:

Sokat jársz vele a városban? Vagy rövid távokat?

Milyen fordulat tartományban használod? Ezeket a 16v-ket néha nem árt meghajtani....

Van 3 gyerkőcöm tehát mikor családdal vagyok akkor csak szolidan max 3 ezerig ( ebből van több) , viszont ha nélkülük megyek akkor nem spórolok az üzemanyaggal 3ig szabályzásig aztán amit az út enged de 120 alatt nem szoktam menni vele.

Megosztás:

Azt csak szervizprogival tudom megnézni ugye?

Sztem 35-ös kód lesz az. Alapjárati moci. Valamiért az ECU nem hajlandó leszabályozni az alapjáratot. Nekem is csinálta az 1.8-as időnként. Ideiglenes megoldás:

indítsd el a motort, járó motornál húzd le az alapjárati motor csatiját. Állítsd le az autót, és dugd vissza a csatit.

Ha jól tetted vissza az alapjárati gumigyűrűjét, akkor megoldja a gondod. Ha újra felpörög ellenőrizd a tömítést, illetve az alapjárati fészkét is takarítsd ki óvatosan, ahova a kúpocska bemegy.

Hibakód villogtatás!

Megosztás:

Sztem 35-ös kód lesz az. Alapjárati moci. Valamiért az ECU nem hajlandó leszabályozni az alapjáratot. Nekem is csinálta az 1.8-as időnként. Ideiglenes megoldás:

indítsd el a motort, járó motornál húzd le az alapjárati motor csatiját. Állítsd le az autót, és dugd vissza a csatit.

Ha jól tetted vissza az alapjárati gumigyűrűjét, akkor megoldja a gondod. Ha újra felpörög ellenőrizd a tömítést, illetve az alapjárati fészkét is takarítsd ki óvatosan, ahova a kúpocska bemegy.

Hibakód villogtatás!

Ha lehúzom üzemközben nem megy tönkre a léptetőmotor? A villogtatást pedig nem értem honnan tudom hogy hanyas a hibakód?

Megosztás:

Ha lehúzom üzemközben nem megy tönkre a léptetőmotor? A villogtatást pedig nem értem honnan tudom hogy hanyas a hibakód?

Semmi baja nem lesz tőle. Amikor leveszed a gyújtást hátrahúzza a kúpócskát, ezért kell leszedni a csatit, hogy kinn maradjon. Amikor ráadod, kitolja, tehát manuálisan előbbre állítod.

A linken látod melyik pontokat kell rövidre zárni a diag csatiban, a biztosítéktáblán. Ráadod a gyújtást, és számolgatod a motordiag lámpa hányat villog. 1 villanás---szünet, 2 villanás----szünet, az a 12 pl. "0" szám esetén 10-et villog

Általában 3× ismételgeti a kódokat.

Megosztás:

Semmi baja nem lesz tőle. Amikor leveszed a gyújtást hátrahúzza a kúpócskát, ezért kell leszedni a csatit, hogy kinn maradjon. Amikor ráadod, kitolja, tehát manuálisan előbbre állítod.

A linken látod melyik pontokat kell rövidre zárni a diag csatiban, a biztosítéktáblán. Ráadod a gyújtást, és számolgatod a motordiag lámpa hányat villog. 1 villanás---szünet, 2 villanás----szünet, az a 12 pl. "0" szám esetén 10-et villog

Általában 3× ismételgeti a kódokat.

Nagyon köszi a segítséget! Ma sajnos már nincs időm tesztelni mert mindjárt meló de holnap mindenképp megírom a fejleményeket.

Megosztás:

Köszönöm!

Ha szétszedem nem tudok semmit elbarmolni az alapjáratin, szóval ha elmozdítom tisztítás közben, az nem okoz majd valami gebaszt?

A kúpot nem szabad tekergetni, huzkodni, óvatosan ecsettel, rongyal kell tisztítani. Ha egy kicsit el is mozdult az ECU-ugyis beálllítja. Pontosabban valaki írt egy csati-lehúzásos módszert, de én nem használtam. Az alapjárati alatt van egy gumikarika az szeret leesni, figyelni kell rá. Féktisztító vagy benzin mehet neki. A fészkébe is mehet óvatosan ki kell törölni. Jó minőségű torx-készlettel könnyen ki lehet szerelni, de csavarlazító azért nem árt neki.

Megosztás:

A kúpot nem szabad tekergetni, huzkodni, óvatosan ecsettel, rongyal kell tisztítani. Ha egy kicsit el is mozdult az ECU-ugyis beálllítja. Pontosabban valaki írt egy csati-lehúzásos módszert, de én nem használtam. Az alapjárati alatt van egy gumikarika az szeret leesni, figyelni kell rá. Féktisztító vagy benzin mehet neki. A fészkébe is mehet óvatosan ki kell törölni. Jó minőségű torx-készlettel könnyen ki lehet szerelni, de csavarlazító azért nem árt neki.

Valaki??? Pár hsz-el feljebb is ott van...... :D

Megosztás:

Sziasztok ! Megtudja nekem valaki mondani f astra diagnosztikai csatin melyik pólusokat kell összezárnom hibakód olvasáshoz? 1.6 16v ecotec Az oldal elvileg 5 pólust ír de nem tudom azonosítani melyiket is kellene

Ha 8 polúsú akkor a jobb oldalon a felső kettőt, ha 16-os akkor a baloldalon az 5-6-ot lentről számolva.

Megosztás:

Sikerült kiolvasni a kódot villog tizet aztán négyet aztán megint négyet végül hármat. De az oldalon amit kaptam itt nincs ilyen hosszú kód.

Ez 0443 lesz, Siemens kód, de ilyet nem találok én sem. Biztos, hogy ez volt? A Tankszellőztetés hibakódjához van közel (0433). Innen néztem.

Megosztás:

Gondolom ez a tankszellőztetés akar lenni virágnyelven, ennek a szelepe a Tiédben sztem elektromos, annak lehet kontakthibája, vagy szakadása.

Hát lehet de hogy azt vajon hol találom meg? Mellesleg ez okozhatja a rendkívül magas alapjáratot , és a rángatást?

Megosztás:

Hát lehet de hogy azt vajon hol találom meg? Mellesleg ez okozhatja a rendkívül magas alapjáratot , és a rángatást?

Sztem okozhat ilyeneket, de hogy hol találod meg, azt majd megmondja valamelyik cartárs, akinek ilyen motorja van. Lehet, hogy a szén kijött az aktívszenes szűrőből, és megakasztotta a szelepet.

Megosztás:

Okozhat, mert ha nyitva marad a szelep, akkor ott fals levegőt szívhat motor.

De azt nem tudom, hogy a te motorodon hol van.

De megy rá 2 cső, az egyik a sárvédőtől, a másik a szívótorokból, plusz van rajta egy csatlakozó is két vezetékkel. Nekem a generátor fölött van.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.