Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

egen :)

most amellett,h porrá égtem azért érdekes...

Ne aggódj egyik ismerősöm már a 2.aksit vitte vissza gariba, mire kiderűlt, hogy folyamatosan leszívja neki a csomagtér világítás az aksit 1.5 -2 nap alatt :wink:

Sőt mint írtam másik kollegámnak is állandóan lemerűlt az aksija..vett 1 újat, belerakta aztán csodálkozott..igaz nem 2 nap alatt mint a másik, de 4-5 naponként töltenie kellett...az autó akkor volt nála pár hónapja..előtte fől sem tűnt neki mert itt volt a nyár és elég sokat járt a kocsival, aztán kiderűlt, hogy az eletromos ablakemelő kapcsolójában lévő kis égők folyamatosan világítottak neki és azok szívták le az aksit...egy autó villanyász átkötötte neki azóta semmi gond.. :idea:

Megosztás:

tudtok jó villanyászt pestkörnyékén?

mert nekem ez anno pár hónapja úgy kzdődött.h az ablak lassan nyüszítve kezdett el járni. mondom grat magamnak, biztos elcsesztem vmit, mert elötte kibeleztem és újraszigeteltem az ajtókat. Majd jött most ez az akksi csere és tsai... azóta világítás is pislákolgat, töltés is visszajelez, tutti1200, h vmi galiba van!

Megosztás:

tudtok jó villanyászt pestkörnyékén?

mert nekem ez anno pár hónapja úgy kzdődött.h az ablak lassan nyüszítve kezdett el járni. mondom grat magamnak, biztos elcsesztem vmit, mert elötte kibeleztem és újraszigeteltem az ajtókat. Majd jött most ez az akksi csere és tsai... azóta világítás is pislákolgat, töltés is visszajelez, tutti1200, h vmi galiba van!

Először javaslom: (áramfelvétel megmérése)

1. gyújtás le

2. aztán vedd le az egyik akusarut

3. mérj rá sorosan az aksival, hogy mennyit zabál (Amper esetleg mA nagyságrend lényeges lehet!)

4. majd add rá a gyújtás kapcsolót, hogy úgy mennyi, de előtte állitsd a legnagyobb mérési tartományra a műszert (NE INDÍTÓZZ ÍGY CSAK TEDD RÁ A GYÚJTÁST!!!)

5. gyújtás le

6. aku sarut vissza

Másodjára: (feszültség mérés)

1. műszert 20V-osra kapcsolni csatlakoztatni az aksi pólusaira (tehát párhuzamosan)

2. mért értéket leolvasni (12.6-13.5-ig kb)

3. motort indít (ha jól emlékszem indítás közben nem eshet 11V alá a fesz)

4. járó motornál a ferszültségnek kb 13.8-14.4V-ra kell, hogy felemelkedjen

Egyébént mennyi van a mociban? mert sajnos mondják, hogy 100-120ekm-nél meghal az egyenirányító illetve a fesz szabályzó főleg a klímás gépeknél... :oops:

Megosztás:

Ma reggel -12 fokban elég nehezen akart a kicsikém beindulni, elég sokat kellett neki könyörögni, mire végre hajlandó volt működni.

Az első tekerésnél szinte semmi nem volt, a másodiknál már ígért is valamit, de nem akart menni.

Többszöri próbálkozás után aztán nagy nehezen beindult, de ekkor a gázpedált is kellett nyomványolni egy darabig (5-8 sec), hogy a fordulatszám meglegyen. (szerencsétlen katalizátor szerintem anyázott rendesen)

Elmentem 3 km-t utána megálltam kb 15 perc múlva visszaültem és akkor már pöccre indult.

Mi lehet a gáz? A hideg?

Eddig még sosem csinálta.

-5-ben indultam melózni pöccre indult.
Megosztás:

thanx!

az irdodalmatak olvasva éjn is erre jutottam, h házilag bemérem, csak a multim nem találom, ma szerzek is 1et gyorsba!

(amúgy 165e km)

Ha gondolod egy alap multival tok szolgálni... holnap valszeg itthon esz a fene... vagy csak rövid ödőre ugrok el...

Megosztás:

akkor kezdhetek félni.. 122e.. klímás.. régebben ritkán felvillant a töltés lámpicsek... de mostanában szerencsére nem. Bár azt kicsit furcsálom, hogy ha felkapcsolom vészvillogót, lehet látni hogy lejebbmegy a müszerfal, bc világitása.. (ütemesen, és járó motornál) bár lehet ez természetes... :shock:

Megosztás:

akkor kezdhetek félni.. 122e.. klímás.. régebben ritkán felvillant a töltés lámpicsek... de mostanában szerencsére nem. Bár azt kicsit furcsálom, hogy ha felkapcsolom vészvillogót, lehet látni hogy lejebbmegy a müszerfal, bc világitása.. (ütemesen, és járó motornál) bár lehet ez természetes... :shock:

Egyáltalán nem természetes..lehet, hogy vmi testelési gondod van semmi más, de nem természetes... :idea:

Megosztás:

Na szóval mivel kicsit büdösre meg füstölősre sikerült a kcskeméti kiruccanás...(senki nem vállalta hogy mögöttem jön... :) ) megnézettem Patyi mesterrel a verdát, de ő is meg UHUHU is megnyugtatott, hogy ez most így normális, és majd szép lassan múlik el...ahogy összekopik a motor... :wink:

Üdv.: Atommanó

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.