spzoli Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 A sok benzint a lambda-szonda miatt kapja. Öregszik a szerencsétlen és folyamatosan szegény keveréket jelez az ECUnak, ezért az dúsít. A hidegjárásba nem szól bele a lambda-szonda. Kb 50-70 °C környékén kezd el szabályozni. Ez egy kicsit kevés lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Ez egy kicsit kevés lesz. Motorhőmérsékletben nézve nem rossz az adat. :D Tudom hogy a lambda-szonda 400°C-ig meg sem "szólal"...főleg a régi, fűtés nélküli egyvezetékesek... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Motorhőmérsékletben nézve nem rossz az adat. :D Tudom hogy a lambda-szonda 400°C-ig meg sem "szólal"...főleg a régi, fűtés nélküli egyvezetékesek... :D De a lambda nem motorhőmérséklet alapján múkoggy. Ha beindítod a motort, már több mint 50fokos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Amennyiben ennyire kukacoskodni akarsz, akkor kb 50-70 °C-os motorhőmérséklet eléréséig a vezérlő nem veszi figyelembe a lambda-szonda jeleit. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. De mivel csak egy vidéki suttyó vagyok, ráadásul nem is autószerelő, lehet hogy hülyeségeket beszélek...:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Amennyiben ennyire kukacoskodni akarsz, akkor kb 50-70 °C-os motorhőmérséklet eléréséig a vezérlő nem veszi figyelembe a lambda-szonda jeleit. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. De mivel csak egy vidéki suttyó vagyok, ráadásul nem is autószerelő, lehet hogy hülyeségeket beszélek...:D Nem kukacoskodás. Írtál egy adatot, aminél még alszik a szonda és kész. Nem mondtam, hogy vidéki suttyó vagy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 De a lambda nem motorhőmérséklet alapján múkoggy. Ha beindítod a motort, már több mint 50fokos. Kb mennyi idő után? Mármint maga a motor? :D Vagy pl a víz, ha 25'C melegben(kinti hőmérséklet) mennyi idő múlva lesz a víz pl 30'C? (gáz átkapcsolás miatt kérdezem). :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya82 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 A sok benzint a lambda-szonda miatt kapja. Öregszik a szerencsétlen és folyamatosan szegény keveréket jelez az ECUnak, ezért az dúsít. A hidegjárásba nem szól bele a lambda-szonda. Kb 50-70 °C környékén kezd el szabályozni. Köszönöm szépen! Milyen márkájú szondát szokás bele tenni? Néztem az unixot, elég sokféle van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Az alapjárati motort milyen szerrel érdemes tisztítani? Tapasztalataitok szerint mi a leghatékonyabb? Amúgy mennyi időnként szokott nektek aktuálissá válni a tisztitás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Nem kukacoskodás. Írtál egy adatot, aminél még alszik a szonda és kész. Nem mondtam, hogy vidéki suttyó vagy. Nem is mondtad és nem is állítottam ilyet. De én tudom, hogy az vagyok... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Köszönöm szépen! Milyen márkájú szondát szokás bele tenni? Néztem az unixot, elég sokféle van. Csak is a GM-hologramos gyárit érdemes. Kb 25ezres/db... Sokak szerint a Csergőben érdemes megvenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya82 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Csak is a GM-hologramos gyárit érdemes. Kb 25ezres/db... Sokak szerint a Csergőben érdemes megvenni. Köszönöm szépen! Ez nem is rossz ár, sőt, az unixban 38xxx volt a legolcsóbb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Nem is mondtad és nem is állítottam ilyet. De én tudom, hogy az vagyok... :) heheheh :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 heheheh :D :) hehe...ha eleddig nem fejlődött ki, már nem is fog... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Az alapjárati motort milyen szerrel érdemes tisztítani? Tapasztalataitok szerint mi a leghatékonyabb? Amúgy mennyi időnként szokott nektek aktuálissá válni a tisztitás? Féktisztítóval, és akkor ha gond van az alapjárattal. Csak úgy nem kell szétszedni ha jó műkszik. Csak is a GM-hologramos gyárit érdemes. Kb 25ezres/db... Sokak szerint a Csergőben érdemes megvenni. 6-7-ezer forint. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Féktisztítóval, és akkor ha gond van az alapjárattal. Csak úgy nem kell szétszedni ha jó műkszik. 6-7-ezer forint. :D x20xev-ben 4vezetékes szonda van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 x20xev-ben 4vezetékes szonda van.... Hja szar ügy, minek akkora moci... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Hja szar ügy, minek akkora moci... :D Hogy ne kelljen gondolkozni, hogy megelőzze-e azt a trabantot vagy sem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május20, 2011 Megoszt Elküldve Május20, 2011 Hogy ne kelljen gondolkozni, hogy megelőzze-e azt a trabantot vagy sem B) Nekünk sem kell...:) Sem gondolkozni, sem előzni! :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május21, 2011 Megoszt Elküldve Május21, 2011 Hogy ne kelljen gondolkozni, hogy megelőzze-e azt a trabantot vagy sem :D Miért kellene azt már megelőzheted 1literes Suzukival is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya82 Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Hja szar ügy, minek akkora moci... :D Azé' mert azt mondta valami okos, hogy a nagy felnitől nem lesz erősebb a gyenge moci, sőt megfelelő körülmények között még a trágyás IFA is megelőz :D :D :) B) De amúgy viccen kívül azért vettem ezt, mert ez nagyon jó állapotban volt a többihez képest, és régi álmom volt egy erős caravan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Ne aggódj, én örülnék, ha az enyémben X20XEV lenne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanya82 Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Ne aggódj, én örülnék, ha az enyémben X20XEV lenne. :D Nem aggódok, sőt örülök :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Nem aggódok, sőt örülök :D Ne örülj, aggódj. :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jürgen Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Ne örülj, aggódj. :D :D Miért, nem olyan rossz az az X20XEV. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május23, 2011 Megoszt Elküldve Május23, 2011 Miért, nem olyan rossz az az X20XEV. :D Ha nem bántották nagyon, megkapta az új jeladókat akkor még egészen motor jellege van. Persze a ecotec cuccokat ki kell irtani belőle. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts