knight Elküldve Január26, 2005 Megoszt Elküldve Január26, 2005 EGR Topik van a G Astra fórumban (igaz tán AGR néven, mert úgyis hívják). Nekem (1.4 16V) a szívósor jobb oldalán van (szemből nézve). Egy kb. 6 centi átmérőjű 10 centi magas henger alakú cucc. Két csavar fogja, előtte le kell szedni a csatiját és utána ki kell mosni. Szerintem vidd el egy hozzáértő szerelőhöz (nekem is pucolták, azóta jó). Szóval ez maga a szelep. Ha a cső van eldugulva, akkor gondolom azt is ki kell szedni és kipucolni, vagy cserélni. De amúgy ha a komputer EGR hiábt ír, akkor sajna nem 100% hogy az a baj, hallottam már olyan esetről amikor nem az volt. Az AC relé egyébként tud úgy tönkre menni, hogy néha működik, néha nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrataxi Elküldve Január26, 2005 Megoszt Elküldve Január26, 2005 sziasztok! köszönöm a hozzászólásokat igazán jól esik hogy ismeretlenül is segítetek. Alaposabban vizsgálva a dolgokat a helyzet a következő: Indításkor a kiegyenlítő tartályban nincs buborék képződés és nem éreztem kipufogógáz szagot sem. A vastag csövek csak meleg motornál keményednek fel. A mociban (x 14nz) 157 000 km van (ha csak az eladó nem tekerte vissza) A motort melegítettem nyitott tartállyal, kb 85 C fok-ig a mutató a kék téglalap felső szélén volt, utána a tartályt lezártam és tovább melegítettem kb 93 C fok-ig. ( a vastag csövek kezdtek keményedni) A tartály fedelét újra levettem amikor is a tartályban buborékolás és túlnyomás volt, majd visszazártam (a motor természetesen foly. ment). Melegítettem mindaddig amíg a ventilátor be nem kapcsolt, kb 98 C fokon. Amikor a vent. kikapcsolt újra ellenőriztem a csöveket, de azok nem voltak tulságosan kemények. Igaz, hogy a tartály lezárásától kb. 2 perc telt el. Bocs ha túl hosszú voltam. ja a vizet ell. rozsda barna színe van, gázszag nincs, olajnak nyoma nincs. Az egész akkor kezdődött amikor cserélve lett a hűtőfolyadék. Valaki letudná írni hogyan kell légteleníteni egy ilyen motort? az igazság az, hogy aki csinálta szvsz nem túl jó szakember de haver :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január26, 2005 Megoszt Elküldve Január26, 2005 Régi leenged - Cső vissza - Hőmérséklet jeladó kicsavar - Víz tölt, amíg el nem kezd folyni a jeladó furatán - Jeladó visszacsavar (10Nm nyomatékkal elvileg, de nem árt némi tömítőanyag, nekem anélkül csöpögött) - KALT jelig tölt víz - Zárófedél vissza - Motor melegít emelt fordszámmal amíg nem nyit a termosz (az alső csövek melegek) - Miután lehűlt ha kell öntsél még vizet a KALT jelig. Ha vissza akarod tölteni ami most van benne, akkor nagyon tiszta edényben fogd fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január26, 2005 Megoszt Elküldve Január26, 2005 sziasztok! köszönöm a hozzászólásokat igazán jól esik hogy ismeretlenül is segítetek. Alaposabban vizsgálva a dolgokat a helyzet a következő: Indításkor a kiegyenlítő tartályban nincs buborék képződés és nem éreztem kipufogógáz szagot sem. A vastag csövek csak meleg motornál keményednek fel. A mociban (x 14nz) 157 000 km van (ha csak az eladó nem tekerte vissza) A motort melegítettem nyitott tartállyal, kb 85 C fok-ig a mutató a kék téglalap felső szélén volt, utána a tartályt lezártam és tovább melegítettem kb 93 C fok-ig. ( a vastag csövek kezdtek keményedni) A tartály fedelét újra levettem amikor is a tartályban buborékolás és túlnyomás volt, majd visszazártam (a motor természetesen foly. ment). Melegítettem mindaddig amíg a ventilátor be nem kapcsolt, kb 98 C fokon. Amikor a vent. kikapcsolt újra ellenőriztem a csöveket, de azok nem voltak tulságosan kemények. Igaz, hogy a tartály lezárásától kb. 2 perc telt el. Bocs ha túl hosszú voltam. ja a vizet ell. rozsda barna színe van, gázszag nincs, olajnak nyoma nincs. Az egész akkor kezdődött amikor cserélve lett a hűtőfolyadék. Valaki letudná írni hogyan kell légteleníteni egy ilyen motort? az igazság az, hogy aki csinálta szvsz nem túl jó szakember de haver :) Annak hatására buborékolt melegen, mert levetted a fedelet vagy közben is? Ok, de ezután a csöveket "összeszívta" vagy nem? mert ha "összeszívta" akkor a fedél mindenképpen gázos és cserélni kell a szelep miatt! uhuhu úgy néz ki neked lesz igazad :!: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január27, 2005 Megoszt Elküldve Január27, 2005 Egy új Opel Astra Caravan F tulajdonos vagyok (c14nz - 1.4 benzin, 8 szelep). A motor kb. 200 e. km.-t ment. Mikor megvettem alapjáraton hallatszott egy enyhe kopogás (olyan mint amikor a dizel megindul). Ha idegen levegőt kapott (pl. lehúztam a belső levegőkeringtető csövecskéjét) a kopogás nem hallatszott. Az elöző tulaj megnézette a szelepeket meg a főtengelycsapágyakat, de nem volt probléma. Azt mondja, hogy a hajtókarcsapszeg (az egyik dugattyú alatt) kopoghat. Természetesen vétel után megcsináltam a szükségeseket (olajcsere - Durablend, vezérműszíj) és meglepetés.... :) sokkal jobban kopog, már nem csak alapjáraton hallatszik, hanem alacsonyabb fordulaton is. És ha fals levegőt kap még ugy is hallatszik. A szerelőm szerint mehetek nyugodtan, egy jo darabig még elmegy. Nem szivesen szedném szét a motort, mert nagyon jól megy, olajat nem eszik, nem folyik, keveset fogyaszt, csak zavar a kopogás. Légysz. segítsetek, mitévő legyek? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január27, 2005 Megoszt Elküldve Január27, 2005 Bocs, véletlenül kétszer küldtem el Link to comment Megosztás: More sharing options...
sznuni Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 EGR Topik van a G Astra fórumban (igaz tán AGR néven, mert úgyis hívják). Nekem (1.4 16V) a szívósor jobb oldalán van (szemből nézve). Egy kb. 6 centi átmérőjű 10 centi magas henger alakú cucc. Két csavar fogja, előtte le kell szedni a csatiját és utána ki kell mosni. Szerintem vidd el egy hozzáértő szerelőhöz (nekem is pucolták, azóta jó). Szóval ez maga a szelep. Ha a cső van eldugulva, akkor gondolom azt is ki kell szedni és kipucolni, vagy cserélni. De amúgy ha a komputer EGR hiábt ír, akkor sajna nem 100% hogy az a baj, hallottam már olyan esetről amikor nem az volt. Az AC relé egyébként tud úgy tönkre menni, hogy néha működik, néha nem. Szia Knight! Igazad van AGR a cucc, és köszi a választ. Remélem jó lesz, mert a hétvégén szétszedjük. Szegről-végről szakember vagyok, az eredeti szakmám karosszérialakatos,ugyhogy megnézem. Eddig is én szereltem az autóimat, és eddig sikerrel. Remélem ezt is megtudom oldani. Mégegyszer köszi. Üdv: sznuni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 EGR = Exhaust Gas Recirculation AGR = Abgasrückführung Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Sziasztok! Egyik haveromnak van egy X14XE Ecotec mocis Astrája, ami tökéletesen ment addig amíg egy motormosást el nem követtek ellene. Azóta nincs alapjárat, ha beindul nagyon egyenetlenül jár 400 - 1600 rpm pár perc múlva már 2000 - 2800 rpm és így tovább! :shock: Az ECU hibakódot nem ír, de a sárga lámpa elég gyakran bevillan. Már vittem neki egy másik alapjárati motort azzal 1 percig jó volt és utánna ugyanúgy felpörgött a motor. Mi lehet a probléma ? Udi as Astra Fx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Sziasztok! Egyik haveromnak van egy X14XE Ecotec mocis Astrája, ami tökéletesen ment addig amíg egy motormosást el nem követtek ellene. Azóta nincs alapjárat, ha beindul nagyon egyenetlenül jár 400 - 1600 rpm pár perc múlva már 2000 - 2800 rpm és így tovább! :shock: Az ECU hibakódot nem ír, de a sárga lámpa elég gyakran bevillan. Már vittem neki egy másik alapjárati motort azzal 1 percig jó volt és utánna ugyanúgy felpörgött a motor. Mi lehet a probléma ? Udi as Astra Fx Mikor tették ellene ezt a merényletet? Ki kellene hagyni száradni..könnyen lehet, hogy beázott vmi lehet, hogy épp a gyertyák környékén történt vmi a trafó hídnál...ilyenkor nem az alapjárati moci döglig meg tudtommal..de majd jön uhuhu és kiokosít minket pontosabb infókkal..egyébként ezeknél a mociknál kimondottan nem ajánlják a motortér mosását tudtommal! :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Én sem mostam még direktbe, mondjuk nem is koszos. Amikor a kerékjáratokat mosom ott ugyanúgy bemegy a víz, ahogy a retek is és elég szépen le is mossa amit kell.... Szerintem a gyertyákhoz nem nagyon folyhat be víz: ott a szelepfedél takaró is, na meg a kupakok is védik... meg akkor szerintem nem ez lenne a baj A generátort viszont megtámadhatja a mosószer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Valszeg fals levegőt kap valahol, lehet hogy a gőzborotva kilyukasztott vagy kihúzott a helyéről egy vákuumcsövet. Én azokat nézném át először is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Hali Van egy kérdésem. De csak egy. :) C20XE-nél hol találom az IAT (Intake Air Temperature) szenzort? 92-es autónál. (Remélem nem a légtömegmérővel van egybeépítve) :wink: Válaszokat köszönöm :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Szerintem ottan nincsen. :) Vagy légtömegmérő, vagy hőmérő+MAP szenzor tudtommal. De lehet hogy nem így van, nem 100% Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Ha légtömeg mérő akkor :) az nem jó........... Akkor még kutakodom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjoc Elküldve Január28, 2005 Megoszt Elküldve Január28, 2005 Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy nem akar visszaesni a motorfordulatszám /2000-ren pörög/, de ha megállok az autóval egy pár másodpercre bemelegedés után, akkor beáll normálisra, és utánna semmi baj vele. Ez egy X14NZ motor. Figyelem már vagy fél éve a dolgot, úgyhogy a hideghez nincs köze. Kérdeztem már a szerelőt, akihez szoktam menni ha bajom van erről, de azt mondta, hogy az úgy jó, akkor kell neki visszaesni ha megállok. :roll: Mi a véleményetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január29, 2005 Megoszt Elküldve Január29, 2005 Mikor tették ellene ezt a merényletet? Ki kellene hagyni száradni..könnyen lehet, hogy beázott vmi lehet, hogy épp a gyertyák környékén történt vmi a trafó hídnál...ilyenkor nem az alapjárati moci döglig meg tudtommal..de majd jön uhuhu és kiokosít minket pontosabb infókkal..egyébként ezeknél a mociknál kimondottan nem ajánlják a motortér mosását tudtommal! :? Sziasztok! Kedden volt a "merénylet" :) . Köszi a gyors infókat, megnéztük a vákumcsövek rendben voltak. Minden kábelt megnéztünk a fojtószelep poti kábelkötege volt beázva, kiszárítottuk és minden helyrejött. Mégegyszer köszi!!! Udi as Astra Fx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Január29, 2005 Megoszt Elküldve Január29, 2005 Sziasztok! Kedden volt a "merénylet" :) . Köszi a gyors infókat, megnéztük a vákumcsövek rendben voltak. Minden kábelt megnéztünk a fojtószelep poti kábelkötege volt beázva, kiszárítottuk és minden helyrejött. Mégegyszer köszi!!! Udi as Astra Fx Ugye-ugye..ne mindíg a legbonyolúltabb dolgokra tessék gondolni :wink: Szívesen! 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Valaki tud nekem abba seíteni hol találok valami leirást 1.7td (isuzu) (x17dt) Motorhoz, Ami érdekel mekkora turbo nyomás gyárilag mert szerintem 7 év után illene utánna állítan! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Valaki tud nekem abba seíteni hol találok valami leirást 1.7td (isuzu) (x17dt) Motorhoz, Ami érdekel mekkora turbo nyomás gyárilag mert szerintem 7 év után illene utánna állítan! Köszi Mintha itt--> lett volna már erről szó : http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=29...r=asc&start=555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Opel Vectra 2000 16v 4x4 1990-es komplett bontásra egyben eladó osztrák papírokkal Motorja c20xe Váltó F20 Hibátlan osztómű Complett vectra 2000 lcd jeladókkal 4x el ablak board comp Ami hiányzik a teljes kipuff rendszer az első lökös és a vízhűtő a többi minden megvan. Irányára 160 e ft Hmm ... ezt inkább az eladó gépjárművekbe kellett volna ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Egy új Opel Astra Caravan F tulajdonos vagyok (c14nz - 1.4 benzin, 8 szelep). A motor kb. 200 e. km.-t ment. Mikor megvettem alapjáraton hallatszott egy enyhe kopogás (olyan mint amikor a dizel megindul). Ha idegen levegőt kapott (pl. lehúztam a belső levegőkeringtető csövecskéjét) a kopogás nem hallatszott. Az elöző tulaj megnézette a szelepeket meg a főtengelycsapágyakat, de nem volt probléma. Azt mondja, hogy a hajtókarcsapszeg (az egyik dugattyú alatt) kopoghat. Természetesen vétel után megcsináltam a szükségeseket (olajcsere - Durablend, vezérműszíj) és meglepetés.... :) sokkal jobban kopog, már nem csak alapjáraton hallatszik, hanem alacsonyabb fordulaton is. És ha fals levegőt kap még ugy is hallatszik. A szerelőm szerint mehetek nyugodtan, egy jo darabig még elmegy. Nem szivesen szedném szét a motort, mert nagyon jól megy, olajat nem eszik, nem folyik, keveset fogyaszt, csak zavar a kopogás. Légysz. segítsetek, mitévő legyek? :?: Segítsetek nekem légysz.! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Nem lehet,hogy hidrótőkés a motor?! Melegen is hallható a kopogás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január30, 2005 Megoszt Elküldve Január30, 2005 Hali Van egy kérdésem. De csak egy. :) C20XE-nél hol találom az IAT (Intake Air Temperature) szenzort? 92-es autónál. (Remélem nem a légtömegmérővel van egybeépítve) :wink: Válaszokat köszönöm :D Asszem azóta már rájöttél, de ha mégse és jól tudom, nekem(96os) a légtömeg elött van a "gumi"csöben egy cucli.. az a bejövö levegö hömérséklet érzékelöje. Már ha ezt jelenti a IAT ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január31, 2005 Megoszt Elküldve Január31, 2005 Nem lehet,hogy hidrótőkés a motor?! Melegen is hallható a kopogás? Sőt, hidegen nem lehet hallani, inkább melegen. Olyan jó pedig a motor. Kompresszió is volt mérve, azt mondták közepes, tehát dugattyugyűrük sem lehetnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts