Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

igen egészen biztos csak a csúcs van benne... Szinte havonta ki kell szednem a csúcsokat, mert vastagon áll rajta a koksz. Persze az is közrejátszik, hogy étolajat kap a kicsike de szerintem emiatt nem kéne ennyire kokszolódnia a csúcsnak. Kipróbálom majd tűzkarikával is hátha megoldódik a probléma

Az étolajhoz illik hozzáállítani az előtöltést, hogy minél tökéletesebb legyen az égés.

Megosztás:

magyarán nagyobb előtöltést állítsak?

Tisztán mész vele, vagy felesbe?

Ha kevered és a gázolaj a több, akkor hagynám, ha pedig az étolaj a több, akkor állítanék rajta.

Egy bizonyos mértékig a fokozott lerakódás valóban az étolaj miatti alacsonyabb cetánszámnak ez egyik következménye. Lehet rajta csökkenteni, ha sikerül eltalálni az optimális előtöltést hozzá. Ez főleg tiszta étolaj üzemnél fontos. Azért mondom hogy ha sikerül eltalálni, mert ehhez nincsenek adatok, ki kell tapasztalni. Sajnos a magas gyulladási késedelemmel nem sok mindent lehet kezdeni, mert alacsonyabb a gyulladási hajlam.

De ez már inkább a dízel topikba való.

Megosztás:

Ha 3 km alatt egy C16Nz főzi a vizet, mi lehet a baja? (én hengerfejesnek gondolom)

nem kapcsol be a venti sem, de ez mellékes, direktbe kötve megy.

Igen esélyes.

(Termosztát nyit?)

Megosztás:

Gyertyahézagnak mennyinek kell lennie 2pólusúnál? Korábban mintha 0.8-at olvastam volna, de arra valki írta hogy csak az egypólusú. Az új 2pólusú 1mm körül van és azt mondták opel szervízben, hogy nem szokták ezt állítgatni.

Most akkor hegyjam 1mm-en vagy állítsam összébb 0.8-ra? Esetleg más értékre?

Esetleg ha időnként etanolozok ahhoz érdemes-e más gyrtyahézagot állítani (LPG-re szoktak más hézagot és más hőértékűt ajánlani)

Megosztás:

Gyertyahézagnak mennyinek kell lennie 2pólusúnál? Korábban mintha 0.8-at olvastam volna, de arra valki írta hogy csak az egypólusú. Az új 2pólusú 1mm körül van és azt mondták opel szervízben, hogy nem szokták ezt állítgatni.

Esetleg ha időnként etanolozok ahhoz érdemes-e más gyrtyahézagot állítani (LPG-re szoktak más hézagot és más hőértékűt ajánlani)

Jaja.

Úgy emlékszem, hogy a kétpólusúaknál sem egységes, típusfüggő, Bosch és GM-nél 1 mm, de pl. NGK-nál már kisebb. Asszem a Berunál is 1mm.

Megosztás:

Én 2009 óta etanolozok, de nem kellett gyertyahézaggal variálni! B)

Megosztás:

Na ne mán... most már akkor kiben bízzak B)

Most van 56ekm a vezérlésemben. Gondoltam 1-2 ezerrel túlhúzom a 60ezret és ráérek ősszel cserélni, de a kisördög a fejemben azt mondta azért nézzünk rá. Hát negyon meglepődtem, mert elkezdte enni a szíj szélét valami, valoszínű valami már megadta magát és nem fut egyenesen a szíj.

2007-ben kapott gyári eredeti (hologrammos matriva stb és nem alacsony ár) szettet vízpumpával. Mindezt egy ajánlott opel szakszervíz (nem opel kereskedés szervize csak szakszervíz) tette bele.

DSC00742_.JPG

DSC00743_.JPG

Ezek szerint a gyári alkatrész és az opel célszerszámokkal jól felszerelt szervíz sem garancia semmire. Félek hogy ez a 60 ezret sem bírná ki így most gyorsan jövő héten csere. Csak ezek után a dilemma mit és hol tetessek bele.

(A nyaralásra szánt pénz pedig most beépül a kocsiba :D )

Megosztás:

Tisztán mész vele, vagy felesbe?

Ha kevered és a gázolaj a több, akkor hagynám, ha pedig az étolaj a több, akkor állítanék rajta.

Egy bizonyos mértékig a fokozott lerakódás valóban az étolaj miatti alacsonyabb cetánszámnak ez egyik következménye. Lehet rajta csökkenteni, ha sikerül eltalálni az optimális előtöltést hozzá. Ez főleg tiszta étolaj üzemnél fontos. Azért mondom hogy ha sikerül eltalálni, mert ehhez nincsenek adatok, ki kell tapasztalni. Sajnos a magas gyulladási késedelemmel nem sok mindent lehet kezdeni, mert alacsonyabb a gyulladási hajlam.

De ez már inkább a dízel topikba való.

Csak télen keverek hozzá gázolajat akkor felesbe járok amúgy ilyenkor meg tisztán. Akkor a jól értem nagyobb előtöltést kell neki mivel később gyullad be és legyen ideje elégni?

Jelenleg az előtöltésem csak fülre van beállítva, most elég "puhán" nagyon nem mertem nagyobb előtöltést állítani eddig mivel attól féltem, hogy "keményebben" jár az károsítja a csapágyakat.

Próbálkoztam már úgy is, hogy 10%-ban bioetanolt kevertem étolajhoz gondoltam én, hogy ez majd megoldja a problémát, de sajnos ugyan úgy kokszolódik mint azelőtt.

amúgy nagyon köszi a hozzászólást!

Megosztás:

Egészen biztos, hogy nincs benne? Mert sokszor előfordul, hogy ott van, de belegyógyul a hf-be és jól bekormolódik (nehéz észrevenni). Többek között ezért is érdemes cserélni mindig.

ma kiszedtem a porlasztócsúcsot és elvittem egy adagolóshoz, hogy ugyan mondja már meg nekem, hogy ehhez a csúcshoz létezik-e tűzkarika vagy sem. egyből mondta, hogy csak réz tömítőgyűrű kell rá más nem ezeknek nincs tűzkarikájuk, hanem egy hővédő akármi van benne a csúcsban.....

ezek után nem értem, hogy a szerelési útmutató miért mutatja, hogy van benne? Meg itt a fórumon is vagy csak nekem van ilyen típusú motorom amibe nem kell ilyesmi vagy az egyetlen vagyok aki nem tesz bele pedig kéne...

Megosztás:

Na ne mán... most már akkor kiben bízzak B)

Most van 56ekm a vezérlésemben. Gondoltam 1-2 ezerrel túlhúzom a 60ezret és ráérek ősszel cserélni, de a kisördög a fejemben azt mondta azért nézzünk rá. Hát negyon meglepődtem, mert elkezdte enni a szíj szélét valami, valoszínű valami már megadta magát és nem fut egyenesen a szíj.

2007-ben kapott gyári eredeti (hologrammos matriva stb és nem alacsony ár) szettet vízpumpával. Mindezt egy ajánlott opel szakszervíz (nem opel kereskedés szervize csak szakszervíz) tette bele.

https://lh6.googleusercontent.com/_0VmPQ85-...0/DSC00742_.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/_0VmPQ85-...0/DSC00743_.JPG

Ezek szerint a gyári alkatrész és az opel célszerszámokkal jól felszerelt szervíz sem garancia semmire. Félek hogy ez a 60 ezret sem bírná ki így most gyorsan jövő héten csere. Csak ezek után a dilemma mit és hol tetessek bele.

(A nyaralásra szánt pénz pedig most beépül a kocsiba :D )

Én ezt azért nem találom annyira kritikusnak ezt a vezérlő szíjat, hogy 4 ezret ne bírna ki biztonságosan. Csak a széle van kicsipkésedve, lehet, hogy valamihez súrlódott, vagy szereléskor erőltették meg azon a helyen.

Én különben Gates szíjat használok és eddig mindig probléma mentesen dolgozott 60 ezerig. Cserénél én veszem meg a szíjat és a szerelőm bütyköli bele.

Megosztás:

Én ezt azért nem találom annyira kritikusnak ezt a vezérlő szíjat, hogy 4 ezret ne bírna ki biztonságosan. Csak a széle van kicsipkésedve, lehet, hogy valamihez súrlódott, vagy szereléskor erőltették meg azon a helyen.

Én különben Gates szíjat használok és eddig mindig probléma mentesen dolgozott 60 ezerig. Cserénél én veszem meg a szíjat és a szerelőm bütyköli bele.

Enyémben már 46 ezer kilométer van, de most a felújításkor a vezérlést nem cseréltük. Néztem a szíjat és patika állapotú. Continental. B)

Megosztás:

Mikor megvettem és cseréltettem iszonyúan lógtak a terelőgörgő csapágyak, de a szíjnak semmi vaja sem volt. A legutóbbi cserénél a vízpompa csapágya zajoskodott és lógott is,de a szíjnak akkor sem volt baja. nem tudom most mi nem lehet jó, hogy így elkezdte enni a szélét.

Persze ránézésre nem vészes, de jól látszik hogy valamiért le akar táncolni a fogazott kerekekről, csak az egyik kerék amin perem van (talána vízpumpán) az tartja még egyenesben. Így azért nem indulnék neki a nyárnak, nyaralásnak stb. Szóval viszem cserére.

Conti szíj? Hát lehet... Majd megkérdezem a szerelőnél mit és mennyiért tudnak beszerezni.

Megosztás:

Vezérlés cserére hova érdemes vinem Bp? Előzőleg a bécsi úton a shel kút mögötti opel szakszervízbe vittem, de most látom a csergoe-nek is van a 13.kerületben szakszervíze.

Szakszervízhez azért ragaszkodnék, mert láttam hogy mennyit jelent ha célszerszámokkal dolgoznak és micsoda szenvedés ha célszerszám nélkül csinálják mint legelső alkalommal.

Megosztás:

Mikor megvettem és cseréltettem iszonyúan lógtak a terelőgörgő csapágyak, de a szíjnak semmi vaja sem volt. A legutóbbi cserénél a vízpompa csapágya zajoskodott és lógott is,de a szíjnak akkor sem volt baja. nem tudom most mi nem lehet jó, hogy így elkezdte enni a szélét.

Persze ránézésre nem vészes, de jól látszik hogy valamiért le akar táncolni a fogazott kerekekről, csak az egyik kerék amin perem van (talána vízpumpán) az tartja még egyenesben. Így azért nem indulnék neki a nyárnak, nyaralásnak stb. Szóval viszem cserére.

Conti szíj? Hát lehet... Majd megkérdezem a szerelőnél mit és mennyiért tudnak beszerezni.

Ne spórolj a szíj árán, nem éri meg!!!

Megosztás:

...

Én Bosch szíjat használok az enyémen. Csak ajánlani tudom, mint a Conti.-t vagy Gates-t.

Megosztás:

Kérdés:

haver 14se-jében ezt találtam (olyan mint egy gumiszelep B) )http://s11.images.www.tvn.hu/2011/04/24/14/10/www.tvn.hu_e0c26d6258d2c9c8a174eaefdd114790.jpg

Az injektor átvezetőkön van!

Itt talán jobban látszik:

kép 1

kép 2

Ez gyári cucc? :D Én nem hinném, de szerinte az! :)

Benyomtam a szelepet, és benzin jött ki belőle.

Mi ez, és szerintetek mi célt szolgál?

Azon lenni kellene egy sapinak. Benzinnyomás méréshez csatlakozó.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.