Davee Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Sziasztok! Visszaolvastam majdnem az összes oldalt... több kérdésem is lenne :D 1. Volt róla szó, hogy az x14nz motornál le kell e venni a vezérlést termosztát cserénél vagy nem? Mindenképp le kell? 2. x14nz 8 szelep, központi injektort valóban le lehet cserélni hengerenkéntire? Ha igen hogyan? 3. egyszerűen nem találok 3 éve ehhez a motorhoz 4 leömlőt, pedig tudom, hogy van, ötlet? 4. vettem műbizonylatos paragi hátsó dobot, szép meg minden, de egy kicsit lyukas gyárinak komolyabb hangja van.... Ezzel mit lehet kezdeni? Most hirtelen ennyi, és bocsi a sok kérdésért!!! Kérlek aki tud válaszoljon, akár itt, akár : s.attila@t-online.hu , vagy adom a számom priviben. Le kell venni igen, a vezérlés alatt van a termosztát. Injektort csak úgy önmagában nem lehet lecserélni, csak úgy ha hengerfejet cserélsz egy SE motoréra, illetve hozzá a tyúkbél és az ECU is kell. De akkor sem lesz meg a 82le teljesen mert a dugók nem olyanok mint az SE-n így mások a kompresszióviszonyok. Leömlőhöz nem tudok hozzászólni, kutakodni kell bontókban, neten, itt-ott. Paragi dobbal kapcsolatban, nekem egy 80mm-es van fent a B Corsa-mon. Nem lesz soha repedt fazék hangja azt ne is várd, direkt nem. Egyébként legalább 4-5x hosszabb távon ki kell használni, hogy megfelelően bemelegedjen és behangolódjon, ha rövid távokon pöfögsz vele persze, hogy nem lesz soha hangja. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Sziasztok! Visszaolvastam majdnem az összes oldalt... több kérdésem is lenne :D 1. Volt róla szó, hogy az x14nz motornál le kell e venni a vezérlést termosztát cserénél vagy nem? Mindenképp le kell? 2. x14nz 8 szelep, központi injektort valóban le lehet cserélni hengerenkéntire? Ha igen hogyan? 3. egyszerűen nem találok 3 éve ehhez a motorhoz 4 leömlőt, pedig tudom, hogy van, ötlet? 4. vettem műbizonylatos paragi hátsó dobot, szép meg minden, de egy kicsit lyukas gyárinak komolyabb hangja van.... Ezzel mit lehet kezdeni? Most hirtelen ennyi, és bocsi a sok kérdésért!!! Kérlek aki tud válaszoljon, akár itt, akár : s.attila@t-online.hu , vagy adom a számom priviben. 1. igen 2. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=59&p=117146 3. c20xe-ét átalakítani 4. lecserélni másikra ;) :lipssealed: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atchen Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Le kell venni igen, a vezérlés alatt van a termosztát. Injektort csak úgy önmagában nem lehet lecserélni, csak úgy ha hengerfejet cserélsz egy SE motoréra, illetve hozzá a tyúkbél és az ECU is kell. De akkor sem lesz meg a 82le teljesen mert a dugók nem olyanok mint az SE-n így mások a kompresszióviszonyok. Leömlőhöz nem tudok hozzászólni, kutakodni kell bontókban, neten, itt-ott. Paragi dobbal kapcsolatban, nekem egy 80mm-es van fent a B Corsa-mon. Nem lesz soha repedt fazék hangja azt ne is várd, direkt nem. Egyébként legalább 4-5x hosszabb távon ki kell használni, hogy megfelelően bemelegedjen és behangolódjon, ha rövid távokon pöfögsz vele persze, hogy nem lesz soha hangja. Köszi az infókat! Nem lettem sokkal jobb kedvű, de ez van... Nem is akarok repedt fazék hangot, de a mostani az több mint szolid... Majd lesz valahogy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Én meg halkat akarok, gyárit, kipuffból:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Bibibíííí én tudok kisblokkon termosztátot cserélni vezérlés bontás nélkül is. :P (nem, nincs átalakítva, MÉG) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Bibibíííí én tudok kisblokkon termosztátot cserélni vezérlés bontás nélkül is. :P (nem, nincs átalakítva, MÉG) Konkrétan a vezérlést én sem bontom csak leveszem a szíjtárcsát oldalra... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 A pirossal jelölt műanyag mi? Csak mert nekem nincs, és az enyém is X16SZR Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Konkrétan a vezérlést én sem bontom csak leveszem a szíjtárcsát oldalra... Én még asse' :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 A pirossal jelölt műanyag mi? Csak mert nekem nincs, és az enyém is X16SZR Az csak valami takaróelem. Így próbálták meg modernítani a motort 2000 körül. :D A tiéden azért nincs, mert korábbi évjárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Fényképpel és videóval kéretik illusztrálni a műveletsort :D Bibibíííí én tudok kisblokkon termosztátot cserélni vezérlés bontás nélkül is. :P (nem, nincs átalakítva, MÉG) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 A pirossal jelölt műanyag mi? Csak mert nekem nincs, és az enyém is X16SZR Az csak valami takaróelem. Így próbálták meg modernítani a motort 2000 körül. :D A tiéden azért nincs, mert korábbi évjárat. Az a rezonátor nevű cucc, elég fontos elem a gázlengéseket optimalizálja. A régebbi szériáknál a levegőszűrő alatt volt/van a kerékjáratban. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Az a rezonátor nevű cucc, elég fontos elem a gázlengéseket optimalizálja. A régebbi szériáknál a levegőszűrő alatt volt/van a kerékjáratban. ;) aham, sosem értettem, miért kellet a szívóházat a kerékjárat alatt "kibőviteni" Link to comment Megosztás: More sharing options...
petiww Elküldve Október9, 2013 Megoszt Elküldve Október9, 2013 Fene tudja, szerintem inkább ki lesz véve a felső vastag lemez alól a gumibak, és egy távtartóval fixre lesz húzva. Legalábbis eddig erre a megoldásra jutottam, mert hogy ilyen szilentes tartóbakra nem költök az egyszer biztos... Kemény műanyag alsó bakkal kettővel biztosabb tartást adtak volna annak a szerencsétlen generátornak, lehet ilyen lesz bele esztergálva. De legalább már tudom hogy a gyárban nem túl okos mérnökök ültek, és hogy a felfogatás nem lett átvariálva. Köszi a segítséget mindenkitől! Szakítottam időt magamtól, és esztergáltam PA-6-os anyagból perselyt a gumi kaksi helyére: https://www.dropbox.com/s/t4q4xjcnromimib/Gener%C3%A1tor%20persely.JPG Kiderült hogy a tartókonzol ami a blokkra van csavarozva sem áll túl jó pozícióban, picit faragtam az egyik furatán, így most be lehet állítani pici szögtartományban hogy merre és hogyan álljon a generátor. De ami fura hogy mintha egy síkban sem lenne a két ékszíjtárcsa o.O Most stabilan áll mint a forint, meglehet feszíteni anélkül hogy kb 5 fokot elforogna az alsó rögzítési pontjánál :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atchen Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Fényképpel és videóval kéretik illusztrálni a műveletsort :D Ez nagyon jó ötlet, én is nagyon kiváncsi vagyok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Fénykp az nem sokat segítene, talán egy videó. De sajnos mostanában egyikben se kell termosztátot cseréljek, már mindben megvolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 A pirossal jelölt műanyag mi? Csak mert nekem nincs, és az enyém is X16SZR Takaróműanyag :D Amúgy nekem meg ilyen vauxhall felepszedél kéne, de nem találok ebayon sem, mármint olyat aki ide is postázna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Takaróműanyag :D Amúgy nekem meg ilyen vauxhall felepszedél kéne, de nem találok ebayon sem, mármint olyat aki ide is postázna. Csak szólok, hogy szóljál Dávidnak, hogy szóljon Andrisnak és cseréltek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Csak szólok, hogy szóljál Dávidnak, hogy szóljon Andrisnak és cseréltek. :D őőőőő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 + Link to comment Megosztás: More sharing options...
csjanos46 Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Üdv! Györieket ill.Györkörnyékieket kérdem hol van Györben vagy közelében bontó ahol Astra F-hez nagyobb mennyiségben van alkatrész . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Sziasztok! Elnézést a zaklatásért, de kérdésem lenne a szakikhoz... :) Opel Astra F X14NZ 2002 (Classic) tulaj vagyok, és a következő jelenségeket tapasztaltam: csattogó hang, különösen "hidegen". Hosszabb út után csendesül indításkor kékes füst. Kérdésem, hogy jól gondolom, hogy a hidrotőke, valamint a szelepszár-szimeringek lesznek oda? 10-15 ezer kilóméteren 5-6 dl olajat kell rátölteni. Ez sok? Hogyan oldható meg ezek cseréje? Jól hallottam, hogy nem kell megbontani a hengerfejet hozzá? Mit érdemes esetleg még cserélni? 245 ezer körül van a motorban... Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Sziasztok! Elnézést a zaklatásért, de kérdésem lenne a szakikhoz... :) Opel Astra F X14NZ 2002 (Classic) tulaj vagyok, és a következő jelenségeket tapasztaltam:csattogó hang, különösen "hidegen". Hosszabb út után csendesülindításkor kékes füst. Kérdésem, hogy jól gondolom, hogy a hidrotőke, valamint a szelepszár-szimeringek lesznek oda? 10-15 ezer kilóméteren 5-6 dl olajat kell rátölteni. Ez sok? Hogyan oldható meg ezek cseréje? Jól hallottam, hogy nem kell megbontani a hengerfejet hozzá? Mit érdemes esetleg még cserélni? 245 ezer körül van a motorban... Köszönöm! 10ezrenként olajat cserélni kéne, nem rátölteni. :rolleyes: Egyébként nem sok. A csattogást a tőkék csinálják, de sz.r olajoktól, meg a castroltól is tudja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Üdv! Györieket ill.Györkörnyékieket kérdem hol van Györben vagy közelében bontó ahol Astra F-hez nagyobb mennyiségben van alkatrész . Gyarmaton van kettő is. Sziasztok! Elnézést a zaklatásért, de kérdésem lenne a szakikhoz... :) Opel Astra F X14NZ 2002 (Classic) tulaj vagyok, és a következő jelenségeket tapasztaltam: csattogó hang, különösen "hidegen". Hosszabb út után csendesül indításkor kékes füst. Kérdésem, hogy jól gondolom, hogy a hidrotőke, valamint a szelepszár-szimeringek lesznek oda? 10-15 ezer kilóméteren 5-6 dl olajat kell rátölteni. Ez sok? Hogyan oldható meg ezek cseréje? Jól hallottam, hogy nem kell megbontani a hengerfejet hozzá? Mit érdemes esetleg még cserélni? 245 ezer körül van a motorban... Köszönöm! A hidrotőke cserélhető csak a szelepfedél leszedésével a szelepszár szimering szerintem nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi (Astra) Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 10ezrenként olajat cserélni kéne, nem rátölteni. :rolleyes: Egyébként nem sok. A csattogást a tőkék csinálják, de sz.r olajoktól, meg a castroltól is tudja. 10-12 (inkább 12) szoktam cserélni, és nem Castrol-ra... Mostanában Motul-t rakok bele, de más fajtától is csattog... Sose volt benne No Name szar olaj, mindig márkás, normális minőségű olaj ment bele, és 10-12 ezrenként cserélve volt (új korától a családban van, így ismerem a múltját). Érdemes tőkét cserélni? Okozhat problémát? Füst indításkor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október10, 2013 Megoszt Elküldve Október10, 2013 Takaróműanyag :D Amúgy nekem meg ilyen vauxhall felepszedél kéne, de nem találok ebayon sem, mármint olyat aki ide is postázna. Mindig meg kell kérdezni tőlük, hogy: Kannst du den/die/das ...... (akármit) auch nach Ungarn versenden? Was kostet es? Több olyan is hajlandó volt ide postázni, aki eredetileg csak azt írta be, hogy Versand nach Deutschland. Meg kell próbálni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts