zotya975 Elküldve Július8, 2013 Megoszt Elküldve Július8, 2013 Felvettem a viselkedését videóra. Hirtelen gázadásra "cuppan" egy nagyot, mint amikor egy kólát, vagy befőttet nyitnék fel. Lassan húzva rendesen felpörög. Pillangó szelep aránylag tiszta. (csak a linket akartam betenni) Hibakód nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzoley Elküldve Július8, 2013 Megoszt Elküldve Július8, 2013 Lámpa nem gyulladt, rávillogtattam, semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július8, 2013 Megoszt Elküldve Július8, 2013 Jó füled van ha így el tudod különíteni honnan jön a hang de igazából meg kéne mutatni olyannak aki kicsit is ért hozzá, mert így távgyógyítva csak találgatni lehet. EGR szelep? Más: az indításkor kékes füst mihez köthető a lehúzógyűrűhöz vagy a szelepszárszimeringhez? Inkább szelepszár-szimmeringhez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bzoley Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Reggel már elég nehezen jutottam el a munkahelyre. Minden elindulás rémálom. Harmadikban, ha már pörög valamennyire a motor, akkor már halad, de odalépve egy pillanatra azért elgondolkodik. Viszont egyes, kettes rémálom. Szép lassan , komótosan gyorsulgat. Mögöttem meg gondolom anyáznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Reggel már elég nehezen jutottam el a munkahelyre. Minden elindulás rémálom. Harmadikban, ha már pörög valamennyire a motor, akkor már halad, de odalépve egy pillanatra azért elgondolkodik. Viszont egyes, kettes rémálom. Szép lassan , komótosan gyorsulgat. Mögöttem meg gondolom anyáznak. Kísértetiesen hasonlít a jelenség az én c14nz előgyújtás problémájára, mivel ez nem rotoros, így lehet a gyújtótekerccsel van a gond vagy ecu. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Inkább szelepszár-szimmeringhez. Ez jó hír kösz, csak hogy a közeljövőben se unjam magam. :D Kísértetiesen hasonlít a jelenség az én c14nz előgyújtás problémájára, mivel ez nem rotoros, így lehet a gyújtótekerccsel van a gond vagy ecu. De lehet akár tiszta mechanikai probléma is összeszakadt kipufogó belső vagy katalizátor. Le kell kötni a csövet a leömlőről aztán ha nincs a késlekedés nagy gázra akkor ott a baj. Nemrég járt így egy fórumozó. A gyujtás dolgot alkatrész csereberével ki lehetne szűrni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Valaki szedett már le kartert SE motorról úgy, hogy nem vette le az ipszilont? A 4ből így is két csavar bele van törve a torokba, nem annyira nagyon szeretném levenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Valaki szedett már le kartert SE motorról úgy, hogy nem vette le az ipszilont? A 4ből így is két csavar bele van törve a torokba, nem annyira nagyon szeretném levenni. A kipufcső zavar? Legalábis NZ-n csak az van útban azt meg le lehet szedni a leömlőről két csavar fogja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Az. De mondom, se motor. Annál meg dupla cső van, és a 4ből két csavar így is bele van szakadva. Ráadásul a drága jó kipufogós összehegesztette a katalizátorral. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Az. De mondom, se motor. Annál meg dupla cső van, és a 4ből két csavar így is bele van szakadva. Ráadásul a drága jó kipufogós összehegesztette a katalizátorral. Nem is a leszedéssel van gond hanem amikor visszajátszod a cső fölé akkor copós hogy tartod is meg a csavarokat is bejátszani, jó ha van akna meg egy segítő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Purpika Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Sziasztok!! Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos 3-4 szerelőnél jártam már és nem tudják mi lehet a baja a kocsinak vagy rossz helyre mentem volna? :D A szitu a következő: Beindítom rögtön világít a check engine és össze-vissza jár az alapjárat a kipufugó felől is érdekes hangok jönnek,de ez az egész csak addig amig egy helyben állok ha elindulok elalszik a lámpa és minden rendben majd ha megállok megint kivillan éééés a legjobb a történetben h ha leállítom egy pillanatra visszaindul. Erre a szerelők azt mondták h ilyet még nem is hallottak..Segítsééég! Valaki?? Előre is köszönöm,Anita Link to comment Megosztás: More sharing options...
wegapower Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Sziasztok!! Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos 3-4 szerelőnél jártam már és nem tudják mi lehet a baja a kocsinak vagy rossz helyre mentem volna? :D A szitu a következő: Beindítom rögtön világít a check engine és össze-vissza jár az alapjárat a kipufugó felől is érdekes hangok jönnek,de ez az egész csak addig amig egy helyben állok ha elindulok elalszik a lámpa és minden rendben majd ha megállok megint kivillan éééés a legjobb a történetben h ha leállítom egy pillanatra visszaindul. Erre a szerelők azt mondták h ilyet még nem is hallottak..Segítsééég! Valaki?? Előre is köszönöm,Anita milyen motor van benne? valószínű felakadt az egr szelep azt kell kitakarítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 milyen motor van benne? valószínű felakadt az egr szelep azt kell kitakarítani. Az EGR hibajelzése, elvileg csak leállítás után törlődik nem? Legalábbis nekem eddig az összes EGR-döglött gép tartotta is a csekkendzsínt, leállításig, menet közben nem aludt el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Sziasztok!! Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos 3-4 szerelőnél jártam már és nem tudják mi lehet a baja a kocsinak vagy rossz helyre mentem volna? :D A szitu a következő: Beindítom rögtön világít a check engine és össze-vissza jár az alapjárat a kipufugó felől is érdekes hangok jönnek,de ez az egész csak addig amig egy helyben állok ha elindulok elalszik a lámpa és minden rendben majd ha megállok megint kivillan éééés a legjobb a történetben h ha leállítom egy pillanatra visszaindul. Erre a szerelők azt mondták h ilyet még nem is hallottak..Segítsééég! Valaki?? Előre is köszönöm,Anita Először is azt kéne tudni, milyen hiba miatt világít a lámpa, hibakódot olvastál már ki? Meg persze egy motorkód. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Purpika Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 milyen motor van benne? valószínű felakadt az egr szelep azt kell kitakarítani. C14NZ úgy tudom abban nincs még...:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 C14NZ úgy tudom abban nincs még... :( Néhányban F Astra esetén van, de vákuumos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Purpika Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Először is azt kéne tudni, milyen hiba miatt világít a lámpa, hibakódot olvastál már ki? Meg persze egy motorkód. Ismerősömnél van most ő viszi megnézetni ide-oda, de eddig semmi eredmény. Állitólag hibakód nincs. Úgy tudom kicserélték a hőfok jeladót, mert ezt a tippet adta vki,meg szét szedtek mindent amit lehetett és kitakarították. Erre a reakció,h most kevésbé melegszik mint eddig, javult a fogyasztás ( különben elég sokat is eszik) valamint ritkult a jelenség, de azért megmaradt. Most kb 20ból egyszer indul vissza és nem mindig világít a check...Mindenki vakarja a fejét...:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Néhányban F Astra esetén van, de vákuumos. Tényleg? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Tényleg? :huh: Ja, a C16NZ-ben (meg a C18NZ-ben is, ha jól tudom). Szerintem érdemes lenne egy másik ECU-t belepróbálni abba a kocsiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 Ja, a C16NZ-ben (meg a C18NZ-ben is, ha jól tudom). Szerintem érdemes lenne egy másik ECU-t belepróbálni abba a kocsiba. Azt tudom csak c14nz-ről van szó azért csodálkoztam.... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 Hegesztettem tegnap a bódén igy levettem az akkusarukat. Most beindítás után 1400-an pörgött és nem akart visszaesni az alapjárati fordulatszámra. Hibalámpa nem volt de azért villogtattam, a 22-es hibakódott dobta. Beindítottam diag üzemmódban ekkor állt csak vissza 900-ra most úgy néz ki jó. Ööö azt, hogy is kell? :rolleyes: Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 Ööö azt, hogy is kell? :rolleyes: Előre is köszi! A diag csatiba a villogtató lábakat összezárva indítod el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 A diag csatiba a villogtató lábakat összezárva indítod el. Áhhááá! "Tudtam, csak nem sejtettem!" Köszi! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Purpika Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 Gyerekek! Gyertya csere, lambda szonda csere és check engine nem világít! :) Azóta ( kopp-kopp-kopp) nem is indult vissza,de még figyeljük. Visszont még mindig durrog és néha nehezebben indul...De haladás :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július11, 2013 Megoszt Elküldve Július11, 2013 Nagyon hosszú (1.5-2 perces) motorfékezés után mire dobhat csekkendzsinnnt a c16se? (nem tudtam kivillogtatni, addigra már túl voltam a 20 indításon) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts