Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok. Nem tudtok valami okosságot mondani azzal kapcs, hogy...opel astra g -ről van szó, twinport, z16xep,0300-as hibakód, trafóhíd cseréje volt és a gyertyák is cserélve lettek, arra gyanakodtak , hogy a hiba e miatt jön elő, de csere után másnappal újra jelezte a hibát és a jelenség is előjött ismét, rángat az autó, még is akkor mi baja lehet?

Megosztás:

Sziasztok. Nem tudtok valami okosságot mondani azzal kapcs, hogy...opel astra g -ről van szó, twinport, z16xep,0300-as hibakód, trafóhíd cseréje volt és a gyertyák is cserélve lettek, arra gyanakodtak , hogy a hiba e miatt jön elő, de csere után másnappal újra jelezte a hibát és a jelenség is előjött ismét, rángat az autó, még is akkor mi baja lehet?

Többszörös gyújtáskimaradás a 300-as kód, viszont okozhatja mechanikus probléma is, pl. tipushiba ezeknél a szelepszárak megszorulása. Próbáld meg szeleptisztító adalékkal megjáratni kicsit, az néha segít.

Megosztás:

Az attól függ, 94-es gyártási évig ablakosak a váltók általában onnan ha jól tudom lehet cserélni ha nincs ablak akkor motor vagy váltó kiemelés.

Akkor lehet a kuplung szerkezet közepében a lemezek törtek el.

köszönöm! 92es a verda, akkor lehet csak a kinyomócsapágyat is cserélni, nem kell szettet venni ha jól értem ugye?

egy képet tudnál mellékelni hogy honnan, merről álljak neki?

Megosztás:

köszönöm! 92es a verda, akkor lehet csak a kinyomócsapágyat is cserélni, nem kell szettet venni ha jól értem ugye?

Ha aláhasalsz ott látszik a váltón az íves ablak amit csavarok fognak. Konkrétan azt nem tudom ezen keresztül lehet-e kinyomócsapágyat cserélni, de a kuplungtárcsát és a szerekezetet azt biztos.Ezen a képen már le van szedve az ablak:

1079165-20130620-yZz0nr.jpg

• Like 1
Megosztás:

Ez nem újdonság, sajnnos tipus hiba.

fogasker_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na megmutattam ezt a szerelőmnek. Ő is azt mondta, hogy ez könnyen előfordulhat. Pár hónapja egy 1,9cdti H astrával járt így. Nehezen indult, erőtlen volt, lefulladt. Ott is az volt a baj, hogy elkopott az ék és elfordult a szíjkerék a főtengelyen. Valószínűleg akkor nálam is ez lesz, de ha már úgy is szét lesz kapva a vezérlés, akkor szíj, feszítők, meg vízpumpa is cserélve lesz, mert bő fél év múlva egyébként is esedékes lenne. Viszont egyelőre marad így, mert jelenleg nincs felesleges 50 ezrem erre a mutatványra. Köszi az infót, bízom benne, hogy megoldódik a probléma! :)

• Like 1
Megosztás:

Kinyomócsapágyat csak leszedett nyomólappal és kuplungtárcsával lehet, ehhez viszont le kell bontani a váltó oldalán lévő deknit hogy ki tudd húzni a nyelestengelyt. Lehet hogy jobban jársz ha lehúzod az egész váltót a motorról... Mondjuk mindenképpen nagy szopás, az tuti.

https://www.dropbox.com/sh/luimfrwr59v2iwb/wfijL8Azpc

• Like 1
Megosztás:

Lehet, de nem véletlenül mondják, hogy egyszerre érdemes cserélni.

Volt itt már, hogy mi kell hozzá: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=357&p=824600

Ez a kapocs: http://www.opelforum.hu/index.php?app=gallery&image=2979

A csavarhoz annyi kiegészítés még, hogy legtöbb esetben ehhez 10 v 12 szögű kulcs kell és elég jól meg van húzva, ezért csak a beleillővel érdemes próbálkozni. (jó ha van kéznél egy sokszög kulcskészlet) Van, hogy ki sem kell tekerni ezt a csavart, de olyan is, hogy fél óráig lehet kocogtatni oda-vissza a tengelyt, hogy megmozduljon.

Ha ablakos, én biztos nem nem venném le a váltót, az sokkal több meló. ;) Még a deknihez való tömítést érdemes megvenni előre.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Hengerfej csavarok meghúzásában tudtok nekem segíteni? Milyen sorrendben és erővel kell meghúzni őket?

A másik dolog: Egyik haverom mondta, hogy összeszerelés előtt kenjem be a hengerfejtömítés mindkét oldalát lakkal, hogy jobb tömítettséget tudjak elérni

Mi erről a véleményetek?

Megosztás:

Sziasztok!

Hengerfej csavarok meghúzásában tudtok nekem segíteni? Milyen sorrendben és erővel kell meghúzni őket?

A másik dolog: Egyik haverom mondta, hogy összeszerelés előtt kenjem be a hengerfejtömítés mindkét oldalát lakkal, hogy jobb tömítettséget tudjak elérni

Mi erről a véleményetek?

Általában a hengerfej tömítés csomagolásán rajtavan, de csigavonalban fokozatosan a nyomaték 25Nm, plusz 2X 90Fok. Van direkt odavaló paszta azzal kell kenni a lakkal meg pölö csónakot. :icon1:

1080097-20130621-2ncEFs.jpg

a HF-síkolása erősen ajánlott.

Megosztás:

Általában a hengerfej tömítés csomagolásán rajtavan, de csigavonalban fokozatosan a nyomaték 25Nm, plusz 2X 90Fok. Van direkt odavaló paszta azzal kell kenni a lakkal meg pölö csónakot. :icon1:

1080097-20130621-2ncEFs.jpg

a HF-síkolása erősen ajánlott.

Szerintem felesleges a paszta, ha normális tömítés van véve amiben benne van.

z6ur5jxm1b3wzjo6sgokzgqw0c65xy.jpg

A képen látszik a vörös csík, beépítés után az első járatásnál elolvad és tökéletesen szigetel, nem kell paszta. Össz-vissz 3400 ft vagy annyi sem.

Megosztás:

Szevasztok.

Multkorába alapjárati problémám volt.(1500-2200 ig ment kb... mikor hogy). A hiba jelző kigyulladt a műszerfalon. (F-es astra 94-es). Akkor addig addig basztattuk az alapjárati motort, amíg jó nem lett.. hol kintebb, hol bentebb csavartuk a menetes részt benne. Jó is ment egész mostanáig. Most jöttem autópályáról, egész úton nem volt vele semmi... lejöttem róla, és 30 perc mulva kigyulladt a hiba jelző. Az alapjárat most 800-1000 ig ugrál. De kigyulladt a lámpa. Nem tudom hogy a benzines kocsiknál fix alapjárat van, vagy van ott is egy tól, től ig határ. Gondolok arra, hogy a diesel kocsiknak ugye nagyjából fix alapjárata van.
Lehetséges hogy cserés lenne az alapjárati motor? és ha igen akkor csak is rendes gyárira ?

Megosztás:

miért nem lett volna szabad csavargatni ? ha úgy nézzük, akkor rossz volt .. úgy voltunk vele hogy attól már csak jobb lett .. de volt egy pont hogy 4000-es lett az alapjárat :D de mikor vagy teljesen be vagy teljesen ki tekertük, már nem is tudom melyik volt, akkor utána beált egy 800-1000-es fordulatszámra

Megosztás:

miért nem lett volna szabad csavargatni ? ha úgy nézzük, akkor rossz volt .. úgy voltunk vele hogy attól már csak jobb lett .. de volt egy pont hogy 4000-es lett az alapjárat :D de mikor vagy teljesen be vagy teljesen ki tekertük, már nem is tudom melyik volt, akkor utána beált egy 800-1000-es fordulatszámra

Én is ki-be tologattam anno, mert nekem sem volt jó elsőre mikor visszaraktam. De azóta semmi baja nem volt, se hibalámpa, se magasabb vagy alacsonyabb alapjárat. Érdemes lenne egyszer berakni hibakód kiolvasó üzemmódra, és gyújtásra rakni. Ekkor a két végállás közt mozgatja a kúpot, kiszedett állapotban pedig látszik hogy esetleg szorul-e vagy mi a kínja. Ha a helyén van akkor is érdemes megjáratni ezzel.

Megosztás:

Én is ki-be tologattam anno, mert nekem sem volt jó elsőre mikor visszaraktam. De azóta semmi baja nem volt, se hibalámpa, se magasabb vagy alacsonyabb alapjárat. Érdemes lenne egyszer berakni hibakód kiolvasó üzemmódra, és gyújtásra rakni. Ekkor a két végállás közt mozgatja a kúpot, kiszedett állapotban pedig látszik hogy esetleg szorul-e vagy mi a kínja. Ha a helyén van akkor is érdemes megjáratni ezzel.

Hogy érted pontosan hogy hibakód kiolvasó üzemmódba ? mert én nemrég egy gem kapoccsal olvastam ki belőle a hiba kódot miközben a gyújtás rajta volt. Amúgy érdekes, hogy most is jártam a kocsival, kb 30 km-t, ebben volt leállítás, kisebb nagyobb távok folyamatosan, és most nem világít. Normálisan jár a motor. Mondjuk amikor most kigyulladt reggel, akkor is normálisan járt, csak kigyulladt az a lámpa. Ezt nem értem én. hogy miért gyulladt ki, ha minden rendben van.

Ötletek ?

Megosztás:

Egy érdekes jelenség valószínűleg megoldódott: néha nem indult a kocsi.

Elvittük faterommal egy Opel szakihoz Győrben, mert biztos hogy találkozott már ilyen problémával, hogy nem indul a C14SE. Pár találgatás után megkérdezte hogy hol szoktunk tankolni. Egy kis kúton Ménfőcsanakon... Mondta akkor az a baj, mert amit adnak benzin azért olcsóbb mert pár dolog/adalék hiányzik belőle, és lehet hogy letapadnak az injektorok. Azóta megejtettem rajt egy benzinszűrő cserét, és csak az OMV kúton tankoltunk. Hát ha nem is mindig pöccre, de 5.-6. főtengelyfordulatra legkésőbb beindult azóta, és egyszer sem csinálta azt amit korábban. Már csak a nyomástartó szelepet/visszacsapószelepet kéne megnézni, mert az még egy picit zavar hogy nem úgy indul ahogy korábban, 2.-3. fordulatra.

Megosztás:

Hogy érted pontosan hogy hibakód kiolvasó üzemmódba ? mert én nemrég egy gem kapoccsal olvastam ki belőle a hiba kódot miközben a gyújtás rajta volt. Amúgy érdekes, hogy most is jártam a kocsival, kb 30 km-t, ebben volt leállítás, kisebb nagyobb távok folyamatosan, és most nem világít. Normálisan jár a motor. Mondjuk amikor most kigyulladt reggel, akkor is normálisan járt, csak kigyulladt az a lámpa. Ezt nem értem én. hogy miért gyulladt ki, ha minden rendben van.

Ötletek ?

Jó a gémkapcsos gyújtásra rakós. Az a hibakód kiolvasó üzemmód. Szedd ki az alapjáratit, nézd meg hogy hogy mozog ilyenkor.

Megosztás:

mikor azt szedtük szét, akkor mozgott az alapjárati motor mikor a gyújtást rá adtam, szóval az jó volt ... kinyomta meg be is húzta csak hát nem is tudom.. kézzel még tudtunk rajta kicsit kintebb húzni.. de nem sokat.
Mondjuk engem csak az érdekel hogy miért jelezte megint a hiba kódot, mikor nem volt semmi probléma az alapjárattal.

Megosztás:

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy astra 1.6 16v ecotec motorosnál, ha ráadom a gyújtást akkor el kell indulnia a benzin szivattyunak, vagy csak akkor ha indítózok?

köszi

Csak akkor megy a szivattyú, ha indítózol. Tudomásom szerint ha a vezérműtengely jeladó érzékeli, hogy forog a motor, az ECU csak akkor ad áramot a szivattyúnak

• Like 1
Megosztás:

Egy érdekes jelenség valószínűleg megoldódott: néha nem indult a kocsi.

Elvittük faterommal egy Opel szakihoz Győrben, mert biztos hogy találkozott már ilyen problémával, hogy nem indul a C14SE. Pár találgatás után megkérdezte hogy hol szoktunk tankolni. Egy kis kúton Ménfőcsanakon... Mondta akkor az a baj, mert amit adnak benzin azért olcsóbb mert pár dolog/adalék hiányzik belőle, és lehet hogy letapadnak az injektorok. Azóta megejtettem rajt egy benzinszűrő cserét, és csak az OMV kúton tankoltunk. Hát ha nem is mindig pöccre, de 5.-6. főtengelyfordulatra legkésőbb beindult azóta, és egyszer sem csinálta azt amit korábban. Már csak a nyomástartó szelepet/visszacsapószelepet kéne megnézni, mert az még egy picit zavar hogy nem úgy indul ahogy korábban, 2.-3. fordulatra.

Itt tankolok rendszeresen...igen igénytelen kocsim lehet mert még soha nem tankoltam olyan helyen hogy gondja lett volna az üanyagggal. Ugye az injektor egy elektromos szelep, amikor kell nyit , amíg kell nyitva marad, majd zár, a rendszerben lévő nyomás meg bepolarlasztja a benzint a torokba....hogy mi tud itt letapadni igazából nem tudom.

Megosztás:

Sziasztok!

Elakadtam motorszerelés terén és segítség kellene!

A vezérlés alatt azt az olajpumpát, (vagy nem is tudom pontosan mi az) hogyan lehet leszedni? Kicsavartam a 6-os (karterról is ) csavarokat fél centit le is jön a blokkról de tovább nem. Gondoltam az a 8-as imbusz-fejü csavar miatt akad el, de nem tudtam kicsavarni, szerencsésen elnyírtam a fejét :(((( Most akkor télleg az miatt nem tudtam leszedni vagy forditott menetes az a csavar? Aki tud segítsen , eléggé matt helyzetben vagyok... képet linkelek , benn is van a kulcs a csavarba amit elnyirtam... -.-

20130628486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/130628/20130628486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/130628/20130628486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszi

Petya

U.i.: Bocsi a linkekért , nemtudom hogyan kell képet berakni :))

Megosztás:

Sziasztok!

Elakadtam motorszerelés terén és segítség kellene!

A vezérlés alatt azt az olajpumpát, (vagy nem is tudom pontosan mi az) hogyan lehet leszedni? Kicsavartam a 6-os (karterról is ) csavarokat fél centit le is jön a blokkról de tovább nem. Gondoltam az a 8-as imbusz-fejü csavar miatt akad el, de nem tudtam kicsavarni, szerencsésen elnyírtam a fejét :(((( Most akkor télleg az miatt nem tudtam leszedni vagy forditott menetes az a csavar? Aki tud segítsen , eléggé matt helyzetben vagyok... képet linkelek , benn is van a kulcs a csavarba amit elnyirtam... -.-

20130628486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/130628/20130628486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/130628/20130628486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszi

Petya

U.i.: Bocsi a linkekért , nemtudom hogyan kell képet berakni :))

Az olajteknőt nem akarod előbb levenni?

• Like 1
Megosztás:

aha, értem. Azért kérdezem, mert hidegen 6-7szeri inditózás után indul az autó és csináltam egy olyan megoldást hogy egy külső drótot rákötöttem a szivattyúra és elinditottam akksiról a szivattyút, menettem kb 10 másodpercig és olyankor egyből elindul az autó. Olyan mintha az üzemanyag ami a csövekben van "eltünne".

Nem találkoztál még ilyen hibával?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.