Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Na igen, de a kétvezetékes motorhőfok jeladó amiből tudja a motorvezérlő hogy éppen hideg vagy meleg a motor az a kis vízkörben van tehát nem a termosztát által nyitott zárt nagy vízkörben a hűtő felé. Tehát az mindíg a valóságos víz, és egyben motorhőfokot nézi, és az ellenállása alapján állitgatja az ECU hogy most éppen mennyi ideig legyen nyitva az injektorszelep., ezzel szabályozva a helyes benzin-levegő keveréket. A szonda meg figyeli hogy ez reális-e és ha nem akkor anyáz. Sajnos ez már eléggé összetett rendszer nem olyan mint egy karbis moci, hogy benzin van szikra van akkor jár a motor. És az enyém még a legegyszerűbb, legbutább, legkevesebb jeladót tartalmazó moci amit astrába beépítettek.

Ez nem igaz. 17DR még egyszerűbb. :D

Megosztás:

Sziasztok! Lambdaszondát akarok venni mert már meguntam a 10 literes fogyasztást. C14nz motorom van. Találtam egy szondát 4 rugóért gyári opel. Corsa B C14nz be volt. Szal jó bele ugye mert ugyanaz a motor nem?

Nincsen odaírva, hogy a legegyszerűbb benzines. :P

Egyébként az sem igaz, benzines vonalon.

Igaz ez tipikus diesel probléma... :smartass:

Megosztás:

Az 1,3-as karbis Kadett símán viszi a 180-at! Volt alkalmam vele együtt menni Budapesttől Londonig és vissza. (Nem én ültem benne.) Erősebb mint a C14NZ.

A karbi miatt. Vezettem én is 13NV Kadettot. Ugrik a kis rohadék. :D Az 14NV is jobban megy, mint az injektoros, viszont a karbisok több üzemanyagot esznek.

Megosztás:

A karbi miatt. Vezettem én is 13NV Kadettot. Ugrik a kis rohadék. :D Az 14NV is jobban megy, mint az injektoros, viszont a karbisok több üzemanyagot esznek.

A kutya itt is a tengely fokolásánál van elásva nagyrészt.Meg persze az NZ-k nagyon alul vannak etetve. Egyel nagyobb injektor nagyrészt megoldja.

1.4 NV-ben is más a tengely meg a 13S-ben is,mint az NZ-SZ ben.

Megosztás:

Sziasztok!

c14nz hiba: haladok a gépjárművel, majd megállok, mikor kinyomom a kuplungot és kiveszem üresbe az alapjárat megemelkedik, kicsit ingadozik majd beáll normál-ra. Ja mostanában lassan melegszik be, szinte el sem éri a 90 fokot hosszabb út alatt sem, lehet haldoklik a termo és az is bekeverhet az alapjárat ingadozásba? Alapjárati motort két hete vettem ki megnézni, makulátlan volt raktam is rá egy kis olajat, mert túl száraznak ítéltem meg.

Megosztás:

Sziasztok!

c14nz hiba: haladok a gépjárművel, majd megállok, mikor kinyomom a kuplungot és kiveszem üresbe az alapjárat megemelkedik, kicsit ingadozik majd beáll normál-ra. Ja mostanában lassan melegszik be, szinte el sem éri a 90 fokot hosszabb út alatt sem, lehet haldoklik a termo és az is bekeverhet az alapjárat ingadozásba? Alapjárati motort két hete vettem ki megnézni, makulátlan volt raktam is rá egy kis olajat, mert túl száraznak ítéltem meg.

Igazából nekem új alapjárati léptetőmotorral is ingadozik az alapjárat, de együttélhető hibának minősítettem és nem foglalkozom vele.

Megosztás:

Hy!

Nos a múltheti c16nz jelű autónak meglett a gondja: trafó és elosztó- egyik vitte magával a másikat. 18ezer magyar pénzbe került. Nem tudom ez sok-e vagy nem, de legalább most már megy a gép.

Köszönöm mindenkinek a segítséget. :)

Csaó B)

pontosabban nem tod mi volt a baja?

Megosztás:

Hy!

Nos a múltheti c16nz jelű autónak meglett a gondja: trafó és elosztó- egyik vitte magával a másikat. 18ezer magyar pénzbe került. Nem tudom ez sok-e vagy nem, de legalább most már megy a gép.

Köszönöm mindenkinek a segítséget. :)

Csaó B)

Szerintem nem sok, nagy az árszórás, de pölö az én 5 ezres trafóm nagyon kattog bár működik, de ki tudja meddíg.

Megosztás:

Igazából nekem új alapjárati léptetőmotorral is ingadozik az alapjárat, de együttélhető hibának minősítettem és nem foglalkozom vele.

Komolyan mondom, annyira elegem van már ebből a motorból, hogy már szívesen kitépném belőle és bele vágnék egy 1.5 td isuzut a francba. Mindig van vele valami, nem is eszik keveset, ááááááááááááááá :D:D:D

Megosztás:

Komolyan mondom, annyira elegem van már ebből a motorból, hogy már szívesen kitépném belőle és bele vágnék egy 1.5 td isuzut a francba. Mindig van vele valami, nem is eszik keveset, ááááááááááááááá :D:D:D

Mert a dízelnek nem lehet semmi baja mi? Mikor a legnagyobb szívatást a fals levegő tudja okozni. :D

Egyébként az alapjárat ingadozás lehet a vákuumrendszertől is. Fals levegőt szív.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.