J0hnny Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 Sziasztok! Segítség kellene! Az autó Astra f kombi 1997-es évj. x14xe motorral. A hibajelenség: hidegen minden OK!, ha kezd melegedni akkor alapjáratról elindulva dadog ha nyomom a gázt, ha visszaveszek a gázból akkor megindul és eljátssza minden intenzív gyorsításkor. Viszont nem mindig csinálja. Tíz gyorsításból kb. nyolcszor! Gyertya, gyújtókábel készlet, üzemanyag szivattyú, üzemagyag szűrő csere megvolt. EGR szelep lezárás, szívótorok tisztítás, injektor tisztító adalék az üzemanyaghoz, alapjárati motor tisztítás megvolt. Mi lehet még? Ötlete valakinek? Két dolgot néznék meg: Beszívott levegőhőmérséklet érzékelő és a motorhőfok érzékelő. Szerintem melegen sok üzemanyagot kap és azért dadog be. Valahol megvolt ezekenek az érzékelőknek az ellenállásérték táblázata nekem, de most nem találom. Esetleg valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 Más konstrukció. Motorvezérlés,management meg minden. Az x14xe egy dupla vezérműtengelyes kereszt öblítéses 16 szelepes c14se egr szeleppel tulajdonképpen. Meg az injektorok vezérlése is pontosabb talán,az se-n párhuzamosan kap delejt az xe-n meg már szívó ütem előtt egyesével. Az x12xe meg láncos vezérlés hidrós láncfeszítéssel tök más fojtószelepházzal,légtömegmérővel..stb. Az x14xe egy dupla vezérműtengelyes kereszt öblítéses 16 szelepes c14se egr szeleppel tulajdonképpen, hangolt rezonátor szívócsővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DTJE Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 16EFt az utángyári DIS, bontóban 10 alatt hozzá lehet jutni. 31'500 huf a legolcsóbb az UNIX-nál mindennemű kedvezmény nélkül :P ( MEAT&DORIA) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 31'500 huf a legolcsóbb az UNIX-nál mindennemű kedvezmény nélkül :P ( MEAT&DORIA) Legyen igazad, ha ettől jobban érzed magad! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Más konstrukció. Motorvezérlés,management meg minden. Az x14xe egy dupla vezérműtengelyes kereszt öblítéses 16 szelepes c14se egr szeleppel tulajdonképpen. Meg az injektorok vezérlése is pontosabb talán,az se-n párhuzamosan kap delejt az xe-n meg már szívó ütem előtt egyesével. Az x12xe meg láncos vezérlés hidrós láncfeszítéssel tök más fojtószelepházzal,légtömegmérővel..stb. Nem kell a rizsa nekem az is elég hogy: más. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dudy Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Sziasztok! A segítségeteket/ötleteiteket szeretném kérni: A tulajdonomban van már 5 éve egy 1992-es évjáratú F Astra. 1.6 benzines, GT. Általában a kagylós kúton tankolok, de most útba esett a bajai Tescoval szemközti, újonnan megnyílt H..oil kút. Betértem, tankoltam (teli). Nem mondom, hogy az a gond, hogy náluk (persze először ez fordult meg a fejemben, hisz előtte nem volt baj -a magas fogyasztást kivéve- a kocsival), de azóta a következő a probléma: - néha nehezen indul - a sárga motorhiba visszajelző felvillan, többször menet közben is, és akkor megáll az autó! Se kép se hang. De ez lehet egy stop táblánál, vagy éppen egy körforgalmi résznél is. Ilyenkor próbálom indítani, de nem akarja. 3x, 4x próbálom és semmi. Várok.... Eltelik kb. 5 perc megpróbálom és elindul. Megy kb. 3 percet a gép és ugyan ez kezdődik előröl. Annyi a különbség, hogy az akku ezek után már megadja magát és jöhet a segítség. Kérem ha valakinek van valami tippje arra, hogy mi lehet a baj akkor szeretném kérni, hogy segítsen. Sajnos Baján olyan jó mesterek vannak, hogy, de hagyjuk. Lehet csak én nem találtam meg az ideális szerelőt. Az idősebbek a Trabant, Dacia, Zsiguli, Wartburg, Zastava, Kis polesz vonalon megragadtak. Az ifjoncok közül meg sokan meg se tanulták, vagy leszarják, mert nem lehet a melóért 30-50e Ft-ot kérni, így nem foglalkoznak vele. Amelyik szaki ért hozzá az meg valószínű, hogy már nem itt dolgozik a városban, de az is lehet, hogy még is, csak mondjuk márkaszervizben amire nem telik (hozzá teszem voltam már a helyi Opelnél de ott sem sikerült a hiba kódot kiolvasni -egy korábbi esetnél-). Köszönöm előre is! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Sziasztok! A segítségeteket/ötleteiteket szeretném kérni: A tulajdonomban van már 5 éve egy 1992-es évjáratú F Astra. 1.6 benzines, GT. Általában a kagylós kúton tankolok, de most útba esett a bajai Tescoval szemközti, újonnan megnyílt H..oil kút. Betértem, tankoltam (teli). Nem mondom, hogy az a gond, hogy náluk (persze először ez fordult meg a fejemben, hisz előtte nem volt baj -a magas fogyasztást kivéve- a kocsival), de azóta a következő a probléma: - néha nehezen indul - a sárga motorhiba visszajelző felvillan, többször menet közben is, és akkor megáll az autó! Se kép se hang. De ez lehet egy stop táblánál, vagy éppen egy körforgalmi résznél is. Ilyenkor próbálom indítani, de nem akarja. 3x, 4x próbálom és semmi. Várok.... Eltelik kb. 5 perc megpróbálom és elindul. Megy kb. 3 percet a gép és ugyan ez kezdődik előröl. Annyi a különbség, hogy az akku ezek után már megadja magát és jöhet a segítség. Kérem ha valakinek van valami tippje arra, hogy mi lehet a baj akkor szeretném kérni, hogy segítsen. Sajnos Baján olyan jó mesterek vannak, hogy, de hagyjuk. Lehet csak én nem találtam meg az ideális szerelőt. Az idősebbek a Trabant, Dacia, Zsiguli, Wartburg, Zastava, Kis polesz vonalon megragadtak. Az ifjoncok közül meg sokan meg se tanulták, vagy leszarják, mert nem lehet a melóért 30-50e Ft-ot kérni, így nem foglalkoznak vele. Amelyik szaki ért hozzá az meg valószínű, hogy már nem itt dolgozik a városban, de az is lehet, hogy még is, csak mondjuk márkaszervizben amire nem telik (hozzá teszem voltam már a helyi Opelnél de ott sem sikerült a hiba kódot kiolvasni -egy korábbi esetnél-). Köszönöm előre is! ;) gyújtás modul elmelegszik?: rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dudy Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Ez mit takar pontosan? Sajnos én nem értek hozzá, de a sógorom valamelyest szaki, így lehet ő tudna segíteni. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Ez mit takar pontosan? Sajnos én nem értek hozzá, de a sógorom valamelyest szaki, így lehet ő tudna segíteni. Köszi! Ha volt motorhiba lámpa akkor valoszinűleg tárolt el hibakódot, ki lehet olvasni a hibát. A biztosítéktábla bal oldalán van a diagnosztikai csati ott kell összekötni két lábat pölö gémkapoccsal majd CSAK gyujtást adni és számolni hányat villan fel a motorkontrol lámpa. Mindíg 12-vel kezdi a hibatárolót tehát egy villanás szünet két villanás, és minden hibát 3X ismétel. Ha csak 12-őt villog akkor nincs eltárolt hiba, de ha kigyulladt a lámpa akkor valszeg lesz. Ha más fajta a csatlakozód arra is keresek képet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelmann Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 16EFt az utángyári DIS, bontóban 10 alatt hozzá lehet jutni. Köszi a tanácsot, levettem a trafót és a hengerfej és a trafó között gyárilag van egy kb.8mm-es aluöntvény távtartó, ami vszinüleg ezt a célt szolgálja mert nem tömör, hanem csak egy vékony profil. Ennek ellenére elfordítottam a trafót 90 fokkal felfelé és így csak egy csavar tartja. Holnap kiderül mit lép rá az autó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelmann Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Két dolgot néznék meg: Beszívott levegőhőmérséklet érzékelő és a motorhőfok érzékelő. Szerintem melegen sok üzemanyagot kap és azért dadog be. Valahol megvolt ezekenek az érzékelőknek az ellenállásérték táblázata nekem, de most nem találom. Esetleg valaki? Köszönöm a tanácsot, viszont tényleg sokat segítene a szenzorok adatlapja. Sajnos én nem találtam még meg. A TIS2000 csak közösít, a VIVID-ben pedig nem szerepel. Legalábbis az enyémben. Szóval ha valaki tud segíteni jólesne! És még egyszer mindenkinek köszi a tippeket!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dudy Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Ha volt motorhiba lámpa akkor valoszinűleg tárolt el hibakódot, ki lehet olvasni a hibát. A biztosítéktábla bal oldalán van a diagnosztikai csati ott kell összekötni két lábat pölö gémkapoccsal majd CSAK gyujtást adni és számolni hányat villan fel a motorkontrol lámpa. Mindíg 12-vel kezdi a hibatárolót tehát egy villanás szünet két villanás, és minden hibát 3X ismétel. Ha csak 12-őt villog akkor nincs eltárolt hiba, de ha kigyulladt a lámpa akkor valszeg lesz. Ha más fajta a csatlakozód arra is keresek képet. Köszönöm az ötletet. Holnap szállítom sógoromnak az infót és írok majd, hogy mire jutottunk. Akkor ezek szerint erre van egy hibakód táblázat, amiben megtalálható a megoldás? Köszi még egyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Diabo6 Elküldve Január13, 2013 Megoszt Elküldve Január13, 2013 Sziasztok! A következő problémámmal fordulok hozzátok. Valszeg az AC-m szórakozik. (c14nz) A relém kattan mindig, de van amikor nem akar indulni a gép. Kötöttem egy ellenörzőizzót az ac csatlakozójára, előrevezettem a váltómhoz hogy jól lássam. Ahogy megjöttek a hidegek egyre gyakrabban előfordult, hogy áram se ment hátra a szivattyúhoz. Az izó vezetékét bedugtam a csatiba, úgy nyomtam rá az ac csatijára. Ezek után a folyamat: ülés fel, megnyomkodom a csatit, megütögetem a fedelet és az esetek 99%-ban újra van áram hátul, és indul a paripa. Ezidáig 1x fordult elő, hogy szintén nem indult, nyomkodás, ütögetés, áram volt de még mindig nem indult. Majd még egy ütögetés és hopp, járt a motor. Nagyon ritka eset amikor egyszercsak menet közben leáll a gép, félregurulok, ütögetés és indulok tovább. Ötlet valakinek hogy pontosan mi a probléma? Esetleg az ac vezetékével lehet gond belül? Tavly ilyenkor hagyott cserben először, azután legközelebb nyáron, persze nyaralás előtt, és mivel még nem tudtam mi lehet az oka, mind2 esetben állt 1 hétig, majd újra beindult. A segítő válaszokat előre is köszönöm! Uraim! A relét kicseréltem, 3 napja nem észlelem a hibát. Hibátlanul működik. Remélem így is marad. Köszönöm a válaszokat. Ha előjönne ismét a hiba azt jelzem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január14, 2013 Megoszt Elküldve Január14, 2013 Köszönöm az ötletet. Holnap szállítom sógoromnak az infót és írok majd, hogy mire jutottunk. Akkor ezek szerint erre van egy hibakód táblázat, amiben megtalálható a megoldás? Köszi még egyszer! Igen van....http://www.opel-magazin.hu/technika/szereld-magad/152/427-hibakod-leolvasas.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dudy Elküldve Január14, 2013 Megoszt Elküldve Január14, 2013 Igen van....http://www.opel-maga...-leolvasas.html Köszönöm. Egyelőre a hó miatt nincs mozgás, de lehet majd kérdezek még. Köszönöm szépen még egyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január14, 2013 Megoszt Elküldve Január14, 2013 Köszönöm. Egyelőre a hó miatt nincs mozgás, de lehet majd kérdezek még. Köszönöm szépen még egyszer! Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelmann Elküldve Január14, 2013 Megoszt Elküldve Január14, 2013 Köszi a tanácsot, levettem a trafót és a hengerfej és a trafó között gyárilag van egy kb.8mm-es aluöntvény távtartó, ami vszinüleg ezt a célt szolgálja mert nem tömör, hanem csak egy vékony profil. Ennek ellenére elfordítottam a trafót 90 fokkal felfelé és így csak egy csavar tartja. Holnap kiderül mit lép rá az autó! Sziasztok ! Ma kiderült, hogy a trafó elemelése a hengerfejtől nem oldotta meg a problémát, tehát úgy tűnik nem trafó hiba lesz. Legalább is nem a trafó melegedése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DTJE Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Köszi a tanácsot, levettem a trafót és a hengerfej és a trafó között gyárilag van egy kb.8mm-es aluöntvény távtartó, ami vszinüleg ezt a célt szolgálja mert nem tömör, hanem csak egy vékony profil. Ennek ellenére elfordítottam a trafót 90 fokkal felfelé és így csak egy csavar tartja. Holnap kiderül mit lép rá az autó! Azért az alu elég szépen vezeti a hőt :D ... De most már kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a hiba, ha nem a trafó :icon14: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DTJE Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Sziasztok ! Ma kiderült, hogy a trafó elemelése a hengerfejtől nem oldotta meg a problémát, tehát úgy tűnik nem trafó hiba lesz. Legalább is nem a trafó melegedése. Nem lehet, hogy valahol áthúz a rendszer? :icon14: :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
C14NZ Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Üdv mindenkinek! Egy C14SE motorral lenne gondom.Beindul majd kb 10 perc után leáll,majd nemindul be. Szikra nincs,üzemanyag befecskendezés van,nyomás megfelelő (2,7bar).Cseréltem hotpont jeladót,tafót,úgyszint nincs szikra. Másna reggel biendult kb 10 perc után megint leállt.Szikra ismét nincs.Trafó---Ecu közütt nincs szakadás. Valami ötlet? Én Ecu-ra gondoltam.16204699 HN van benne,esetleg milyennel helyettesíthető mert eddig nem találtam ilyet. Kösz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pitti07 Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Sziasztok. Nekem van egy központi injektoros 1.6-os F Astrám, és mióta megvettem van egy fura kopogó hangja, amit csak hidegen lehet hallani. Most, hogy hideg van, ez még jobban hallatszik, olyan mint ha Diesel lenne:) Ahogy felmelegszik a motor, akkor ez a hang teljesen megszűnik. Egy szerelő már megnézte -ráhallgatott- és azt mondta, hogy lehet az előző tulajnál megfőtt egy dugó, és hogy össze zsugorodott valamennyit, így hidegen van egy kis kotyogása, és ahogy melegszik a blokk elmúlik. Ezt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak vele, mert amúgy meg rendesen működik a motor, nem eszi az olajat, és a fogyasztása sem gáz. Átlag 8 liter. Ami alatt azt értem, hogy a megtett út felét hideg motorral járom, mert csak 5-5 km/ nap a munkába járás. Szóval azt mondták várjam meg, míg kibukik, és tegyek bele új blokkot, mert sokba lenne a felújítás. A kérdésem az, hogy véletlenül nem hidrotőke lenne a hiba, mert az is tud kopogni ha jól tudom? Valakinek volt-e ilyen, vagy hasonló tapasztalata? Azt is hallottam már, hogy a hidrotőke hangja a motor melegedésével sem múlik el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Sziasztok. Nekem van egy központi injektoros 1.6-os F Astrám, és mióta megvettem van egy fura kopogó hangja, amit csak hidegen lehet hallani. Most, hogy hideg van, ez még jobban hallatszik, olyan mint ha Diesel lenne:) Ahogy felmelegszik a motor, akkor ez a hang teljesen megszűnik. Egy szerelő már megnézte -ráhallgatott- és azt mondta, hogy lehet az előző tulajnál megfőtt egy dugó, és hogy össze zsugorodott valamennyit, így hidegen van egy kis kotyogása, és ahogy melegszik a blokk elmúlik. Ezt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak vele, mert amúgy meg rendesen működik a motor, nem eszi az olajat, és a fogyasztása sem gáz. Átlag 8 liter. Ami alatt azt értem, hogy a megtett út felét hideg motorral járom, mert csak 5-5 km/ nap a munkába járás. Szóval azt mondták várjam meg, míg kibukik, és tegyek bele új blokkot, mert sokba lenne a felújítás. A kérdésem az, hogy véletlenül nem hidrotőke lenne a hiba, mert az is tud kopogni ha jól tudom? Valakinek volt-e ilyen, vagy hasonló tapasztalata? Azt is hallottam már, hogy a hidrotőke hangja a motor melegedésével sem múlik el. Jellegzetes hidrotőke hiba. Próbálj egy tisztességes 10W40-es olajat tenni bele. Én Metabond olajat (nem adalékot!) használok. U.i.: Csöndben jegyzem meg, hogy adalékot IS. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Üdv mindenkinek! Egy C14SE motorral lenne gondom.Beindul majd kb 10 perc után leáll,majd nemindul be. Szikra nincs,üzemanyag befecskendezés van,nyomás megfelelő (2,7bar).Cseréltem hotpont jeladót,tafót,úgyszint nincs szikra. Másna reggel biendult kb 10 perc után megint leállt.Szikra ismét nincs.Trafó---Ecu közütt nincs szakadás. Valami ötlet? Én Ecu-ra gondoltam.16204699 HN van benne,esetleg milyennel helyettesíthető mert eddig nem találtam ilyet. Kösz! Ha ECU lenne rosssz be sem indulna! Szerintem. ....Szenzor....vagy kontakt valahol... Az a 10 perc az pontosan annyi mindig vagy kb? 10 percig alapjáraton pötyög, vagy mész is vele? Motor hiba lámpa nem villlan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Sziasztok. Nekem van egy központi injektoros 1.6-os F Astrám, és mióta megvettem van egy fura kopogó hangja, amit csak hidegen lehet hallani. Most, hogy hideg van, ez még jobban hallatszik, olyan mint ha Diesel lenne:) Ahogy felmelegszik a motor, akkor ez a hang teljesen megszűnik. Egy szerelő már megnézte -ráhallgatott- és azt mondta, hogy lehet az előző tulajnál megfőtt egy dugó, és hogy össze zsugorodott valamennyit, így hidegen van egy kis kotyogása, és ahogy melegszik a blokk elmúlik. Ezt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak vele, mert amúgy meg rendesen működik a motor, nem eszi az olajat, és a fogyasztása sem gáz. Átlag 8 liter. Ami alatt azt értem, hogy a megtett út felét hideg motorral járom, mert csak 5-5 km/ nap a munkába járás. Szóval azt mondták várjam meg, míg kibukik, és tegyek bele új blokkot, mert sokba lenne a felújítás. A kérdésem az, hogy véletlenül nem hidrotőke lenne a hiba, mert az is tud kopogni ha jól tudom? Valakinek volt-e ilyen, vagy hasonló tapasztalata? Azt is hallottam már, hogy a hidrotőke hangja a motor melegedésével sem múlik el. Ezt honnan a bánatból szűrte le?? Vérprofi lehet a szaki! Olyan 999+1 mester lehet a pali :) Tipikus hidró tőke... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Sziasztok. Nekem van egy központi injektoros 1.6-os F Astrám, és mióta megvettem van egy fura kopogó hangja, amit csak hidegen lehet hallani. Most, hogy hideg van, ez még jobban hallatszik, olyan mint ha Diesel lenne:) Ahogy felmelegszik a motor, akkor ez a hang teljesen megszűnik. Egy szerelő már megnézte -ráhallgatott- és azt mondta, hogy lehet az előző tulajnál megfőtt egy dugó, és hogy össze zsugorodott valamennyit, így hidegen van egy kis kotyogása, és ahogy melegszik a blokk elmúlik. Ezt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak vele, mert amúgy meg rendesen működik a motor, nem eszi az olajat, és a fogyasztása sem gáz. Átlag 8 liter. Ami alatt azt értem, hogy a megtett út felét hideg motorral járom, mert csak 5-5 km/ nap a munkába járás. Szóval azt mondták várjam meg, míg kibukik, és tegyek bele új blokkot, mert sokba lenne a felújítás. A kérdésem az, hogy véletlenül nem hidrotőke lenne a hiba, mert az is tud kopogni ha jól tudom? Valakinek volt-e ilyen, vagy hasonló tapasztalata? Azt is hallottam már, hogy a hidrotőke hangja a motor melegedésével sem múlik el. A leírás egyrészt utal, hidro-tőke hangra ( ami egyébként valószínűleg jó olajjal orvosolható) másrészt pedig pontos leírása egy olyan szerelőnek, akihez egy fakockát nem vinnék, nem autót... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts