Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok. Amúgy kinek mi a véleménye a c20xe-ről?! sokan azt mondták nekem kevésbé tartos mint pl egy c20ne és hogy csak a bajom lesz vele, eddig csak azt hallotam hogy szar nem jo konstrukcio hibás,sokat eszik. de valahogy nem akarom ezeket elhinni. fogyasztásal nemvolt baj amit eddig tudtam használni... vagy inkább abból adódik hogy több megy tönkre hogy ezeket igazán tapossák?! nem volt sosem 16szelepes opel motorom, 8szelepesek ismerem. ezért érdekelne olyanok vélemény akik találkoztak vagy mentek is mind a két fajta pl 2000es motorral.

aki szidja, annak sosem volt, vagy ha volt is, egy széttaposott sz.rt fogott ki. Nyilván azért építenek be annyit Astrától A corsán keresztül Yugoig, mert egy megbízhatatlan sz.r xD más karakter mint az NE. Ezt pörgetni kell, ott halad. Nem kevés a lerúgott szerencsétlen, de arról nem a motor tehet, hogy olajcsere nélkül, kihullott termosztáttal rúgják szét. Ha valami szar, és nem jó konstrukció, akkor azzal ritkán büntetnek a legyártása után 20-25 évvel is.
Megosztás:

aki szidja, annak sosem volt, vagy ha volt is, egy széttaposott sz.rt fogott ki. Nyilván azért építenek be annyit Astrától A corsán keresztül Yugoig, mert egy megbízhatatlan sz.r xD más karakter mint az NE. Ezt pörgetni kell, ott halad. Nem kevés a lerúgott szerencsétlen, de arról nem a motor tehet, hogy olajcsere nélkül, kihullott termosztáttal rúgják szét. Ha valami szar, és nem jó konstrukció, akkor azzal ritkán büntetnek a legyártása után 20-25 évvel is.

na igen, nekem is ugyan ez a véleményem. föleg most össze hasonlítgattam a gyorsulásokat astra kombi c20ne nyáron, jó nyárigumikkal. száraz aszfalt vs calibra c20xe tegnap elött vizes aszfalt nem jo gumik. és ilyen 08-1mp van a calibra javára ugy h szerintem a motor erejével nemmsok bajj lehet, mert azért a calibra nehezebb.

Most januárban megkapja a generált remélm sokáig jó szolgálatot fog teljesíteni nekem.

Megosztás:

Hogy mész te c14nz-vel tartósan 170-et ?

4 tized a hengerfejből, 2 kiló a lendkerékből, aztán elgurul az Komáromtól Pestig a pályán, csak Tatánál, meg Budaörsnél kell leszállni a gázról :-)

Viccet félretéve, nem így közlekedek mindig az autóval nyilván, de volt már rá precedens, és ami érdekes, hogy 160 felett simul ki :-) minden menetzaj megszűnik, csak suhan... persze az így megtett 80km alatt megél a motor 160-at :-/

Megosztás:

Na de most komolyan , mert az hogy csal az óra az egy dolog. Úgy én is kitolom 170-ig de az a valóságban is maximum csak 135 környéke. Kombi dobozzal ,pályán ,egy ember , nulla csomag és kb. 135 volt a teteje amit tudott az autó. De itt már kicsit ráz a kormány és brutális motorhangok vannak :D

Azért tud viszonyítani az ember abból, hogy milyen hamar hagyoja le a szabályosan 120-130-al közlekedő autósokat...

Megosztás:

na igen, nekem is ugyan ez a véleményem. föleg most össze hasonlítgattam a gyorsulásokat astra kombi c20ne nyáron, jó nyárigumikkal. száraz aszfalt vs calibra c20xe tegnap elött vizes aszfalt nem jo gumik. és ilyen 08-1mp van a calibra javára ugy h szerintem a motor erejével nemmsok bajj lehet, mert azért a calibra nehezebb.

Most januárban megkapja a generált remélm sokáig jó szolgálatot fog teljesíteni nekem.

ettöl függetlenül az NE-t jobban szeretem, de ez a saját hülyeségem xD nekem a "pörgetnikell" motorok nem tetszenek. :D
Megosztás:

Sziasztok. Amúgy kinek mi a véleménye a c20xe-ről?! sokan azt mondták nekem kevésbé tartos mint pl egy c20ne és hogy csak a bajom lesz vele, eddig csak azt hallotam hogy szar nem jo konstrukcio hibás,sokat eszik. de valahogy nem akarom ezeket elhinni. fogyasztásal nemvolt baj amit eddig tudtam használni... vagy inkább abból adódik hogy több megy tönkre hogy ezeket igazán tapossák?! nem volt sosem 16szelepes opel motorom, 8szelepesek ismerem. ezért érdekelne olyanok vélemény akik találkoztak vagy mentek is mind a két fajta pl 2000es motorral.

Tudni kell,hogy a C20XE a kategóriájában több évig a legjobb moci volt.Most is az.Legtöbbje Astra GSI és Caliba szolgál(t).Aki ilyen autót birtokol,valószinü,hogy nyomja is neki.Az a baj,hogy kevés a le nem taposott C20XE.Melyik a jobb?A C20XE-vel lehet büntetni,a C20NE ís az év motorja volt,megbizható kivisz a világból is,olcsóbb az üzemeltetése.
Megosztás:

Az autó érthető módon nehezen melegszik fel ilyen időben, de! Rááll 92-93 fokba, és tartja magát. Ez gondolom teljesen normális. Viszont az is, hogy ha megállok, mert mondjuk kisebb torlódás van, és métereket araszolok 5 percen keresztül, és a mutató szépen lassan felaraszol 100fokig, majd hallom, hogy bekapcsol a venti, és vissza megy 95 alá. Ez jó így? Nem sok az, hogy télen, 2-3 fokban állásnál 100-at is eléri? Nyáron meg akkor folyamatosan menni fog a venti, dugónál meg majd fossak, hogy mikor forr fel a víz? A fűtése is brutális, gutát lehet kapni a kocsiban(mondjuk azzal nincs problémám:D).

Megosztás:

Az autó érthető módon nehezen melegszik fel ilyen időben, de! Rááll 92-93 fokba, és tartja magát. Ez gondolom teljesen normális. Viszont az is, hogy ha megállok, mert mondjuk kisebb torlódás van, és métereket araszolok 5 percen keresztül, és a mutató szépen lassan felaraszol 100fokig, majd hallom, hogy bekapcsol a venti, és vissza megy 95 alá. Ez jó így? Nem sok az, hogy télen, 2-3 fokban állásnál 100-at is eléri? Nyáron meg akkor folyamatosan menni fog a venti, dugónál meg majd fossak, hogy mikor forr fel a víz? A fűtése is brutális, gutát lehet kapni a kocsiban(mondjuk azzal nincs problémám:D).

Nincs semmi baja. Nyugi. :icon1:

Megosztás:

Érdekes. Ezek a 8v blokkok ilyen forrók? Szülők G Astrájában (Z14XEP) télen-nyáron rááll 90 fokra, és mintha odaszögelték volna. Se dugóban, se fagyban nem mozdul ki.

Pontosan azért, mert egyre kevesebb jelzést szeretnének a sofőrnek adni. Rengeteg új autóban egyáltalán nincs hőfokmérő.

Megosztás:

En is ruhellem a c20xe-t. Sokat eszik..nyomni kell hogy menjen..borzalmas. Bezzeg egy 14nz :DD

Mondtam már hogy hülyék vagytok. XE-t bele mindenbe, aztán keresni kell a raccsingot. Bezzeg én, tök jót versenyzek mindenkivel, az 1000-es swifttől kezdve, a platós Iveco-ig :lol: :D

Megosztás:

Mondtam már hogy hülyék vagytok. XE-t bele mindenbe, aztán keresni kell a raccsingot. Bezzeg én, tök jót versenyzek mindenkivel, az 1000-es swifttől kezdve, a platós Iveco-ig :lol: :D

Egyébként ez a sokat evés dolog nagyon érdekes :D nem értem azokat akik ilyen tizen x literes fogyasztásokról beszélnek, ma lecsapoltam a maradék bengát a calibrából, jó hiszemüen tele tankoltam hogy majd p rendszámmal párnapot járkálok vele...ugye 60literes a tank 1katig töltöttem jöttem vele egy 275km-t pályán végig ilyen 120-145közt egyszer jöttem 170et kb 1percig.... meg még itt pesten álltam egy jo órát a dugóban meg még egykét kör higy ugy mit is tud összesen volt benne 335km és sikerült egy 35litert kicsapolnom belőle. elsem hittem mikor a 7. 5literes kanna ment tele.

és itt visza kanyarodnék az előbb zajlót beszélgetéshez hogy milyen melegek a motorok, pályán be ált az leső csíkhoz a mutató 90 és 0közé végig ott állt itt pesten meg olyan 2percenként kapcsolt a hűtőventilátor. faterom roverja 1.6 16v. az mint a szög középen áll a mutato még nem hallottam járni a ventilátort nyáron sem :D ja és az a maga 112level 8,5-10között eszik :| :D érdekes :D

Megosztás:

Tegnap azert a stiftes papi vicces volt :D

Tegnap sokminden vicces volt. Este fölmentem fécbúkra, és megtudtam hogy a 700ezres Laciék tegnap jól odab.sztak, és pirítottak mindent és mindenkit. :D Én meg csak a TP felnire emlékszem a rozsdás dobféken, meg a gyönyörű hangra ami megcsapott indítás után :lol:

Jah hazafelé bevállaltam a rakpartot, és a végén integettek a kékek kifelé :D Kiszedték az előttem levőt, de sorozat szedés volt, mert voltak ott még 3-an. Látom hogy emeli föl a kezét, lassítok, mire olyan közel értem, hogy látta az autót, integetett, hogy menjek tovább, és kiszedte a mögöttem levőt :lol: :D :lol: Nem tudom mi nem tetszett neki :D

Megosztás:

Semmi baja. Addig ne aggódj, míg a venti beindul. :D Míg én is beérek fehérvárra, 110-120-as tempóval, majd beérek a városba és megállok az első lámpánál, akkor nálam is megindul felfele a vízhőmérséklet, bár a venti nem indul be, mert addigra újra van menetszél. Nyáron a pesti dugóban viszont állandóan mennek a ventik. :D Nov 29-én is araszoltam be a lágymányosin és sűrűn hallottam kattani a reléket, hogy indítják a ventiket. :)

Megosztás:

Egyébként ez a sokat evés dolog nagyon érdekes :D nem értem azokat akik ilyen tizen x literes fogyasztásokról beszélnek, ma lecsapoltam a maradék bengát a calibrából, jó hiszemüen tele tankoltam hogy majd p rendszámmal párnapot járkálok vele...ugye 60literes a tank 1katig töltöttem jöttem vele egy 275km-t pályán végig ilyen 120-145közt egyszer jöttem 170et kb 1percig.... meg még itt pesten álltam egy jo órát a dugóban meg még egykét kör higy ugy mit is tud összesen volt benne 335km és sikerült egy 35litert kicsapolnom belőle. elsem hittem mikor a 7. 5literes kanna ment tele.

és itt visza kanyarodnék az előbb zajlót beszélgetéshez hogy milyen melegek a motorok, pályán be ált az leső csíkhoz a mutató 90 és 0közé végig ott állt itt pesten meg olyan 2percenként kapcsolt a hűtőventilátor. faterom roverja 1.6 16v. az mint a szög középen áll a mutato még nem hallottam járni a ventilátort nyáron sem :D ja és az a maga 112level 8,5-10között eszik :| :D érdekes :D

Gyári adatok szerint is jobban fogyaszt a 16V a 8V-nél. Meg jobban is húz.

Nem is érdemes összehasonlítani egymással. Más kategóriában játszanak. :icon1:

A fogyasztás még azonos motoroknál is lehet változó. Az eredeti motorom 160-as átlagtempónál (amiben volt nem egy 200-ra gyorsítás) 500km-en 8l átlagot fogyasztott. Az épített motorom +1l többet evett hasonló tempónál.

Megosztás:

Azért tud viszonyítani az ember abból, hogy milyen hamar hagyoja le a szabályosan 120-130-al közlekedő autósokat...

Pályán pont 120-130-cal közlekedő autós ? Hát olyan nincs, mert vagy 100-zal talicskázik a külső sávba vagy 150-nel vagy még gyorsabban a belsőben ... A kettő között meg vagyok én kombi dobozzal ... :D

Megosztás:

Gyári adatok szerint is jobban fogyaszt a 16V a 8V-nél. Meg jobban is húz.

Nem is érdemes összehasonlítani egymással. Más kategóriában játszanak. :icon1:

A fogyasztás még azonos motoroknál is lehet változó. Az eredeti motorom 160-as átlagtempónál (amiben volt nem egy 200-ra gyorsítás) 500km-en 8l átlagot fogyasztott. Az épített motorom +1l többet evett hasonló tempónál.

hm, na kíváncsi leszek felújítás után mit fog tudni, egyébként én motorkerékpár szerelő vagyok abban is melozom és hát tudom milyen motornál egy felújítás pl egy robogonál vagy egy kisebb enduronál, nekem van egy Yamaha dt-m 35e km volt benn, gyári dugó erősen érett a cserére, jobb minőségű dugattyút kapott azzal 12Ezret ment el.közelében sincsenek egy gyárinak.de egy motor mindig jobban kopik valami okból kifolyólag.kivéve ami nikaszilos de azok megint más tészták....ezek tudatában, nem tudom hogy autónál menyire lehet jókat kapni, pl érdemes-e belemenni egy dugattyú cserébe vagy csak gyűrű cserébe?! nem ette az olajat a motor és nem is füstöl,az a bajom hogy rá álltam és eldöntöttem hogy darabokra szedem a motort hengerfej felujít meg csapágyak csere de hamár ennyire szét szedem szerintetek érdemes foglalkozni a dugókal vagy az addig jó amíg gyári? 250ezer van a motorban és 15bár körül mértem kompressziónak vagy végsűrítésnek, tudom ez nem az az adat amit a gyárban megadnak.

Megosztás:

Azt hitte, hogy lenyomhat ... de aztán szúrtál egy kettest. :D

Nekem sajna nem sok ilyen jut. Stifttel, Ignissel, sőt már Ducatoval is csúnyán lezúztak, amikor keménykedni akartam.

Node majd... :D

Hogy? :huh: Stift-eket rendszeresen helyben hagyom. :D Ignis szintén. Lehet először előrébb van, de a hosszabb váltó miatt kipörgetem és egyből 80-nal megyek. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.