Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Közben beleolvastam az egr ledugózós topicba (mert rájöttem hogy olyan is van :D ) ott azt írta valaki hogy a 96 utániak reklamálnak érte, mert ott a map szenzorral figyeli a nyomást is, a konkrét motor azonban 94-es még. Lehet ez a butábbik?

Esetleg van e olyan motor ami központi befecsis, és dis gyújtásos, de elektromos egr nélküli? Mert akkor keresnék bele egy olyan motorvezérlőt.

Enyém 96 utáni és eddig kétszer pofázott, pedig már 3-4 éve le van zárva. Kb az első "tuning" volt az astrámon a vásárlás után. :D

Nem hinném, hogy lenne ilyen.

Megosztás:

Sziasztok Carkársak,abban kérném a segítségeteket hogy van egy 94-es astra f 1,6i 16v X16Xel kódú Ecotec paripám,és ilyen jelenséget produkál.Be indítás után kb 1-2 percig szépen jár igaz kicsit füstöl már a szelepszár szimmering hibája miatt,na de a lényeg hogy pár perc után ha megyek vele egyszer csak ki hagy a 2-ik henger,le húztam a gyújtókábelt róla és minimális változás mutatkozik a járásán-tehát nem megy rendesen!!Gyertyák cserélve lettek eredetire-sőt már hengerenként is cseréltem őket gondolván hátha mégsem jó.De állandóan a 2 hengernél csinálja ,Gyújtókábel is komplett cserélve lett hogy tán attól csinálja,de annál sem volt változás.Ha le állítom és újra indítom 3 henger megy ismét,ha kb 1-2 percet várok ismét megy mind a 4 henger egy darabig.Motor diagnosztika egyetlen egyszer sem világított még,már kompressziót is mértünk és mind a 4db hengernél egyformán 13,5-et mutatott ami szerintem 250.000km útán el fogatható szerintem,bár csak sejtem!!Szerintetek mi lehet akkor vele,vagy hol álljak neki-mit cseréljek?Válaszotokat előre is köszönöm.

Esetleg nem szorulhat az egyik szeleped a 2-esben?? Ha az lassabban zár vissza, akkor okozhat ilyesmit. Vagy mondjuk injektor szorul ahogy melegszik??

Megosztás:

Esetleg nem szorulhat az egyik szeleped a 2-esben?? Ha az lassabban zár vissza, akkor okozhat ilyesmit. Vagy mondjuk injektor szorul ahogy melegszik??

Hát meg mondom őszintén,sejtelmem sincs ;)de ha a szelep a ludas akkor nem jelentkezne az balul a kompresszión?Az ijektor meg hogy tud szorulni???Próbáljam át cserélni valamelyik másik hengerel talán??Már gőzöm sincs hol nyúljak hozzá,szervizben meg szerintem igen borsos áron néznék át ha egyáltalán rá jönnének,volt már rá példa hogy sötétben tapogatóztak és pár Deák Ferivel könnyebbé tettek elvileg a semmiért :))))Azért is próbálok előbb itt segítséget kérni,na meg itt ugye jó pár veterán-profi is van ;)

Megosztás:

Hát meg mondom őszintén,sejtelmem sincs ;)de ha a szelep a ludas akkor nem jelentkezne az balul a kompresszión?Az ijektor meg hogy tud szorulni???Próbáljam át cserélni valamelyik másik hengerel talán??Már gőzöm sincs hol nyúljak hozzá,szervizben meg szerintem igen borsos áron néznék át ha egyáltalán rá jönnének,volt már rá példa hogy sötétben tapogatóztak és pár Deák Ferivel könnyebbé tettek elvileg a semmiért :))))Azért is próbálok előbb itt segítséget kérni,na meg itt ugye jó pár veterán-profi is van ;)

Meg kéne próbálni megcserélni 2 injektort. Ha viszi magával a hibát az, amelyik most a 2-esben van, akkor egyértelműen az a hiba oka. Gyújtásra nem gyanakodnék, mert a DIS modul párosával adja a szikrát, tehát akkor 2 henger vacakolna.

Megosztás:

Meg kéne próbálni megcserélni 2 injektort. Ha viszi magával a hibát az, amelyik most a 2-esben van, akkor egyértelműen az a hiba oka. Gyújtásra nem gyanakodnék, mert a DIS modul párosával adja a szikrát, tehát akkor 2 henger vacakolna.

Holnap akkor csere bere lesz,és írom hogy mi a szitu,de előre is köszi.1 olyan injekor különben bontottan vagy újonnan mit kóstál majd szerinted ha az a ludas Lambda szonda akkor tutira ki zárva igaz?Meg a szelep is ha jó a kompresszió is,tényleg annál jó a 13,5 bar?

Megosztás:

Közben beleolvastam az egr ledugózós topicba (mert rájöttem hogy olyan is van :D ) ott azt írta valaki hogy a 96 utániak reklamálnak érte, mert ott a map szenzorral figyeli a nyomást is, a konkrét motor azonban 94-es még. Lehet ez a butábbik?

Esetleg van e olyan motor ami központi befecsis, és dis gyújtásos, de elektromos egr nélküli? Mert akkor keresnék bele egy olyan motorvezérlőt.

Nem fog reklamálni. Több éve így hajtom egyszer sem lámpázott 94-es x16sz vezérlő.

Megosztás:

Nem feltétlen jelentkezik kompresszió esésben... Csupán fáziskésést okoz.

Megosztás:

Nem feltétlen jelentkezik kompresszió esésben... Csupán fáziskésést okoz.

Aha értem. ;)Hát majd ma kiderül ,ha nem az injektor lesz a ludas akkor a szelep ahogy írod is.A teendő mi lesz akkor hengerfej le,vagy csak hidrotőkét kell cserélni benne?De lehet mindenképp le veszem akkor már a hengerfejet legalább a szelepszár szimmeringeket is ki cserélem,mert elégé megviselt már.:D

Megosztás:

Szép napot!

44 ,13, hibakód C16SE ! Vágjam kukába a lambdát ? Milyet vegyek he kell ? Hidegen jol jár a moci melegen be dadogosodik meg nem mindig ejti vissza az alpjáratott ez mind lehet lambda ?

A szonda az egyik amiböl csak gyari javasolt GM-zacsis vagy Bosch....lehet a szonda hiba a dadogäs.

Megosztás:

Sziasztok!

Újra zaklatnálak titeket a problémámmal, mert még mindig nem sikerült megoldani, hátha ismerős lenne a jelenség valakinek.

Az autó elég nehézkesen indul. Egy darabig semmi, aztánnagy nehezen elkezdi összeszedni magát. Utána már szépen jár, megy. 5-10 perc állás általában még nem jelent gondot, de nem olyan, mint nyáron volt.

Az itt korábban ajánlottakat végignéézegettük, ellenőrizgettük, cserélgettük. Mintha minden jó lenne, de még sem. Felmerült, hogy esetleg az ECU bohóckodhat, de ennek nem ismerem a lelkivilágát, viszont értelme lenne a következők miatt.

Ha lekötöm az akksit, akkor akár két nap állás után is szinte pöccre indul. Azt nem tudom, hogy ilyenkor nem használ-e más beállításokat, mert magasabb fordulattal is indul.

Továbbá, ha először indítózok pár forulatot, pár másodperc múlva, másodszorra aránylag tűrhetően indul.

Egy dolgot nem tudtam ellenőrizni, az injektorokat, de az akksilevétel utáni indulás ezt szinte indokolatlannak mutatja.

Ezek alapján sincs ötlete valakinek?

ECU-csere bonyolult? Volt ahol olyat olvastam, hogy programozni kell, de olyannal is találkoztam, hogy csak átdugták, és annyi.

Mi a fenéért bonyolítják túl ennyire ezeket a motorokat? :)

Megosztás:

ECU-csere bonyolult? Volt ahol olyat olvastam, hogy programozni kell, de olyannal is találkoztam, hogy csak átdugták, és annyi.

Mi a fenéért bonyolítják túl ennyire ezeket a motorokat? :)

Ha immos, akkor kell az opCOM a cseréhez.

Benzinnyomást mértetek már?

Nem szív az az AC valahol falsot?

Egyébként az X14XE nem bonyolult. :)

Megosztás:

Ha immos, akkor kell az opCOM a cseréhez.

Benzinnyomást mértetek már?

Nem szív az az AC valahol falsot?

Egyébként az X14XE nem bonyolult. :)

Csak a házi módszerrel, üvegbe egy percig pumpálva. Megvolt az 1.2-1.4l.

De ha valami gond lenne vele, az csak jelentkezne menet közben is nem?

És gondolom nem javulna meg egy kis "áramszünettől".

Egy-két helyen karikával, kulcsba való darabbal együtt adják az immo-t, ahhoz is kell opcom? Az egyben van.

Megosztás:

Hál istenek,meg lett a hiba,ahogy javasoltad injektort átforgattam,és lámmmmmmmmmmmm el múlt a hiba.Gondolom koncakt hiba lehetett a csatinál,mert most hajtom már 2 napja és megy mindegyik henger szépen.Köszi még egyszer Skacok ;)))))

Megosztás:

Csak a házi módszerrel, üvegbe egy percig pumpálva. Megvolt az 1.2-1.4l.

De ha valami gond lenne vele, az csak jelentkezne menet közben is nem?

És gondolom nem javulna meg egy kis "áramszünettől".

Egy-két helyen karikával, kulcsba való darabbal együtt adják az immo-t, ahhoz is kell opcom? Az egyben van.

A megfelelő nyomásnak is meg kell lennie nem csak a szállított mennyiségnek.

Megosztás:

Szép esttét!

Ma kicseréltem a lambda szondát és lás csodát azóta az alpjárati fogyasztásom beállt 0.9 re !!!

És mellesleg nem dadog a motor ha nem szépen jár!

És még cseréltem egy folytószelep potmétert is mert az is vacakolt néha!

És másik dolog eddig azt hitem hogy jó c16se mocim van ! de lambda dolgozó lány sokat számít ha szar! ugyanis már 110 nél kellet váltanom 4 ből ötödikbe és most az uj lambdával 150 km nél cna nem azt mondom hogy így fogom használni !

Megosztás:

Szép esttét!

Ma kicseréltem a lambda szondát és lás csodát azóta az alpjárati fogyasztásom beállt 0.9 re !!!

És mellesleg nem dadog a motor ha nem szépen jár!

És még cseréltem egy folytószelep potmétert is mert az is vacakolt néha!

És másik dolog eddig azt hitem hogy jó c16se mocim van ! de lambda dolgozó lány sokat számít ha szar! ugyanis már 110 nél kellet váltanom 4 ből ötödikbe és most az uj lambdával 150 km nél cna nem azt mondom hogy így fogom használni !

Hát a golf szondával most nekem sem az igazi.

Eddig húzott mint a barom, nem figyeltem oda, és az óra már 180-at mutatott, tényleg meglepően rugalmasan ment, még e10-el is, ehhez képest most alig csinál valamit. Jó, persze a 195-ös papucsok se tesznek jót, de azért a szar lambda elég csúnyán haza tudja vágni a teljesítményt. Mondjuk nem csoda, hisz gyakorlatilag ez az egyetlen visszajelzője a motornak.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.