Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hát nekem fél millió kilométert ment el a verda, aztán motorgenerál. Természetesen nem kapott új dugókat mert minek. A hengerfalnak semmi baja nem volt kivéve, amelyikben letörött egy darab a kipufogószelepből. Az a dugót is elintézte. Kapott 136e km-es x16szr-ből dugókat, meg főtengelyt, mindent az olajteknőn, szelepfedélen, a kipufogón, hengerfejen és a szívótorkon kívül, abból a motorból. Minőségi metabond olajat kapott a generál során, ofc új csapágyak mindenhol és szimeringek. A gyári 9-10,5 sűrítési arány helyett 11,5-et produkál így mindegyikben. A régi dugókkal 4,5-9-9-10 volt és az elsőn kívül a többinek az égvilágon semmi baja nem volt, a gyűrűk elkopásán kívül.

Megosztás:

Hát nekem fél millió kilométert ment el a verda, aztán motorgenerál. Természetesen nem kapott új dugókat mert minek. A hengerfalnak semmi baja nem volt kivéve, amelyikben letörött egy darab a kipufogószelepből. Az a dugót is elintézte. Kapott 136e km-es x16szr-ből dugókat, meg főtengelyt, mindent az olajteknőn, szelepfedélen, a kipufogón, hengerfejen és a szívótorkon kívül, abból a motorból. Minőségi metabond olajat kapott a generál során, ofc új csapágyak mindenhol és szimeringek. A gyári 9-10,5 sűrítési arány helyett 11,5-et produkál így mindegyikben. A régi dugókkal 4,5-9-9-10 volt és az elsőn kívül a többinek az égvilágon semmi baja nem volt, a gyűrűk elkopásán kívül.

hm, akkor rögtön kirohanok behozom az esőről :D , ne ázzon/rohadjon a karosszériája...

Megosztás:

aham, én laikusként 300eKmre tippelnék, hogy átunna már végképp "szétkopik" benne ez-az (mármint a motorban), mondjuk a karosszéria nem fogja bírni addig.....csak azé érdeklődők érdemes-e még nyalogatnom a kicsikét (130van benne)

a tekecs nekem is ki van sajna folyik át bele a olaj a moci felől...

Figy, ahogy fentebb a kollega írja, nem egy, nem kettő ilyen motorról hallottam(unk) már, ami simán megfutotta a fél milliót is, nagyobb belenyúlás nélkül.

Ha csak 130 van benne, akkor az még egy új motor.

EZek már nem ladák, hogy elmegy 100.000-et,és akkor motorgenerál. Ez az opel legtöbbet bíró motorcsaládja.

Megosztás:

értem, csak az a kár hogy nem üti meg papíron a juro2öt :unsure:

Ezért jó nekem. :D

A C16NZ dettó egyezik az X16SZR-rel. Vagyis majdnem: alapból X16SZ a C16NZ és a környezetvédelem miatt 4 lóerőt vesztett az X-es motor a C-shez képest, viszont az SZR-nél az R betű nagyobb teljesítményt jelez, így lesz meg a 75 pacika. :) Viszont a másik furcsaság, hogy a C16NZ dugói egy az egyben ugyanazok, mint az SZR-ben, az X16SZ dugói viszont a C16SE-vel egyeznek meg. :)

Megosztás:

Az okos tett lesz, mert az autóból a karosszéria az, ami pénzt ér! A többi csak aprópénz! :doze:

Ő hogy rohadna el vagy NE.....persze már nekem is elég rondán néz ki a tankjuknál.....hogy mé nem tudtak oda tenni vmi terelőt, nem értem

mikor meg lett csinálva nem raktál bele olyan műanyag dobot, mint ami elől van?

Megosztás:

Ő hogy rohadna el vagy NE.....persze már nekem is elég rondán néz ki a tankjuknál.....hogy mé nem tudtak oda tenni vmi terelőt, nem értem

hát, olyan hátsó műanyag dobot én sem találok seholse, csak elsőt

Megosztás:

Ráadásul, ha minden mosásnál kimosnák azt a részt újkorától fogva, akkor sokkal később rohadna szét. 10ből 8autónak ha benyúlsz, akkor sárral vakolt az a rész.....

hátja, de kinek van arra ideje

én beleraktam hungraocellt aztán kinyomtam purhabbal, egy darab jó lesz

me má bejukadt a csomiba a kerékjárat....

Megosztás:

Amikor a kocsit vettem 2005-ben, a lakatos javítást után rögtön kapott hátsó kerékjárati műanyag dobot is. Azóta a rohadási góc ki van csukva.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.