Peeti183 Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Ön tudta a választ :) Hát köszönöm :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Ön tudta a választ :) De lehet ebből valami baja a motornak vagy sűrűbben kell olajat cserélnem ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 De lehet ebből valami baja a motornak vagy sűrűbben kell olajat cserélnem ? :) Néha meg kell kergetni hosszabb úton, hogy átmelegedjen rendesen a motor, és eltűnik belőle ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Sziasztok! nagyon nagy kérdésem lenne a tuning mesterekhez...:D van nekem egy 1.8as GSI E kadett blokom, és megy-menne bele az astrámba :):):):):) elvileg, remélem gyakorlatilag is, egyeznek a motor tartóbakok?! vagy mekkora meló-áttalakítás az áttrakás?! várom a válaszokat köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Az olajgomba az botrány ezeknél a motoroknál! Kompressziót mértem tegnap,meleg motornál az önindítótól is kialudt pár mp alatt,az már elég nyomást csinált szerinte. :omg: Akkor menet közben nagyjából a csapágyhalál előtt 10mp-el villan fel kb. :D M102 merci motor meg már harmad nívónál pályás tempónál szól,hogy önccséutána. Jól be is sz@artam,hogy most mi történt,mivel az SZ-motor olajnyomásjelzőjén szocializálódtam. Nem utántöltésjelző, hanem "állíccsadlemee'rábacol" jelző lett :D. A merci túl érzékeny, neveld meg, ne hisztizzen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Sziasztok! nagyon nagy kérdésem lenne a tuning mesterekhez... :D van nekem egy 1.8as GSI E kadett blokom, és megy-menne bele az astrámba :):) :):) :) elvileg, remélem gyakorlatilag is, egyeznek a motor tartóbakok?! vagy mekkora meló-áttalakítás az áttrakás?! várom a válaszokat köszönöm Mekkora motor helyére menne??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
péterlászló Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 sziasztok!! óriási segitséget kérnék! valaki megtudná modnani, hogy miért csinálja az autóm azt, hogy: menet közben egyszer csak ki gyullad a motor hiba jelzö, kis sárga lámpám és elkezd döcögni a kocsi és leesik a fordulat szám megáll a motor??? ritkán szokott ilyet csinálni ,de nem tudunk rájönni mitöl van. voltam vele szakszervizben is de a számitogépre kötés sem mutatott hiba kódot. egyébként ha megáll az autó 3.-4.-inditásra el indul csak nehezen, olyan mintha nem lenne fordulat. ez az én nagy kérdésem , ha valaki tud valami okosat mondani az ügyben azt elöre is köszönöm!! ÜDV Link to comment Megosztás: More sharing options...
péterlászló Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Ön tudta a választ :) a szerelöm nekem erre azt mondta, hogy páralecsapodás és ne parázzak rajta mert ez ebben a hideg idöben normális!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 sziasztok!! óriási segitséget kérnék! valaki megtudná modnani, hogy miért csinálja az autóm azt, hogy: menet közben egyszer csak ki gyullad a motor hiba jelzö, kis sárga lámpám és elkezd döcögni a kocsi és leesik a fordulat szám megáll a motor??? ritkán szokott ilyet csinálni ,de nem tudunk rájönni mitöl van. voltam vele szakszervizben is de a számitogépre kötés sem mutatott hiba kódot. egyébként ha megáll az autó 3.-4.-inditásra el indul csak nehezen, olyan mintha nem lenne fordulat. ez az én nagy kérdésem , ha valaki tud valami okosat mondani az ügyben azt elöre is köszönöm!! ÜDV Üdv, azért mégiscsak meg kellene nézned neked is azt a hibakódot....a biztosítékdobozban bal oldalt van egy diagnosztikai csati, abban kell amagfelelő lábakat összekötni és csak gyujtást adni. A motor kontrol lámpa elkezd majd villogni és szépen megmondja mi a baja. Amúgy milyen motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
péterlászló Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 köszönöm megprobálom! amugy ECO TEC 1.6 16V Link to comment Megosztás: More sharing options...
péterlászló Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 ja !! évjárata 97 Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 ja !! évjárata 97 Akkor annak ilyen csatija lesz: 5-6 láb zárandó össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
péterlászló Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 Akkor annak ilyen csatija lesz: 5-6 láb zárandó össze. köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F 96-azieos 1.4i 16v Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 sziasztok: 1 olyan kérdésem lenne Astra F 1.4i 16 v 96 os menet közbe valamikor kigyulad a kis szerviz lámpa aztán gondol 1 est és elalszik!! ezt mér csinálja? meg milyen vízpumpát ajáltok bele ami jó mer volt már 1 párszor cserélve de sajnos nem birja sokáig most is ott engedi a vízt köszi Gabi!!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 sziasztok: 1 olyan kérdésem lenne Astra F 1.4i 16 v 96 os menet közbe valamikor kigyulad a kis szerviz lámpa aztán gondol 1 est és elalszik!! ezt mér csinálja? meg milyen vízpumpát ajáltok bele ami jó mer volt már 1 párszor cserélve de sajnos nem birja sokáig most is ott engedi a vízt köszi Gabi!! :) Ha pár hozzászólással feljebb olvasol, ott a megoldás, hogyan tudod kifaggatni a kocsit a lámpa felvillanásának okáról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Mekkora motor helyére menne??? 14si helyére,menne. de közben rosszul értettem, nem gsi sajnos csak sima 1.8as központi befecskendezős. :( én abbol gondoltam hogy gsi, mert 3 ajtós spoleres gyárilag, sport ülés ABS. ma kivettem a kadettból a motort minden stimmel így elsöre :) már csak az a kérdés megéri-e?! enyém csapágyas, de megy csak indításkor kopog, meg magas fordulaton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 14si helyére,menne. de közben rosszul értettem, nem gsi sajnos csak sima 1.8as központi befecskendezős. :( én abbol gondoltam hogy gsi, mert 3 ajtós spoleres gyárilag, sport ülés ABS. ma kivettem a kadettból a motort minden stimmel így elsöre :) már csak az a kérdés megéri-e?! enyém csapágyas, de megy csak indításkor kopog, meg magas fordulaton. Nehéz okosnak lenni ilyenkor,mert ugye csapágyas motort azt teljesen illik szétborítani és az új tömítés,csapágykészlet csere a minimum. Ha csináltatod,akkor olyan 50-60 ropi kell legyen hozzá a zsebben. Az 18nz-t meg berakod,pár ezer km-ig örülsz,aztán korából adódóan bármi történhet vele. Teljesítmény szempontjából meg az 18nz nyomatékosabb,5000-nél leadja a teljesítményét,az 14si meg ugye 6000környékén nyolccal kevesebb lovat.Meg az egész kábelezést szét kell borítani.. Én vagy az si-t újítanám fel vagy ha motorcsere akkor valami erősebbet a helyére. Ha 1.6si-t raksz bele,akkor rálógatod a váltóra,csatikat bekötöd,ECU-t kipattintod-bepattintod és örülsz. Az a legegyszerűbb teljesítménynövelés,de 16si motort sem láttam mostanában eladót sem külön sem donort meg ami akad néha az nem biztos,hogy jobb a tiédnél. Szóval a motorcserénél is gyakran be kell iktatni egy felújítást,arról nem is beszélve,hogyha megunod (megfogod) akkor mindenki fázni fog a "kókányolt szartól" és valószínűleg olcsóbban fogják elvinni,mint ha eredeti motor lenne benne. Viszont ha csak azért veszel másik autót,hogy több lovad legyen,akkor csak az átírásnál otthagyod a motorcsere árának jelentős részét és még az autón egy légszűrőt sem cseréltél. Vannak akik azt mondják jó dolog a motorcsere vannak akik soha nem csinálnának ilyet. Én megértem mindkét tábort pedig én is csináltam ilyet,a legegyszerűbben beépíthetőt választottam,mégsem lett olcsó dolog. Amikor jönnek a kisebb-nagyobb hibák amik szedik a pénzt a zsebedből,akkor nekem gyakran eszembe jut,hogy ménemhagytamazegészeta3,14csába. Amikor meg éppen minden jól működik,akkor örömbódottá. Mindenki döntse el magának mit szeretne és mire mennyit áldoz. Az autókázás így is-úgy is drága mulatság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Danek Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Nehéz okosnak lenni ilyenkor,mert ugye csapágyas motort azt teljesen illik szétborítani és az új tömítés,csapágykészlet csere a minimum. Ha csináltatod,akkor olyan 50-60 ropi kell legyen hozzá a zsebben. Az 18nz-t meg berakod,pár ezer km-ig örülsz,aztán korából adódóan bármi történhet vele. Teljesítmény szempontjából meg az 18nz nyomatékosabb,5000-nél leadja a teljesítményét,az 14si meg ugye 6000környékén nyolccal kevesebb lovat.Meg az egész kábelezést szét kell borítani.. én vagy az si-t újítanám fel vagy ha motorcsere akkor valami erősebbet a helyére. Ha 1.6si-t raksz bele,akkor rálógatod a váltóra,csatikat bekötöd,ECU-t kipattintod-bepattintod és örülsz. Az a legegyszerűbb teljesítménynövelés,de 16si motort sem láttam mostanában eladót sem külön sem donort meg ami akad néha az nem biztos,hogy jobb a tiédnél. Szóval a motorcserénél is gyakran be kell iktatni egy felújítást,arról nem is beszélve,hogyha megunod (megfogod) akkor mindenki fázni fog a "kókányolt szartól" és valószínűleg olcsóbban fogják elvinni,mint ha eredeti motor lenne benne. Viszont ha csak azért veszel másik autót,hogy több lovad legyen,akkor csak az átírásnál otthagyod a motorcsere árának jelentős részét és még az autón egy légszűrőt sem cseréltél. Vannak akik azt mondják jó dolog a motorcsere vannak akik soha nem csinálnának ilyet. én megértem mindkét tábort pedig én is csináltam ilyet,a legegyszerűbben beépíthetőt választottam,mégsem lett olcsó dolog. Amikor jönnek a kisebb-nagyobb hibák amik szedik a pénzt a zsebedből,akkor nekem gyakran eszembe jut,hogy ménemhagytamazegészeta3,14csába. Amikor meg éppen minden jól működik,akkor örömbódottá. Mindenki döntse el magának mit szeretne és mire mennyit áldoz. Az autókázás így is-úgy is drága mulatság. Értem, és teljessen igazad van, ami pozitív ez egy rokoné volt ez az autó garantált 120.000ezer van a motorban, 6évet használta sosem volt vele baj! ezért attól nem félek hogy tönkre megy vagy ilyesmi. főleg hogy váltóstul mindenestől megybele, kábelköteg is kivan szedve, a munka meg hát :D idő pénz, stb de inkább fordítóm a szabadnapjaimat erre mint hogy üljek és sörözzek :D eladás meg hát necces igen, 16si azt nem tudok venni nem akarok motort, még tesóm asconájából van meg egy 2.0as motor :D na majd holnap sokkal okossab leszek összeülök keresztfaterral és jól kitaláljuk mi legyen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Heló! Én is küzdök még mindig az alapjárat prblémával, menet közben nem mindig tér vissza az alapjárat. Megcsináltam én is ezt a tesztet amiről Zotya beszélt hogy az alapjárati motor kiszerel és diagnoszikai csatiba két lább összezár, gyújtás és ki be járkál a tengely! Ez így is van de a hangja olyan az enyémnek mint a kávédarálóé és a tengely oldal irányba is mozog nem keveset! Még amit megfigyeltem hogy mintha kicsit akadozva járna atengely ki-be! Szerintetek ez lehet baj? Egyépként néztem a műszerfalon a motor hiba jelző lámpát és 1-et szönet majd 2-őt villog és kezdi elölről! Ez mit jelent?Köszi a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Heló! Én is küzdök még mindig az alapjárat prblémával, menet közben nem mindig tér vissza az alapjárat. Megcsináltam én is ezt a tesztet amiről Zotya beszélt hogy az alapjárati motor kiszerel és diagnoszikai csatiba két lább összezár, gyújtás és ki be járkál a tengely! Ez így is van de a hangja olyan az enyémnek mint a kávédarálóé és a tengely oldal irányba is mozog nem keveset! Még amit megfigyeltem hogy mintha kicsit akadozva járna atengely ki-be! Szerintetek ez lehet baj? Egyépként néztem a műszerfalon a motor hiba jelző lámpát és 1-et szönet majd 2-őt villog és kezdi elölről! Ez mit jelent?Köszi a válaszokat! A 12-t villogja, ez azt jelenti, hogy nincs hibakód ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 A 12-t villogja, ez azt jelenti, hogy nincs hibakód ;) Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Heló! Én is küzdök még mindig az alapjárat prblémával, menet közben nem mindig tér vissza az alapjárat. Megcsináltam én is ezt a tesztet amiről Zotya beszélt hogy az alapjárati motor kiszerel és diagnoszikai csatiba két lább összezár, gyújtás és ki be járkál a tengely! Ez így is van de a hangja olyan az enyémnek mint a kávédarálóé és a tengely oldal irányba is mozog nem keveset! Még amit megfigyeltem hogy mintha kicsit akadozva járna atengely ki-be! Szerintetek ez lehet baj? Egyépként néztem a műszerfalon a motor hiba jelző lámpát és 1-et szönet majd 2-őt villog és kezdi elölről! Ez mit jelent?Köszi a válaszokat! Hát akkor valószínűleg már a végét járja az alapjárati nekem elméletileg holnap jön meg az új, remélem megszűnik a felpörgés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Hát akkor valószínűleg már a végét járja az alapjárati nekem elméletileg holnap jön meg az új, remélem megszűnik a felpörgés. Azt a 4000Ft-ost várod amit múltkor belinkeltél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Azt a 4000Ft-ost várod amit múltkor belinkeltél? Igen azt, ennyiért házhoz hozzák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február26, 2012 Megoszt Elküldve Február26, 2012 Igen azt, ennyiért házhoz hozzák. Azt megnézted már,hogy leszedett injektorfedéllel mit mutat az alapjárati motor? Van ugye egy pótlevegő járat az alapjárati motornak. Járó motornál megtúráztatod,aztán látszik ahogy a kúp elzárja vagy alapjáraton kinyitja a levegő útját. Ha felpörög és mégsem látsz semmi különöset a kúp mozgásán,helyzetén,akkor nem ott a hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts