Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok! nagyon nagy kérdésem lenne a tuning mesterekhez...:D

van nekem egy 1.8as GSI E kadett blokom, és megy-menne bele az astrámba :):):):):) elvileg, remélem gyakorlatilag is, egyeznek a motor tartóbakok?!

vagy mekkora meló-áttalakítás az áttrakás?!

várom a válaszokat köszönöm

Megosztás:

Az olajgomba az botrány ezeknél a motoroknál!

Kompressziót mértem tegnap,meleg motornál az önindítótól is kialudt pár mp alatt,az már elég nyomást csinált szerinte. :omg: Akkor menet közben nagyjából a csapágyhalál előtt 10mp-el villan fel kb. :D

M102 merci motor meg már harmad nívónál pályás tempónál szól,hogy önccséutána. Jól be is sz@artam,hogy most mi történt,mivel az SZ-motor olajnyomásjelzőjén szocializálódtam.

Nem utántöltésjelző, hanem "állíccsadlemee'rábacol" jelző lett :D. A merci túl érzékeny, neveld meg, ne hisztizzen :D

Megosztás:

Sziasztok! nagyon nagy kérdésem lenne a tuning mesterekhez... :D

van nekem egy 1.8as GSI E kadett blokom, és megy-menne bele az astrámba :):) :):) :) elvileg, remélem gyakorlatilag is, egyeznek a motor tartóbakok?!

vagy mekkora meló-áttalakítás az áttrakás?!

várom a válaszokat köszönöm

Mekkora motor helyére menne???

Megosztás:

sziasztok!! óriási segitséget kérnék! valaki megtudná modnani, hogy miért csinálja az autóm azt, hogy: menet közben egyszer csak ki gyullad a motor hiba jelzö, kis sárga lámpám és elkezd döcögni a kocsi és leesik a fordulat szám megáll a motor??? ritkán szokott ilyet csinálni ,de nem tudunk rájönni mitöl van. voltam vele szakszervizben is de a számitogépre kötés sem mutatott hiba kódot. egyébként ha megáll az autó 3.-4.-inditásra el indul csak nehezen, olyan mintha nem lenne fordulat. ez az én nagy kérdésem , ha valaki tud valami okosat mondani az ügyben azt elöre is köszönöm!! ÜDV

Megosztás:

sziasztok!! óriási segitséget kérnék! valaki megtudná modnani, hogy miért csinálja az autóm azt, hogy: menet közben egyszer csak ki gyullad a motor hiba jelzö, kis sárga lámpám és elkezd döcögni a kocsi és leesik a fordulat szám megáll a motor??? ritkán szokott ilyet csinálni ,de nem tudunk rájönni mitöl van. voltam vele szakszervizben is de a számitogépre kötés sem mutatott hiba kódot. egyébként ha megáll az autó 3.-4.-inditásra el indul csak nehezen, olyan mintha nem lenne fordulat. ez az én nagy kérdésem , ha valaki tud valami okosat mondani az ügyben azt elöre is köszönöm!! ÜDV

Üdv, azért mégiscsak meg kellene nézned neked is azt a hibakódot....a biztosítékdobozban bal oldalt van egy diagnosztikai csati, abban kell amagfelelő lábakat összekötni és csak gyujtást adni. A motor kontrol lámpa elkezd majd villogni és szépen megmondja mi a baja.

482785-20120225-evr6h7.jpg

Amúgy milyen motor?

Megosztás:

sziasztok:

1 olyan kérdésem lenne Astra F 1.4i 16 v 96 os menet közbe valamikor kigyulad a kis szerviz lámpa aztán gondol 1 est és elalszik!! ezt mér csinálja? meg milyen vízpumpát ajáltok bele ami jó mer volt már 1 párszor cserélve de sajnos nem birja sokáig most is ott engedi a vízt köszi Gabi!!:)

Megosztás:

sziasztok:

1 olyan kérdésem lenne Astra F 1.4i 16 v 96 os menet közbe valamikor kigyulad a kis szerviz lámpa aztán gondol 1 est és elalszik!! ezt mér csinálja? meg milyen vízpumpát ajáltok bele ami jó mer volt már 1 párszor cserélve de sajnos nem birja sokáig most is ott engedi a vízt köszi Gabi!! :)

Ha pár hozzászólással feljebb olvasol, ott a megoldás, hogyan tudod kifaggatni a kocsit a lámpa felvillanásának okáról.

Megosztás:

Mekkora motor helyére menne???

14si helyére,menne. de közben rosszul értettem, nem gsi sajnos csak sima 1.8as központi befecskendezős. :( én abbol gondoltam hogy gsi, mert 3 ajtós spoleres gyárilag, sport ülés ABS. ma kivettem a kadettból a motort minden stimmel így elsöre :) már csak az a kérdés megéri-e?! enyém csapágyas, de megy csak indításkor kopog, meg magas fordulaton.

Megosztás:

14si helyére,menne. de közben rosszul értettem, nem gsi sajnos csak sima 1.8as központi befecskendezős. :( én abbol gondoltam hogy gsi, mert 3 ajtós spoleres gyárilag, sport ülés ABS. ma kivettem a kadettból a motort minden stimmel így elsöre :) már csak az a kérdés megéri-e?! enyém csapágyas, de megy csak indításkor kopog, meg magas fordulaton.

Nehéz okosnak lenni ilyenkor,mert ugye csapágyas motort azt teljesen illik szétborítani és az új tömítés,csapágykészlet csere a minimum. Ha csináltatod,akkor olyan 50-60 ropi kell legyen hozzá a zsebben.

Az 18nz-t meg berakod,pár ezer km-ig örülsz,aztán korából adódóan bármi történhet vele.

Teljesítmény szempontjából meg az 18nz nyomatékosabb,5000-nél leadja a teljesítményét,az 14si meg ugye 6000környékén nyolccal kevesebb lovat.Meg az egész kábelezést szét kell borítani.. Én vagy az si-t újítanám fel vagy ha motorcsere akkor valami erősebbet a helyére. Ha 1.6si-t raksz bele,akkor rálógatod a váltóra,csatikat bekötöd,ECU-t kipattintod-bepattintod és örülsz. Az a legegyszerűbb teljesítménynövelés,de 16si motort sem láttam mostanában eladót sem külön sem donort meg ami akad néha az nem biztos,hogy jobb a tiédnél. Szóval a motorcserénél is gyakran be kell iktatni egy felújítást,arról nem is beszélve,hogyha megunod (megfogod) akkor mindenki fázni fog a "kókányolt szartól" és valószínűleg olcsóbban fogják elvinni,mint ha eredeti motor lenne benne.

Viszont ha csak azért veszel másik autót,hogy több lovad legyen,akkor csak az átírásnál otthagyod a motorcsere árának jelentős részét és még az autón egy légszűrőt sem cseréltél.

Vannak akik azt mondják jó dolog a motorcsere vannak akik soha nem csinálnának ilyet. Én megértem mindkét tábort pedig én is csináltam ilyet,a legegyszerűbben beépíthetőt választottam,mégsem lett olcsó dolog. Amikor jönnek a kisebb-nagyobb hibák amik szedik a pénzt a zsebedből,akkor nekem gyakran eszembe jut,hogy ménemhagytamazegészeta3,14csába. Amikor meg éppen minden jól működik,akkor örömbódottá.

Mindenki döntse el magának mit szeretne és mire mennyit áldoz. Az autókázás így is-úgy is drága mulatság.

Megosztás:

Nehéz okosnak lenni ilyenkor,mert ugye csapágyas motort azt teljesen illik szétborítani és az új tömítés,csapágykészlet csere a minimum. Ha csináltatod,akkor olyan 50-60 ropi kell legyen hozzá a zsebben. Az 18nz-t meg berakod,pár ezer km-ig örülsz,aztán korából adódóan bármi történhet vele. Teljesítmény szempontjából meg az 18nz nyomatékosabb,5000-nél leadja a teljesítményét,az 14si meg ugye 6000környékén nyolccal kevesebb lovat.Meg az egész kábelezést szét kell borítani.. én vagy az si-t újítanám fel vagy ha motorcsere akkor valami erősebbet a helyére. Ha 1.6si-t raksz bele,akkor rálógatod a váltóra,csatikat bekötöd,ECU-t kipattintod-bepattintod és örülsz. Az a legegyszerűbb teljesítménynövelés,de 16si motort sem láttam mostanában eladót sem külön sem donort meg ami akad néha az nem biztos,hogy jobb a tiédnél. Szóval a motorcserénél is gyakran be kell iktatni egy felújítást,arról nem is beszélve,hogyha megunod (megfogod) akkor mindenki fázni fog a "kókányolt szartól" és valószínűleg olcsóbban fogják elvinni,mint ha eredeti motor lenne benne. Viszont ha csak azért veszel másik autót,hogy több lovad legyen,akkor csak az átírásnál otthagyod a motorcsere árának jelentős részét és még az autón egy légszűrőt sem cseréltél. Vannak akik azt mondják jó dolog a motorcsere vannak akik soha nem csinálnának ilyet. én megértem mindkét tábort pedig én is csináltam ilyet,a legegyszerűbben beépíthetőt választottam,mégsem lett olcsó dolog. Amikor jönnek a kisebb-nagyobb hibák amik szedik a pénzt a zsebedből,akkor nekem gyakran eszembe jut,hogy ménemhagytamazegészeta3,14csába. Amikor meg éppen minden jól működik,akkor örömbódottá. Mindenki döntse el magának mit szeretne és mire mennyit áldoz. Az autókázás így is-úgy is drága mulatság.

Értem, és teljessen igazad van, ami pozitív ez egy rokoné volt ez az autó garantált 120.000ezer van a motorban, 6évet használta sosem volt vele baj! ezért attól nem félek hogy tönkre megy vagy ilyesmi. főleg hogy váltóstul mindenestől megybele, kábelköteg is kivan szedve, a munka meg hát :D idő pénz, stb de inkább fordítóm a szabadnapjaimat erre mint hogy üljek és sörözzek :D eladás meg hát necces igen, 16si azt nem tudok venni nem akarok motort, még tesóm asconájából van meg egy 2.0as motor :D na majd holnap sokkal okossab leszek összeülök keresztfaterral és jól kitaláljuk mi legyen :D

Megosztás:

Heló!

Én is küzdök még mindig az alapjárat prblémával, menet közben nem mindig tér vissza az alapjárat. Megcsináltam én is ezt a tesztet amiről Zotya beszélt hogy az alapjárati motor kiszerel és diagnoszikai csatiba két lább összezár, gyújtás és ki be járkál a tengely! Ez így is van de a hangja olyan az enyémnek mint a kávédarálóé és a tengely oldal irányba is mozog nem keveset! Még amit megfigyeltem hogy mintha kicsit akadozva járna atengely ki-be! Szerintetek ez lehet baj? Egyépként néztem a műszerfalon a motor hiba jelző lámpát és 1-et szönet majd 2-őt villog és kezdi elölről! Ez mit jelent?Köszi a válaszokat!

Megosztás:

Heló!

Én is küzdök még mindig az alapjárat prblémával, menet közben nem mindig tér vissza az alapjárat. Megcsináltam én is ezt a tesztet amiről Zotya beszélt hogy az alapjárati motor kiszerel és diagnoszikai csatiba két lább összezár, gyújtás és ki be járkál a tengely! Ez így is van de a hangja olyan az enyémnek mint a kávédarálóé és a tengely oldal irányba is mozog nem keveset! Még amit megfigyeltem hogy mintha kicsit akadozva járna atengely ki-be! Szerintetek ez lehet baj? Egyépként néztem a műszerfalon a motor hiba jelző lámpát és 1-et szönet majd 2-őt villog és kezdi elölről! Ez mit jelent?Köszi a válaszokat!

A 12-t villogja, ez azt jelenti, hogy nincs hibakód ;)

Megosztás:

Heló!

Hát akkor valószínűleg már a végét járja az alapjárati nekem elméletileg holnap jön meg az új, remélem megszűnik a felpörgés.

Megosztás:

Igen azt, ennyiért házhoz hozzák.

Azt megnézted már,hogy leszedett injektorfedéllel mit mutat az alapjárati motor?

Van ugye egy pótlevegő járat az alapjárati motornak. Járó motornál megtúráztatod,aztán látszik ahogy a kúp elzárja vagy alapjáraton kinyitja a levegő útját.

Ha felpörög és mégsem látsz semmi különöset a kúp mozgásán,helyzetén,akkor nem ott a hiba.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.