MomoadamM3 Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 A Gates szíjra esküsznek itt sokan... Szia Én is valami ilyesmit hallottam nem tom ha valakinek aktuális itt most egy 10 ezerrel olcsóbb http://www.alkatreszmarket.hu/alkatreszmarket/eshop/5-1-Szemelyauto-alkatreszek/1057-4-Motor-alkatreszek/5/8885-Gates-vezerles-szett-vizpumpaval Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 Köszi! Rálesek valamikor hátha egy pucolástól megjavúlna! Úgy tudom a c14nz-n nincs főtengely holtpont jeladó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 ÁÁÁÁÁ Zotya ! Lemaradtam valamiről ? Te nem törölteted magad innen ? Amúgy meg üdvözöllek kedves ismeretlen ismerős örülök , hogy rólad is hallani . :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 ÁÁÁÁÁ Zotya ! Lemaradtam valamiről ? Te nem törölteted magad innen ? Amúgy meg üdvözöllek kedves ismeretlen ismerős örülök , hogy rólad is hallani . :D :D :D Visszavagyok. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dansun Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 Üdv. Kis segítséget kérnék. Két napja rángat a kocsi és nem tudom miért! Ráfogtam a vizes benzinre de most máshol tankoltam és most is csinálta! Egyébként megy szépen, indul stb. csak néha (30km alat 3x) csinálta hogy beszagatott! Visszagondolva mindig 2000 fordulat alatt csinálta! A másik hogy a fordulat ha kidobom üresbe nem mindig esik vissza alapjáratra (fennmarad kb. 1200-on)! A kettőnek lehet köze egymáshoz? Valaki tud ebbe segíteni? Köszi ...nálam a benzinpumpa halála előtti napokban voltak ilyen rángatási tünetek, de remélem nálad más okozza, mert az nem túl kellemes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 ...nálam a benzinpumpa halála előtti napokban voltak ilyen rángatási tünetek, de remélem nálad más okozza, mert az nem túl kellemes. 2 éve cseréltem pumpát elhalálozás miatt, nem szeretnék mégegyszer. Egyépként nekem semmi előjele nem volt, ment az autó szépen majd egy jobbos kanyarba elvágták és onnan sehova! Link to comment Megosztás: More sharing options...
puttonyos Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 Sziasztok! Teljesen új vagyok még a fórumon és egyből egy nem szokványos kérdéssel fordulnék az 1.6-os ecotec tulajdonosokhoz. :icon1: Nemrég vettem egy 95-ös 1.6-os(X16XEL) caravánt és sanszos, hogy nem az eredeti nívópálca van a motorban.Megnézné nekem valaki a pálca porvédőéig a hosszát?Addíg nem merek olajat rakni bele mert félek, hogy túltöltöm! <_< Előre is köszöm! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2012 Megoszt Elküldve Február21, 2012 Sziasztok! Teljesen új vagyok még a fórumon és egyből egy nem szokványos kérdéssel fordulnék az 1.6-os ecotec tulajdonosokhoz. :icon1: Nemrég vettem egy 95-ös 1.6-os(X16XEL) caravánt és sanszos, hogy nem az eredeti nívópálca van a motorban.Megnézné nekem valaki a pálca porvédőéig a hosszát?Addíg nem merek olajat rakni bele mert félek, hogy túltöltöm! <_< Előre is köszöm! :D Üdv, ugye tudod, hogy ilyenkor az olaj-szűrök-vezérlés csere az első igazából? Aztán az olajcserekor egyből kiderül jó-e a pálca....de ha lesz itt típustárs tuti megkapod a választ is. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Sziasztok! Adódott egy kis gondom... :( Végre összeraktam a kocsit minden stimm, de nem indul be!!!! Indítóztam elöször másodpercenként meglökte 1x a motort de nem indult be.. utána gázzal próbáltam, valamennyire jobb lett, "ilyen majdnem beindul de mégsem" helyzet... megnéztem minden kábelt minden a helyén, benzinszag is jött a kipufogó környékéről... Kezdtem a régi "nekem mindennél eddig bevált" módszerrel , porlasztófedél leszed, kis benzin a torokba, hátha beröffen ;) ....de mégse...kb 20 percet szórakoztam igy, gondoltam állítok a gyújtáson picit ( amugy ugyanoda állítottam vissza ahol szétszerelés elött volt..) , de mikor odanyultam az elosztófedélhez, az alatta lévő jeladóhoz picit hozzáértem és az injektor szó szerint kerregni kezdett , utána párszor megmozgattam még és ugyanugy csattogott amig piszkáltam... ( a kocsi gyujtás alatt volt ) Ez mi lehet? kontakthiba? Kábel törés/szakadás?? Ha ez miatt ez nem lehet akkor mit nézzek meg? Köszi előre! C14NZ Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február22, 2012 Megoszt Elküldve Február22, 2012 Sziasztok! Adódott egy kis gondom... :( Végre összeraktam a kocsit minden stimm, de nem indul be!!!! Indítóztam elöször másodpercenként meglökte 1x a motort de nem indult be.. utána gázzal próbáltam, valamennyire jobb lett, "ilyen majdnem beindul de mégsem" helyzet... megnéztem minden kábelt minden a helyén, benzinszag is jött a kipufogó környékéről... Kezdtem a régi "nekem mindennél eddig bevált" módszerrel , porlasztófedél leszed, kis benzin a torokba, hátha beröffen ;) ....de mégse...kb 20 percet szórakoztam igy, gondoltam állítok a gyújtáson picit ( amugy ugyanoda állítottam vissza ahol szétszerelés elött volt..) , de mikor odanyultam az elosztófedélhez, az alatta lévő jeladóhoz picit hozzáértem és az injektor szó szerint kerregni kezdett , utána párszor megmozgattam még és ugyanugy csattogott amig piszkáltam... ( a kocsi gyujtás alatt volt ) Ez mi lehet? kontakthiba? Kábel törés/szakadás?? Ha ez miatt ez nem lehet akkor mit nézzek meg? Köszi előre! C14NZ Petya Van egy csati nem messze attól a jeladótól, a hengerfejhez van rögzítve egy fémlemezre, egy-egy vastagabb és vékonyabb vezeték megy bele, az szokott kontaktos lenni. Én már levágtam a csatit és összeforrasztottam. Az egyik vezeték az ECU tápvezetéke, a másik az injektor vezetéke. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Hellótok! Sajna a fehér paripámnak lehet baja lesz mert kicsit köhög. Kérdezek pár dolgot hátha megelőzhető lenne a baj. Tegnap elsőre pöccre indúlt ahogy szokott is aztán 0'C-nál a szokásos tempómmal szokásos 3/4-ed es fűtéssel 2-esre állítva feles kartonnal az elejébe a szokáos 93-94'C-s hűtővíz helyett (tudom hogy a 92'C a rendes de szerintem ennyit csal) Szóval most olyan 91-92'C-t mutatott. lehet olyantól hogy az oldajszintem az utolsó rovátkába van? Olajlámpám még nem gyúlladt ki még kanyarba se, utánna önteni se akarok mert 2héten belűl és 180Km-eren belűl 10ezres olajcserém lesz. Most úgyis busszal járok melóhelyre és ha csak nagyon kell akkor használom az autót. Ez még a kisebbik gondom lenne. A nagyobb, hogy tegnap hazafele viszont alig akart beindúlni. Mintha lemerülőben lett volna az aksi 2.-ra indúlt be de ott is csak épphogy beröffent. Alapjárat is ingadozott, ok gondolom alapjárati cuccot kell takarítani. Vagy esetleg a benya lehetett vacak? Mert mintha furán puffogott volna a kipufogó is nem volt szép egyenletes a hangja mint előtte 4órával, hideg nem volt mert kb 0'C volt. Vagy inkább öntsek hozzá 2dl-er olajat is hogy akkor kb fél-3/4-ed ig lesz a pálca? Ill hogy a víz miért nem melegszik úgy? máskor minusz 10'C-be is 93-93'C-t mutatott. Termosztát Wahler kb 1,5éves. Vagy esetleg ellustúlhatott abba hogy a nagy hóba 60-nál 5.be mentem folyamatosan és elpunnyadt? Vagy csak simán ki kellene húzatni hátha jobb volna neki? Hazavfele a hűtővíz 20km-er után már lement 90-91'C-re. Lámpánál álva ment csak vissza a szokásos 93'C-ra. Előre is köszönöm! Bocs ha hülye kérdésekért de azért aggódom érte mert mióta megvan 1,5éve nem volt még vele gond....kopp....kopp...kopp. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Hellótok! Sajna a fehér paripámnak lehet baja lesz mert kicsit köhög. Kérdezek pár dolgot hátha megelőzhető lenne a baj. Tegnap elsőre pöccre indúlt ahogy szokott is aztán 0'C-nál a szokásos tempómmal szokásos 3/4-ed es fűtéssel 2-esre állítva feles kartonnal az elejébe a szokáos 93-94'C-s hűtővíz helyett (tudom hogy a 92'C a rendes de szerintem ennyit csal) Szóval most olyan 91-92'C-t mutatott. lehet olyantól hogy az oldajszintem az utolsó rovátkába van? Olajlámpám még nem gyúlladt ki még kanyarba se, utánna önteni se akarok mert 2héten belűl és 180Km-eren belűl 10ezres olajcserém lesz. Most úgyis busszal járok melóhelyre és ha csak nagyon kell akkor használom az autót. Ez még a kisebbik gondom lenne. A nagyobb, hogy tegnap hazafele viszont alig akart beindúlni. Mintha lemerülőben lett volna az aksi 2.-ra indúlt be de ott is csak épphogy beröffent. Alapjárat is ingadozott, ok gondolom alapjárati cuccot kell takarítani. Vagy esetleg a benya lehetett vacak? Mert mintha furán puffogott volna a kipufogó is nem volt szép egyenletes a hangja mint előtte 4órával, hideg nem volt mert kb 0'C volt. Vagy inkább öntsek hozzá 2dl-er olajat is hogy akkor kb fél-3/4-ed ig lesz a pálca? Ill hogy a víz miért nem melegszik úgy? máskor minusz 10'C-be is 93-93'C-t mutatott. Termosztát Wahler kb 1,5éves. Vagy esetleg ellustúlhatott abba hogy a nagy hóba 60-nál 5.be mentem folyamatosan és elpunnyadt? Vagy csak simán ki kellene húzatni hátha jobb volna neki? Hazavfele a hűtővíz 20km-er után már lement 90-91'C-re. Lámpánál álva ment csak vissza a szokásos 93'C-ra. Előre is köszönöm! Bocs ha hülye kérdésekért de azért aggódom érte mert mióta megvan 1,5éve nem volt még vele gond....kopp....kopp...kopp. :unsure: Ne akarj ennyire pontosakat leolvasni arról a műszerről. ;) A mozgása többet elárul, mint az általánosan megszokott pozíciója :D Ha a kékben van, akkor hideg, ha a piros és a kék között, akkor nagyjából "jóvan", ha meg a pirosban, akkor meg szívás van. A pontossága kb. ennyi ;) Abból hogy a mutató hogy mozog, látod, hogy a termosztát nyitott -e (ha nem látod akkor tapi) meg hogy a hőgomba kapcsolt -e. Celsiusra pontosan úgysem fog neked mutatni, csak megközelítőleg valamit. Ha hőmérővel rámérsz, akkor a mutatóhoz képest, simán lesz 5-8-10 fok különbség :) Az olajnyomás visszajelző meg, ha már felvillan, akkor már nagggyon nincs olaj benne. Simán nem ér bele a pálca, amikor a lámpa még nem jelez :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spicceshorgasz Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Sziasztok! Az a problémám, hogy indításkor reccsen egyet az önindító. Ezt csak hideg motornál csinálja (főleg télen) amikor hosszabban kell indítózni. Gondolom nem húz vissza időben a bendix. Mennyire melós ezt kivenni, szerintem ki kellene tisztítani, és bezsírozni, javítsatok ki ha tévedek. Úgy láttam, hogy az injetor alatt van, elég szűkös helyen. Az autó 1,4; 8v nem pedig V8....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Sziasztok! Az a problémám, hogy indításkor reccsen egyet az önindító. Ezt csak hideg motornál csinálja (főleg télen) amikor hosszabban kell indítózni. Gondolom nem húz vissza időben a bendix. Mennyire melós ezt kivenni, szerintem ki kellene tisztítani, és bezsírozni, javítsatok ki ha tévedek. Úgy láttam, hogy az injetor alatt van, elég szűkös helyen. Az autó 1,4; 8v nem pedig V8....... Nem vészes bár az egyik csavarhoz inkább allulról férni hozzá. Ha már szétszeded cseréljél benne bronzkefét és kefetartót mert az rendszerint eltörik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spicceshorgasz Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Nem vészes bár az egyik csavarhoz inkább allulról férni hozzá. Ha már szétszeded cseréljél benne bronzkefét és kefetartót mert az rendszerint eltörik. Megtennéd, hogy egy kicsit részletesebben leírnád a menetét. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Megtennéd, hogy egy kicsit részletesebben leírnád a menetét. Köszi. Hát ugya első lépés az akku lekötése, ha a rádiód kódot kér akkor azt tudni kell. Aztán behasalsz a motortérbe lekötöd a kábeleket, mindegyik csavaros rögzítésű, majd kitekered a felső csavart amúgy erre megy a testkábel is. Aztán aláhasalsz és kitekered az alső csavart is ekkor az önindító rádesik. nekem van egy gerendákból készített dobbantóm arra szoktam feljárni akna hiányában így alá lehet férni rendesen. A szétszedés adja magát hacsak a bendixel akarsz foglalkozni a kisebbik hengert kell kibontani torx-csavarok fogják. Egy réz hengert fogsz látni az szokott megakadni egyszerűen le kell törölgetni egy benzines rongyal. Ott van az a réz henger az löki be a fogaskereket indításkor. Ugye a rugó nyomja vissza megnézheted azt is hátha törött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spicceshorgasz Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 (edited) Hát ugya első lépés az akku lekötése, ha a rádiód kódot kér akkor azt tudni kell. Aztán behasalsz a motortérbe lekötöd a kábeleket, mindegyik csavaros rögzítésű, majd kitekered a felső csavart amúgy erre megy a testkábel is. Aztán aláhasalsz és kitekered az alső csavart is ekkor az önindító rádesik. nekem van egy gerendákból készített dobbantóm arra szoktam feljárni akna hiányában így alá lehet férni rendesen. A szétszedés adja magát hacsak a bendixel akarsz foglalkozni a kisebbik hengert kell kibontani torx-csavarok fogják. Egy réz hengert fogsz látni az szokott megakadni egyszerűen le kell törölgetni egy benzines rongyal. ... Ott van az a réz henger az löki be a fogaskereket indításkor. Ugye a rugó nyomja vissza megnézheted azt is hátha törött. Ez nagy segítség volt, köszönöm szépen, asszem hétvégén nekiesek. Módosítva Február23, 2012 : hening Képpel ne idézz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Ez nagy segítség volt, köszönöm szépen, asszem hétvégén nekiesek. Nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Hellótok! Az előző tüneteket leírva a mai nap pöccre indúlt az autó és az alapjárat is normálisabb volt. Nagyon picit ingadozott csak, akkor olyat hallottam mikor 8-10mp-enként ingadozott mint amikor a szervót túlfordítva sziszeg, vagy lehet a szervó sziszegett bár álló helyzetbe nem kormányt csavargatva hallottam ezt a sziszegést. Azért kérdezek ennyire mert szeretem megelőzni a bajt és nem megvárni amíg nagyobb baja lesz. Vagy eddig is lehet ilyen volt csak már beleparáztatom magamat mindenbe? :unsure: Bácsmá a hülye kérdésekért! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Hellótok! Az előző tüneteket leírva a mai nap pöccre indúlt az autó és az alapjárat is normálisabb volt. Nagyon picit ingadozott csak, akkor olyat hallottam mikor 8-10mp-enként ingadozott mint amikor a szervót túlfordítva sziszeg, vagy lehet a szervó sziszegett bár álló helyzetbe nem kormányt csavargatva hallottam ezt a sziszegést. Azért kérdezek ennyire mert szeretem megelőzni a bajt és nem megvárni amíg nagyobb baja lesz. Vagy eddig is lehet ilyen volt csak már beleparáztatom magamat mindenbe? :unsure: Bácsmá a hülye kérdésekért! :blush: Szerintem egy picit ingadozhat hiszen szabályozva van az ECU-áltak és nem egy fix ponton tartva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Szerintem egy picit ingadozhat hiszen szabályozva van az ECU-áltak és nem egy fix ponton tartva. Ahha így már értem, akkor nem aggódok! Köszi! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Ahha így már értem, akkor nem aggódok! Köszi! ;) Minden fogyasztó beleszól az alapjáratba mert változik a generátor és azon keresztül a motor terhelése persze különböző mértékben. Így hát ingadozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Az olajnyomás visszajelző meg, ha már felvillan, akkor már nagggyon nincs olaj benne. Simán nem ér bele a pálca, amikor a lámpa még nem jelez :rolleyes: Az olajgomba az botrány ezeknél a motoroknál! Kompressziót mértem tegnap,meleg motornál az önindítótól is kialudt pár mp alatt,az már elég nyomást csinált szerinte. :omg: Akkor menet közben nagyjából a csapágyhalál előtt 10mp-el villan fel kb. :D M102 merci motor meg már harmad nívónál pályás tempónál szól,hogy önccséutána. Jól be is sz@artam,hogy most mi történt,mivel az SZ-motor olajnyomásjelzőjén szocializálódtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Sziasztok! Az mitől lehet hogy leszedtem az olajbeöntő kupakot és fehér híg habos az efész? Lehet attól hogy napi 5-5km-t megyek vele ? Friss olaj van benn amugy. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Sziasztok! Az mitől lehet hogy leszedtem az olajbeöntő kupakot és fehér híg habos az efész? Lehet attól hogy napi 5-5km-t megyek vele ? Friss olaj van benn amugy. Köszi Ön tudta a választ :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts