Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Szerintem ha már levetted, érdemes kivenni a szelepeket, és felcsiszolni a szárakat(figyelni melyiket honnan vetted ki és ugyanoda rakni őket vissza), és a fészkeket is kiganézni, és szelepszár szimeringeket cserélni. Nem nagy összeg, kis munka, de megéri.

Megosztás:

Befecskenedezőház alatt, a szívósor fölött látsz több csövet bemenni egy fém öntvénybe, ennek a bal oldalába van bedugva az alapjárati motor, két torx fejű csavar fogja, egy négyvezetékes csatlakozó megy rá, meg fogod találni ;)

Megtaláltam,köszi a segitséget!

Nem vettem még le,mert a torxom nem birja,de rajta vagyok a problémamegoldásán!

Megosztás:

Sziasztok!

A napokban érdekes jelenségre lettem figyelmes. Az egyik igen hideg reggelen (-22 fok) röviddel indulás után az egyik kanyarban felvillant az olajnyomás lámpa. Gyorsan lehúzódtam és meglepődve konstatáltam, hogy a nívópálca tök száraz. Az elmúlt hetekben ennyire elhanyagoltam volna az olajszint ellenőrzést? Autót cseréltem, feleségem kocsijával mentem dolgozni. Délután megint megnéztem az olajszintet, tökéletes, max. és min. között félúton. Hát ezt nem értem. Egyik kollégámnak elmeséltem, őneki aznap a IV. Golf-jában valami kütyü a kartergáz csőnél elfagyott és kinyomta az olajat a nívópálcánál, vontatni kellett kocsiját. Tegnap tettem egy próbakört, előtte olajszint ellenőrzés, okés. Amikor már üzemmeleg volt a motor és kezdtem megnyugodni, az egyik kanyarban megint egy pillanatra felvillant az olajnyomás lámpa. Olajszint ismét rendben. Mindkét alkalommal jobbos, lejtős kanyarban villant fel. Valaki tapasztalt már ilyet? Amúgy az olaj lassan csere érett, 10 ezret futott. Segítségeteket előre is köszönöm!

Más: környezetvédelmi matrica. Az autó '94-es X16SZ a motorral, tehát 8 szelepes "ecotech" és mégis piros matrica van a rendszámtáblán. A forgalmiban a környezetvédelmi besorolás 2-es. Szerintem ez van elírva és emiatt adtak piros matricát kék helyett. Gondolom 6 ezer Ft-ért megint forgalmi csere és utána kék matrica ki tudja mennyiért.

Megosztás:

Sziasztok!

A napokban érdekes jelenségre lettem figyelmes. Az egyik igen hideg reggelen (-22 fok) röviddel indulás után az egyik kanyarban felvillant az olajnyomás lámpa. Gyorsan lehúzódtam és meglepődve konstatáltam, hogy a nívópálca tök száraz. Az elmúlt hetekben ennyire elhanyagoltam volna az olajszint ellenőrzést? Autót cseréltem, feleségem kocsijával mentem dolgozni. Délután megint megnéztem az olajszintet, tökéletes, max. és min. között félúton. Hát ezt nem értem. Egyik kollégámnak elmeséltem, őneki aznap a IV. Golf-jában valami kütyü a kartergáz csőnél elfagyott és kinyomta az olajat a nívópálcánál, vontatni kellett kocsiját. Tegnap tettem egy próbakört, előtte olajszint ellenőrzés, okés. Amikor már üzemmeleg volt a motor és kezdtem megnyugodni, az egyik kanyarban megint egy pillanatra felvillant az olajnyomás lámpa. Olajszint ismét rendben. Mindkét alkalommal jobbos, lejtős kanyarban villant fel. Valaki tapasztalt már ilyet? Amúgy az olaj lassan csere érett, 10 ezret futott. Segítségeteket előre is köszönöm!

Más: környezetvédelmi matrica. Az autó '94-es X16SZ a motorral, tehát 8 szelepes "ecotech" és mégis piros matrica van a rendszámtáblán. A forgalmiban a környezetvédelmi besorolás 2-es. Szerintem ez van elírva és emiatt adtak piros matricát kék helyett. Gondolom 6 ezer Ft-ért megint forgalmi csere és utána kék matrica ki tudja mennyiért.

Hideg volt a motorolaj és nem fojt vissza a olajteknőbe .

Megosztás:

Sziasztok!

Sztem nem fogják átírni, '96 előttieken tudtommal nem módosítható a kategória, hiába X-es a motor.

Megosztás:

Sztem nem fogják átírni, '96 előttieken tudtommal nem módosítható a kategória, hiába X-es a motor.

Pontosan, kérdeztem én is két hete műszakikor, hogy hogyan van a jogszabály, azt mondták 96 előtt teljesen mindegy milyen motorról van szó, piros a legjobb adható.

Megosztás:

Szia

Nem vettem észre de nem is figyeltem, nem az enyém a kocsi hanem egy ismerősé és 40km re van tőlem. Ha mégis villog akkor mi van?

Akkor van hibakód is, ami elárulja, mihez érdemes nyúlni.

Ha gyújtást adva villog, akkor az emmobilizer a ludas...

Ha összezárod a két pint és úgy adod rá a gyújtást, akkor meg kivillogja a hibakódot...

Megosztás:

Pontosan, kérdeztem én is két hete műszakikor, hogy hogyan van a jogszabály, azt mondták 96 előtt teljesen mindegy milyen motorról van szó, piros a legjobb adható.

Hülyeség, már bocsi. :rolleyes: Ha a motor, eredetileg Euro2-es besorolásra lett hitelesítve, akkor, ha a feje tetejére áll is, kénytelen megadni a neki járó besorolást. A "96-os" varázsvonal annyit jelentett, hogy az után már CSAK min. euro 2-est lehetett üzembe helyezni. Előtte is volt már, és azok is megkapják, csak előtte nem volt kötelező.

Megosztás:

Hülyeség, már bocsi. :rolleyes: Ha a motor, eredetileg Euro2-es besorolásra lett hitelesítve, akkor, ha a feje tetejére áll is, kénytelen megadni a neki járó besorolást. A "96-os" varázsvonal annyit jelentett, hogy az után már CSAK min. euro 2-est lehetett üzembe helyezni. Előtte is volt már, és azok is megkapják, csak előtte nem volt kötelező.

Így van! Megadják csak a fafejű ügyintézőkön kell átverekedni magadat. Nekem is megvan a kék matrica pedig 95-ös. Visszaolvasva leírtam már a teljes sztorit vagy kétszer ezért nem ismétlem magam :)

Megosztás:

Így van! Megadják csak a fafejű ügyintézőkön kell átverekedni magadat. Nekem is megvan a kék matrica pedig 95-ös. Visszaolvasva leírtam már a teljes sztorit vagy kétszer ezért nem ismétlem magam :)

Én is, de már úgy belejöttem... :lol: Lehet hogy leírom GyIK-ba, mert már tényleg már... :)

(lehet utálni engem is: 94'-es, dízel, és kék matrica. :lol: :D )

Megosztás:

Üdv

Ma a cégnél megmértem a sűrítési végnyomásom. Mennyire tekinthető ez jónak? Sajnos a gyári adatát nem tudom ennek a blokknak. C20XE.

Egyes henger 14bar

kettes: 12bar

hármas: 11,5

nyégyes: 10,5

Nekem is gyanús, hogy csak az akksi miatt tekert egyre lasabban és lasabban. Ezt csak úgy tudod kiszűrni ha miután végígmérted a mind a négyet visszamérsz újra az elsőre.

Megosztás:

Szerintem ha már levetted, érdemes kivenni a szelepeket, és felcsiszolni a szárakat(figyelni melyiket honnan vetted ki és ugyanoda rakni őket vissza), és a fészkeket is kiganézni, és szelepszár szimeringeket cserélni. Nem nagy összeg, kis munka, de megéri.

Mit értesz az alatt hogy felcsiszolni?? kb 1000-essel picit leszedni a ganét? Amugy a hengerfej és a vezérműtengely "háza" közé kell valami féle tömítés ? A piros ragasztót látom hogy odanyomták de a boltos azt mondta hogy oda elvileg annyi pont elég, nem kell hozzá tömítés... ez igaz ?

Köszi!!

Petya

Megosztás:

Sziasztok! Hengerfejtömítés cserénél mire kell figyelni?? tisztítás gondolom de valami ragasztó vagy tömítő anyag? Ha már ugyis leveszem a hengerfejet érdemes kipucolni a szelepeket vagy valamit??

Köszi előre!

Petya

C14NZ

Egy a lényeg. Szétszedéskor jelöld az összes szelepet, illetve a vezérműtengely lefogató csészéket A szelepeket azért, mert mindegyik együtt verődött be a fészkével, a csészéket pedig azért nem szabad felcserélni, mert így volt vonalba fúrva. . Mindig a számozást a vezérműszíj kereke felől kezd.

Mi a cégnél a szelepet egyszerű drótkorongozó géppel takarítjuk el, a fészkeket pedig fúróba fogható drótkorong fejjel. Így semminek nem esik bántódása. Egy alapos brigéciolos mosást, és koromtól való kipufogó járat ganézást is csinálj. Szelepszár szimeringem van eladó ha érdekes, bolti árnál olcsóbban.

Megosztás:

Hy All!Egy kis segítség kéne tőletek hátha valakinek volt már ilyen problémája.A problémám a következő:egyik reggel azt vettem észre,hogy csöpög a hűtővíz az egyik csőcsatlakozásnál,lecsavartam a kiegyenlítőtartály sapkáját és pisszent egyet úgy,hogy kb. 12 órája nem is járt a motor,olyan mintha nem akarná elengedni a nyomást a sapka,nem valószínű,hengerfej,hengerfejtömítés szerintem ok mert se kipufgáz szaga nincs a hűtőfolyadéknak se nem színeződik,lehet,hogy a sapka rossz vagy normális,hogy nyomás marad a rendszerben?

Melyik csatlakozás? Nekem 2 nap után is pesszen ha leveszem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.